BrzydUla

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marcin1
x 3

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Marcin1 »

Nie mogę się doczekać. Nie chciałbym się rozczarować, ponieważ uwielbiam Brzydule. :lol:
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Ogląda ktoś nową Brzydulę? Dla mnie jest po prostu nudniejsza, a może to ja jestem o 10 lat starszy? Brakuje Pshemko, ale dobrze że chociaż jest Violetta. Przez sentyment oglądam, ale denerwuje mnie jak bardzo leniwie rozwija się akcja.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 18

Post autor: PetroPython »

To prawda. Ta nowa wersja mnie również jakoś specjalnie nie zachwyciła. Postać Grażynki, Turka traktuję jako zapychacz.
Awatar użytkownika
Marcin1
x 3

Postać Bożenki ;)
Były szumne zapowiedzi... A mogłoby być lepiej. Mimo wszystko oglądam i czekam na każdy odcinek. Plusem jest to, że przedpremierowo można obejrzeć w każdy piątek o 20:00 w player.pl
Awatar użytkownika
Marcin1
x 3

Jak wrażenia? Za niedługo dobijemy do 100 odcinka. Powiem szczerze, że ta seria jest bardziej skomplikowana... To juz nasza moda przy Brzyduli 2 to pikuś. Wiele sie wydarzy,wiele zawirowan i ogromnych zmian w firmie. Jak myslicie dojdzie do rozwodu Uli i Marka, czy nie ? Mnie najbardziej szokuje postac p. Dąbrowskiej wyglada najmniej korzystnie ze wszystkich postaci. Wiem,ze wiek robi swoje... Ale " chudosc i zmarszczki" na jej twarzy mnie przerazaja.
B@r
x 40

Post autor: B@r »

Marcin1 pisze:Mnie najbardziej szokuje postac p. Dąbrowskiej wyglada najmniej korzystnie ze wszystkich postaci. Wiem,ze wiek robi swoje... Ale " chudosc i zmarszczki" na jej twarzy mnie przerazaja.
Serio oceniasz starszą kobietę w ten sposób? Ta bohaterka może na te prawie 100 odcinków była w 3?? Kogo w ogóle to obchodzi? I jak tak można być takim chamskim? Mnie przeraża taka opinia młodej (?) nomen omen osoby. Warto zmienić postrzeganie rzeczywistości i zwracać uwagę na inne aspekty życia. :D
Ostatnio zmieniony 2021-02-20, 16:45 przez B@r, łącznie zmieniany 3 razy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marcin1
x 3

B@r pisze:
Marcin1 pisze:Mnie najbardziej szokuje postac p. Dąbrowskiej wyglada najmniej korzystnie ze wszystkich postaci. Wiem,ze wiek robi swoje... Ale " chudosc i zmarszczki" na jej twarzy mnie przerazaja.
Serio oceniasz starszą kobietę w ten sposób? Ta bohaterka może na te prawie 100 odcinków była w 3?? Kogo w ogóle to obchodzi? I jak tak można być takim chamskim? Mnie przeraża taka opinia młodej (?) nomen omen osoby. Warto zmienić postrzeganie rzeczywistości i zwracać uwagę na inne aspekty życia. :D
Najpierw spójrz na swoją kulturę osobistą i nie szukaj zaczepki... zresztą nie dziwi mnie to, bo robisz to w każdym jednym temacie. Jeżeli nie zrozumiałeś kontekstu mojej poprzedniej wypowiedzi to trudno. A potem wielkie zdziwienie, że na forum nie ma chętnych do pisania. 8)
Więcej luzu ;) życie jest piękne. Na krytykowaniu każdego i wszystkiego daleko nie zajedziesz :)
B@r
x 40

Marcin1 pisze:Najpierw spójrz na swoją kulturę osobistą i nie szukaj zaczepki... zresztą nie dziwi mnie to, bo robisz to w każdym jednym temacie. Jeżeli nie zrozumiałeś kontekstu mojej poprzedniej wypowiedzi to trudno. A potem wielkie zdziwienie, że na forum nie ma chętnych do pisania.
Więcej luzu życie jest piękne. Na krytykowaniu każdego i wszystkiego daleko nie zajedziesz
Mówi to osoba, która napisała krytyczny post. Forum dyskusyjne jak sama nazwa wskazuje, służy do dyskusji. Więc jeśli wymianę zdań na forum uważasz za szukanie zaczepki, to nie mamy o czym pisać. :roll:

Wspomniana przez Ciebie aktorka rzeczywiście zmieniła się przez 10 lat nieobecności „BrzydUli", ale trudno by to przerażało. Wszyscy się starzejemy (u innych widać to bardziej, a u innych mniej) i to naturalna kolej rzeczy. Dobrze, że serial pokazuje przekrój osób o różnym wyglądzie, bo właśnie takie jest życie. RÓŻNE.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Marcin1
x 3

