Wieszać się nie będę, ale tak - zależy, bo to już jedna z nielicznych stałych rzeczy w moim życiu. Zmieniałem szkoły, zmieniałem znajomych, zmieniałem też seriale, ale "Klan" wciąż się gdzieś tam przewijał. Mimo, że oglądam dla beki, to oglądam i chcę robić to nadal i nie widzę w tym niczego dziwnego.Abec pisze:serio Wam zależy akurat na "Klanie"?
Klan
Dobra, może to ja robię błąd właśnie nie potrafiąc oglądać go dla beki, nie potrafię przestawić się na oglądanie dla beki. Ostatecznie podpadli mi niszcząc wątek śmierci Rozłuckiego, od tego momentu wiem, że nie żałowałbym końca serialu.
Powtórzę sugestię z BzK, niech Bronisław Wildstein zostanie głównym scenarzystą i wszyscy będą zadowoleni
Ostatnia powieść Wildsteina ("Czas Niedokonany") to był w sumie taki "Klan" w formie książkowej, wiec czemu nie? 
Powtórzę sugestię z BzK, niech Bronisław Wildstein zostanie głównym scenarzystą i wszyscy będą zadowoleni

Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 

Ja mam podobnie jak Mareczek. Z tym, że mi Klan towarzyszył przez całe życie. Kiedy zaczęła się emisja serialu, mnie jeszcze nie było na świecie. Urodziłem się dopiero rok później, stare odcinki pamiętam przez mgłę, ale wiem, że oglądałem je z babcią i nieżyjącym już dziś dziadkiem. Z resztą podobnie było z Plebanią. Oczywiście kiedyś nie przywiązywałem tak dużej uwagi do fabuły, dopiero od kilku lat stale udzielam się w internecie, komentuję odcinki, robię filmiki itd.
Tak czy owak, jestem przygotowany na koniec serialu. Nie wiem dlaczego, ale już od zmiany zarządu TVP przeczuwałem, że coś może się zdarzyć. Wtedy Abecu, uspokajałeś mnie, że zarząd zmieniał się wiele razy, a Klan przetrwał. Dziś okazuje się, że miałem nosa nieskromnie mówiąc. Cóż... życie będzie toczyć się dalej, będzie trzeba znaleźć sobie inną rozrywkę na rozluźnienie po całodniowym dniu w szkole.
Tak czy owak, jestem przygotowany na koniec serialu. Nie wiem dlaczego, ale już od zmiany zarządu TVP przeczuwałem, że coś może się zdarzyć. Wtedy Abecu, uspokajałeś mnie, że zarząd zmieniał się wiele razy, a Klan przetrwał. Dziś okazuje się, że miałem nosa nieskromnie mówiąc. Cóż... życie będzie toczyć się dalej, będzie trzeba znaleźć sobie inną rozrywkę na rozluźnienie po całodniowym dniu w szkole.

To jak długo Ty masz zamiar chodzić do szkoły 

Będąc studentem ma się często gęsto zajęcia np. od 15.00, albo od 17.00. Od 08.00 rzadko. Tak, na dziennych także.

Uwierz mi, ze zdaję sobie sprawę jak wyglądają studia. Mam sporo znajomych studiujących, którzy nie raz mają od rana do 12, nie raz od rana do wieczora. A niektórzy mają w ogóle na przykład wolny piątek od zajęć. To zależy od kierunku i roku. Ale abstrahując od tego, istnieje coś takiego jak internet. A to, że na VOD nie ma odcinków, to inna sprawa. Nie wiem naprawdę po co szukasz problemu.Abec pisze:Będąc studentem ma się często gęsto zajęcia np. od 15.00, albo od 17.00. Od 08.00 rzadko. Tak, na dziennych także.

