Żar młodości (The Young and The Restless)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Dawidek
Administrator
x 75

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Dawidek »

DeaonFanie, odpowiadając na Twoje pytanie, nie jest ono proste. Wydaje mi się jednak, że takie informacje są spoilerami dot. "Y&R", bo jest u nas trochę osób, które oglądają odcinki zza oceanu. Odpowiedź na Twoje pytanie jest do rozważenia, powyższa moja sugestia nie jest zamknięciem tematu.
Martin Rode

Post autor: Martin Rode »

Poza tym, jeśli dana postać z B&B ma crossover załóżmy w roku 2021, to taki niespoilerowiec dowiaduje się, że postać X nadal występuje w B&B i w tym momencie, jeśli dana postać X miała jakiś wypadek lub była bliska śmierci w odcinkach z lat 2018-2020, to od razu wiadomo, że nic jej nie uśmiercą itd, bo w odcinkach z roku 2021 nadal występuje i ma crossovery. Mam nadzieje, ze wiadomo, o co mi chodzi.
DeaconFan
Moderator
x 27

Post autor: DeaconFan »

Dawidek pisze:DeaonFanie, odpowiadając na Twoje pytanie, nie jest ono proste. Wydaje mi się jednak, że takie informacje są spoilerami dot. "Y&R", bo jest u nas trochę osób, które oglądają odcinki zza oceanu.
Owszem, jest to spoiler dla osób oglądających Y&R. Tyle tylko że umówiliśmy się, iż jeśli serial nie jest w Polsce emitowany, to nie ma sensu oznaczać spoilerów na biało.

Martin ma jednak rację - faktycznie, będzie to spoilerem, jeśli zdarzy się, że jakaś postać będzie bliska śmierci lub uznana za zmarłą w odcinkach na Playerze i ze spoilera dowiadujemy się, że postać ta nadal żyje, występuje w najnowszych odcinkach B&B. Sytuacje typu "zmartwychwstania" itp. są niestety obecnie w B&B rzadkie. Generalnie jednak zgadzam się z Martinem i chyba warto jednak tego typu informacje (crossovery z B&B do Y&R) oznaczać na biało (co też ostatecznie uczyniłem w poprzednim swoim poście umieszczonym w tym temacie).
Ostatnio zmieniony 2021-01-27, 17:43 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 5 razy.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator
x 75

DeaconFan pisze:
Dawidek pisze:DeaonFanie, odpowiadając na Twoje pytanie, nie jest ono proste. Wydaje mi się jednak, że takie informacje są spoilerami dot. "Y&R", bo jest u nas trochę osób, które oglądają odcinki zza oceanu.
Owszem, jest to spoiler dla osób oglądających Y&R. Tyle tylko że umówiliśmy się, iż jeśli serial nie jest w Polsce emitowany, to nie ma sensu oznaczać spoilerów na biało.
Zgadza się. Zapomniałem o tych ustaleniach, które obowiązują. W przypadku "Y&R" sytuacja i tak się komplikuje, bo ten serial miał już dwie emisje w polskiej telewizji. Co prawda - było to dość dawno i nie ma już szans, by serial wrócił do polskiej telewizji.

Zgadzam się tutaj z Wami - Martin podał bardzo dobry argument. Takie wędrówki postaci - nieważne, w którą stronę - mogą mieć charakter spoilerowy. Ryzykowna jest wspomniana przez DeaconFana sytuacja, gdyby jakaś postać z "Żaru..." przeniosła się do "MnS", co występowało już w przeszłości - np. Lauren. Krótkich "transferów" było więcej.
Podsumowując - wydaje mi się, że nie ma znaczenia, w którą stronę pójdzie bohater - spoilery trzeba będzie to zaznaczać na biało. Martin i DeaconFan mnie tu przekonali.
DeaconFan
Moderator
x 27

Dawidek pisze:Co prawda - było to dość dawno i nie ma już szans, by serial wrócił do polskiej telewizji.
Dawidku, szanse jakieś są, ale raczej niewielkie. Jeśli kiedyś jakaś stacja czy platforma streamingowa zainteresuje się Y&R, to powinni chyba raczej emitować maksymalnie trzy lata do tyłu względem odcinków obecnie nadawanych w USA. Polsat cofnął się za daleko ostatnim razem...

