Żar młodości (The Young and The Restless)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Joe

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Joe »

Ja ogólnie się dziwie, że Bell mógł wypuścić taką postać i aktorkę od siebie. Co więcej że zostały nudniejsze typu Zoe. Ale prawdą jest, że Courtney się dusiła w Modzie, sceny które miała zagrać to była wieczna przegrana, chociaż na końcu fajnie dawała czadu ("Girls gotta do what girls gotta do, don't judge me").

Dzisiaj niestety zero Sally w odcinku. Zauważam, że dialogi w Żarze są pozbawione tej głębi, muzyki, zbliżeń znanych z Mody. I to na minus, w Modzie się przeżywa tak wszystko. Za to nie ma gadania w kółko o tym samym tylko innymi słowami! Chyba, że za krótko oglądam. Natomiast w Żarze fabuła jest lepsza i postaci więcej. Wyobrażacie sobie w Żarze wątek z lalką jak Thomas teraz w kółko z nią rozmawia? Tragedia. :roll:

Myślę, że Moda gdyby była dłuższa niż te 18 minut zyskałaby o niebo na jakości, bo można by wzbogacić sceny i fabułę. Y&R ma tę przewagę. Zauważyłem też że w Modzie parę lat temu były fajne ujęcia z różnych kątów, scen plenerowych i to podnosiło wrażenia z oglądania. Teraz już niestety tak nie jest. Y&R też strasznie kuleje pod tym względem. Plus w Y&R są brzydsi aktorzy niż w Modzie.
Ostatnio zmieniony 2020-11-06, 16:40 przez Joe, łącznie zmieniany 3 razy.
Dawidek
Administrator
x 75

Post autor: Dawidek »

Wątpię, że "MnS" zyska po wydłużeniu odcinków. Może wręcz na tym stracić. Myślę, że może być więcej podobnych do siebie scen, a akcja nie posunie się do przodu. Bell raczej nie potrafi wykorzystywać potencjału wątków, więc nieważne ie minut trwałyby odcinki, to nic nie zmieni. Więc lepiej niech będzie tak jak jest.
Z tego co piszecie, to na przykładzie "Y&R" widać, że wszystko zależy od scenarzystów i kierownictwa serialu. Oraz od ich pomysłowości i kreatywności. W "MnS" tego brakuje. I wcale mnie nie dziwi to, że postacie i aktorzy zarazem z "Mody..." uciekają do "Żaru...". Amber jest tego dowodem.
Ostatnio zmieniony 2020-11-06, 22:38 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
DeaconFan
Moderator
x 27

Post autor: DeaconFan »

Dawidek pisze:Wątpię, że "MnS" zyska po wydłużeniu odcinków. Może wręcz na tym stracić.
Bell raczej nie potrafi wykorzystywać potencjału wątków, więc nieważne ie minut trwałyby odcinki, to nic nie zmieni.
Kiedyś myślałem podobnie jak Joe, ale od pewnego czasu myślę jak Dawidek. Wydłużenie odcinków B&B polegałoby raczej na dodaniu jeszcze większej ilości wody do i tak już mocno rozwodnionego piwa. :lol: Tu by mogła pomóc tylko totalna wymiana scenarzystów na kogoś ze świeżą głową, ze świeżymi pomysłami na wątki i postacie. Nowi scenarzyści + ewentualne wydłużenie czasu trwania - wtedy jak dla mnie miałoby to wszystko sens. Obecni scenarzyści + ewentualne wydłużenie czasu trwania - sensu nie widzę.

W Y&R zmiany głównych scenarzystów i producentów wykonawczych są co jakiś czas (średnio co trzy lata) i stagnacji nie ma. Nie ma np. tak, że przez cały rok oglądamy jeden wątek, a 3/4 obsady komentuje tylko życie młodych. W Y&R jest od zawsze duża różnorodność postaci oraz wątków i za to też cenię tak mocno tę soapkę.

