Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
matti05

Post autor: matti05 »

Szwedzi zmienili przyznawania punktów!
Dla mnie może wyjść na dobre! :D .Według nowej punktacji w 2014 zajęlibyśmy 8 miejsce 185 punktów, zamiast 14 miejsce z 62 punktów.
http://eurowizja.org/?p=12418
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ten nowy sposób podawania punktacji mi się podoba. Oddzielono podawanie wyników przez jurorów od widzów. Zastrzeżenie moje jest takie, że punktacja od każdej ze stron powinna być podawana w ten sam sposób. A tu głosowanie widzów ma być podawane inaczej - jakby było trochę mniej ważne. Można by naprzemiennie co roku podawać rezultaty - najpierw widzów, potem jurorów, rok później odwrotnie. Samo założenie oddzielenia mi się podoba. Wreszcie czytelnie zobaczymy, kogo bardziej faworyzowali widzowie, kogo jurorzy.
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

Planuje ktoś oglądać Krajowe Eliminacja jutro? Szykują się najlepsze preselekcje od 2003-04 roku :: bow ::

Playlist dla zainteresowanych https://www.youtube.com/watch?v=X9doLGP ... aDMAHq0adA

Osobiście lubię kilka piosenek, ale raczej wiadomo że to bitwa pomiędzy Edytą i Margaret

Dzięki "Cool Me Down" Polska jest pierwsza w typowaniach bugmacherskich do wygrania ESC 2016 http://eurovisionworld.com/?odds=eurovision
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
matti05

Post autor: matti05 »

Atwt pisze:Planuje ktoś oglądać Krajowe Eliminacja jutro? Szykują się najlepsze preselekcje od 2003-04 roku :: bow ::

Playlist dla zainteresowanych https://www.youtube.com/watch?v=X9doLGP ... aDMAHq0adA

Osobiście lubię kilka piosenek, ale raczej wiadomo że to bitwa pomiędzy Edytą i Margaret

Dzięki "Cool Me Down" Polska jest pierwsza w typowaniach bugmacherskich do wygrania ESC 2016 http://eurovisionworld.com/?odds=eurovision
Tutaj się zgodzę. Jedna z pań na pewno przegra. Jeśli miałby wytypować, która ma szansę z piosenką to Margaret,ale ostatecznie zadecyduje wykon live :wink: Tak po za tym Edyta i Michał Szpak mają dobre piosenki,lubię ich słuchać :wink:
Dawidek
Administrator

Ja planuję oglądać jutro, ale w Internecie - mam nadzieję, że transmisja w sieci będzie. Z utworami zapoznam się jutro, podczas konkursu.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Atwt pisze: Osobiście lubię kilka piosenek, ale raczej wiadomo że to bitwa pomiędzy Edytą i Margaret
n
Mi się wydaje że między Szpakiem a margaret, chociaż na Edzię przez sentynemt też ludzie lubią.
Awatar użytkownika
Marcin1

Post autor: Marcin1 »

Edyta zmiażdżyła całą konkurencje. Znając naszych rodaków,to wybiorą jakiś bubel.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Wokalnie owszem, było bardzo dobrze. Ale piosenka jednak nie na Eurowizję...
Dla mnie Szpak powinien jechać! :: bow ::
Awatar użytkownika
mailo

No i jedzie:)
Elmoo

Post autor: Elmoo »

To dość duże zaskoczenie, bo wydawałoby się, że ostateczna walka rozegra się między Margaret i Edytą Górniak.
Niestety, Margaret mimo piosenki na światowym poziomie miała zły występ. Albo ma zbyt małe możliwości wokalne albo ta piosenka nie nadaje się do śpiewania na żywo.
Edyta wydawała się na początku bardzo zestresowana, ale druga połowa piosenki świetnie jej wyszła.
Szpak daje radę wokalnie, a piosenka jest z przesłaniem i wpada w ucho.
Podsumowując, jestem bardzo zadowolony i będę trzymał kciuki za Szpaka podczas Eurowizji. :)
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Elmoo pisze:To dość duże zaskoczenie, bo wydawałoby się, że ostateczna walka rozegra się między Margaret i Edytą Górniak.
Gdyby można było głosować z jednego numeru wielokrotnie to byłoby bardzo prawdopodobne. Na całe szczęście głosowanie przebiegało wreszcie według poziomu(jeden sms na jedną piosenkę) i dzięki temu wygrał prawdziwy głos z charyzmą!
Dawidek
Administrator

