Aktorzy co rusz dają co zrozumienia, że coś się kroi, np. ostatnio - dziś rano w DDTVN.
BrzydUla
Tak jest. Ta kontynuacja nazywała się "Ecomoda", jak nazwa firmy, w której toczyła się akcja.
Jednak nie cieszyła się wielką popularnością i przez fanów uważana jest za nieudaną. Dlatego trochę boję się, że kontynuacja BrzydUli może okazać się niewypałem, ale jeśli będzie, to na pewno będę oglądać. I liczę na to, że scenarzyści staną na wysokości zadania.
Dzisiejszy, przedostatni odcinek już obejrzałam i teraz czekam na finał, czyli ostatni odcinek.
Jednak nie cieszyła się wielką popularnością i przez fanów uważana jest za nieudaną. Dlatego trochę boję się, że kontynuacja BrzydUli może okazać się niewypałem, ale jeśli będzie, to na pewno będę oglądać. I liczę na to, że scenarzyści staną na wysokości zadania.
Dzisiejszy, przedostatni odcinek już obejrzałam i teraz czekam na finał, czyli ostatni odcinek.
No ostatni odcinek przecudowny.
Kumpela najpierw go obejrzała i potem do mnie dzwoni z relacjami, a ja siedzę w pubie, hehe.
No i obejrzałem go sobie przed chwilą. W sumie byłem trochę nastrojony, bo i trochę łez poleciało.
Marek stanął na wysokości zadania i pokazał Uli, że ją kocha. 
If you can't beat them, join them...
No i pewnie dlatego okazało się to niewypałem. Przecież przez cały serial chodziło o to żeby z brzydkiego kaczątka stała się łabędziem i wzięła ślub z księciem:) Odcinek z jej przemianą miał podobno największą oglądalność.Tiril pisze:A jakie wątki były w tej kontynuacji? Bo jakoś sobie nie potrafię tego wyobrazić. Brzydula przecież już wypiękniała i spiknęła się z ichniejszym Markiem .
Tiril, nie wiem, co się działo w kontynuacji oryginalnej Brzyduli, wiem tylko, że okazała się niewypałem.
Co do finału naszej BrzydUli.
Po pierwszym obejrzeniu ostatniego odcinka nie spodobał mi się, delikatnie mówiąc - za dużo wątków pobocznych, za mało Uli i Marka. I chociaż mówiłam sobie na głos w końcówce, że to kaszana jakich mało, to i tak zbierało mi się na płacz, głupia jestem.
Dziś obejrzałam jeszcze raz ścisły finał i o dziwo spodobał mi się już bardziej - żadnych negatywnych emocji, tylko wszechobecny cukier.
I plusy: rozmowa Pshemko, Wojtka i Izy o odpuszczaniu, Piotr, który pomimo, że Ulka kopnęła go w tyłek, to i tak uratował historię, ja bym chyba nie potrafiła wykazać aż tyle dobrej woli i bezinteresowności.
Dalej Ulka rycząca do telefonu, nie sądziłam, że stać ją na to. No i świetny wg mnie pomysł z wykorzystaniem motywu z bodajże drugiego odcinka - czyli nieświadome mówienie czegoś do mikrofonu. Przy słowach Marka rozbeczałam się, to było takie prawdziwe. I te wspomnienia... I płatki róż - cudne! I jeszcze piękna tajemnicza piosenka finałowa i świetna zmiana - zamiast la, la, la, la Julki - Brodka.
I muzyka do poloneza też była fajna.
Jak to określiła znajoma - nadawała się do "zespołu pieśni i tańca ludowego"
In minus zaliczyłabym to, że nie pokazali rozmowy Piotra z Markiem.
Wnioski:
1. Komu się nie spodobało, obejrzeć jeszcze raz, na spokojnie.
2. Kontynuacja by się przydała
Czuję pewną pustkę, bo to był najlepszy polski serial, który widziałam. Zdecydowanie mój ulubiony.
W wakacje, jak będę miała masę wolnego czasu, zamierzam oglądać sobie wszystko jeszcze raz od początku - odcinki sprzed przemiany, szczególnie te po pierwszym pocałunku, są moimi ulubionymi. 
Co do finału naszej BrzydUli.
Po pierwszym obejrzeniu ostatniego odcinka nie spodobał mi się, delikatnie mówiąc - za dużo wątków pobocznych, za mało Uli i Marka. I chociaż mówiłam sobie na głos w końcówce, że to kaszana jakich mało, to i tak zbierało mi się na płacz, głupia jestem.
Dziś obejrzałam jeszcze raz ścisły finał i o dziwo spodobał mi się już bardziej - żadnych negatywnych emocji, tylko wszechobecny cukier.
I plusy: rozmowa Pshemko, Wojtka i Izy o odpuszczaniu, Piotr, który pomimo, że Ulka kopnęła go w tyłek, to i tak uratował historię, ja bym chyba nie potrafiła wykazać aż tyle dobrej woli i bezinteresowności.
