Sunset Beach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Na facebookowym profilu, o którym wspomina Mareczek, pojawiły się pierwsze odcinki z CBS Drama, po polsku, w bardzo dobrej jakości. Sam obejrzałem pierwszy odcinek z ciekawości, jak to wygląda. Musze powiedzieć, że zachęcam wszystkich tych, którzy serialu nie oglądali jeszcze. Warto.

Oglądam ostatnie odcinki. Zostało mi ich tylko 6. Chcę "SB" skończyć w przyszłym tygodniu. Jestem ciekawy, jak to się wszystko skończy. :twisted: O Bena i Meg jestem raczej spokojny, ale ciekawi mnie, jak zakończy się historia Ricardo, jego brata i Gabi, czy wrócą dzieci Olivii oraz Cole, z kim zwiąże się ostatecznie AJ, co będzie z Bette i jej córką. Amy i Brad powinni być razem. Szkoda, że to końcówka. :cry:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

No to podgoniłeś :) Jak się podobały końcowe akcje? ł
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

SUper Dawidek. Profil na FB oczywiście świetny ale jeszcze chciałbym coś tutaj na forum, żeby tak po prostu nie urwać tematu, w którym pisaliśmy przez lata.
Dawidek
Administrator

Adex, jeszcze nie skończyłem, ale i tak mi się podoba. :D

Mailo, mam nadzieję, że temat się nie urwie. Masz jakiś pomysł na jego ożywienie? Na pewno będzie ankieta podsumowująca trzeci sezon. Jak podsumujemy cały serial? Ankiety raczej nie przyczynią się do rozwoju tematu.

Nie czekajcie na mnie z komentowaniem. :wink: Mną się nie przejmujcie.
Dawidek
Administrator

Wczoraj obejrzałem ostatni odcinek "SB".

Jeśli chodzi o finał, mam pewien niedosyt. Co prawda, prawie wszystko skończyło się happy endem, ale czegoś mi tu brakuje. I to na tyle, że potrzebny byłby jeszcze jeden 756 odcinek, by opowiedzieć o brakujących elementach układanki. Szkoda, że nic nie powiedziano o ważnych osobach z pierwszego sezonu. Mogli się pojawić Paula i Elaine. Całkowicie zapomniano o drugim synu AJ'a - Leo. Szkoda, że zabrakło paru zdań o Virginii i Jimmy'm. Przyznam, że nie liczyłem na to, że w ostatnim odcinku pojawi się Cole - ale jednak - pokazano go, na chwilę. To jednak zbyt ważna postać, by go pokazać tylko w jednej scenie. ::kwasny::
Niemałym zaskoczeniem było dla mnie to, że Olivia zrezygnowała z AJ'a. On związał się z Bette. Prawda jest taka, że ona powinna mieć kogoś porządnego, kogoś z przytupem, jak ona.
Ślub mi się podobał, ale zabrakło tam jeszcze jednej pary. Sara i Casey także powinni powiedzieć sakramentalne "tak", wraz z pozostałymi parami. należało im się to.
No i na koniec - sen Meg. Jak interpretujecie ostatnie minuty serialu? Mi się wydaje, że powrót do Ludlow, to był sen Meg. Przecież w salonie byli wszyscy, włącznie z Gregory'm, Tess i Timem. A Annie w okularach dała czadu. :mrgreen:

W przyszłym tygodniu, w formie ankiety, podsumujemy trzeci sezon "SB". :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Dawidek pisze:Mi się wydaje, że powrót do Ludlow, to był sen Meg
No tak to był sen, przecież potem obudziła się z Benem normalnie w Sunset Beach dzień po ślubie, to była zmyłka, że całe SB było snem, nabrałeś się na to Dawidku? :) a co do Cole'a to na pewno robili tak bo po prostu aktor odszedł przed końcem serialu i wrócił jedynie aby zagrać te finałową scenę.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Adex, nie nabrałem się, początkowo też myślałem, że wszystkie 755 odcinków, to wielki sen Meg (pisano nawet o tym gdzieś kiedyś), ale już w połowie tej sceny w Ludlow wiedziałem, że Meg śni. Ostatnia scena mnie w tym tylko utwierdziła. Bardzo fajne zakończenie i trochę niekonwencjonalne. :D
Dawidek
Administrator

Zgodnie z obietnicą, zapraszam do udziału w 2-tygodniowym głosowaniu, które podsumuje trzeci sezon "Sunset Beach". Opcje nie są do końca ułożone chronologicznie, każdy z głosujących może oddać maksymalnie 7 głosów. Zapraszam do licznego udziału w ankiecie.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Dawidku tak rozbiłeś nazwy wątków do głosowania, że nie wiem o co chodzi... Np. opcja Francesca? O co kaman? Powinno to być zwięźlej, czy to głosowanie na wątki czy sceny? Wybrałem, ale wyniki będą mało miarodajne przy takim rozwleczeniu.
Przy okazji jak wiecie na profilu zaczęliśmy zamieszczać 500 odcinków po polsku, ale głupi Youtube skasował, jakie polecacie inne miejsce gdzie można bybyło kontynuować zamieszczanie? Ktoś ma chęć oglądać od nowa? :)
Dawidek
Administrator

