Eurowizja
- Marek Forrester
http://www.eurowizja.org/esc06.php?kraj=rus
co do gestykulowania Justyny Majkowskiej - to był tekst piosenki w języku migowym
co do gestykulowania Justyny Majkowskiej - to był tekst piosenki w języku migowym
- Marek Forrester
W kolejnej Eurowizji może zabraknąć wielu krajów (z powodu skandali i złości ,że nie dostali się do wielkiego finału). Belgia odgrażała się ,że po porażce Kate Ryan nie wezmą udziału, kraj w którym występowała Sylvia Night też zapowiedział ,że nie wie czy wystąpi w kolejnym konkursie, konkurs robi się bardziej krajowy niż wokalny. Ludzie głosują na sąsiadów i krajanów bo tak lepiej i bliżej do polityki.... Nie słuchają piosenek i nie wybierają tej najciekawszej ale tą której państwo leży najbliżej i mają z nią najlepsze stosunki.
Nobody does it better
Santylii coś ostatnio nie widać
Pewnie nie oglądała finału "Fabriki Zvezd 6" i teraz boi się pokazać
Zrobiłem kilka zdjęć (jakość średnia)
:
Sogdiana z Taszkientu. Jedna z moich faworytek. Tutaj wykonuje jednen z najlepszych solowych numerów
1 Gorod 312 - Primok to była jedna z Twoich faworytek w moich preselakcjach
Reszta- uczestnicy FZ 6
Góra - "Vozle doma tvojevo" Serega + Denis Pterov + Arsenij Borodin (FZ 2 msce)
Dół - Sasza Gurkova (FZ 5 msce)
Góra - Dima Biłan (ESC 06) + Arsenij Borodin (FZ 2 msce)
Dół - Fabrika (mój reprezentant IFP 7) + Den Petrov + Dima Kołdun (FZ 1 msce) z Białorusi
Specjalnie dla tkk sally 3 foty Tina Karol (ESC 06) i 1 Prochor Szaljapin (FZ 4 msce)
1 Via Gra (Nu Viagros) + Prochor Szaljapin (FZ 4 msce)
2 Loscha Korzin
3 Dima Kołdun (FZ 1 msce) + Julia Lysienko
4 Blestjaśśie + + Denis Pterov + Arsenij Borodin (FZ 2 msce)
Wycięli 9 piosenek, ale te lepsze na szczęscie zostawili. Tylko część artystów eurowizyjnych przybyła (m.in. Filip Kirkorov), nie było np. Tatu, Julii Savichevej i Natalii Podolskoj.
Podobno "Fabrika 7" ma się zacząć we wrześniu 06, co jest trochę zaskoczeniem, bo na 6-tą "FZ" było trzeba czekać dobrych kilkanaście m-cy. Oglądał ktoś może w sobotę

Zrobiłem kilka zdjęć (jakość średnia)
Sogdiana z Taszkientu. Jedna z moich faworytek. Tutaj wykonuje jednen z najlepszych solowych numerów
1 Gorod 312 - Primok to była jedna z Twoich faworytek w moich preselakcjach
Reszta- uczestnicy FZ 6
Góra - "Vozle doma tvojevo" Serega + Denis Pterov + Arsenij Borodin (FZ 2 msce)
Dół - Sasza Gurkova (FZ 5 msce)
Góra - Dima Biłan (ESC 06) + Arsenij Borodin (FZ 2 msce)
Dół - Fabrika (mój reprezentant IFP 7) + Den Petrov + Dima Kołdun (FZ 1 msce) z Białorusi
Specjalnie dla tkk sally 3 foty Tina Karol (ESC 06) i 1 Prochor Szaljapin (FZ 4 msce)
1 Via Gra (Nu Viagros) + Prochor Szaljapin (FZ 4 msce)
2 Loscha Korzin
3 Dima Kołdun (FZ 1 msce) + Julia Lysienko
4 Blestjaśśie + + Denis Pterov + Arsenij Borodin (FZ 2 msce)
Wycięli 9 piosenek, ale te lepsze na szczęscie zostawili. Tylko część artystów eurowizyjnych przybyła (m.in. Filip Kirkorov), nie było np. Tatu, Julii Savichevej i Natalii Podolskoj.
