Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dobrze, że wreszcie trochę ktoś ma w garści Steffy, Aly zginęła, za życia nikogo nie obchodziła to chociaż teraz niech Ivy tak tego nie zostawi a Thorne powinien znać prawdę jak już pisałem wcześniej. Quinn i Deacon zrobili się ciepłymi kluchami aż żal patrzeć.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Film, który posiada Ivy, nie mówi całej prawdy o zdarzeniu, ale może pomóc w ustaleniu przyczyn, dlatego może to dobry pomysł, żeby pójść np. do porucznika Bakera, który nam sie odrodził jak Feniks z popiołów. :D
Caroline i Thomas - chyba nam się tutaj coś rozwija, przynajmniej od strony Thomasa, bo panna Spencer jest wierna Ridge'owi. Wychodzi na wierzch duża różnica wieku między nimi i takie związki zawsze są trudniejsze.

Zapraszam do udziału w ankiecie weekendowej, w której na pierwszym planie jest Ivy. Pytanie brzmi, czy dziewczyna powinna iść na policję z zarejestrowanym nagraniem? Głosowanie potrwa do poniedziałkowego poranka, zakończy się około godziny 8.30, jeszcze przed premierą kolejnego odcinka "MnS". Do wyboru będzie tylko jedna opcja. Zapraszam do udziału i do komentowania.
nołbady

Post autor: nołbady »

Powinna być jeszcze opcja w ankiecie, że Steffy sama powinna się zgłosić na policję i wszystko wyjaśnić. To, że jeszcze tego nie zrobiła działa tylko na jej niekorzyść. Tak jak napisał Adex-fan Brooke - fajnie, że ktoś ma w garści Steffy. Jest to jakaś odmiana.
Dawidek
Administrator

Taka opcja byłaby też ok, jednak tutaj ograniczyłem się tylko do samej Ivy. Podsunąłeś mi jednak ciekawy pomysł, który - mam nadzieję - wykorzystam :wink:
Dawidek
Administrator

8 osób zagłosowało w weekendowej ankiecie, w której pojawiło się pytanie: Czy Ivy powinna iść na policję i pokazać zarejestrowane nagranie z incydentu na autostradzie, w miejscu śmierci Aly?
Wyniki prezentują się następująco:

Tak - 6
Nie - 2
Nie mam zdania - 0

Zdecydowana większość głosujących, bo 3/4 (6 osób) uznało, że Ivy powinna pójść na policję i ujawnić swoją wiedze na temat wypadku na autostradzie. Dwie osoby sa przeciwnego zdania. Nikt nie zaznaczył opcji "nie mam zdania". Dziękuję za udział w głosowaniu i zapraszam do udziału w kolejnym, w piątek zostanie zorganizowana kolejna ankieta weekendowa.

Trochę się dzieje w ostatnich odcinkach. Ridge zerwał z Caroline, mówiąc że nie chce mieć z nią dzieci. Nie podzielił się z nią najważniejszą informacją, o przeprowadzonym zabiegu. To jest lekceważące podejście do swojej partnerki, Caroline powinna znać prawdę. Być może inaczej by ją potraktowała. Po tym zastanawiam się, czy on poważnie traktował swój związek z nią? Czyżby Thomas miał rację, że jego ojciec krzywdzi każdą kobietę - pamiętam, jak przez lata wędrował pomiędzy Brooke a Taylor.
O ile pamiętam, zabieg wazektomii miał także Eric. :wink:
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Dawidek pisze:O ile pamiętam, zabieg wazektomii miał także Eric. :wink:
O czym scenarzyści najwidoczniej zapomnieli, kiedy była u niego Brooke z propozycją żeby to on był oficjalnie ojcem jej dziecka poczętego z Billem :wink:

Caroline nie powinna obwiniać tylko i wyłącznie Thomasa. W końcu wiedziała, że wzięła sporą ilość tabletek uspokajających i jakie mogą być konsekwencje łączenia ich z alkoholem i w dodatku o niczym nie wspomniała młodemu Forresterowi. Poza tym Thomas też był pod wpływem alkoholu.

