Pierwsza miłość
Promo na kolejny tydzień! Polecam, bo warto
http://www.youtube.com/watch?v=ebw831xP ... e=g-high-u
Promo jest oczywiście bardzo dobre. Wypadek Huberta w górach to jeden z najlepszych pomysłów scenarzystów w tym sezonie. Pewnie będę w mniejszości, ale powiem, że lubię Huberta i kibicuję mu, że by dalej był z Marysią i mieli razem ciekawe wątki. Szymon jest spoko, ale nie pasuje mi wcale do Majki. Prędzej już do Oli.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Mieliśmy dzisiaj fajny cliffhanger w PM tuż przed świętami - czy Wojtek został zastrzelony przez Florka?
Ogólnie całkiem ciekawe odcinki. Artur mnie mocno wkurzył swoim naskoczeniem na Adama. Bardzo lubię postać Artura, jednak jest kompletnym hipokrytą oceniając Adama, gdyż sam jest najlepszym przykładem braku odpowiedzialności w tym serialu. Adam jest jaki jest, ale dobrze zrobił, że postanowił rzucić tę robotę u Artura. Natomiast podobały mi się dziś te krótkie flashbacki Artura z czasów jego związku z Kingą. Fajne czasy to były.
Ciekawe kim jest ten chłopiec od Sandry. Stawiam na to, że to albo syn jej i Huberta, albo syn Rajmunda.
Parę spoilerów na styczeń:
- Igor zostaje pełnomocnikiem Sabiny w firmie jej ojca i praktycznie przejmuje tam władzę!
- Zaniepokojona tym Grażyna udaje się na widzenie z Karolem.
- Karol Weksler powraca do serialu i dowiaduje się o tym, że Grażyna żąda od niego rozwodu.
- Karol grozi Grażynie.
- Grażyna i Grzegorz uprawiają seks.
- Błażej odbiera w swojej taksówce poród w asyście pięknej Nicoli.
- Błazej zakochuje się w Nicoli, którą poznaje także Radek.
- Rywalizacja Radka i Błażeja o Nicolę.
- Powrót Oskara Billa do życia Dagi.
- Oskar oskarżany o posiadanie kokainy.
- Daga popada przez Oskara w kolejne kłopoty i zostaje aresztowana!
- Sandra znika i zostawia opiekę nad Jakubem Marysi i Hubertowi.
- Ola pada ofiarą molestowania w pracy.
- Robert wybawia Olę z opresji i para spędza ze sobą noc.
- Dalszy ciąg perypetii z udziałem nowego pokolenia bohaterów: Patrycji, Fabiana, Mirki, Dominika i Krystiana.
- Bartek bada tajemniczą epidemię chorób w Wadlewie.
Ogólnie całkiem ciekawe odcinki. Artur mnie mocno wkurzył swoim naskoczeniem na Adama. Bardzo lubię postać Artura, jednak jest kompletnym hipokrytą oceniając Adama, gdyż sam jest najlepszym przykładem braku odpowiedzialności w tym serialu. Adam jest jaki jest, ale dobrze zrobił, że postanowił rzucić tę robotę u Artura. Natomiast podobały mi się dziś te krótkie flashbacki Artura z czasów jego związku z Kingą. Fajne czasy to były.
Ciekawe kim jest ten chłopiec od Sandry. Stawiam na to, że to albo syn jej i Huberta, albo syn Rajmunda.
Parę spoilerów na styczeń:
- Igor zostaje pełnomocnikiem Sabiny w firmie jej ojca i praktycznie przejmuje tam władzę!
- Zaniepokojona tym Grażyna udaje się na widzenie z Karolem.
- Karol Weksler powraca do serialu i dowiaduje się o tym, że Grażyna żąda od niego rozwodu.
- Karol grozi Grażynie.
- Grażyna i Grzegorz uprawiają seks.
- Błażej odbiera w swojej taksówce poród w asyście pięknej Nicoli.
- Błazej zakochuje się w Nicoli, którą poznaje także Radek.
- Rywalizacja Radka i Błażeja o Nicolę.
- Powrót Oskara Billa do życia Dagi.
- Oskar oskarżany o posiadanie kokainy.
- Daga popada przez Oskara w kolejne kłopoty i zostaje aresztowana!
- Sandra znika i zostawia opiekę nad Jakubem Marysi i Hubertowi.
- Ola pada ofiarą molestowania w pracy.
- Robert wybawia Olę z opresji i para spędza ze sobą noc.
- Dalszy ciąg perypetii z udziałem nowego pokolenia bohaterów: Patrycji, Fabiana, Mirki, Dominika i Krystiana.
