No i literacko trochę z "Lordem Jimem"
Zagubieni (Lost)
Tytuł 3x16 od razu kojarzy się z 2x14
Tylko, że też mogliby dać to o te dwa odcinki wcześniej.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
Ale dlaczego? Twórcy serialu jakoś to uzasadnili?Agavill, Michael i Walt mogą wrócić dopiero w 4 sezonie. W tym na pewno to nie nastąpi - mówili o tym niedawno twórcy serialu.
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego scenarzyści usunęli z serialu Shannon? Czy to było może spowodowane tym, że Maggie Grace rozpoczęła pracę nad "Mgłą"?
Śmierć Boone'a była po to by uatrakcyjnić serial. Przez to Shannon miała szansę się zmienic, więc szczególnie dla niej śmierć brata uatrakcyjniła jej wątek. Ale sama śmierć Shannon?
Jak pojawiła się Libby, to cieszyłem się z kolejnej fajnej kobiety w serialu. No to dla równowagi żeby nie było za dobrze odeszła Shannon.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Bo chłopak grający Walta odrabia szkolne zaległości, a sennarzyści nie mają pomysłu na kontyunowanie wątku z samym tylko Michaelem?B@r pisze:Ale dlaczego? Twórcy serialu jakoś to uzasadnili?Agavill, Michael i Walt mogą wrócić dopiero w 4 sezonie. W tym na pewno to nie nastąpi - mówili o tym niedawno twórcy serialu.![]()
-
SallyFan
Podobno ją też zabito, by "udramatyzować" akcjeB@r pisze:Może mi ktoś powiedzieć dlaczego scenarzyści usunęli z serialu Shannon? Czy to było może spowodowane tym, że Maggie Grace rozpoczęła pracę nad "Mgłą"?
[shadow=black]Jak ktoś chce mi udramatyzować akcje Charlie'm to nie ręcze za siebie
No to jeszcze Kate w programie The ViewFanStefci pisze:Dzięki za linki Primok. Evi wygląda olśniewająco.
http://www.dailymotion.com/video/x1ciej ... n-the-view
Tak!FanStefci pisze:Harrold Perrineaux (Michael) dostał angaż do nowego serialu sieci CBS pt "Demons". B@r, a co, tęsknisz za Michaelem i jego "Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalt!!! Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalt!!! They toook mah boy!! Ah want mah boy back!!!"?
A Ty nie?
Naprawdę nikt nie wie czemu Maggie Grace odeszła z serialu?
Śmierć Shannon była takim uatrakcyjnieniem, że głowa boli.
Fanie Stefci, może Ty coś wiesz? Jakieś ploteczki chociaż...
Bardzo mnie to gryzie.
Skoro jestem już przy śmierci Shannon- mam podwójny żal do scenarzystów.
Raz- że ją uśmiercili
dwa- za to jak pokazali jej pogrzeb. Boone miał piękną uroczystość, a ona?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
3x10 wreszcie trzymał lostowy klimat
[shadow=black] Bo perypetie z Other'sami są mocno naciągane.
Byłem pewny , że zginie Charlie , Jeszcze to zwolnione tempo ... naszczęscie stało się inaczej i mam nadzieję , że w 3x16 też nie zginie , bo bardzo lubię tę postać no i gra w serialu od początku
Wreszcie wróciła Danielle , więc jeszcze czekam na Rose i Bernarda
Tylko jak w koncu jest z Alex, przecież w 3x9 było powiedziane , że jest cóką Bena
Claire siostrą Jacka , wątek niczym z B&B jak ja nie lubię takich rzeczy
[/shadow]
Shannon po śmierci Boone'a strasznie zaczęła mi działać na nerwy
[shadow=black] Bo perypetie z Other'sami są mocno naciągane.