Ja również jestem bardzo niezadowolony z powodu planu zakończenia Klanu. Tym bardziej, że w przyszłym roku Klan obchodziłby 20-lecie. Poza tym Klan ma bardzo dobrą (jak na dzisiejsze czasy) oglądalność, a jego produkcja należy do najtańszych. Czasy kiedy serial/program ma 10 mln oglądalności minęły i już raczej nie wrócą, a jestem pewien, że żaden nowy serial nie osiągnie wyników Klanu. W ogóle cała decyzja o zdjęciu Klanu jest widzimisię nowego dyrektora TVP1. Twierdzi, że obecnie nie ma mody na seriale typu Klan, ale jakoś nie przeszkadza mu wprowadzanie/przywracanie programów na które tym bardziej nie ma mody.
Piszmy na Twitterze głosy oburzenia, bo z tego co widzę to nowy dyrektor TVP tam aktywnie wszystko czyta. Warto mu powtarzać by przeanalizował seriale, które weszły za Plebanię - Wszystko przed nami i Galerię. Dziś nikt o nich nie pamięta. Nowy serial? Ok! Proszę bardzo. Ale nie kosztem "Klanu". Niestety na razie moda na seriale codzienne typu soap opera minęła. Trzymają się tylko produkcje, które widzowie znają od lat i tylko te mają racje bytu. Dziś widzowie wolą seriale sezonowe, które mają 1 odcinek w tygodniu i powiedzmy 13 odcinków w każdej ramówce.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Będzie mi rzeczywiście brakować Klanu, jeśli go zdejmą z anteny. Niech TVP się zastanowi nad tą decyzją skoro ma dobrą oglądalność. Fakt, że kiedyś odcinki były lepsze, więc czasami zerkałem przed TV. Jak chcą zastąpić innym serialem to prędzej szybciej zniknie niż się zacznie. Nie długo nic nie będzie w TVP, jak zabrali Modę, Plebanię a teraz Klan. Pewnie następnie Jaka to melodia 

- Adex-fan Brooke
- x 68
Tylko w przypadku Mody na sukces faktycznie nie opłaca im się emitować, odcinki drogie, a oglądalność niestety słaba. Natomiast usuwanie Klanu jest niekorzystne dla żadnej ze stron, dlatego może jest jakaś szansa, żeby to uświadomić szefowi TVP1.Adex-fan Brooke pisze:Lepiej piszcie niech Modę na sukces przywróci
Jest oficjalne stanowisko ekipy. "Interwencje", lol.

Ok., napisałem prosto z serca piszcie i Wy!

TVP podejmuje bezdenne i głupie decyzję. Po jaką cholerę ściągać z wizji, serial który gromadzi nawet 3 mln widzów w paśmie o godzinie 18 ?!! Konkurencja nie może pochwalić się takimi wynikami. Pierwsza Miłość jest oglądana przez nie mal 2 mln widzów. Szpital na TVN pewnie też ma taki wynik. Natomiast Klan regularnie jest w czołówkach najlepiej oglądanych seriali popołudniu. Ten nowy dyrektorzyna niech palnie sie w łeb! Myśli że jak zdejmie Klan i wsadzi w jego miejsce inny serial to będzie hit?? Nie sądzę. To jak strzelić sobie kulę w kolano
Oglądalność pasma spadnie co najmniej o połowę, albo nigdy nie uzbiera 3 mln widzów. To straszne że w TVP nie liczą się z widzami i widzą tylko swoją koncepcję mediów i tworzenia innej rzeczywistości. Przypominam że gdy zdjęto Plebanie( Nie oglądałem, ale nie przeszkadzało mi to w ramówce TVP) Postanowiono puścić Galerię, która spadła szybko z anteny a TVP straciła wówczas chyba 500 tysiecy widzów. Jeśli Naszą telewizję stać na to ok?? Ale wątpię czy w dzisiejszych czas jaką kolwiek stację stać by zmieniać program zdobrą oglądalnością na program, który nie gwarantuje im takich wyników.
PRZESTAJĘ OGLĄDAĆ TĘ BADZIEWNĄ STACJĘ TELEWIZYJNĄ( polityczną
)

PRZESTAJĘ OGLĄDAĆ TĘ BADZIEWNĄ STACJĘ TELEWIZYJNĄ( polityczną

Grisza