In minus zaliczyłabym to, że nie pokazali rozmowy Piotra z Markiem.
Wnioski:
1. Komu się nie spodobało, obejrzeć jeszcze raz, na spokojnie.
2. Kontynuacja by się przydała
Czuję pewną pustkę, bo to był najlepszy polski serial, który widziałam. Zdecydowanie mój ulubiony.
Muszę przyznać , że mi się finałowy odcinek nie podobał , a mówiąc ściślej jego finał.
Chciałbym zobaczyć ślub Marka i wszystkie połączone pary na ślubie, a ta scena jak Marek stoi z Ulą i są te płatki róż mi się nie podobała.
Chciałbym zobaczyć ślub Marka i wszystkie połączone pary na ślubie, a ta scena jak Marek stoi z Ulą i są te płatki róż mi się nie podobała.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Suknia ślubna na pokazie, płatki róż. Jakie to podobne do MNS. 
Ja wiedziałam, że mi się nie spodoba, ale nie wiedziałam, że aż tak. Chwila szczęścia trwała zbyt krótko jak na tak długą historię. Mogliby zrobić jakiś jeden odcinek z Ulą i Markiem już razem.
Ja wiedziałam, że mi się nie spodoba, ale nie wiedziałam, że aż tak. Chwila szczęścia trwała zbyt krótko jak na tak długą historię. Mogliby zrobić jakiś jeden odcinek z Ulą i Markiem już razem.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Może to nie jest zbyt świeży nius, ale teraz mi się przypomniało, żeby o tym napisać. Wiecie, że już ponad 2 tygodnie temu ukazał się specjalny numer "Świata Seriali" poświęcony w całości "BrzydUli"? Mimo, że nie oglądałem serialu kupiłem go, bo to ŚS. Są wypisane 133 teksty Violetty i są genialne
Jeszcze zaciekawił mnie opis tego co się działo w "Eco Modzie" - kontynuacji oryginału. Nie oglądałem tej kontynuacji, więc trochę zaspokoiłem swoją ciekawość. Jeśli ktoś jeszcze tego numeru nie kupił, to chyba jeszcze jest w sprzedaży. Ja kupiłem w piątek.
„BrzydUla” wraca jesienią z nowymi odcinkami. W tym tyg. aktorzy wchodzą na plan. Są już nowe zdjęcia promocyjne, na których Brzydula znowu jest brzydka...
https://jastrzabpost.pl/newsy/brzydula- ... 99812.html
Będziecie oglądać?
https://jastrzabpost.pl/newsy/brzydula- ... 99812.html
Będziecie oglądać?
Ostatnio zmieniony 2020-06-03, 09:38 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Wiadomo już nieco więcej o nowych odcinkach, których planują aż 180 z możliwością przedłużenia.
Jak ustalił portal Wirtualnemedia.pl, akcja nowych odcinków będzie osadzona 10 lat po wydarzeniach z finału pierwszego sezonu „BrzydUli”. W opisie cyklu czytamy, że „w nowej odsłonie Ula przekona się, że „i żyli długo, i szczęśliwie” istnieje jedynie w baśniach. W rzeczywistości za rogiem happy endu czają się zwykła codzienność, rozterki i życiowe zakręty. Nowa „BrzydUla” jest nie tylko 10 lat starsza i bardziej doświadczona, ale ma też dużo więcej do stracenia. Bo teraz odpowiada nie tylko za siebie i swoją karierę, ale także za swoją rodzinę - męża i dzieci. Tymczasem Marek za wszelką cenę próbuje udowodnić światu, że sam - bez pomocy Uli - radzi sobie w zarządzaniu Febo&Dobrzański, co wychodzi mu raz lepiej, raz gorzej. Sytuacja zmienia się, kiedy los stawia na jego drodze Violettę”.
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/s ... rogacewicz
Jak ustalił portal Wirtualnemedia.pl, akcja nowych odcinków będzie osadzona 10 lat po wydarzeniach z finału pierwszego sezonu „BrzydUli”. W opisie cyklu czytamy, że „w nowej odsłonie Ula przekona się, że „i żyli długo, i szczęśliwie” istnieje jedynie w baśniach. W rzeczywistości za rogiem happy endu czają się zwykła codzienność, rozterki i życiowe zakręty. Nowa „BrzydUla” jest nie tylko 10 lat starsza i bardziej doświadczona, ale ma też dużo więcej do stracenia. Bo teraz odpowiada nie tylko za siebie i swoją karierę, ale także za swoją rodzinę - męża i dzieci. Tymczasem Marek za wszelką cenę próbuje udowodnić światu, że sam - bez pomocy Uli - radzi sobie w zarządzaniu Febo&Dobrzański, co wychodzi mu raz lepiej, raz gorzej. Sytuacja zmienia się, kiedy los stawia na jego drodze Violettę”.
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/s ... rogacewicz
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".