- Bartek bada tajemniczą epidemię chorób w Wadlewie.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Od nowego roku z czołówki wyrzucą wreszcie Annę, w zamian za nią dadzą Szymona oraz Patrycję
http://pierwszamilosc10.pl/szymon-oraz- ... lodarczyk/
Bardzo dobrze.
Fajnie, że jednak postanowili aktualizować nową czołówkę co jakiś czas.
Powinni jeszcze dodać z ważniejszych postaci Adama, Dagę i Aurelię.
Czyli Paweł jeszcze wróci.
Widzę Mareczku, że też odwiedzasz tego samego bloga co ja.
Czyli Paweł jeszcze wróci.
Widzę Mareczku, że też odwiedzasz tego samego bloga co ja.
Ogladam wlasnie sobie dzis archiwalne odcinki na Polsat Film. Teraz odcinek 933. W zwiazku z tym mam pytanko. Jak zginal Stasiak? Bo juz nie pamietam. I gdzie teraz podziewa sie Mariusz??
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Zamordował go dr Walczak - jego przyjaciel z pracy. Uknuli intrygę z żoną Stasiaka - Klarą. Walczak zawsze zazdrościł Stasiakowi jego pozycji w szpitalu. Sam zawsze grał tam drugie skrzypce. Walczak zjawił się w pokoju hotelowym Stasiaka, walnął go młotkiem, potem schował się kiedy tam przybył Paweł. Paweł był oczywiście zszokowany sytuacją i chyba próbował jeszcze jakoś ratować Stasiaka. W każdym razie umazał się krwią i wyszedł zszokowany. Walczak postanowił go wrobić i zostawił potem narzędzie zbrodni w mieszkaniu Marysi i Pawła, kiedy był tam, żeby pocieszać Majkę.B@r pisze:Jak zginal Stasiak? Bo juz nie pamietam. I gdzie teraz podziewa sie Mariusz??
Mariusz jak cała rodzina Pawła - raz jest, raz go nie ma. Na początku serialu występował regularnie - miał wątek jak przebywał w domu dziecka. Potem był wątek jego perypetii w liceum z Klaudią, Agnieszką i innymi znajomymi. Jakoś kiedy poszedł na studia (swoją drogą jak nic to był dla mnie swego rodzaju SORAS tej postaci
Jako ciekawostkę podam, że mam znajomego, który założył z kolegami teatr studencki we Wrocławiu i ku mojego zdumieniu teraz do ich zespołu dołączył Mariusz Bąkowski (Mariusz z PM).
Niestety już nie występuje. Grał jubilera-gangstera - Olafa, który przypadkiem poznał w Barbarianie Miksera. W ręce Miksera przypadkiem wpadł jakiś jego brylant. Później Olaf zaproponował Mikserowi pracę kuriera. Mikser chyba nie do końca wiedział w co się pakuje, tzn. w to, że działa na zlecenie gangstera. Był to krótki wątek kryminalny ogólnie. Mikserowi jakoś udało się z pomocą Radka wywinąć z tej współpracy z Olafem, oddali mu brylant, czy diament, którego ten poszukiwał, a który wpadł w ręce Kaśki oraz Stefani, która oddała go do jubilera (Mikser i Radek robili potem tam włamanie po ten brylant
). Działo się to jakoś w odcinkach z maja 2011 roku.
Jako ciekawostkę podam, że w dwóch odcinkach pojawił się też w PM gościnnie Andrzej Grabowski w roli czarnego charakteru - ojca Igora, który bił go w dzieciństwie.
Jako ciekawostkę podam, że w dwóch odcinkach pojawił się też w PM gościnnie Andrzej Grabowski w roli czarnego charakteru - ojca Igora, który bił go w dzieciństwie.
Zdjęcia bardzo ładne.
Najbardziej w czołówce brakuje Aurelii, Dagi i Adama moim zdaniem jako życiowych partnerów ważnych postaci pierwszoplanowych. Cała trójka gra dużo dłużej od Szymona i Patrycji (od 1300któregoś odcinka) i chyba zasługuje na miejsce w openingu.
Swoją drogą czekam na nowe promo. Wypatruję go i wypatruję i wciaż nic nie ma...
Najbardziej w czołówce brakuje Aurelii, Dagi i Adama moim zdaniem jako życiowych partnerów ważnych postaci pierwszoplanowych. Cała trójka gra dużo dłużej od Szymona i Patrycji (od 1300któregoś odcinka) i chyba zasługuje na miejsce w openingu.
Swoją drogą czekam na nowe promo. Wypatruję go i wypatruję i wciaż nic nie ma...
Mareczku, mógłbyś wstawić na YT video z nową czołówką?
