Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Zauważyłem to, że nawiązano do tego odległego wydarzenia. :wink:

Brooke na razie wiele nie zdziałała, chyba jej wpływ na innych nie jest już aż tak duży, jak kiedyś. Może później jej stanowisko zostałoby bardziej uwzględnione. Na razie nie ma większego wpływu na Rcka, wydaje mi się, że ona mu trochę pobłaża, jeśli chodzi o jego występki. Obecna sytuacja jest taka, że ani Eric ani inni nie mogą nic zrobić - została podpisana klauzula o nieusuwalności.
Fajnie, że wróciła Steffy. Może dzięki niej będzie się działo trochę więcej. :wink:
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Już dosyć dawno nie komentowałem odcinków i wreszcie znalazłem na to czas :)

Bardzo dużo się dzieje obecnie, jest kilka wątków naraz co jest bardzo na plus.

Najważniejszy wątek to oczywiście związany z FC z Rickiem na czele i Mayą u jego boku. Ich poczynania wołają o pomstę do nieba. Rick najpierw bez skrupułów zwodził wszystkich udając dobrego męża dla Caroline, podczas gdy po cichu romansował z Mayą. Przesadził z tym portretem w salonie rezydencji. Maya nie zasługuje by tam wisieć, to miejsce tylko i wyłącznie dla Stephanie. Rick i Maya to obecnie negatywne postacie, lecz Jacob Young świetnie odgrywa wszystkie swoje sceny.
Fajnie, że Brooke wreszcie wróciła, bo jest potrzebna obecnie. Ciekawa była jej pierwsza konfrontacja z Mayą i jej reakcja na to wszystko co się działo. Miałem nadzieję, że utrze trochę bardziej nosa jej i Rickowi, ale jak zwykle zawsze pobłaża swojemu synkowi. Zdaje mi się, że gdy Eric wróci, to również nic za bardzo nie zrobi z tym co poczynał Rick. Bo w sumie nic nie może, skoro podpisał tą umowę z oddaniem mu władzy na rok czasu.

Liam bardzo zapunktował ostatnio. Najpierw gdy bronił Ivy i Caroline i postawił się Rickowi (szkoda, że mu w mordę nie przywalił) i teraz jego plan przejęcia kontroli nad FC. Takiego Liama da się lubić. Super, znów widzieć rewelacyjną Steffy, jednak mam wrażenie że będzie chciała odbić Liama od Ivy, ale zobaczymy jak to dalej się potoczy.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Marcus pisze:Fajnie ogląda się sceny Liama z Ivy. Znacznie u mnie zapunktował ostatnimi czasy. Dodatkowo stanął w obronie kuzynki i dziewczyny no i teraz szykuje plan wyrwania FC z rąk Ricka i Mai.
No właśnie, wreszcie Liam jakiego chcemy oglądać, nikt tak dobrze do niego nie pasował jak Ivy.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Marcus pisze: Przy okazji strzelania Ricka, przypomniano jak kiedyś postrzelił on Granta Chambersa.
Nawet strzelał wtedy z tej samej broni :twisted:
https://www.youtube.com/watch?v=ubZprB8xn4g
Dawidek
Administrator

Dziś były kolejne ciekawe retrospekcje z Amber i Raymondem. :wink: To było kilkanaście lat temu. Fajnie, że do tego wrócili. :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

To chyba tak w ramach promocji serialu, że patrzcie Usher tu występował :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Caroline dobrze zrobiła, że szybko podpisała dokumenty rozwodowe. Nie widziała szans na odzyskanie Ricka, który przeszedł totalną zmianę na gorsze - stał się egocentryczny i arogancki. Brooke go broni - widząc, że jej dotychczasowa synowa związała się z największym wrogiem Ricka. To nie usprawiedliwia działań młodego Forrestera i Logan powinna być tutaj bardziej stanowcza.
Trafiła kosa na kamień - Liam chce przejąć FC i to jeszcze przy pomocy Steffy. Po ostatnich wyczynach Ricka, uważam, że to ona bardziej zasługuje na fotel dyrektorski. Ani Rick, ani Ridge nie powinni zarządzać firmą.
Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki - a Katie chce to zrobić, ponownie wychodząc za Billa. Czy ona zapomniała o tym, jak nieraz została skrzywdzona przez Spencera? Czy zapomniała, jak on ją oszukał, by odzyskać firmę i władzę rodzicielską nad Willem? Czy ona zapomniała, że on nie był skłonny do kompromisów? I teraz ona chce się związać z człowiekiem, który jest dobrym ojcem - ale dobrym mężem nie był. Ridge'a potrafiła kopnąć w tyłek, ale z Billem jej to nie wychodzi.
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Jak widać, powrót Erica niczego nie zmienił, bo opierając się tylko na wynikach finansowych firmy, które de facto są zasługą sukcesu kolekcji Ridge'a i Caroline, ucieszył się on ze sprawowania władzy przez Ricka. Cała ta szopka z przeprosinami wszystkich, z udzieleniem poparcia dla kolekcji butów Ally i ofertą dla Olivera była godna pożałowania. Eric dał się nabrać, a przecież jeszcze kilka tygodni wcześniej padł ofiarą oszustwa syna :roll:

Chciałbym, żeby plan Liama się powiódł, pod warunkiem, że współpraca ze Steffy nie zniszczy jego związku z Ivy.

