"MnS" w Polsce

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.

Gdzie oglądasz nowsze, niż na RedGO odcinki "MnS"?

Czas głosowania minął 2026-07-10, 22:30

na YouTube
2
14%
w serwisie streamingowym "B&B"
4
29%
gdzie indziej
3
21%
nigdzie, czekam na kontynuację w polskim serwisie lub telewizji
5
36%

Liczba głosów: 14
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Adex-fan Brooke pisze:wprowadziłem dane i nie zdążyłem jeszcze zapłacić a tu trwa weryfikacja płatności...wtf?
U mnie było jeszcze ciekawiej. Jeszcze nie zdążyłem wprowadzić danych karty, a już nastąpiła weryfikacja płatności, wystarczyło dać wstecz, bo chciałem jeszcze coś doczytać. ::loll:: ::plask wczolo:
Adex-fan Brooke pisze:Ale chyba jest opcja rezygnacji?
Chyba jest. Widziałem taką opcję po zakupieniu: "Anuluj pakiet" czy coś podobnego.
Adex-fan Brooke pisze:Edit: Udało mi się kupić, ale musiałem z innego e-maila od nowa, co za dziadostwo...
Miałem tak samo. Ta weryfikacja płatności blokuje wszelkie zakupy, więc nie miałem wyjścia. Musiałem założyć nowe konto na inny adres mailowy. Zakup udał się za drugim razem - za pierwszym transakcja się nie powiodła. Pozostawię to bez komentarza. Poprzednie konto chciałem usunąć - to nastąpiła jego blokada. Ani założenie nowego na ten sam adres ani ponowne zalogowanie - nic nie było możliwe.

Podsumowując, jedno wielkie dziadostwo, jak to sami określacie. Nic dodać, nic ująć. :| Amatorka.

Udało mi się dziś obejrzeć dwa odcinki z ubiegłego tygodnia. Pierwszy był z napisami - przydatne rozwiązanie, które pomoże w nauce angielskiego. Oby to w przyszłości wprowadzono na stale.

Cmk, dzięki za informacje. Ogólnie życzyłbym sobie, by mocno poprawili funkcjonowanie strony, bo w porównaniu z Playerem (w chwili, w której piszę posta Player zalicza spora awarię), to jest niedopracowana amatorszczyzna. Sam serial ogląda się dobrze, nie mam tu zastrzeżeń, ale nawigacja po stronie a w szczególności zakupy pakietu nie należą do najłatwiejszych.
do lektora można się przyzwyczaić. Pan Borejko z czasem powinien się poprawić jako lektor, na dzień dzisiejszy oceniam go pozytywnie.

I na koniec:
Adex-fan Brooke pisze:Kupiliście pakiet premiery czy pakiet premiery na 12 miesięcy?
Nie widziałem opcji zakup na dłuższy okres niż miesiąc. Minusem jest to autoodnawianie płatności. Już na starcie powinna istnieć opcja wyłączenia tego rozwiązania. Nawet, gdyby była możliwość zakupu na przykład na rok, to ja - tak samo jak Wy - daję na wstrzymanie. Nie mam do nich dużego zaufania. Przyznam się szczerze, że miałem spore obawy, robiąc zakupy w Red GO, robiłem je trochę z duszą na ramieniu. Takie poczucie odstrasza.
Ostatnio zmieniony 2022-10-05, 22:34 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

Przez chwilę były napisy, ale znowu nie ma. ::kwasny::
Ale na plus jest to, że zmienili kolejność odcinków i najnowsze są najpierw, nie trzeba będzie za każdym razem szukać daleko.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Dawidek
Administrator

Cynthia pisze:Ale na plus jest to, że zmienili kolejność odcinków i najnowsze są najpierw, nie trzeba będzie za każdym razem szukać daleko.
Zauważyłem to, ale ja i tak na razie muszę trochę przewijać, bo przed chwilą dopiero nadrobiłem ubiegły tydzień. Ale rzeczywiście jest to wygodniejsze dla tych, którzy oglądają na bieżąco.
Dobrze działa też funkcja "rozpocznij w przerwanym momencie" - na chwilę padł internet i po odświeżeniu strony pojawiło się pytanie, czy wznowić od przerwanego momentu czy rozpocząć odcinek od początku.
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Ja dopiero co dowiedziałem się o przeniesieniu Mody do nowego VOD :lol: Jakoś mi to umknęło, chociaż wspominaliście o tym już chyba w lipcu. No cóż, nie jestem tym zbytnio zawiedziony, a wręcz przeciwnie. Z tego co widzę na Red Go jest już zamieszczonych sporo nowych odcinków. Nie wiem dokładnie ile i od kiedy są zamieszczane, ale zdaje mi się, że chyba raczej więcej niż 3 na tydzień, tak jak to robił Player pod koniec nadawania ::kwasny::
Co do nowego lektora, to rzeczywiście mógłby być trochę cichszy, ale tutaj bardzo na plus jest możliwość oglądania w oryginale z polskimi napisami :)
Nie zakładajmy od razu, że ponieważ to wszystko raczkuje to nie wypali. Jeśli emisja będzie na poziomie 5 odcinków na tydzień, to byłby stały dystans w stosunku do USA i wtedy cena wykupu kolejnej transzy nie byłaby zbyt duża (tym bardziej, że te odcinki i tak są już darmowe na YouTube, więc nie mogą kosztować bardzo dużo pieniędzy).