Chyba najlepiej, gdyby Żar był dostępny po polsku w Internecie. W telewizji raczej nie ma co liczyć na dobrą porę emisji i większą promocję.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
BeLieF
x 64

Post autor: BeLieF »

DeaconFan pisze: Polsat cofnął się za daleko ostatnim razem...
I pora emisji była idiotyczna, bo o 6 rano. ::loll:: A mogli wykorzystać okazję i puścić odcinki od momentu kiedy Sheila wróciła do Genoa City, przy odpowiedniej porze emisji powrót Y&R z ważnym modowym wątkiem mógłby okazać się sukcesem. Zmarnowany potencjał powrotu.
Ostatnio zmieniony 2021-01-27, 23:33 przez BeLieF, łącznie zmieniany 1 raz.
B@r
x 40

Post autor: B@r »

DeaconFan pisze:Polsat cofnął się za daleko ostatnim razem...
Właśnie wcale nie, odcinki, które emitowali były świetne i dużo bardziej ciekawe niż wtedy aktualne. Myślisz, że nawet jakby emitowali w Polsce najnowsze odcinki z USA to coś by to zmieniło o 6 rano? :lol: :roll:

Podejrzewam, że jakby emitowali nowe odcinki o lepszej porze to oglądalność byłaby słabsza względem tej, gdyby odcinki były starsze... Wynika to chociażby z fabuły. ::chytry::

Od początku pora była porażką, więc nie rozumiem, po co stacja łożyła na taką porę w premierową produkcję. O takiej godzinie to wszystko idzie zabić. :P

Nie wiem też, czy koniec serialu w Polsce taki przesądzony na zawsze, bo Polsat w ostatnim czasie bardzo inwestuje w swoje stacje tematyczne. W sumie jednak niestety tam nikt jużnie pamięta raczej o takim relikcie jak Y&R, więc może warto się przypominać... :P Skoro już dwa razy kupowali prawa do emisji...
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator
x 75

Widzę, że jesteście optymistami, co do emisji "Y&R" w Polsce. :wink:

Serwis streamingowy to chyba najlepsze rozwiązanie dla takiego serialu jak "Y&R".
DeaconFan
Moderator
x 27

B@r pisze:Właśnie wcale nie, odcinki, które emitowali były świetne i dużo bardziej ciekawe niż wtedy aktualne.
Mogli dać i świetne odcinki z lat 90., no ale co z tego, skoro opóźnienie względem USA byłoby dość spore? Co z jakością HD na przykład? Ciężko się na dłuższą metę ogląda takie stare odcinki, mając świadomość, że ktoś tam za oceanem śledzi nowości.

B@r, jasna sprawa, że pora emisji była fatalna. Już nie pisałem o tym, bo poruszaliśmy ten temat tutaj dziesiątki razy. Pora emisji w dużej mierze przyczyniła się do tego, że serial prędko poleciał z anteny.

Nie wiem, czy ja bym chciał, żeby Polsat znów to emitował. Oni nie szanują widzów - seriale często są nadawane o niekorzystnych porach albo urywane. Wolę regularne wrzucanie odcinków do netu.
Ostatnio zmieniony 2021-01-29, 03:13 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 3 razy.
Dawidek
Administrator
x 75

DeaconFan pisze:
B@r pisze:Właśnie wcale nie, odcinki, które emitowali były świetne i dużo bardziej ciekawe niż wtedy aktualne.
Mogli dać i świetne odcinki z lat 90., no ale co z tego, skoro opóźnienie względem USA byłoby dość spore? Co z jakością HD na przykład? Ciężko się na dłuższą metę ogląda takie stare odcinki, mając świadomość, że ktoś tam za oceanem śledzi nowości.
Sprawdziłem, w których latach był emitowany "Żar..." na Polsacie podczas drugiej emisji (kiedy były odcinki o 6 rano :roll: ). To były lata 2008 - 2009. Wtedy HD nie było tak powszechne, dopiero raczkowało. Więc trudno wymagać, by w tym czasie była emisja w wysokiej rozdzielczości. Po za tym, z tego co pamiętam, stacja emitowała epizody z 2001 roku, więc wtedy za oceanem chyba jeszcze nikomu HD się nie śniło. :wink:

Także optuję za tym, by odcinki były umieszczane w serwisie streamingowym. Każdy chętny oglądałby o tej porze, o której mu pasuje.
DeaconFan
Moderator
x 27

Dzięki, Dawidku za poprawkę w kwestii HD. Rzeczywiście, nieco później ono weszło do soap oper.