B@r pisze:
Marcin1 pisze:Najpierw spójrz na swoją kulturę osobistą i nie szukaj zaczepki... zresztą nie dziwi mnie to, bo robisz to w każdym jednym temacie. Jeżeli nie zrozumiałeś kontekstu mojej poprzedniej wypowiedzi to trudno. A potem wielkie zdziwienie, że na forum nie ma chętnych do pisania.
Więcej luzu życie jest piękne. Na krytykowaniu każdego i wszystkiego daleko nie zajedziesz
Mówi to osoba, która napisała krytyczny post. Forum dyskusyjne jak sama nazwa wskazuje, służy do dyskusji. Więc jeśli wymianę zdań na forum uważasz za szukanie zaczepki, to nie mamy o czym pisać. :roll:

Wspomniana przez Ciebie aktorka rzeczywiście zmieniła się przez 10 lat nieobecności „BrzydUli", ale trudno by to przerażało. Wszyscy się starzejemy (u innych widać to bardziej, a u innych mniej) i to naturalna kolej rzeczy. Dobrze, że serial pokazuje przekrój osób o różnym wyglądzie, bo właśnie takie jest życie. RÓŻNE.
Też Cię bardzo lubię B@r :) Nie pomyślałeś o tym,że może martwię się o zdrowie aktorki ? Może dlatego użyłem "..." ? Chyba nie pomyślałeś tylko najlepiej i najprościej i najgwygodniej wyzywqć ludzi od chamów. Od razu zanim dopiszesz. Odnoszę się do Twoich słów " jak mozna byc tak chamskim... "
Mam nadzieje,że nakręcą więcej odcinków niż planowane 180.
Awatar użytkownika
Cynthia
x 39

Post autor: Cynthia »

Oglądam Brzydulę2, ale z tego całego oglądania zatęskniłam do pierwszego sezonu. Więc porzuciłam drugi i oglądam pierwszy. Dużo lepsze. :)
W drugim Turek jest męczący, co oni(scenarzyści) z nim zrobili. Dąbrowska trochę wkurzająca z tym narzucaniem się ojcu Uli, a jak jest z Bartkiem to już combo wkurzenia. :roll: Bożenkę lubię. Z przyjemnością oglądam Paulę i Alexa.
Wątek rozwodu jest bez sensu, typowe dla telenoweli przeciągane w nieskończoność nieporozumienie. Najpierw ona myślała, że on, teraz on wie, że ona, ale nie wierzy, że tylko raz. I tak się to będzie wlokło. Ciekawe ile lat.
sharkinator

Turek jest najbardziej drażniącą mnie postacią, szkoda że jest go tak dużo. Akcja się wlecze niemiłosiernie, są fajne momenty, ale wszystko to takie robione na siłę.
B@r
x 40

Tak, Turka się jużnie da oglądać, on kiedyś aż taki wkurzający i oderwany nie był. Kolejny dziwny bohater to adwokat, który już tam wszystkich broni.

Niestety serial oklapł, akcja bardzo rozwlekana, już temat przeciągania rozwodu Uli i Marka stał się ciężkostrawny. :roll:

Na szczęście nie będzie się to ciągnęło w nieskończoność. Pewny jest jeszcze jesienny sezon. - Wyniki „Brzyduli” są znakomite, zarówno w TVN7 jak i Playerze. Jednak to nie jest soap jak „Na Wspólnej”, gdzie można dodawać nowe wątki i nowych bohaterów i ciągnąć serial latami - powiedział ostatnio portalowi Wirtualnemedia.pl Bogdan Czaja, zastępca dyrektora programowego TVN i dodał, że najpóźniej „BrzydUla" zakończy się na wiosnę 2022 roku.
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/k ... ydula-tvn7

Jeśli nie wróci dynamika i nowe wątki, to jestem za, by się kończyło szybciej niż później, bo sentyment to jednak nie wszystko. :roll: :lol:
Ostatnio zmieniony 2021-05-13, 13:19 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin1
x 3

Właśnie obejrzałem odcinki z tygodniowym wyprzedzeniem na player.pl
Zdziwiłem się,że przerwa wakacyjna tak szybko nadeszła :cry:
sharkinator

Słabe to zakończenie, awantura zakończona pocałunkiem. Aleks zaś będzie kolaborował z Hujangiem.
Ostatnio zmieniony 2021-05-15, 15:20 przez sharkinator, łącznie zmieniany 1 raz.
sharkinator

Brzydula wróciła po wakacjach. W zasadzie oglądam tylko z przyzwyczajenia. Naprawdę słaba jest ta kontynuacja. Niektóre postacie są rzeczywiście zabawne, ale niektóre chcą być tak śmieszne, że efekt jest całkowicie odwrotny. Ula z Markiem mają romans, o którym boją się powiedzieć najbliższym, jaki w tym sens? Może jeszcze mnie coś pozytywnie zaskoczy.
ODPOWIEDZ