Taniec z gwiazdami
Oficjalny profil programu potwierdził dziś, że w programie pojawi się pierwszy raz para męsko-męska. Duet z mężczyzną stworzy znany z „Prince Charming” Jacek Jelonek.
Dobra lekcja tolerancji. I sprawdzian.
Pierwszy raz od dawna czekam na tę edycję.
Dobra lekcja tolerancji. I sprawdzian.
Pierwszy raz od dawna czekam na tę edycję.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
sharkinator
Ze swoim chłopakiem tańczyć nie może, bo musi być para na zasadzie gwiazda i tancerz.sharkinator pisze:Bardzo mocne posunięcie, ale nie wiem czy to przejdzie. Mam mieszane uczucia, ale jak już coś to chciałbym go zobaczyć z Oliwierem Kubiakiem
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
To nie lekcja tolerancji, a skok na szokowanie widza. Przecież w tym programie było już wielu gejów, a jakoś tańczyli z kobietą. To jest taniec, są reguły. Facet zazwyczaj partneruje kobiecie, tak samo jak księdzem nie będzie kobieta, zakonnicą chłop. Po prostu są figury taneczne, które są zarezerwowane dla poszczególnej płci, dlatego też mężczyzna podnosi kobietę, a nie odwrotnie. Tutaj chodzi tylko o medialny rozgłos.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
- Adex-fan Brooke
To trochę śmieszne, że w Polsce w roku 2022 dwóch tańczących facetów to będzie jak mówicie wielki sprawdzian tolerancji a oni jak małpki w cyrku będą tańczyć
ale oczywiście popieram aby ludziom opatrzyło się to jako coś normalnego, więc dobrze, szkoda tylko, że znowu ten irytujący "książę". Oglądałem z ciekawości tego Prince Charming i wg mnie on był tam jednym z najmniej atrakcyjnych
Najfajniejsza była prowadząca oraz chyba Arek i Marek.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Trochę śmieszne?
Żyjemy w kraju homofobii i nienawiści, gdzie osoby LGBTQ+ są uważane za ideologię i wyśmiewani przez władzę. Poseł Janusz Kowalski zarzuca, że to środowisko wchodząc do szkół doprowadza dzieci do depresji, a następnie do ich samobójstw. Kaczyński jeździ po Polsce i kpi z osób transpłciowych. Telewizja rządowa przynajmniej 2 razy w tygodniu prowadzi swój festiwal hejtu.
Krok ze strony Polsatu jest bardzo ważny, gdyż stacja od kilku lat była uważana za bardziej konserwatywną. Po prostu dyskretnie przytulała się do władzy ze względu na interesy biznesowe właściciela.
Bardzo dobrze, że w "Tańcu z gwiazdami" nie postawiono na osobę zniewieściałą czy queerową, bo to uświadomi starszych widzów, że homoseksualistą może być także zwykły sprzedawca z warzywniaka. Tolerancji należy uczyć krok po kroku, a nie zbyt agresywnie bo efekt może być odwrotny.
Krok ze strony Polsatu jest bardzo ważny, gdyż stacja od kilku lat była uważana za bardziej konserwatywną. Po prostu dyskretnie przytulała się do władzy ze względu na interesy biznesowe właściciela.
Bardzo dobrze, że w "Tańcu z gwiazdami" nie postawiono na osobę zniewieściałą czy queerową, bo to uświadomi starszych widzów, że homoseksualistą może być także zwykły sprzedawca z warzywniaka. Tolerancji należy uczyć krok po kroku, a nie zbyt agresywnie bo efekt może być odwrotny.
Bardzo dobry krok ze strony Polsatu. Szczególnie w obliczu systemowej nagonki na osoby LGBT+, która trwa od kilku lat.
Co w tym szokującego? Większość edycji tańca z gwiazdami w innych krajach miała już pary jednopłciowe. Ludziom trzeba pokazać, że jak facet z facetem zatańczy to plagi egipskie nie stąpią na Polskę. Jak się oswoją z takim widokiem to potem mniej będzie urojeń i sztucznie kreowanych problemów.
Mariush masz bardzo stereotypowe, heteronormatywne myślenie w kontekście przypisanych ról w tańcu. Jesteś pewien, że chodzi tu o figury czy raczej Twoje poczucie estetyki?