Ja po prostu uważam, że to bez sensu w dobie nowości serwowanych nam ciągle przez platformy streamingowe cofać się do starych, ale świetnych odcinków. Widzom należy zapewnić jak najświeższe odcinki, jeśli mamy do czynienia z serialem emitowanym od dziesięcioleci. Chyba że kiedyś wrzucą na streaming wszystkie odcinki Y&R - tak by było najlepiej. :P
steraf19

Post autor: steraf19 »

Ja nie rozumiem sensu nad tym, że Polsat wykupił 780 odcinków, z czego wszystkich nie wyemitował, dając emisje na 6 rano. Nie wiem czy ktoś tam myślał. Szkoda kasy i fatygi. Mogli zdecydowanie przenieść np. na godz. 17:00.
Ostatnio zmieniony 2021-01-31, 22:18 przez steraf19, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 66

Post autor: Adex-fan Brooke »

steraf19 pisze:Nie wiem czy ktoś tam myślał. Szkoda kasy i fatygi.
No właśnie, ale chyba nigdy nie myślą logicznie planując emisję amerykańskich popularnych seriali a szkoda bo Y&R to nie byle co. Fajnie mi się ogląda dalsze życie Sally i jej nawiązania do historii z B&B. Poza tym zawsze lubię oglądać Sharon i jej perypetie, to dobra i fajna postać. Phyllis od kiedy na nowo gra ją ta aktorka jest jakaś irytująca niestety, mimo że ją lubię. Teraz ruszył głupi wątek propozycji dla Mariah od Abby i Chance'a aby była ich surogatką, ciekawe jednak jak to będzie skoro aktora Donny Boaz'a wyrzucili co właśnie ogłosił. On świetnie gra rolę ciepłego i dobrego Chance'a a pewnie chcą dać prawdziwego męża Abby, który chwilowo już go zastępował :evil:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Joe

Post autor: Joe »

Dla niespoilerowców Mody na Sukces niżęj będą spoilery, ale nie mam siły zaznaczać wszystkiego na biało.

Aż dziwnie, ze nikt nie komentuje, tyle dzieje się w wątku naszej serialowej Sally. W dzisiejszym odcinku Żar to jak taka dużo ciekawsza Moda. Bill Spencer pojawiał się Genoa City i w jednej scenie rozmawiał z Lauren i Jackiem Abottem i nagle do pokoju weszła Sally, nastąpiła niezręczna cisza, zbliżenie na twarz Sally, Billa, czyli po Modowemu, z tą różnicą, że dialogi inteligentne, przemyślane, sceny trzymające w napięciu. Ogólnie Sally awansowała na dyrektorkę marketingu internetowego i mimo, że Summer zakumplowała się z Modową Flo Fulton, wrzucała z nią zdięcia na social media, żeby dopiec Sally i trzymała w garści rudowłosą, że wyda jej wszystkie sekrety o więżeniu Flo i próbie odzyskania Wyatta, to Sally dzięki Theo znalazła haka na Kylea, który ma dziecko z żoną wpływowego biznesmana z Nowego Yorku i teraz sytuacja się wyrównała a nawet Sally ma przewagę nad Kylem i Summer, w dodatku Kyle nie przyznał się Summer, że ma dziecko, widać, chce się najpierw upewnić. Jestem ciekaw czy Gloria, która wydaje się ciekawą postacią i żyłą w LA jak Sally oraz zajęła jej posadę asystentki Lauren będzie miała z rudą więcej interakcji, mogłyby ciekawy duet stworzyć. W dodatku fajny było zapoznanie ojca Summer i Phyllis z Sally Spectrą, nieźle ich Sally orała prawdę mówiąc. :twisted: Bardzo fajna jest też relacja przyjacielska Jacka z Sally i ten wątek również ciekawe jak się rozwinie. Choć wiadomo, że nafajniej gdyby Sally była z Kylem (ale to on o nią by zabiegał) potem z męzem Phyllis a na końcu Jack Abott.
Ostatnio zmieniony 2021-03-21, 19:10 przez Joe, łącznie zmieniany 2 razy.
Dawidek
Administrator
x 75

Joe, uwaga z mojej strony - lenistwo nie zwalnia z przestrzegania regulaminu. Jeszcze jeden tak wybryk i skończy się ostrzeżeniem. :evil: Doskonale znasz reguły, po za tym niedawno tutaj w temacie była dyskusja na temat zaznaczania spoilerów związanych z "MnS". Post został zaznaczony na biało, wczytaj się też w zmieniony regulamin, który przewiduje takie sytuacje, jak teraz.
ODPOWIEDZ