Daję ogólną ocenę portalowi - 4/5. Jak dla mnie zapowiada się całkiem dobrze :)
Ostatnio zmieniony 2022-10-16, 21:56 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
Cynthia

Masz rację, jest lepiej niż na Player. Do pełni szczęścia brakuje mi napisów do każdego nowego odcinka, ewentualnie przyciszenia trochę lektora.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
paw

Post autor: paw »

Ja uważam, że to defacto koniec Mody w Polsce, w tym sensie, że liczba osób oglądających ją będzie bardzo niewielka, głównie ze względu na wysoką cenę.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Na pewno nie koniec, bo w Playerze oglądalność była znakomita i kto wie, może jeśli nie wypali w Red Go to inna platforma to przejmie, może lepsza od Reda.

Natomiast raczej to koniec Mody w polskiej telewizji. Trzeba przywyknąć do tego, że na głównych stacjach nie ma już miejsca na tego typu seriale.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Cynthia pisze:Do pełni szczęścia brakuje mi napisów do każdego nowego odcinka, ewentualnie przyciszenia trochę lektora.
Sam czasem włączam napisy, by trochę podszkolić angielski i samodzielnie sobie jakieś zdanie przetłumaczyć. Ale i tak zdecydowanie lepiej z językiem idzie mi w tekście, niż w mowie. Ale tego już nie przeskoczę.
Co do lektora - wolę by głos lektora był głośniejszy niż głos aktorów. Muszą być oni słyszalni, wraz z wygłaszanymi kwestiami, ale tez nie może być tak, że poziom głośności lektora i aktora jest prawie na takim samym poziomie. Miałem niedawno taki przypadek, oglądałem trzeci odcinek 5 sezonu "Opowieści podręcznej" na HBO i w jednej scenie postać lamentowała przy łóżku dziewczyny i jej lament był wyraźniej słyszany, niż głos lektora. W ten sposób pogarsza się zrozumienie tłumaczenia. Pamiętam, jak kiedyś na CBS Drama był emitowany "Sunset Beach". były odcinki, kiedy lektor był ledwo słyszalny, a oryginalny dźwięk był 2 razy głośniejszy. Muszą być właściwe proporcje między głosem lektora a głosami oryginalnymi z filmu czy serialu.

Wydaje mi się, że "MnS" w Polsce na razie nie umrze. Ale będzie tylko w streamingu. Ciekawe, czy serial wróci do Playera - wraz ze wszystkimi udogodnieniami jak na RED Go.
Ostatnio zmieniony 2022-10-17, 22:30 przez Dawidek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Dwie dobre wiadomości:

"👉 Kończąca właśnie 35 lat „Moda na sukces”, amerykańska Saga rodu Foresterów na stałe zagości z najnowszymi sezonami na Platformie VOD www.redgo.film a następnie na antenach Red Carpet i RED TOP TV .
👉 Telewizja #RedCarpet pozyskała właśnie wyłączne prawa do kolejnego sezonu (odcinki 8308-8557 ) i pokaże je Polskiej widowni na przełomie roku.

Aktualnie Platforma pokazuje odcinki od 8183 do 8307."

Info z fb RED GO VOD.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Czyli odcinki są wykupione do połowy lipca 2021, oby oglądalność była dobra i oby wykupili odcinki z drugiej połowy 2021 i dalsze. :twisted:
cmk

Post autor: cmk »

Super! Skoro na przełomie roku ma ruszyć kolejny sezon, to można się spodziewać zwiększenia tempa emisji na Red Go 🤩
Dawidek
Administrator

Wystarczy pięć odcinków w tygodniu, przy zwiększonym tempie mogę mieć większe zaległości, do których nie chcę dopuścić. :wink:

Skoro są tak dobre wieści na temat kolejnych pakietów odcinków, to powoli trzeba będzie myśleć o wykupieniu pakietu na rok. Jeszcze się wstrzymam, bo mam do tego serwisu ograniczone zaufanie. Na razie będę kupować co miesiąc.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

W zasadzie można poczekać i za darmo w tv oglądać wkrótce, pytanie kiedy dokładnie, ale chyba każdy zamierza wykupić na rok?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Działają wam dziś odcinki? Mi nie :evil: ale może dlatego, że dopiero opłaciłem na kolejny miesiąc. Powinny jednak od razu działać... co bardziej wkurzające ja nie chciałem opłacić na miesiąc tylko na rok, a tu automatycznie pobrało mi opłatę :shock: Gdzie mam za miesiąc zmienić, że nie chce pobierania co miesiąc?
Ostatnio zmieniony 2022-11-04, 09:50 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Cynthia

Nie działa mi pakiet. Dostałam maila z tytułem "płatność pomyślna" a mam zablokowane odcinki.
ODPOWIEDZ