Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Skandal, ja bym się spalił ze wstydu jeśli ona by śpiewała z mojego kraju, powinna zgłosić się do "Kid's Eurovision"....
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Bartex

Post autor: Bartex »

Czy ktoś wie może, gdzie mogę znaleźć teksty tegorcznych piosenek z Eurowizji?? - zwłaszcza zalezy mi na rosyjeskiej :)
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Awatar użytkownika
Ashlar

Post autor: Ashlar »

http://www.eurowizja.org/esc06.php?kraj=rus

co do gestykulowania Justyny Majkowskiej - to był tekst piosenki w języku migowym
Awatar użytkownika
Marek Forrester

W kolejnej Eurowizji może zabraknąć wielu krajów (z powodu skandali i złości ,że nie dostali się do wielkiego finału). Belgia odgrażała się ,że po porażce Kate Ryan nie wezmą udziału, kraj w którym występowała Sylvia Night też zapowiedział ,że nie wie czy wystąpi w kolejnym konkursie, konkurs robi się bardziej krajowy niż wokalny. Ludzie głosują na sąsiadów i krajanów bo tak lepiej i bliżej do polityki.... Nie słuchają piosenek i nie wybierają tej najciekawszej ale tą której państwo leży najbliżej i mają z nią najlepsze stosunki.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Ashlar

Post autor: Ashlar »

o udział poszczególnych krajów bym się nie martwił... na dziś dzień chęć udziału wyraziło już 40 państw (rekord)... o powrocie myśli Austria... będą też debiutanci (Czechy)
Awatar użytkownika
Bartex

Post autor: Bartex »

Dzięki Ashlar za teksty ;)
Kiedy zapadnie ciemność, każdy z nas potrzebuje jakiegoś światła... nawet tego najmniejszego.
Mary Alice Young.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Santylii coś ostatnio nie widać :? Pewnie nie oglądała finału "Fabriki Zvezd 6" i teraz boi się pokazać :wink:
Zrobiłem kilka zdjęć (jakość średnia) :| :
Obrazek
Obrazek
Sogdiana z Taszkientu. Jedna z moich faworytek. Tutaj wykonuje jednen z najlepszych solowych numerów :serce:
Obrazek
Obrazek
1 Gorod 312 - Primok to była jedna z Twoich faworytek w moich preselakcjach :D
Reszta- uczestnicy FZ 6
Obrazek
Góra - "Vozle doma tvojevo" Serega + Denis Pterov + Arsenij Borodin (FZ 2 msce)
Dół - Sasza Gurkova (FZ 5 msce)
Obrazek
Góra - Dima Biłan (ESC 06) + Arsenij Borodin (FZ 2 msce)
Dół - Fabrika (mój reprezentant IFP 7) + Den Petrov + Dima Kołdun (FZ 1 msce) z Białorusi
Obrazek
Specjalnie dla tkk sally 3 foty Tina Karol (ESC 06) i 1 Prochor Szaljapin (FZ 4 msce)
Obrazek
1 Via Gra (Nu Viagros) + Prochor Szaljapin (FZ 4 msce)
2 Loscha Korzin
3 Dima Kołdun (FZ 1 msce) + Julia Lysienko :serce:
4 Blestjaśśie + + Denis Pterov + Arsenij Borodin (FZ 2 msce)

Wycięli 9 piosenek, ale te lepsze na szczęscie zostawili. Tylko część artystów eurowizyjnych przybyła (m.in. Filip Kirkorov), nie było np. Tatu, Julii Savichevej i Natalii Podolskoj.
Podobno "Fabrika 7" ma się zacząć we wrześniu 06, co jest trochę zaskoczeniem, bo na 6-tą "FZ" było trzeba czekać dobrych kilkanaście m-cy. Oglądał ktoś może w sobotę :roll: :?:
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Już za jakiś czas będziemy w Sopocie gościć artystów eurowizyjnych :serce:

Na pierwszy ogień pójdzie Kate Ryan (ESC2006 Belgia) , która będzie brała udział w konkursie na Festiwalu Jedynki na początku sierpnia.