Adex, jest to głosowanie bardziej na wątki. Przy okazji "Francesci" zastanawiałem się, czy jeszcze bardziej nie łączyć, bo już na etapie planowania ankiety już scalałem niektóre opcje, bo inaczej byłoby jeszcze więcej możliwości do wyboru. :D W "SB" sporo się działo, to nie jest serial z 5 wątkami na krzyż. :wink:
="Adex-fan Brooke"Np. opcja Francesca? O co kaman?
Francesca i jej kontakty z Gregory'm, uwodzenie AJ'a.
Ogólnie - czuję, że czegoś jeszcze w tych opcjach brakuje. :zeby:

Widziałem, że jest problem z odcinkami na YT. Nie planuję oglądania serialu od początku, bardziej wracałbym do pojedynczych scen. Chyba najlepszym wyjście mógłby być jakiś blog, ale trzeba poszukać odpowiedniego playera, w którym dałoby się odtworzyć odcinki. Chyba są jeszcze inne serwisy poza YT i Dailymotion, parę lat temu oglądałem jedną telenowelę umieszczoną na wrzuta.pl. Jakiś czas temu miałem podobny problem, zniknął jeden kanał na YT, którym byłem zainteresowany, nie zawierał on żadnych filmów, może była muzyka w tle i tego się uczepiono. Nie zdążyłem poznać bliżej zawartości, więc ciężko mi się wypowiedzieć.
Awatar użytkownika
livi

Post autor: livi »

Szkoda, ze skasowali serial. Nie dość, ze w TV nie chcą całego wyemitować, to jeszcze kasują to, co ludzie już wiele lat temu umieścili.
Jeżeli chodzi o koniec serialu, to najbardziej byłam rozczarowana wątkiem Gregorego. Powinien być z Olivią i Treyem jako synem. Trey powinien być ich synem a tylko niepotrzebnie namieszali wiedząc, ze szybko zakończą serial.
Gregorego wsadzili do wiezienia, a co z Annie?
Przecież ona porwała dziecko!!! Nic a nic się jej nie stało za to! NIC! Od początku była "najgorszą" osobą zasługującą na np. skończenie w wiezieniu a nie z takim happy endem. Jakaś nauczka, a nie to, co zrobili. Ją mogli wsadzić, a Gregorego jakoś wyplątać z wiezienia. Olivii zrobili fatalne zakończenie. Bez faceta i dziecko z mężem córki. A wcześniej pijaństwo i odebranie Treya.
Wątek Gabi, Ricarda i Antonia też taki dziwny... Niby szkoda, że wyjechała z SB, ale bardziej pasowała do Antonia. Ricardo jednak najlepiej pasował do Pauli. Tworzyli fajną parę, tylko Paula zbytnio wydziwiał, a Ricardo zawalił wszystko tym odprowadzeniem Gabi po tym jak poznali się w barze.
Już tęsknie za serialem i czuję niedosyt. Tyle mogło się jeszcze dziać w SB. Różne mniej ciekawe seriali trwają i trwają, a taki ciekawy tak szybko zakończyli. Miałam 11 lat jak pierwszy raz oglądałam SB na RTL7, byłam dzieckiem, a serial wywarł na mnie ogromne wrażenie i tęskniłam jak tylko się skończył. Miło było powrócić do oglądania go w TV.
Dawidek
Administrator

6 osób zagłosowało w ankiecie podsumowującej 3 sezon "sunset Beach". Wyniki rozkładają się następująco:

Francesca - 1 (2%)
Tyus ojcem dziecka Vanessy - 0 (0%)
ujawnienie sekretów i intryg Virginii - 1 (2%)
wybuch s biurze AJ'a - 1 (2%)
Antonio - Gabi - Ricardo - 1 (2%)
szantaże Francesci - 3 (7%)
choroba psychiczna Virginii - 0 (0%)
sekret Olivii i Cole'a wychodzi na jaw - 4 (9%)
Tess i Benji - 1 (2%)
śmierć Francesci - 1 (2%)
poszukiwania mordercy Francesci - 1 (2%)
postrzelenie Ricarda - 0 (0%)
rozwód Caitlin i Cole'a - 0 (0%)
aresztowanie Caitlin - 0 (0%)
przeszłość Marii - 0 (0%)
"wędrująca" taśma z Gabi i Antonio - 3 (7%)
ślub Gabi i Ricardo - 0 (0%)
zaginięcie Benji'ego - 0 (0%)
prawda o zabójstwie Francesci - 2 (1%)
"śmierć" Gregory'ego i testament - 4 (9%)
testy na ojcostwo - 0 (0%)
udar Ricarda - 0 (0%)
walka o Trey'a - 0 (0%)
Tess i Tim - 1 (2%)
Antonio i arcybiskup - 1 (2%)
Jude - 1 (2%)
zniknięcie Cole'a - 0 (0%)
sekrety Tess - 2 (4%)
sklep Meg i Sary - 0 (0%)
Emily - Sean - Amy - Brad - 1 (2%)
eliksir miłości Amy - 0 (0%)
pani Moreau - 1 (2%)
Derek - 1 (2%)
zabójstwo Tima - 1 (2%)
Tobias - 2 (4%)
rozprawa z Derekiem - 2 (4%)
Olivia alkoholiczka - 2 (4%)
zemsta Ricardo - 0 (0%)
wyobraźnie bohaterów - 3 (7%)
Bette - 2 (4%)
rozwiązania wątków - 0 (0%)