Szkoda mi Brooke, bo widać, że ewidentnie nie radzi sobie z samotnością i coraz częściej sięga po alkohol. Mam nadzieję, że nie przerodzi się to w nałóg. :(
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Dawidek
Administrator

Masz rację Marcus, Eric za bardzo zaufał sprawozdaniu finansowemu, nie zwrócił zbytniej uwagi na atmosferę panująca w FC. Ostatnie jego kroki pokazują, że jest zbyt naiwny wobec Ricka. Zapomniał o oszustwie? Może i forma sobie dobrze radzi, tylko jak Rick zostanie zapamiętany przez współpracowników?
Steffy chce wrócić do Lama. Uważam, że powinna mieć większą pokorę, sama zdecydowała sie opuścić męża, po stracie dziecka. Teraz Spencer jest związany z Ivy i córka Eidge'a powinna to uszanować. Swoim zachowaniem pokazuje ona to, że nie cofnie się, dopóki nie uzyska to, co jej zdaniem się należy.
Ridge ma rację - przejęcie firmy przy pomocy Spencerów, może negatywnie odbić się na Ericu. Jeśli on zdecyduje się na ten radykalny krok wraz ze Steffy, to ojciec powinien się o tym dowiedzieć jako pierwszy.
Martin Rode

Post autor: Martin Rode »

Obejrzałem dziś odcinek po około 1000 odcinków przerwy. Ostatni odcinek jaki oglądałem był o numeracji 5994 - ostatni odcinek wyemitowany na ZDF. Jak dziwnie ogląda mi się MNS po polsku.
Trochę się pośmialiśmy z żoną:)

Blondyna nachlana tarza się po podłodze.
Motyw moralizatorski - laska w czarnych włosach (nie pamietam imienia) ostrzega, że może być kac. Byłem w szoku, że jest Deacon.

Dużo się nie zmieniło widzę. Ten nowy Ridge, o ile dobrze kojarzę, namawiał informatyka do porzucenia swej laski w zamian za pomoc w przejęciu firmy. Tego za bardzo nie rozumialem.

Ale widzę, że schemat ten sam ciągle. Intrygi i blondyna w opałach, bo ktoś tam jej nie chce:) Może wrócę do regularnego oglądania.
Martin Rode

A dziś córka Thorn'ea masowała stopy żony Ricka.
:evil: :evil:
Awatar użytkownika
Amber Moore

Post autor: Amber Moore »

Bartku kobieta której córka Thorne'a masowała stopy - Maya - nie jest żoną Ricka, jest jego dziewczyną tudzież kochanką :wink:
===> Uważaj z kim się moczysz herbatniczku <===
Dawidek
Administrator

Bartku, informatyk, o którym mówisz, niedawno awansował na stanowisko prezesa wydawnictwa Spencer Publications. To wnuk słynnego Billa Spencera, który grał ważną rolę w latach dziewięćdziesiątych. Kto go jeszcze pamięta?

"Laska w czarnych włosach" - Quinn Fuller - niedaleko jej Sheili Carter. :D

Blondyna Brooke - KKL świetnie gra rolę pijanej kobiety. To coś zupełnie innego, czym może się pochwalić aktorka. Moim zdaniem, ona wypada bardzo wiarygodnie w roli zalanej w trupa kobiety, która kiedyś mocno stąpała po ziemi.
Martin Rode

No i moja żona wpadła:) - wciągnęła się :)
Z tego co opowiada, to kibicuje Quinn w walce o Deacona. Musiałem jej wyjaśniać, że to nie jest kryształowa postać. Po dzisiejszym odcinku jest w rozterce, ponieważ domyślamy się, że ta cała jego wybranka również jest spod ciemnej gwiazdy:)

Ogólne wrażenie mamy takie: nudnawo, ale z jakiegoś powodu chce się wiedzieć, co będzie dalej.

Mnie podoba się również Nicole. Zarówno wizualnie, jak i po tych dwóch odcinkach jako postać. Nie znam jej przeszłości, ale wydaje się być sympatyczna.

Ciekawi nas dlaczego dziewczyna Ricka nie przepada za nią. Coś jej zrobiła? Ta cała Maya nie podoba mi się. Nie chce sie jej oglądać. Odpycha. Jedyne ujęcie, jakie jest w miarę, ładne to jest w czołówce.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Bartek, komentuj jak najczęściej. Bardzo miło się czyta o wrażeniach Twoich i Twojej żony. :D

Deacon, owszem, nie jest postacią kryształową, ale od powrotu w 2014 roku zachowuje się w zasadzie bez zarzutu, natomiast jego wybranka - Quinn ma już sporo na sumieniu...

Nicole zadebiutowała u nas chyba jakiś miesiąc temu. Na razie wystąpiła w zaledwie kilku odcinkach. Ja też lubię tę postać. :)

Mayę trudno lubić. To jak wraz z Rickiem traktują Aly... Dawno nikt nie zachowywał się w tej soapce równie podle.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
ODPOWIEDZ