Beyond the Gates
Re: Beyond the Gates
Pierwsze promo nowej soapki(potrzebne VPN aby je uruchomić)
https://www.youtube.com/watch?v=o-y-QZT8rc0&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=o-y-QZT8rc0&t=1s
Czołówka: https://www.youtube.com/watch?v=tpCGn09 ... YmvJfSyoqw
Niestety nijaka. Na plus mimo wszystko to, że jest to standardowa czołówka, z twarzami i nazwiskami. Ale muzyka słaba, bez polotu to takie.
Niestety nijaka. Na plus mimo wszystko to, że jest to standardowa czołówka, z twarzami i nazwiskami. Ale muzyka słaba, bez polotu to takie.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 

Graficznie nie jest źle, choć przydałyby się jeszcze imiona bohaterów w czołówce(na wzór B&B z 2004-2011) by ułatwić orientację w pierwszych odcinkach kto jest kim. Muzyka za to rzeczywiście słaba, wyjęta jakby z podkładu do serwisu informacyjnego a nie serialu.
- Adex-fan Brooke
- x 66
Podoba mi się, że są podpisani aktorzy, ale faktycznie mogliby podpisać jeszcze imiona postaci oraz trochę podkręcić muzykę.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Nie mogę się doczekać na premierę. Warto dodać, że na ostatniej prostej do głównej obsady BTG dołączyły ikony świata soapek - uwielbiana przeze mnie Cady McClain (ex-Dixie, All my children; ex-Rosanna, As the world turns; oraz ex-Jennifer, Days of our lives) oraz Jon Lindstrom (Kevin, General Hospital) https://www.soapoperadigest.com/content ... the-gates/
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Strona CBS + oczywiście VPN. Dzisiaj wieczorem pierwszy odcinek 

- Adex-fan Brooke
- x 66
Oglądałem już pierwszy odcinek, wszystkie pięknie wygląda, ale scenariusz póki co nie porywa w ogóle.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Póki co to był odcinek typowo wprowadzający serial oraz wątki i scenariusz najlepiej ocenić tak po tygodniu emisji bo może jeszcze się rozkręcić. Karla jako aktorka najbardziej podobała mi się w tym odcinku, dużo dała od siebie i jej postać jest na razie najbardziej charakterystyczna. Może to też kwestia tego, że ją już znam z B&B i do reszty aktorów muszę się przyzwyczaić. Realizacja świetna, dużo lokacji i nie gadali o tym samym w jednym biurze. Scenografia nieco przypomina mi tą z Days, co jest na plus bo jest przestrzenna. No i ubrania postaci - czuć powiew luksusu i prawdziwej mody.
Sceny w restauracji z Dani, Nicole i Anita też trochę podobne do Days(Sami, Marlena, Carrie). Końcowa scena z spoliczkowaniem Hayley i wzrokiem rodziny Dupree bardzo fajna i charakterystyczna dla soap oper.
Sceny w restauracji z Dani, Nicole i Anita też trochę podobne do Days(Sami, Marlena, Carrie). Końcowa scena z spoliczkowaniem Hayley i wzrokiem rodziny Dupree bardzo fajna i charakterystyczna dla soap oper.
Oglądam codziennie po jednym odcinku i muszę przyznać że bardzo podoba mi się klimat tej soap opery. Bohaterowie nie żyją w enklawie w której jest 10 osób na krzyż, chodzą do różnych miejsc i nie spotykają się ciągle w tej samej restauracji. Dużym atutem są sceny w plenerze, dzięki czemu realistyczność BTG przewyższa B&B i Y&R o głowę. Powoli zarysowują się wątki, najciekawszym na razie wydają się tajemnicze koszmary Martina no i oczywiście Dani która jest w centrum wydarzeń. Chociaż Lesley też jest bardzo ciekawa, w środowym odcinku doprowadziła w stylu naszej modowej Sheili do wypadku asystentki Nicole - Laury
(świetnie zrealizowana scena jak ścigała Laurę). Oprócz tego uwielbiam Smittiego (tu znowu widzę nawiązanie do Days - bo tak jak w Daysach był Jackson "Sonny" Kiriakis, tak tu mamy: Bradley "Smitty" Smith
).

- Adex-fan Brooke
- x 66
Jak dla mnie serial bardzo odstaje od B&B i Y&R, brak przede wszystkim realistycznego oświetlenia. Sceny w studio są z jakimiś za mocnymi reflektorami. Scenariusz jeszcze nie jest porywający i przekonujący. Do tego 3-4 pokolenia od razu. Jedyną wyrazistą postacią jest Dani, ale czy budzi sympatię? Zobaczymy co dalej.
3-4 pokolenia to największa zaleta tej soap opery, bo wszystko nie kręci się wokół tego samego kółeczka wzajemnej adoracji jak w B&B i jest w tym jakaś realistyczność. Dani budziła sympatię przez 4 pierwsze odcinki (do momentu aż przespała się z sympatycznym Andre), w piątkowym wykazała najgorsze cechy blondyn z innych soapek (Brooke z B&B, Sami z Days) - czyli po seksie stwierdziła że oh jednak kocham Billa (po Andre było widać zawód) i poszła się płaszczyć przed nim (Brooke style) a gdy to zawiodło to odreagowała zemstą na ślubie i strzelaniem (Sami z Days style).Adex-fan Brooke pisze: 2025-03-04, 03:14 Do tego 3-4 pokolenia od razu. Jedyną wyrazistą postacią jest Dani, ale czy budzi sympatię? Zobaczymy co dalej.
- Adex-fan Brooke
- x 66
Dani nie jest jak Brooke, Brooke przekonuje na argumenty a Dani jest jakaś niezrównoważona. Myślałem, że to sen iż wyjęła broń a to jednak wszystko się wydarzyło... Powinna za to zostać aresztowana. Matka słusznie ją zrugała bo to już było przesadą. To, że ta parka zaprosiła ich wszystkich na ślub też było głupotą... Do tego wszystko poszło na livestramingu i wszystko będzie ok? Dziwny scenariusz, dziwna rodzina. Siostrom Dani i Nicole przydałby się jeszcze jakiś brat. Zobaczymy co dalej, ogląda się w miarę, ale mogłoby być lepiej. Matrona rodu Anitta powinna mieć też jakąś rywalkę. Leslie wydaje się ciekawym czarnym charakterem, zobaczymy co dalej.
- Adex-fan Brooke
- x 66
Jak oceniacie serial po większej ilości odcinków? Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony w miarę dobrze się ogląda a z drugiej jest trochę sztuczności w tym wszystkim. Postacie na dłuższą metę nie wiem czy będą lubiane czy raczej irytować, pół na pół wszystko. Dalej brak mi bardziej realistycznego oświetlenia, po prostu widać, że wszystko to odpicowane studio.
- Adex-fan Brooke
- x 66
Nikt nie ogląda serialu tylko ja? Wg mnie powinno w nim być więcej dramatów, konfliktów i akcji, ale i tak dość dobrze się ogląda... Aktorzy są nawet fajni. Szkoda, że odtwórca roli Teda będzie podmieniony, wg mnie ten aktor fajny. Najbardziej irytuje mnie postać prawniczki Neomi, jakoś zupełnie nie pasuje mi ona na córkę Dani, podobnie Martin lepiej jakby był synem pary seniorów niż Nicole i Teda.