Byłem pewny , że zginie Charlie , Jeszcze to zwolnione tempo ... naszczęscie stało się inaczej i mam nadzieję , że w 3x16 też nie zginie , bo bardzo lubię tę postać no i gra w serialu od początku
Wreszcie wróciła Danielle , więc jeszcze czekam na Rose i Bernarda
Tylko jak w koncu jest z Alex, przecież w 3x9 było powiedziane , że jest cóką Bena
Claire siostrą Jacka , wątek niczym z B&B jak ja nie lubię takich rzeczy
[/shadow]
Shannon po śmierci Boone'a strasznie zaczęła mi działać na nerwy
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
-
compek
Podpisuję się obiema rękami.compek pisze:Dzisiejszy odcinek był chyba najlepszy z tego sezonu. Myślałem, że Mikhaił to jakiś rozbitek albo DHARMowiec a tu![]()
![]()
Widzieliście już promosy do następnego? Moim zdaniem następny będzie jeszcze lepszy!
Sneak peeki do 3x12 Par Avion:
#1: http://www.dailymotion.com/video/x1ep5q ... eak-peek-1
#2: http://www.youtube.com/watch?v=Qt3FnHjy1Bo
#3: http://www.youtube.com/watch?v=wTt6IW9br98

#1: http://www.dailymotion.com/video/x1ep5q ... eak-peek-1
#2: http://www.youtube.com/watch?v=Qt3FnHjy1Bo
#3: http://www.youtube.com/watch?v=wTt6IW9br98
[shadow=black]Nikt nie komentuje takiego bombowego odcinka jak 3x11 "Enter 7-7"?
Lost zdecydowanie wrócił na stare dobre tory i funduje nam ostrą przejażdżkę pełną tajemnic i zagadek.
Ale oprócz nowych pytań dostaliśmy też kilka istotnych informacji:
-Kim naprawdę jest Mikhail Bakunin? Wiemy już, że jest jednym z Innych. Ale na rosyjskim wydruku, który czytał była jego odręczna notatka: "Меня тоже зовут Андрей" - Ja też mam na imię Andrzej.
Z tego wynikałoby, że Mikhaił Bakunin jest tylko pseudonimem. Zresztą jest to kolejne do kolekcji znaczące nazwisko! 1) John Locke - słynny filozof i sensualista, twórca teorii tabula rasa i roli przeznaczenia w życiu ludzkim.
2) Desmond "David Hume" - uczeń Locka, słynny filozof, eksperymentował z czasem
3) Mikhail Bakunin - słynny rosyjski anarchista i buntownik 4) Jean Jacques Rousseau - szwajcarski pisarz i filozof, sentymentalista, twórca teorii swobodnego wychowania
-Bea Klugh (też znaczące nazwisko - anagram. Tak jak w przypadku Ethan Rom = Other Man, Bea Klugh = Be a Clue?
) była w Stacji The Flame razem z Mikhailem i zna język rosyjski (chociaż gada ze strasznym akcentem
).
-Dlaczego Ms. Klugh wydała Mikhaiłowi rozkaz zastrzelenia siebie? Co tak ważnego ukrywają Othersi, że wolą zginąć, aniżeli ujawnić swe tajemnice?
-Stacja The Flame służy do komunikacji ze światem zewnętrznym (a raczej służyła, bo Locke zabawił się w sapera
)
-Wszystkie Stacje połączone są systemem kabli i przewodów elektronicznych - całość tworzy zapewne system wyspowy komunikacyjny
-Dharma początkowo posiadała kilka łodzi podwodnych, a wiemy, że inni przejęli przynajmniej jedną z nich.
-Inni byli na wyspie przed Dharmą, co nasuwa wniosek, że są rdzennymi mieszkańcami wyspy? Wiemy, że Dharma (naukowcy) prowadzili wojnę z rdzennymi tubylcami i przegrali. Nikt z Dharmy nie przeżył. Pytanie tylko czy Inni są rdzennymi mieszkańcami wyspy? W końcu wyglądają na cywilizowanych ludzi, a nie na dzikusów. A może na wyspie są jeszcze inni inni? Szepty w dżungli, a także istnienie czteropalczastej stopy sugerowałyby możliwość istnienia tam do dziś jakichś prymitywnych plemion...