Dawidku - aktorzy grający Amber, Deacona czy Sally nie uciekli z B&B do Y&R. To Bell z jakichś przyczyn nie przydłużył z nimi kontraktów, a że kierownictwo Y&R zaproponowało pracę - czemu nie skorzystać? Oni by chętnie grali w MnS.
Ostatnio zmieniony 2020-11-07, 03:04 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 2 razy.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Joe

Oczywiście wydłużenie soapki musiałoby się równać ze zmianą w kręceniu i reżyserowaniu odcinków, bogatszą fabułą i większym udziałem więcej niż 4 postaci, inaczej, to byłoby zaszkodzenie serialowi. Gdyby pozostać przy obecnej formule przedłużonej z 20 min do 40 to nawet osoby piszące dialogi by oszalały. :lol:
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Post autor: PetroPython »

Ciekawe dlaczego niektórych aktorów postacie są tożsame w B&B i Y&R, a też zdarza się że są inne. Okazuje się, że w Y&R grała Lauren Koslow (Margo Lynley w B&B), John McCook (Eric), Don Diamont.
DeaconFan
Moderator
x 27

PetroPython pisze:John McCook (Eric),
John McCook to nawet grał dwie role w Y&R. W latach 70. jakoś grał Lance'a Prentissa, ale już jakoś od lat 90-tych do dziś pojawia się gościnnie w roli Erica Forrestera.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

Post autor: Adex-fan Brooke »

KKL I Darlene Conley tez grały dwie role. Don Diamont to oczywiście był Bradem ibyła to bardzo istotna rola. Bill Senior z Mody był natomiast w latach '80 ojcem Lauren....tak więc jest dużo takich pomieszań, trudno... Ja wolę gdy aktor gra nadal tę samą postać i bardzo mnie cieszy, że Sally ma dalsze życie w Genoa City. Ostatnio scenariusz Y&R lekko się ożywił, nawet będzie postrzał Chance'a a Chalsea jest porwana... Oby tak dalej. Najbardziej męczy mnie ostatnio Kyle, Lola i Summer... Phyllis od czasu powrotu tej aktorki też jest jakaś męcząca, dawniej wydawała się lepsza. Wątek Adama ogólnie toczy się jakoś kulawo, męczące już jest to jak Victoria i Nick są wrogo nastwieni do brata i uważają się za lepszych.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Post autor: PetroPython »

Jeszcze zapomniałem o Barbara Crampton (Maggie) .
Ostatnio zmieniony 2020-11-08, 08:07 przez PetroPython, łącznie zmieniany 1 raz.
Joe

No i Heather Tom grała Victorię Newman.
Joe

Sally chce przejąć Jabott Collective. Theo może jej w tym pomóc zdradzają jej dojścia w zamian za to, że Sally byłaby jego wtyką i mógłby dzięki niej przejąć jakiś duży spadek. Szkoda, że póki co Sally się nie kręci za bardzo koło Kyla. Dziś znowu brak Sally w odcinku. :/
Ostatnio zmieniony 2020-11-11, 11:13 przez Joe, łącznie zmieniany 1 raz.
Joe

Wreszcie będzie jakiś dialog między Sally a Kylem. Za to Lauren zaoferuje Summer zarządzaniem JBC. Oby Sally jej sprzątnęła Kyla a potem stanowisko. :twisted:
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Gdzie teraz oglądacie? Na torrentach mają opóźnienie spore... ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
DeaconFan
Moderator
x 27

Ja oglądam na żywo, z CBS.

Od razu widać, że tu Sally jest traktowana poważnie, a nie po macoszemu jak w ostatnich latach w B&B. Tu Sally od razu walczy o władzę, podczas gdy w B&B została z czasem pozbawiona niemal wszystkiego i sprowadzona do roli szarej niemalże pracowniczki FC. :roll:
DeaconFan
Moderator
x 27

Y&R chwilowo recastuje aktora grającego Chance'a. Donny Boaz, który gra tego bohatera ma covid. Na czas jego kwarantanny, rolę obejmie Justin Gaston. O tyle ułatwia to sprawę, że Gaston to prywatnie mąż Melissy Ordway (Abby). Sceny intymne między Chance'm a Abby nie będą żadnym problemem.

Źródło: https://www.soapcentral.com/yr/news/202 ... ton_in.php
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Wow, od dawna tego chyba nie robiono.
To ważna postać obecnie, że jej nie można na jakiś czas wyciszyć?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