Mogliby już skończyć wątek z nagraniem video bo to zaczyna się robić powoli męczące ::ysz:: To ciągłe namawianie Ivy przez Liama i Wyatta przez Steffy do skasowania nagrania ... ::kwasny:: Albo niech to skasują, albo niech idą w końcu na policję, ale tak jak już wcześniej pisałem, wtedy wszystkich powinni ukarać za utrudnianie śledztwa. Steffy już by mogła lepiej hakera wynająć do włamania się w chmurę Ivy. :twisted: :wink:
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
nołbady

Post autor: nołbady »

Dokładnie. Steffy niby taka cwana, a musi się wysługiwać Wyattem. Próbowała mu czadzić i skusić go wizją awansu - na gębę to każdy może :lol: Gdyby Steffy była mądrzejsza, to już dawno poszłaby na policję i złożyła wyjaśnienia. Zresztą, co to da, że skasuje filmik z chmury, jeśli Ivy porobiła też kopie na płytach, pendrive'ach i dyskach zewnętrznych, które dobrze ukryła.
Dawidek
Administrator

Co do Thomasa i Caroline - zgadzam się z Marcusem. Za to, co się stało, można też pośrednio obarczyć samego Ridge'a, na zasadzie ciągu przyczynowo-skutkowego. Bezpośredniej winy tutaj brak. Dziewczyna powinna mieć też żal do samej siebie. Wyraźnie była wstrząśnięta słowami partnera, skoro najpierw uspokoiła się tabletkami, potem nie oponowała, po tym jak Thomas nalał jej wina.

W ubiegłym tygodniu była ankieta weekendowa na temat tego, czy Ivy powinna ujawnić nagranie, które posiada. żnamy wyniki głosowania. Teraz przyszła pora na inną bohaterkę - Steffy. Czy córka Ridge'a powinna dokładnie opowiedzieć policji o tym, co stało się na autostradzie i ujawnić fakt niekorzystnego dla niej filmu. Koncepcja opcji w pytaniu jest taka sama, jak poprzednio. Zasady są takie same - głosujący wybiera jedną opcję, a ankieta zakończy się przed premierą poniedziałkowego odcinka. Zapraszam do głosowania.
Dawidek
Administrator

Trwa głosowanie w ankiecie weekendowej, dotyczącej Steffy i tego, czy powinna pójść na policję i opowiedzieć jej o kulisach śmierci Aly. Głosowanie zakończy się jutro rano. Zapraszam. :)
Dawidek
Administrator

W zakończonej wczoraj rano ankiecie weekendowej wzięło udział 8 osób. Na pytanie, czy Steffy powinna pójść na policję i powiedzieć o śmierci Aly oraz ujawnić fakt nagranego filmu, 6 osób (75%) głosujących uznało, że powinna to zrobić, dwie osoby (25%) były przeciwnego zdania. Nikt nie miał w tej sprawie zdania. Wyniki pokrywają się się z rezultatami z poprzedniej ankiety, w niej także 3/4 głosujących uznało, że Ivy powinna zgłosić się na policję. Dziękuję za udział w głosowaniu i zapraszam do udziału w kolejnych. :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ridge ma sekret i Caroline ma sekret, Brooke wydaje się być lekko zazdrosna o Caroline. Ridge'owi odbiło, że chce być z dziewczyną w wieku jego córki, powinien przypomnieć sobie szybko o prawdziwym skarbie który zawsze przed nim stoi czyli o Brooke. Nicole i Zende ciągle się obijają, ale w sumie jak wszyscy w tej firmie :lol: Co mnie natomiast najbardziej wkurza to takie zakończenie wątku śmierci Aly, nawet Thorne się nie dowiedział i nie zobaczył filmiku a to by było przecież najciekawsze! Ok Steffy zabiła w samoobronie, ale jednak zabiła a nie ma cienia skruchy, chyba po matce przychodzi jej ta lekkość do wyzbycia się wyrzutów sumienia. :roll:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator

Ridge i Caroline - to nie pierwsza para z dużą różnicą wieku. Byli przecież Eric i Brooke, Sally i Clarke. Inną kwestią jest to, czy te związki są trwałe - w "MnS" rzadko jaki związek trwa wiecznie. :D

Wątek śmierci Aly zakończony, zanim się rozkręcił. Scenarzyści po raz kolejny zmarnowali okazje na interesujące pociągnięcie wątku - tyle się mogło w nim wydarzyć! Jestem zawiedziony tym, że Ivy zdecydowała się usunąć nagranie. ::kwasny::
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Wreszcie udało mi się w miarę nadrobić zaległości, które miałem tym razem dosyć spore :)

