Oglądalność "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

Właśnie, ciekawe co z emisją internetową? Da się jakoś dowiedzieć ile ludzi np. w grudniu widziało Modę na vod? I tak cud, że udostępniają ją w necie.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Ipo

Post autor: Ipo »

B@r, niestety to osoba spoza TVP więc pewnie nie będzie miała takich danych. :( Może po prostu zapytać kogoś z vod? Na Fejsie na przykład. Może ktoś odpowie.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

B@r pisze:I tak cud, że udostępniają ją w necie.
Wydaje mi się, że to jakieś odgórne zarządzenie CBS - bo w wielu krajach (może wszystkich), w których jest emitowana, udostępniają w Internecie. Nie sądzę, żeby TVP samo wystąpiło z taką prośbą :P
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Pamiętam, że oni zaczęli udostępniać po tym jak odcinki na youtube przez kogoś dawane cieszyły się popularnością. Co do napisania do VOD i TVP dobry pomysł. Mareczku, ty już tam ich wszystkich znasz. Napiszesz? :zeby: :mrgreen:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Ipo

Po analizie tych danych, a zwłaszcza widząc tą niewielką róznicę w udziale w rynku myślę teraz, że są niewielkie szanse na powrót MNS na godzinę 16:30. Kurcze, dopytałbym jeszcze o to ile miała "Bonanza" i "Druzyna A" udziału w rynku, ale nie chce sie już narzucać.
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Z tego co zaobserwowałem, to w Szwecji, Szwajcarii i Francji jest na pewni też w formie VOD. Można sprawdzić to na stronach nadawców emitujących serial. A o tą oglądalność internetową zapytam po Nowym Roku. :P
Awatar użytkownika
Pottermaniack
x 2

Post autor: Pottermaniack »

Wirtualne Media podały kolejne informacje dotyczące MNS i okazuje się, że serial jest wiceliderem swojego pasma, notując oglądalność na poziomie 509 441 widzów i udziałach 9,53% - w przekroju jesieni. Liderem jest Polsat, ale strata TVP1 jest niewielka, konkurencję oglądało 520 441 widzów. Co ciekawe MNS podniosła oglądalność telewizji publicznej o tej godzinie. "Zeszłej jesieni Jedynkę między 14.30 a 14.50 oglądało 412 tys. widzów, co przekładało się odpowiednio na 8,28 proc. i 5,41 proc. udziału."

http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/mo ... owe-widzow
cmk
x 12

Post autor: cmk »

Ciekawe dane... Wynik niezbyt imponujący, ale mogło być gorzej!

Co do VOD - często link do "Mody..." jest na stronie głównej TVP.pl w rubryce "Najczęściej oglądane", więc pewnie jest spora grupa oglądających przez internet.

Tak się składa, że zadzwoniłem dzisiaj do sekretariatu TVP1, gdzie zostałem przełączony do działu kontaktu z widzami. Porozmawiałem sobie miło z kobietką... Co prawda nie powiedziała mi nic konkretnego, ale padło hasło, że otrzymują sygnały od widzów no i na pewno nie zamierzają ściągnąć serialu z anteny. Zgodziła się ze mną, że godzina 16-sta była optymalną porą, wiedziała też, że producenci zabiegają o lepszą porę i podwójne odcinki, ale "dyrekcja nie chce się na to zgodzić".
Jak zapytałem: "to z oszczedności" to odpowiedziała: "Nie, aż tak to nie oszczedzamy".

Zadzwońcie też! Numer podam na PW.

WOW Szaleństwo z tymi newsami dzisiaj! ;)
Awatar użytkownika
B@r
x 60

cmk pisze: Jak zapytałem: "to z oszczedności" to odpowiedziała: "Nie, aż tak to nie oszczedzamy".

Zadzwońcie też! Numer podam na PW.

WOW Szaleństwo z tymi newsami dzisiaj! ;)
To ciekawe z jakiego powodu. :lol:
Awatar użytkownika
Pottermaniack
x 2

B@r pisze:Pamiętam, że oni zaczęli udostępniać po tym jak odcinki na youtube przez kogoś dawane cieszyły się popularnością. Co do napisania do VOD i TVP dobry pomysł. Mareczku, ty już tam ich wszystkich znasz. Napiszesz? :zeby: :mrgreen:
Pamiętacie może artykuł na stronie Popcorner, w którym pani redaktor ostro zjechała TVP za decyzję o udostępnieniu odcinków "Mody na sukces" w internecie? Argumentowała, że babcie nie będą śledzić serialu w internecie, że wolałaby "House ' a", a ogólnie "to ona takich bzdet nie ogląda." :P Zabawne, bo wpis był jednym z najchętniej komentowanych na portalu i jego teza spotkała się z krytyką fanów. Jak widać babcie też potrafią walczyć o swoje. :P
cmk
x 12

Post autor: cmk »

Może zadzwonię jeszcze raz jutro i przytoczę te dane. Z mojej strony poszedł jeszcze e-mail do Ewy Dąbrowskiej (odpisuje zawsze, że przekazuje do szefowej działu filmowego: Pauliny Bednarczyk) i do samej Pauliny.
Napiszę jeszcze dodatkowy wpis na blog.wirtualnemedia.pl
Poprzedni chyba troszkę pomógł w poruszeniu tematu.

W ramach kampanii "modowej" przetłumaczony będzie jeszcze jeden odcinek 6724 i na tym kończę !!! :D To moje kolejne postanowienie noworoczne - nie więcej na B&B niż 30 minut dziennie ;)
Awatar użytkownika
Robi
x 2

Post autor: Robi »

Ja co drugi odcinek oglądam na necie, bo albo praca, albo inne obowiązki. A dwa, nie mogę nadal przestawić się na 14.00 To jest jakieś nieporozumienie ::kwasny::
Awatar użytkownika
Ipo

Czy to nie jest chore? Nie mamy danych o oglądalności długi czas, a gdy już uproszę kogoś i je zdobywam to kilka godzin później Wirtualne Media je publikują. :lol: No, ale chociaz moje źródło okazało sie wiarygodne bo dane zblizone. :)
Awatar użytkownika
Pottermaniack
x 2

Ipo pisze:Czy to nie jest chore? Nie mamy danych o oglądalności długi czas, a gdy już uproszę kogoś i je zdobywam to kilka godzin później Wirtualne Media je publikują. :lol: No, ale chociaz moje źródło okazało sie wiarygodne bo dane zblizone. :)
Myślałem, że to jest Twoje źródło. :wink: Wygląda na to, że odpowiedzieli na prośbę cmk, co jest zaskakujące, bo regularnie czytam tę stronę i rzadko kiedy odpowiadają na prośby fanów dotyczące treści artykułu i to już po kilku godzinach, ale nie ma na co narzekać. :P
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Robi pisze:Ja co drugi odcinek oglądam na necie, bo albo praca, albo inne obowiązki.
Ja mam podobnie. Nie zawsze jestem po 14 w domu, więc oglądam później w necie. :wink:
ODPOWIEDZ