Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Dawidek pewnie wyłączał zagraniczne piosenki, żeby mu się nie pomyliły z polskimi kandydatami. Dzięki temu zrecenzował nam tylko te utowry, które usłyszał :mrgreen:

Jestem pozytywnie zaskoczony, że jednak Szpak wygrał. Piosenkę ma fajną, refren wpada w ucho i serio pasuje na Eurowizję. Nie jestem jednak żadnym ekspertem. Tak czy siak, trzymam kciuki za jak najlepszy wynik w Sztokholmie :wink:
Awatar użytkownika
Marcin1

Post autor: Marcin1 »

Do finału się nie dostanie.
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Moim zdaniem ma szansę i to bardzo duże na finał, Europa raczej go zauważy. :P
Tak szczerze mówiąc najmniejsze szanse miała Edyta - tutaj gdyby pojechała, mogłaby zając mierne miejsce w półfinale
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

BeLieF pisze:Moim zdaniem ma szansę i to bardzo duże na finał, Europa raczej go zauważy. :P
Tak szczerze mówiąc najmniejsze szanse miała Edyta - tutaj gdyby pojechała, mogłaby zając mierne miejsce w półfinale
Zgadzam się. :: bow ::

Co do Dawidka to mam pewną teorię. :P Przedtem pisał, że dopiero wczoraj usłyszał wszystkie piosenki pierwszy raz, co oznacza, że wyciszał głos na zagranicznych, bo nie chciał sobie "spoilerować", tzn. chciał po raz pierwszy usłyszeć te zagraniczne w wielkim finale, w maju. :D :zeby:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Despina pisze:
Adex-fan Brooke pisze:Dawidek napisał/a:
Wyłączałem głos na fragmentach piosenek z zagranicy.

Ty to jednak jesteś dziwny :shock: :P :roll: :D
Zgadzam się :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock:
Fajnie, że Ty i Adex, zgadzacie się ze sobą coraz częściej. :wink:

Mailo, nie martw się. Poznam wszystkie utwory w maju. DeconFan mnie ubiegł - dzięki. :wink: Na Eurowizji u mnie liczy się też pierwsze wrażenie i nie chcę sobie psuć muzycznej niespodzianki. To jest właśnie fajne.
Awatar użytkownika
Despina

Post autor: Despina »

Dawidek pisze: Fajnie, że Ty i Adex, zgadzacie się ze sobą coraz częściej. :wink:
Może to początek nowej dopiero co kiełkującej przyjaźni :wink: :lol:
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Despina pisze:
Dawidek pisze: Fajnie, że Ty i Adex, zgadzacie się ze sobą coraz częściej. :wink:
Może to początek nowej dopiero co kiełkującej przyjaźni :wink: :lol:
Coś zaiskrzyło między Wami...
matti05

Post autor: matti05 »

BeLieF pisze:Moim zdaniem ma szansę i to bardzo duże na finał, Europa raczej go zauważy. :P
Jeszcze nigdy nie widziałem, żeby Edyta tak się stresowała podczas występu. W sumie nie dziwię się. A końcówkę odpaliła na maxa :D . Widać po jej minie w ogłoszeniu wyników przykro jej było, gdy nie pojedzie do Sztokholmu. Osobiście byłem za Margaret, ale został Michał. W tym roku możemy zapomnieć o wygranej, co najwyżej w TOP 10. Życzę mu jak najlepiej! :wink:
Dawidek
Administrator

Do Eurowizji niespełna dwa tygodnie, tymczasem dużo się dzieje:

Z powodu zaległości finansowych wobec EBU, w ubiegłym tygodniu z konkursu wykluczono Rumunię. Nie będzie mogła nawet transmitować Eurowizji: http://eurowizja.org/?p=13424 .

To nie jedyne nagłe wykluczenie z konkursu. W przeszłości było wiele podobnych zdarzeń: http://eurowizja.org/?p=13434 .

Nasza ubiegłoroczna reprezentantka będzie w gronie polskich jurorów: http://eurowizja.org/?p=13528 .

Już się nie mogę doczekać. :D
matti05

Podsyłam wywiad z Michałem Szpakiem podczas dzisiejszego Pytanie na Śniadanie :wink: http://pytanienasniadanie.tvp.pl/251312 ... -eurowizje
matti05

Justin Timberlake wystąpi gościnnie na Eurowizji :wink:.
http://eurowizja.org/?p=14406
Dawidek
Administrator

Timberlake. Zapowiada się ciekawie. :wink:

Obejrzałem pierwszy półfinał - jak zawsze z dużą przyjemnością, wydaje mi się jednak, że "polski" wieczór będzie ciekawszy. W drugim półfinale jest więcej państw, które z różnych powodów, w poprzednich latach przykuwały moją uwagę. Liczę, że jutro będzie podobnie. :D
Awatar użytkownika
Despina

Post autor: Despina »

Utwory były poniżej przeciętnej i śmiech że Czarnogóra się niedostała bo utwór z tego kraju chociaż się wyróżniał :roll:
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Jako że znam wszystkie piosenki, to mogę powiedzieć, że pierwszy półfinał był dużo bardziej obfity w dobre piosenki. Dlatego zabrakło miejsca dla genialnej Islandii, która przez wszystkich była typowana na "pewniaka" w finale, również przez bukmacherów. Szkoda mi również Bośni i Harcegowiny, ich piosenka także podbiła moje serce.
Nie ukrywam, że w pierwszym finale najbardziej kibicowałem Czechom. Bardzo spodobała mi się ich tegoroczna reprezentantka i mocno trzymałem za nią kciuki, gdyż Czechom dotychczas nigdy nie udało się wejść do finału (w dużej mierze przez brak sojuszników). No i udało się! Ogromnie się ucieszyłem. Tutaj występ Gabrieli dla przypomnienia: https://www.youtube.com/watch?v=iGaX6Q_bc-o
Co do pozostałych występów, bardzo dobre występy miała Armenia, Chorwacja i Holandia (mimo, że nie przepadam za ich piosenką). Najgorsza w tym roku była Mołdawia z tańczącym kosmonautą. :lol: Rosja ma fajną piosenkę, ale ten występ to przerost formy nad treścią. Latanie pod sufitem niepotrzebne. :roll:
Despina, masz rację - Czarnogóra wyróżniała się i przyznam, że nie spodziewałem się takiego mocnego występu od nich. Piosenka chyba jednak nie wpada w ucho i jest zbyt dziwaczna jak na Eurowizję.
Jeszcze muszę wspomnieć o świetnym przygotowaniu Eurowizji przez Szwedów. Oprócz tego, że scena robi bardzo dobre wrażenie, to dużo lepiej zorganizowali imprezę niż rok temu zrobili to Austriacy. Nie przedłużało mi się, wręcz przeciwnie, świetnie się bawiłem. Petra i Mans stworzyli bardzo fajny duet. Oby w drugim półfinale było tak samo!
matti05

Mi też szkoda Islandii,mieli dobry utwór. Natomiast zaskoczeniem dla mnie Austria wejście do finału. Taki cukierkowy występ, ale ostatecznie nie był zły :wink:
Nie mogę się doczekać dzisiejszego "polskiego" półfinału. Będę trzymał kciuki za Michała. Myślę,że będzie finał dla nas :wink:
Jestem bardzo zadowolony z prowadzących Petrę i Mansa. Idealnie ich razem widzieć :)
ODPOWIEDZ