Podobał mi się wątek z nawrotem agresji Aly i byłem zawiedziony jak on się skończył. Można było to inaczej rozegrać. Liczyłem, że Rickowi i Mai oberwie się za to jak ją wcześniej traktowali. Tymczasem Aly skupiła swoją uwagę na Steffy i nie popierałem tego, że ta pierwsza obwiniała drugą o śmierć Darli, bo przecież Steffy nawet nie było wtedy w mieście, kiedy doszło do tamtej tragedii.
Ogólnie można było zapobiec również i tej tragedii. Aly nadal by żyła, gdyby rodzina zareagowała odpowiednio widząc, że z jej psychiką znowu coś się dzieje. Każdy widział, ale nie zrobił absolutnie nic. Mogę stwierdzić, że każdy ponosi winę za to co się stało. Eric jako dziadek nie zrobił nic, Ivy jako najlepsza przyjaciółka też, Oliver jako chłopak również. Błędem Thorne'a było to, że był z dala od córki przez długi czas wiedząc dobrze, że zmaga się ona z dużymi problemami i ma słabą psychikę. Niestety przybył za późno.
Następnie był wątek z nagraniem tego wypadku, który zaczął się robić męczący. Nie obwiniam Steffy o tamten moment, gdyż sama była ofiarą Aly i przecież nie mogła pozwolić by ta ją zabiła. Broniła się tylko i był to nieszczęśliwy wypadek. Za to nie mogę pojąć dlaczego Ivy, widząc ostrą kłótnię dwóch kuzynek, zamiast od razu zareagować, wyjęła sobie telefon i zaczęła nagrywać ? Koniec końców znów zmarnowano kolejny wątek, bo Thorne powinien był zobaczyć to nagranie a tak wszystko rozleciało się po kościach.

Obsada powiększyła się o kilka postaci:
Zende - Mam nadzieję, że jego wątek się bardziej rozwinie i nie będzie on drugim Carterem, prężąc tylko mięśnie na siłowni i wysłuchując problemów innych postaci. Póki co nie dzieje się z nim nic ciekawego. Fajnie by było, aby Kristen i Tony częściej pojawiali się na ekranie i uczestniczyli jakoś w życiu adoptowanego syna.

Thomas - Na początku byłem lekko zawiedziony, że Adam Gregory nie będzie już odgrywał tej roli, ale szybko przekonałem się do Piersona Fode. Widać, że będzie poważnym rywalem dla ojca.

Julius i Vivienne - O dziwo też przypadli mi do gustu a szczególnie ojciec Mai, który jako jedyny wciąż nie może zaakceptować przemiany pierworodnego dziecka. Dobrze, że pojawiła się postać, która wywołuje zamieszanie i nie zgadza się z resztą rodziny.
Dawidek
Administrator

Bosskicinu, fajnie, że nadrabiasz wszystkie zaległości, bo wbrew pozorom, w "MnS" tak nudno nie jest. :wink:

Zgadzam się, co do zmarnowania wątków związanych ze śmiercią Aly, szczególnie to usunięcie filmu było głupie. Jeszcze ta degradacja Thorne'a wszystko dopełnia. Kiedyś ta postać była jedną z najważniejszych, a niedawno, w wątku śmierci córki, był obecny raptem 3 odcinki. :roll: Ogólnie zgodzę się z tym, że każdy po trosze zaniedbał Aly. Steffy, co prawda się trochę martwiła, ale dziewczyna nie chciała jej pomocy. Wydaje mi się, że Aly ją oskarżała z racji, że Steffy jest córką Taylor, a tragedia dotknęła kiedyś ich matek (Taylor i Darlę), a córka Thorne'a chciała odtworzyć dawne wydarzenia, z udziałem młodego pokolenia. I zastosowała zasadę "zbiorowej odpowiedzialności", przeniosła winę Taylor na jej córkę.
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Cieszę się, że ten wleczący się wątek z filmikiem wreszcie się zakończył. Co prawda nie spodziewałem się wyrzucenia Ivy z pracy, no ale może będzie to jakiś bodziec do zrobienia Forrester Creations konkurencji, której zresztą brakuje od ładnych paru lat ::kwasny:: Przydałby się godny następca Spectra Fashions czy chociażby Jackie M :wink: i szczerze mówiąc to fajnie by się oglądało rywalizację Steffy-Liam vs Ivy-Wyatt.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
ODPOWIEDZ