Okazuje się, że w zakończonym głosowaniu Wasze największe uznanie zdobyły wątki ujawnienia romansu między Cole'm a Olivią oraz "śmierć" Gregory'ego i testament. Waszym uznaniem cieszyły się także inne wątki, jak wyobraźnie bohaterów, wędrująca z rąk do rąk kompromitująca taśma oraz Francesca, która szantażowała np. Gabi. Dziękuje za udział w głosowaniu. Jak oceniacie cały serial, te trzy lata? Co było najważniejszego, jakie postacie wywarły na Was największy wpływ? Co było największą porażką "SB"?
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Nadal uważam, że za dużo opcji wyboru i że można by było je spokojnie zawęzić dla uzyskania lepszych wyników.
Moja ocena serialu odnośnie 3 lat jest taka, że najlepszy był 2 sezon, zaczął się od razu mocno wyspą terroru, potem dalej napięcie, zmartwychwstanie Marii, intrygi Virginii, pojawienie się fantazji Annie, latem trzęsienie ziemi i tsunami, jesienią klątwa klejnotów... Chociaż to było zbyt przesadzone i zburzyło wizerunek serialu. Za największą porażkę uznałbym jednak zastępczą Meg, usunięcie Virginii i samo to, że serial za szybko dobiegł końca. Ja bym jeszcze w 4 sezonie przywrócił Virginię, zrobił miłosny trójkąt z Olivią, Judem i Annie albo romans Cole'a i Annie. Przywróciłbym też Tiffany. Postacie, które wywarły wrażenie to Annie, Olivia, Virginia, Cole, Tim, Francesca, Beth... Wątek krążącej taśmy to był w sumie zabawny, powinna dalej krążyć w 4 sezonie :lol: a sama Francesca mogłaby być ożywiona też.
Dawidek
Administrator

Po dość długim czasie, czas na moje refleksje.

Też uważam, że serial mógłby być kontynuowany. Zakończono go za szybko, w sposób dość gwałtowny pozamykano wszystkie wątki. To powinno być rozłożone na dłuższy czas.
Jednym z zawodów jest udany finał Annie. Po tych wszystkich intrygach, chwilami dość zabawnych, powinna jednak ponieść jakieś konsekwencje. Nie kwestionuję happy endu, ale mogło to się bardziej rozłożyć w czasie. Gregory zasłużył na to wszystko, na co naraził swoją rodzinę.
Najbardziej niedopracowany wątek - to słynne klejnoty. On nie pasował do serialu. Zrobiło się takie fantasy.
Gdyby powstał 4 sezon, to chciałbym powrotu Pauli i Elaine oraz Tiffany. Virginia też byłaby ok, ucieczka ze szpitala psychiatrycznego - byłby to ciekawy wątek. Nie chciałbym powrotu Francesci - postać nie żyje i zmartwychwstanie byłoby kolejnym naciągnięciem.
Najlepszy sezonem był sezon pierwszy. Wątek trzęsienia ziemi z drugiego sezonu jeszcze ok, ale tsunami zostało źle zrobione. Powrót Marii mi się podobał. Z ostatnim sezonem mam jednak pewien problem, jeśli chodzi o ocenę - nie oceniam go źle, ale brakowało mi polskiego lektora. Ogólnie - nie żałuję czasu spędzonego podczas oglądania "SB".
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Adex-fan Brooke pisze:Dla przypomnienia:
Na profilu Sunset Beach Poland https://www.facebook.com/sunsetbeachpol ... S_TIMELINE przez cały rok zamieszczany jest sezon 3 serialu Sunset Beach. Linki na odcinki z oryginalnej wersji plus opis odcinka, niektóre odcinki natomiast zamieszczane są w wersji z lektorem (nagrane w roku 2000 ze stacji RTL7), tak też będzie przez cały przyszły tydzień!!!
Szkoda, że już ich nie ma w sieci :( Planuję oglądać od początku, nigdy nie oglądałem
ODPOWIEDZ