Co w tym szokującego? Większość edycji tańca z gwiazdami w innych krajach miała już pary jednopłciowe. Ludziom trzeba pokazać, że jak facet z facetem zatańczy to plagi egipskie nie stąpią na Polskę. Jak się oswoją z takim widokiem to potem mniej będzie urojeń i sztucznie kreowanych problemów.
Mariush masz bardzo stereotypowe, heteronormatywne myślenie w kontekście przypisanych ról w tańcu. Jesteś pewien, że chodzi tu o figury czy raczej Twoje poczucie estetyki?
Nigdy nie oglądałem "Tańca z gwiazdami", po prostu mnie nie interesował. Aczkolwiek ta decyzja wyszła Polsatowi na plus, to trudny egzamin z tolerancji widzów. Nie mniej jednak cieszę się, że będzie taka para i zobaczymy, jak wypadną z pozostałymi uczestnikami. Może od czasu do czasu zerknę na urywki tej audycji. 
Mnie ten program jakoś mocno nie interesuje. Będzie sobie leciał w tle. Nie umiem się tym jarać. Irytuje mnie to, że wszyscy sobie w tym programie tak słodzą, spijają z dzióbków, a za kulisami pewnie nie przepadają za sobą.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Nie. Ja nie uważam, że mam stereotypowe i jakieś heteronormatywne myślenie. Dwie z bardzo bliskich mi osób są homoseksualne, stoję za nimi murem i będę ich wspierać, czasem, jeśli będzie potrzeba, kłócić się o ich prawa, ale standard w tańcu musi być. To nie jest sfera życia, tylko część artystyczna. Czy jeśli facet jest gejem to musi tańczyć z facetem? No nie, będzie z nim tworzył rodzinę, na parkiecie przecież nie musi z kobietą uprawiać seksu. To jest ewidentny skok na szok. Jelonek to nagłośniony gej i Polsat jego kosztem zrobi rozgłos takim czymś. Nie dlatego, że jest człowiekiem, tylko że jest traktowany jako gej. I jest tak kojarzony, i trzeba to wykorzystać. Dlaczego takiego „pomysłu” nie było w przypadku innych gejów, którzy byli w poprzednich edycjach?Bert2021 pisze: Mariush masz bardzo stereotypowe, heteronormatywne myślenie w kontekście przypisanych ról w tańcu. Jesteś pewien, że chodzi tu o figury czy raczej Twoje poczucie estetyki?
-
Dawidek
- Administrator
Według mnie, każdy z Was ma tutaj rację. Polsat uważany jest teraz za stację sprzyjającą władzy. Chce tym krokiem upiec kilka pieczeni na jednym ogniu.
Z jednej strony nadawca robi bardzo dobrze, bo pokaże, że geje nie gryzą i są zwykłymi ludźmi, zasługującymi na szacunek społeczeństwa, z drugiej strony stacja chce trochę zaszokować i podbić we wrześniu oglądalność, tym bardziej, że "TzG" - jak piszą Wirtualne Media - ma być znowu w poniedziałkowy wieczór - w tym samym czasie jest bardzo silna konkurencja Dwójki i TVN. Polsat narobił tym krokiem (plus zaproszeniem Jamali) sporo szumu i we wrześniu też będzie gorąco. Mam nadzieję, że stacja nie ugnie się pod naciskiem prawicy i homofobów i chciałbym, by ten krok Polsatu sprawił, że osoby homofobiczne stracą kolejne argumenty i powody do straszenia. Może dzięki temu krokowi ludziom otworzą się oczy, a niechęć zmaleje.
Z jednej strony nadawca robi bardzo dobrze, bo pokaże, że geje nie gryzą i są zwykłymi ludźmi, zasługującymi na szacunek społeczeństwa, z drugiej strony stacja chce trochę zaszokować i podbić we wrześniu oglądalność, tym bardziej, że "TzG" - jak piszą Wirtualne Media - ma być znowu w poniedziałkowy wieczór - w tym samym czasie jest bardzo silna konkurencja Dwójki i TVN. Polsat narobił tym krokiem (plus zaproszeniem Jamali) sporo szumu i we wrześniu też będzie gorąco. Mam nadzieję, że stacja nie ugnie się pod naciskiem prawicy i homofobów i chciałbym, by ten krok Polsatu sprawił, że osoby homofobiczne stracą kolejne argumenty i powody do straszenia. Może dzięki temu krokowi ludziom otworzą się oczy, a niechęć zmaleje.