Później, na początku września, na Sopot Festival wystąpią m.in.:
:arrow: Gosia Andrzejewicz (ESC2005 Polska)
:arrow: Brainstorm (ESC2001 Łotwa)
:arrow: Helena Paparizou (zwyciężczyni ESC2005 Grecja)
:arrow: Vanilla Ninja (ESC2005 Szwajcaria)

Będą też artyści z preselekcji, np. Andreas Johnson, czy The Jest Set. :zeby:
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Brainstorm :D uwielbiam tą muzę :D
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Powoli się zaczynam zabierać do 2. Preselekcji do IFP. Dzięki poprzednim udało mi się uzyskać 28. miejsce na ponad 100 uczestników, więc nienajgorzej :wink: Tym bardziej , że do finału wchodziło 26 piosenek ::chytry::
Obecnie jestem w trakcie selekcji piosenek ::jezyk:: i mam prośbę: gdyby ktoś miał jakiś fajny (nieznany) utwór to proszę o linka. Jeśli mi się spodoba to włączę ją do preselekcji.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

A może:
Queens - No Goodbyes
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Tej piosenki nie słyszałem. Chodzi o to, żeby pieśń nie była utworem popularnym w Polsce. A jak ktoś ma propozycje to bardzo proszę o linka do mp3 na PW.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Helena Paparizou (zwyciężczyni ESC2005 Grecja) nie pojawi się na Sopot Festival 2006 :cry:
TVN już od jakiegoś czasu emitował reklmówki artystów biorących a konkursie i było podejrzane to, że nie ma Heleny ::chytry:: Wczoraj Andrzej Sołtysik powiedział, że w finale festiwalu udział weźmie pięciu artystów z zagranicy (Estonia: Vanilla Ninja, Łotwa: Brainstorm, Iran: Arash, Wielka Brytania: Mattafix, Szwecja: Andreas Johnsson) i jeden z Polski (do wyboru Sumptuastic, The Jet Set, Gosia Andrzejewicz, Stachursky, Mezo/Miecz). Ponieważ nie wspomniano nic o Helenie, można być pewnym, że wokalistka wycofała się z rywalizacji a TVN po prostu nie chce przyznać się do tego, że stracił tak popularną gwiazdę.

A oglądaliście Kate Ryan (ESC 06) w sobotę :?: Cieszę się, że zajęła 3 miejsce :serce: Mogło być wyżej, ale nie jest źle. Ogólnie poziom był dobry :shock: Mnie, oprócz, Belgijki, podobał się Szwed, Francuzka, no i zwycięzcy - Outlandish też mogą być :zeby: Chyba nikogo nie pominąłem :roll: A u Kate była bardzo fajna choreografia. ::krzyw:: Podobna do tej z belgijskiach preselekcji :mrgreen: Szkoda, że właśnie takiej na ESC nie przedstawiła...
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

[quote="Oleg"]Helena Paparizou (zwyciężczyni ESC2005 Grecja) nie pojawi się na Sopot Festival 2006 :cry:
TVN już od jakiegoś czasu emitował reklmówki artystów biorących a konkursie i było podejrzane to, że nie ma Heleny ::chytry:: Wczoraj Andrzej Sołtysik powiedział, że w finale festiwalu udział weźmie pięciu artystów z zagranicy (Estonia: Vanilla Ninja, Łotwa: Brainstorm, Iran: Arash, Wielka Brytania: Mattafix, Szwecja: Andreas Johnsson) i jeden z Polski (do wyboru Sumptuastic, The Jet Set, Gosia Andrzejewicz, Stachursky, Mezo/Miecz). Ponieważ nie wspomniano nic o Helenie, można być pewnym, że wokalistka wycofała się z rywalizacji a TVN po prostu nie chce przyznać się do tego, że stracił tak popularną gwiazdę.

CO :?: nie będzie Heleny :?: :shock: Szkoda :( To dla niej miała zamiar oglądać a teraz ::kwasny:: Ale fajnie, że będzie inny zespół, który był na Eurowizji [w 2005 roku 9 miejsce] Vanilla Ninja :wink: Ja nie widziałam tych reklamówek, to nie przyjedzie Amy Diamond :?
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Od jakiegoś czasu mówi się o uczestnikach a nigdzie o Helenie :( A jej piosenka "Mambo" byla super i miałą szansę wygrać. Miałem właśnie na nią głosować a teraz albo Vanilla Ninja, Arash albo ktoś z polaków - najlepiej The Jet Set :)
Nobody does it better
ODPOWIEDZ