Tak telewizja Polsat reklamuje serial "Desperate Housewives", który ma być jednym z hitów stacji. Niby to "ulubiny serial Amerykanek", ale ja też na pewno na niego spojrzę... Dość dużo pisze o nim prasa, nawet już od jakiegoś czasu. Dawniej pisała o tym serialu jako o "Zdesperowanych kurach domowych", co było chyba bardziej dosłownym tłumaczeniem. Jednak my przecież jesteśmy już przyzwyczajeni do tłumaczeń mniej dosłowych (daleko szukać nie trzeba - "MNS", "Wybrańcy fortuny" itd.).
Serial będzie emitowany w czwartki o 21.15. Choć według najnowszego "Tele Tygodnia" w dniu polskiej premiery (8 września 2005) mają być dwa odcinki o 20.15...
Jestem trochę w szoku, że będziemy mieli tylko jednosezonowe opóźnienie. Telewizje nas raczej do tego nie przyzwyczjały. Natknąłem się też na ten serial w niemieckiej telewizji, w której jest emitowany we wtorkowe wieczory (nie pamiętam czy to był VOX czy Pro.7). W USA chyba właśnie ruszył drugi sezon.
Jeszcze kilka info o tym serialu ze strony Polsatu:
"Gotowe na wszystko" to historia pięciu przyjaciółek - sąsiadek. Na pozór wiodą szczęśliwe życie, jednak pod przykrywką codzienności każda z nich ukrywa swoje błędy i sekrety. Główne bohaterki poznajemy w przełomowym momencie - jedna z nich popełnia samobójstwo...
reżyseria: Larry Shaw
występują: Teri Hatcher, Marcia Cross, Eva Longoria, Felicity Huffman, James Denton, Steven Culp, Richardo Antonio Chevira, Nicollette Sheridan, Mark Moses, Cody Kasch, Jesse Metcalfe
Jedną z głownych ról gra nasza stara znajoma z "MP" - Marcia Cross. Czy będzie równie szalona, jak jej postać z tamtego serialu