-Komputer w The Flame służył do komunikacji z centralą Dharmy gdzie stacjonował Dr. Marvin Candle. Przez komputer można było uzyskać kontakt z inną Stacją na wyspie, ze światem zewnętrznym, zamówić zrzut żywności w razie potrzeby lub zdetonować bunkier w razie niebezpieczeństwa (wtargnięcia wroga). Jeżeli Dharma wprowadziła taką procedurę to znaczy, że na 100% prowadziła wojnę z mieszkańcami wyspy o czym świadczy ten komunikat: "Jeżeli do Stacji wtargnął WRÓG wciśnij 7-7" - to niepodważalny dowód i potwierdzenie, że Dharma prowadziła wojnę z Innymi.
-Locke to prawdziwy szachmistrz
Ale odnoszę po raz kolejny wrażenie, że on celowo działa destrukcyjnie.
Tak jak kiedyś ogłuszył Sayida, żeby nie nawiązał połączenia radiowego, tak teraz zniszczył satelitę. Co prawda była uszkodzona, ale to nie znaczy, że nie dałaby się naprawić... Locke mógł się domyślić, że wprowadzenie kodu sygnalizującego najazd wroga spowoduje dość radykalną reakcję.. Jego działania są coraz bardziej podejrzane.
-W filmie instruktażowym Perły Dr. Marvin Candle mówi: po odbyciu 8-godzinnych dyżurów, operator odwiezie was na prom i udacie się do waszych kwater (baraków). O barakach Dr. Marvin Candle wspomina również w filmie instruktażowym The Swan. To oznacza, że prom, którym Inni odwozili Juliet i Jacka na główną wyspę, również należał do Dharmy, podobnie jak łódź podwodna. Poza tym na mapie Sayida (z The Flame) widać połączenie pomiędzy bunkrami a Othersville (miasteczko Innych) gdzie znajduje się kilka budynków mieszkalnych, woda, kanalizacja i prąd to... BARAKI! Miejsce, które nazywamy othersville to baraki - miejsce wypoczynkowe zepsołu Dharma, wcześniej należało do Dharmy. Inni przęjeli baraki, Stacje Dharmy, prom, łódź podwodną, broń i wybili naukowców. To była klęska projektu Dharma, dlatego po utracie łączności Kelvina już nikt nie zmieniał w Stacji The Swan.
Promo do odcinka 3x12 Par Avion TU jest jeszcze ciekawsze - ekipa ratunkowa napotyka na tajemniczą konstrukcję. Wygląda to jak 'tesla coil' albo mur obrony z Jurrasic Park. Widzimy, że Locke wpycha za owe słupki Mikhaiła, po czym słychać krzyk i odłos prądu. Czyżby płot miał go zabić/porazić/usmażyć?
Jeśli tak, to Locke dokonał kolejnej akcji sabotażowej - unicestwił jedyne źródło informacji jakie posiadali.
Pytanie też do czego służy ta konstrukcja? Prawdopodobnie broni przed czymś Baraki/Othersville... [/shadow]
Lost zdecydowanie wrócił na stare dobre tory i funduje nam ostrą przejażdżkę pełną tajemnic i zagadek.
-Kim naprawdę jest Mikhail Bakunin? Wiemy już, że jest jednym z Innych. Ale na rosyjskim wydruku, który czytał była jego odręczna notatka: "Меня тоже зовут Андрей" - Ja też mam na imię Andrzej.
2) Desmond "David Hume" - uczeń Locka, słynny filozof, eksperymentował z czasem
3) Mikhail Bakunin - słynny rosyjski anarchista i buntownik 4) Jean Jacques Rousseau - szwajcarski pisarz i filozof, sentymentalista, twórca teorii swobodnego wychowania
-Bea Klugh (też znaczące nazwisko - anagram. Tak jak w przypadku Ethan Rom = Other Man, Bea Klugh = Be a Clue?
-Dlaczego Ms. Klugh wydała Mikhaiłowi rozkaz zastrzelenia siebie? Co tak ważnego ukrywają Othersi, że wolą zginąć, aniżeli ujawnić swe tajemnice?