Podobno "Fabrika 7" ma się zacząć we wrześniu 06, co jest trochę zaskoczeniem, bo na 6-tą "FZ" było trzeba czekać dobrych kilkanaście m-cy. Oglądał ktoś może w sobotę
Już za jakiś czas będziemy w Sopocie gościć artystów eurowizyjnych
Na pierwszy ogień pójdzie Kate Ryan (ESC2006 Belgia) , która będzie brała udział w konkursie na Festiwalu Jedynki na początku sierpnia.
Później, na początku września, na Sopot Festival wystąpią m.in.:
Gosia Andrzejewicz (ESC2005 Polska)
Brainstorm (ESC2001 Łotwa)
Helena Paparizou (zwyciężczyni ESC2005 Grecja)
Vanilla Ninja (ESC2005 Szwajcaria)
Będą też artyści z preselekcji, np. Andreas Johnson, czy The Jest Set.
Na pierwszy ogień pójdzie Kate Ryan (ESC2006 Belgia) , która będzie brała udział w konkursie na Festiwalu Jedynki na początku sierpnia.
Później, na początku września, na Sopot Festival wystąpią m.in.:
Będą też artyści z preselekcji, np. Andreas Johnson, czy The Jest Set.
Powoli się zaczynam zabierać do 2. Preselekcji do IFP. Dzięki poprzednim udało mi się uzyskać 28. miejsce na ponad 100 uczestników, więc nienajgorzej
Tym bardziej , że do finału wchodziło 26 piosenek
Obecnie jestem w trakcie selekcji piosenek
i mam prośbę: gdyby ktoś miał jakiś fajny (nieznany) utwór to proszę o linka. Jeśli mi się spodoba to włączę ją do preselekcji.
Obecnie jestem w trakcie selekcji piosenek
- Marek Forrester
Helena Paparizou (zwyciężczyni ESC2005 Grecja) nie pojawi się na Sopot Festival 2006
TVN już od jakiegoś czasu emitował reklmówki artystów biorących a konkursie i było podejrzane to, że nie ma Heleny
Wczoraj Andrzej Sołtysik powiedział, że w finale festiwalu udział weźmie pięciu artystów z zagranicy (Estonia: Vanilla Ninja, Łotwa: Brainstorm, Iran: Arash, Wielka Brytania: Mattafix, Szwecja: Andreas Johnsson) i jeden z Polski (do wyboru Sumptuastic, The Jet Set, Gosia Andrzejewicz, Stachursky, Mezo/Miecz). Ponieważ nie wspomniano nic o Helenie, można być pewnym, że wokalistka wycofała się z rywalizacji a TVN po prostu nie chce przyznać się do tego, że stracił tak popularną gwiazdę.
A oglądaliście Kate Ryan (ESC 06) w sobotę
Cieszę się, że zajęła 3 miejsce
Mogło być wyżej, ale nie jest źle. Ogólnie poziom był dobry
Mnie, oprócz, Belgijki, podobał się Szwed, Francuzka, no i zwycięzcy - Outlandish też mogą być
Chyba nikogo nie pominąłem
A u Kate była bardzo fajna choreografia.
Podobna do tej z belgijskiach preselekcji
Szkoda, że właśnie takiej na ESC nie przedstawiła...
TVN już od jakiegoś czasu emitował reklmówki artystów biorących a konkursie i było podejrzane to, że nie ma Heleny
A oglądaliście Kate Ryan (ESC 06) w sobotę
-
Gabra-Sheila
[quote="Oleg"]Helena Paparizou (zwyciężczyni ESC2005 Grecja) nie pojawi się na Sopot Festival 2006
Wczoraj Andrzej Sołtysik powiedział, że w finale festiwalu udział weźmie pięciu artystów z zagranicy (Estonia: Vanilla Ninja, Łotwa: Brainstorm, Iran: Arash, Wielka Brytania: Mattafix, Szwecja: Andreas Johnsson) i jeden z Polski (do wyboru Sumptuastic, The Jet Set, Gosia Andrzejewicz, Stachursky, Mezo/Miecz). Ponieważ nie wspomniano nic o Helenie, można być pewnym, że wokalistka wycofała się z rywalizacji a TVN po prostu nie chce przyznać się do tego, że stracił tak popularną gwiazdę.
CO
nie będzie Heleny
Szkoda
To dla niej miała zamiar oglądać a teraz
Ale fajnie, że będzie inny zespół, który był na Eurowizji [w 2005 roku 9 miejsce] Vanilla Ninja
Ja nie widziałam tych reklamówek, to nie przyjedzie Amy Diamond 
CO
- Marek Forrester