Widziałem ją dzisiaj. Bardzo mi się podobają te nowe ujęcia z Szymonem, Radkiem i Patrycją. Dobrze, że w końcu usunięto zdjęcia z Anką.
Zapowiada się nowy świetny, pełen akcji wątek
http://pierwszamilosc10.pl/szok-marysia ... e-zdjecia/
W innych polskich serialach raczej takich nie znajdziemy, właśnie dlatego uwielbiam Pierwszą Miłość

W innych polskich serialach raczej takich nie znajdziemy, właśnie dlatego uwielbiam Pierwszą Miłość
Nie potrafię ściągać z Ipli, a nie mam nagrywarki, która umożliwiłaby mi nagranie czołówki bezpośrednio z telewizoraDeaconFan pisze:Mareczku, mógłbyś wstawić na YT video z nową czołówką?
No tak, ten wątek świetnie się zapowiada - bardzo lubię wszelkie wątki kryminalne w PM. Brakowało mi właśnie czegoś takiego.
Przeważnie w większości chwalę PM, ale teraz dla odmiany powypisuję trochę minusików:
irytuje mnie nieco wątek młodzieżowy, a zwłaszcza to jak szybko rozwija się to niby uczucie między Fabianem a Patrycją. Raz, że ona taka napalona, już oczywiście doszło do seksu między nimi (raczej rzadko spotykane w polskich serialach, co jednocześnie można poprzez to rozpatrywać jako plus, w sensie to, że między nastoletnimi bohaterami dochodzi do seksu a nie tak jak Bożenka Lubicz z Klanu czekają z seksem do ślubu
). Dwa, Fabian już wyznaje jej miłość.
Trzy, jakoś tak sztucznie grają oboje jak dla mnie. Bardziej mnie ciekawi ukazanie dalszych relacji między Fabianem, a Dominikiem. Trochę to taka przewrotność w porównaniu do sytuacji młodych bohaterów z początku serialu. Dobry biedny chłopak (Paweł) vs zły bogaty chłopak (Artur), najpierw wrogowie, potem przyjaciele. Teraz mamy dla odmiany dobrego bogatszego chłopaka (Fabiana) oraz tego, który jest zły, ale jednocześnie biedny i musi sam na siebie zarabiać (Dominik).
Nicola - od początku nie przypadła mi do gustu ta nowa postać.
Nie jest wcale szczególnie piękna jak to szumnie zapowiadano w spoilerach. Nie lubię tego typu kobiet.
Mikser/Daga/Oskar - nieciekawy wątek jak dla mnie. Ciachorowski mógł dostać lepszą rolę w PM. Wprawdzie Oskar to manipulant, jednak jednocześnie taki picuś. Mógłby zakręcić się wokół jakiejś innej bohaterki, bo Daga sama w sobie także nie jest ciekawa i przez nią nudny stał się też (dawniej ciekawy) Mikser.
zmieniające się dosłownie chyba co tydzień wątki w Wadlewie! No to już jest lekka przesada.
Nigdy nie narzekałem na dynamiczność akcji serialu, ale co tydzień inny epizodyczny wątek w Wadlewie? Scenarzyści zupełnie nie mają już pomysłu na dłuższe wątki dla takich stałych postaci jak Śmiałek, Aurelia, Emilka, Bartek, Malwina, Wojtek, Wiktoria i Rysiek, że muszą wprowadzać na kilka odcinków jakiegoś Cypriana, Bogusia, parę z osiołkiem, wprowadzać jakieś wątki epidemii itp?
Mało dawniej ogromnie ważnych postaci - Artura, Kingi, Marka, no i brak Pawła (jednak jakoś mi go brak, powinni jasno określić to czy wróci, czy też nie, niby jest teraz w Portugalii, zostawił Barbarian i siedzi drugi miesiąc na wakacjach, ciekawe skąd ma tyle kasy
). Brak także Stefani, która ani razu nie pojawiła się w najnowszym sezonie (ostatni raz w czerwcu ubiegłego roku, wyparowała wraz ze szkołą karate, Hanem i Adrianem).
Za to nie mam większych zastrzeżeń do wątków Grażyny i Grzegorza (fajnie, że przy okazji zaczęła się częściej pojawiać Beata Kawka w roli Marty), Oli i Roberta, Sabiny i Igora oraz Marysi/Huberta/Sandry/Rajmunda.
Przeważnie w większości chwalę PM, ale teraz dla odmiany powypisuję trochę minusików:
Za to nie mam większych zastrzeżeń do wątków Grażyny i Grzegorza (fajnie, że przy okazji zaczęła się częściej pojawiać Beata Kawka w roli Marty), Oli i Roberta, Sabiny i Igora oraz Marysi/Huberta/Sandry/Rajmunda.