Oglądalność "Mody na sukces"
Poza tym, nie zapominajmy o tym, że wynik ten dotyczy pomiaru odkąd zaczynają się "Rozmowy", do ich zakończenia. MnS zaczyna się praktycznie w połowie tego momentu, więc wynik ten trudno uznać za w pełni wiarygodny. Bierze się tutaj pod uwagę wartość średnią, a moim zdaniem powtórki tych starych koncertów sprzed kilkunastu lat albo po wielokroć wałkowanej "Przystani", które emitowane są przed Modą zaniżają udział TVP1.
Wyniki MNS ze źródła.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ma ... onkurencja
TVP1 jest na 3 miejscu
Całkiem, dobrze i oglądalność poszła w górę Modę ogląda średnio 1,12 mln widzów. Malanowski i Partnerzy zaczynają się o 16:30 czyli w godzinie emisji MNS... . Uważam, że to dobry wynik, i tak większy od ostatniego, gdzie było 900 tyś osób
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ma ... onkurencja
TVP1 jest na 3 miejscu

Grisza 

- Sexi Ricky
-
- Administrator
- x 83
Można tylko przypuszczać. Dziś na Wirtualnych Mediach ukazał się artykuł o 10 najpopularniejszych serialach zagranicznych emitowanych w polskiej telewizji. I w tym gronie nie ma "MnS", co nie powinno dziwić, choć warto zwrócić uwagę na godziny emisji niektórych propozycji. Można wnioskować, że "MnS" ogląda mniej niż 718 tys. widzów, więc nie ma optymizmu: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/bi ... m-w-polsce .
Moim zdaniem dane telemetryczne trochę zaniżą widownię serialu. Bo część osób ogląda w Internecie, inni nagrywają odcinki i oglądają, kiedy im pasuje.
Moim zdaniem dane telemetryczne trochę zaniżą widownię serialu. Bo część osób ogląda w Internecie, inni nagrywają odcinki i oglądają, kiedy im pasuje.

Strasznie mnie ciekawi jaką widownię ma MNS w tej chwili o tej 14:30. Obstawiałem ostatnio, że cos koło 300-400 tysięcy. No tragedia straszna. Przeglądałem właśnie stare tematy i tam moje info, ze pod koniec marca 2006 roku było 4 012 800 widzów. Gdyby w tej chwili MNS miała taka widownię to trafiła by na 5 miejsce najchętniej oglądanych seriali. W 2006 roku nie mieściła się w pierwszej dziesiątce. To pokazuje jak w ogóle seriale potraciły widzów w naszym kraju.
Uwaga!
Mam dane o oglądalności. Źródła zdradzić nie mogę, ale jest to ktoś z mediów.
Średnio w grudniu 2013 Moda na sukces miała 553,500 widzów w grupie 4+. Udział w rynku to średnio 9,7%.
Najwyższa oglądalność w grudniu była 9.12 - 659,376, a najniższa 11.12 - 456,583 widzów.
Naprawdę jest lepiej niż myślałem, ale to niestety ułamek tego co mieliśmy przed laty. MNS o 16:30 przed "Teleexpressem" pewnie lepiej by sobie radziła.
Dziękuję bardzo osobie która to udostępniła. Ma linka do tego wątku więc może przeczyta.
Mam dane o oglądalności. Źródła zdradzić nie mogę, ale jest to ktoś z mediów.

Średnio w grudniu 2013 Moda na sukces miała 553,500 widzów w grupie 4+. Udział w rynku to średnio 9,7%.
Najwyższa oglądalność w grudniu była 9.12 - 659,376, a najniższa 11.12 - 456,583 widzów.
Naprawdę jest lepiej niż myślałem, ale to niestety ułamek tego co mieliśmy przed laty. MNS o 16:30 przed "Teleexpressem" pewnie lepiej by sobie radziła.
Dziękuję bardzo osobie która to udostępniła. Ma linka do tego wątku więc może przeczyta.

Wyniki jak na taką godzinę emisję naprawdę zadowalające, ale i tak zdecydowanie za niskie jak na B&B. Trzeba usilnie promować serial, męczyć TVP1 na facebooku i w e-mailach, dzwonić do sekretariatu (cmk dysponuje numerem, wystarczy napisać do niego PW)! Pokażmy, że widzowie naprawdę są zainteresowani 

-
- Administrator
- x 83
Wyniki są raczej takie, jakie się mniej więcej spodziewałem. Powinniśmy starać się o zdecydowanie większą widownię i większy udział w rynku, niż te 9,7%. Bo jak na Jedynkę, to udziały poniżej 10%, to raczej nie najlepszy wynik, podobnie jak te 600 tysięcy widzów.
Mnie nurtuje jeszcze jedno pytanie, ile jest pobrań każdego odcinka na stronie internetowej TVP?
Mnie nurtuje jeszcze jedno pytanie, ile jest pobrań każdego odcinka na stronie internetowej TVP?
Jeszcze mam to:
Rok temu (grudzień 2012), kiedy serial był emitowany o 16:30 jego średnia widownia wynosiła 1,169,774 widzów, co dawało TVP1 udział w rynku na poziomie 12,2%.
Jak na godzinę 16:30 to nie było jednak dużo. Stąd ta zmiana pory emisji. Zobaczcie, że były udziały 12,2%, a jest teraz 9,7% więc udział w rynku drastycznie się nie zmienił mimo zmiany pory emisji. TVP 1 jest pewnie zadowolona.
Rok temu (grudzień 2012), kiedy serial był emitowany o 16:30 jego średnia widownia wynosiła 1,169,774 widzów, co dawało TVP1 udział w rynku na poziomie 12,2%.
Jak na godzinę 16:30 to nie było jednak dużo. Stąd ta zmiana pory emisji. Zobaczcie, że były udziały 12,2%, a jest teraz 9,7% więc udział w rynku drastycznie się nie zmienił mimo zmiany pory emisji. TVP 1 jest pewnie zadowolona.