-Stacja The Flame służy do komunikacji ze światem zewnętrznym (a raczej służyła, bo Locke zabawił się w sapera
-Wszystkie Stacje połączone są systemem kabli i przewodów elektronicznych - całość tworzy zapewne system wyspowy komunikacyjny
-Dharma początkowo posiadała kilka łodzi podwodnych, a wiemy, że inni przejęli przynajmniej jedną z nich.
-Inni byli na wyspie przed Dharmą, co nasuwa wniosek, że są rdzennymi mieszkańcami wyspy? Wiemy, że Dharma (naukowcy) prowadzili wojnę z rdzennymi tubylcami i przegrali. Nikt z Dharmy nie przeżył. Pytanie tylko czy Inni są rdzennymi mieszkańcami wyspy? W końcu wyglądają na cywilizowanych ludzi, a nie na dzikusów. A może na wyspie są jeszcze inni inni? Szepty w dżungli, a także istnienie czteropalczastej stopy sugerowałyby możliwość istnienia tam do dziś jakichś prymitywnych plemion...
-Komputer w The Flame służył do komunikacji z centralą Dharmy gdzie stacjonował Dr. Marvin Candle. Przez komputer można było uzyskać kontakt z inną Stacją na wyspie, ze światem zewnętrznym, zamówić zrzut żywności w razie potrzeby lub zdetonować bunkier w razie niebezpieczeństwa (wtargnięcia wroga). Jeżeli Dharma wprowadziła taką procedurę to znaczy, że na 100% prowadziła wojnę z mieszkańcami wyspy o czym świadczy ten komunikat: "Jeżeli do Stacji wtargnął WRÓG wciśnij 7-7" - to niepodważalny dowód i potwierdzenie, że Dharma prowadziła wojnę z Innymi.
-Locke to prawdziwy szachmistrz
-W filmie instruktażowym Perły Dr. Marvin Candle mówi: po odbyciu 8-godzinnych dyżurów, operator odwiezie was na prom i udacie się do waszych kwater (baraków). O barakach Dr. Marvin Candle wspomina również w filmie instruktażowym The Swan. To oznacza, że prom, którym Inni odwozili Juliet i Jacka na główną wyspę, również należał do Dharmy, podobnie jak łódź podwodna. Poza tym na mapie Sayida (z The Flame) widać połączenie pomiędzy bunkrami a Othersville (miasteczko Innych) gdzie znajduje się kilka budynków mieszkalnych, woda, kanalizacja i prąd to... BARAKI! Miejsce, które nazywamy othersville to baraki - miejsce wypoczynkowe zepsołu Dharma, wcześniej należało do Dharmy. Inni przęjeli baraki, Stacje Dharmy, prom, łódź podwodną, broń i wybili naukowców. To była klęska projektu Dharma, dlatego po utracie łączności Kelvina już nikt nie zmieniał w Stacji The Swan.
Promo do odcinka 3x12 Par Avion TU jest jeszcze ciekawsze - ekipa ratunkowa napotyka na tajemniczą konstrukcję. Wygląda to jak 'tesla coil' albo mur obrony z Jurrasic Park. Widzimy, że Locke wpycha za owe słupki Mikhaiła, po czym słychać krzyk i odłos prądu. Czyżby płot miał go zabić/porazić/usmażyć?
Pytanie też do czego służy ta konstrukcja? Prawdopodobnie broni przed czymś Baraki/Othersville... [/shadow]
Co do znaczących nazwisk, to pominąłeś Herny'ego Gale'a (wójek Doroktki z krainy Oz ze znanej bajki, baloniarz), no i Penelopę 
Groźnie to zabrzmiało. Czy mógłbyś objaśnić w jaki sposób z nim eksperymentował?FanStefci pisze:[shadow=black]
2) Desmond "David Hume" - uczeń Locka, słynny filozof, eksperymentował z czasem [/shadow]
Nie przepadałem nigdy za filozofią, bo była to dla mnie zbyt abstrakcyjna dziedzina, więc nie pokuszę się o wykład na ten temat, ale polecam sekcję o eksperymentach Hume'a na tej stronie: http://www.mdx.ac.uk/WWW/STUDY/ssh3.htm#HumeAbec pisze:Czy mógłbyś objaśnić w jaki sposób z nim eksperymentował?