Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Donna23

Post autor: Donna23 »

Misia pisze:Oglądał ktoś Azyl wczoraj na polsacie?Na początku filmu grał tam nasz serialowy James Warrick :wink:
Ja oglądałam. I widziałam Jamesa :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Fajnie było go znów zobaczyć :mrgreen:
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
mysia

Post autor: mysia »

Ostanio koleżanki wyciągneły mnie na film pod tytułem ,,Wpadka" musze powiedzieć, że wcale nie jestem im z to wdzięczna. Film mimo tego, że miał lekki i zabawny scenariusz to jednak jego wykonanie było zbyt dosłowne i ,,niesmaczne" no cóz jak na moje oko za duzo wulgaryzmów i scen które do estetycznych nie należą. Najśmieszniejsze było to, że kiedy wyszliśmy z sali pani nas się spytała czy mamy 18 lat bo ten film od tylu jest ::plask wczolo:
"Myśl patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu"
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Dobrze w takim razie, że ja nie poszłam na Wpadkę ::jezyk::

W sobotę jest Dirty Dancing :mrgreen: :serce: Mój drugi ukochany film, zaraz po Titanicu :zeby: Jest piękny :) I polecam każdemu, aby go oglądnął :wink: Ja wiem, że widzieliście ten film, może nawet nie raz, ale on jest niezwykły :D :serce:
Awatar użytkownika
mysia

Post autor: mysia »

Gabra - Sheila Dirty Dancing jest filmem który już widziałam z dziesieć razy i moge go jeszcze oglądac drugie dziesięć :wink: Chociaż mam go na płycie DVD to jednak z chęcia obejże go jeszcze raz.
"Myśl patrząc na niebo. Na gwiazdy. I nie pomyl ich z tymi, które odbijają się na powierzchni stawu"
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Moje filmy,które nigdy mi się nie znudzą i zawsze oglądam jak lecą w TV:
Titanic :serce:
Młodzi gniewni :serce:
Leon zawodowiec :serce:
Speed 1część :serce:
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Dziewczyny ja też kocham Dirty Dancing, to jest boskie i ten ich taniec na końcu... :serce: Marzy mi się kiedyś tak zatańczyc :serce: . I muzyka jest świetna. Najlepszy film taneczny w historii kina ;) . Zdecydowanie.
Awatar użytkownika
katarzynka

Post autor: katarzynka »

Heh, a mnie on rozczarował jak go w końcu obejrzałam :twisted: Może za wiele się spodziewałam po tylu latach słuchania pozytywnych opinii? Niestety nie będę mieć teraz czasu żeby go sobie jeszcze raz obejrzeć, ale obiecuję że kiedy to nastąpi, to dam znać czy zrewidowałam zdanie o nim :) A jeśli chodzi o najlepsze sceny taneczne to Step Up jest pod tym względem genialne, fabuła samo dno, ale taniec - przepiękny! :D

A jak już o filmach które można oglądać zawsze i wszędzie to moja ulubiona trójka:
She's the man
Jak stracić chłopaka w 10 dni
Shrek
Nigdy mi się nie znudzą :D :D :D
Abec

Post autor: Abec »

Moja lista:

- "Dziecko Rosemary" Polańskiego.

- Pilot "Battlestar Galactici" z 2003 r.

- "Miłość i Śmierć" Woody Allena (w ogóle cały wczesny Allen, ten film niech to reprezentuje ;)).

- "Amadeus" Milosa Formana.

- "Miś" S. Barei.

- "Dwunastu Gniewnych Ludzi".

- "Potop" J. Hofmana.

No i jeszczwe trochę, ale te mi na myśl przyszły ;)
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Abec pisze: - "Dziecko Rosemary" Polańskiego.
Ja się na tym filmie mocno zawiodłam. Obejrzałam go pierwszy raz w życiu dopiero kilka lat temu, i byłam chyba za bardzo nafaszerowana wszystkimi "ochami" i "achami" które wszędzie słyszałam na jego temat ::kwasny::
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Abec

Post autor: Abec »

O to chodzi. Oglądasz i powolutku film się staje. Wyłania się. To ostatni film po którym spodziewałbym się "nafaszerowania".
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

plaska pisze:
Thorne pisze:Czy ktoś z Was oglądał film z Michael'em Douglas'em pt. "Gra",który został wyemitowany przez TVN w środę 31.10 2007 roku,czyli wczoraj? Totalnie go nie zrozumiałem,mimo,że obejrzałem cały i oglądałem go uważnie! W skrócie...główny bohater w swoje 48 urodziny dostaje zaproszenie od brata do gry organizwanej przez pewne centrum rekreacji sportowej. Udział w tej grze zamienia życie tego mężczyzny w piekło : wrzucany w niezrozumiałe,koszmarne akcje,podglądany,w końcu opróżnione zostają jego wszystkie konta it. I nie zrozumiałem końcówki...Kto oglądał,ten wie,jaka była. Czy ktoś,to oglądał i zrozumiał,mógłby mi wyjaśnić sens tego filmu??????? :D
Oglądałam film parę razy, niesamowita fabuła!

Z grubsza chodzi o to, że gra w środku gry okazuje się oszustwem i o wszystkim dowiaduje się główny bohater, dowiaduje się także o tym, że teraz firma organizująca zabawę chcę się go pozbyć, zaczyna się polowanie na niego. I do ostatniej sceny wygląda to właśnie w ten sposób, dopiero kiedy Douglas po bójce wpada przez sufit ze szkła do jakiejś sali i wszyscy krzyczą "Niespodzianka" sprawa wyjaśnia się. To znaczy, że wszystko od początku do końca było grą, zabawą (dziekuję za taką rozrywkę) ;] nawet wypadek samochodowy po którym bohater znajduje się w wodzie i td. Mistyfikacją okazuję się także oszustwo firmy wobac uczestnika gry. To taka gra w grze.
Wspaniały prezent urodzinowy, który zostanie na pewno zapamiętany do końca życia.
O,dzięki za wyjaśnienie! Mniej więcej tego się domyślałem. No tak,teraz to już wszystko tłumaczy-np. tych gunmenów,którzy z karabinów strzelali do Douglasa,a przecież to były puste naboje. ::loll::
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Właśnie zakończył się na TVP2 drugi odcinek filmu pt: Stracone życie. Był to film włoski, opowiadający o pewnej pięknej kobiecie, która zakochiwała się w mafiozach z jednego gangu. W każdej scenie była jakaś akcja, doskonale zrealizowana strzelanina, zaskakujące zwroty akcji i tragiczny, otwarty koniec. Mówiąc krótko - film jest genialny, właśnie takie opowieści lubię :serce: ::rad::
Tylko jest jedno ale - co za idiota puścił ten film o takiej porze :?: ::plask wczolo: :evil: Brak mi na to słów...
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Dzisiaj na TVP 1 był High school musical a za tydzień jest HSM2 więc zapraszam wszystkich do oglądania. Ja na pewno obejrzę :P .
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Lizzy pisze:Dzisiaj na TVP 1 był High school musical a za tydzień jest HSM2 więc zapraszam wszystkich do oglądania. Ja na pewno obejrzę :P .
Co ten HSM tak szybko ukazuje się w telewizji ? Ledwo dwójka była w kinie, a już jest w tv ? :P
ODPOWIEDZ