Wszystkie utwory dziś usłyszałem pierwszy raz. Wyłączałem głos na fragmentach piosenek z zagranicy. :wink:

Jak już pisałem w SB, cieszę się, że jedzie Michał Szpak, który zgarnął około 35% głosów. Jego piosenka jest lekko wykrzyczana, ale to raczej efekt silnego głosu.
Najgorszą piosenkę miała zdecydowanie Margaret. Wokal ma ona całkiem niezły - chyba nie pokazała wszystkich możliwości. Ale gdyby ona wygrała, to na dzień dzisiejszy nie kibicowałbym Polsce w maju. Po prostu mi się ona nie podoba.
Edyta ma ładną piosenkę - wykonana w spokoju, właśnie takie też lubię na Eurowizji. Dla mnie dużym pozytywem jest zespół Taraka - piosenka mi się po prostu spodobała i nie pogniewałbym się, gdyby miała reprezentować nasz kraj na 61 Konkursie w Sztokholmie. Bardzo dużym, pozytywnym zaskoczeniem jest dla mnie Moś (teraz nie pamiętam imienia). Jej piosenka - niezależnie od miejsca startowego - zostałaby zapamiętana, bo jest dosyć oryginalna i też ewentualnie chciałbym ją usłyszeć w Szwecji. Artystka ma na dodatek dobry głos i wokal. Warto zwrócić uwagę na Osińską (znów nie pamiętam imienia) - jej piosenka - mimo że jest ładna - ale jest tak wykrzyczana, jakby wokalistka chciała w ten sposób zakrzyczeć pozostałe utwory - dla mnie to dyskwalifikacja. Słabo wypadła też Gintrowska. Pozostałe piosenki były dla mnie przeciętne.

Ogólnie rzecz biorąc - Polacy dobrze dziś wybrali. :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Dawidek pisze:Wyłączałem głos na fragmentach piosenek z zagranicy.
Ty to jednak jesteś dziwny :shock: :P :roll: :D
Jestem bardzo zadowolony, że mój sms nie poszedł na marne i wygrał Michał Szpak z najlepszą piosenkę z potencjałem. Inne piosenki były nudnawe lub płytkie, jeszcze podobała mi się Natalia z Lustra no i Margaret też, ale ona jest za słaba i za sztuczna, znowu doczepiła włosy, wyeksponowała krótkie grube nóżki i naśladowała Rihanny głos... Najlepsze, że przegrała pupilka Edzia z tą nudną piosenką. Szpak mnie najpierw zaskoczył, że zero show, ale w sumie lepiej bo zaraz by mu to zarzucali, po prostu dobrze zaśpiewał dobrą piosenkę. Chamskie jest jakieś porównanie go do Conchity co jest spotykane w necie, zwłaszcza jak teraz wygląda męsko.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Despina

Post autor: Despina »

Adex-fan Brooke pisze:Dawidek napisał/a:
Wyłączałem głos na fragmentach piosenek z zagranicy.

Zgadzam się :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock:

Ogólnie podsumowując utwory to jak na mój gust poniżej przeciętnej :roll: , bardzo dobrze że Szpak wygrał (ma jakieś tam szanse na Eurowizji) :)
Awatar użytkownika
mailo

Despina pisze:
Adex-fan Brooke pisze:Dawidek napisał/a:
Wyłączałem głos na fragmentach piosenek z zagranicy.

Zgadzam się :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock:

)
::loll:: ::loll:: nie wiem czy jest sens pytać dlaczego to zrobiłeś, bo pewnie wytłumaczenie równie dziwne:D
A tak na serio to trochę straciłeś bo te fragmenty niektóre bardzo fajne. Szczególnie przypadła mi do gustu energetyczna Hiszpania, chociaż takie szybkie utwory na Eurowizji mają raczej małe szanse z balladami:

https://www.youtube.com/watch?v=SNOzBoE3H0I
ODPOWIEDZ