Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Wspaniale :D
Uwielbiam, po prostu uwielbiam scenarzystów Pierwszej miłości! Ciągle serwują widzom coś fajnego, ciekawego czy śmiesznego. No może wątki z Wiktorią i Ryśkiem są żałosne, ale jakoś im to wybaczę ::jezyk:: Ciekawe co wykombinowali z Rafałem Mohrem, bo raczej nie będzie to powrót Igora :twisted:
Awatar użytkownika
Mareczek

14 lutego premiera nowej czołówki Pierwszej miłości :D
Przyznam, że jestem zaskoczony tą decyzją, bo obecną można łatwo aktualizować, ale i tak czekam na nową wersję. :)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Super!! :D Oby było jak najwięcej bohaterów. Po cichu liczę na to, że Rafał Mohr się w niej również znajdzie (obojętnie czy jako Igor, czy jako ktoś nowy :) ).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Podobno Aneta ma być sparaliżowana przez tego Wiktora. Szkoda mi jej, Aneta to jedna z moich ulubionych postaci z serialu.
Awatar użytkownika
Mareczek

Ta nowa czołówka będzie wykorzystana tylko w jednym odcinku, 14 lutego :roll:
Takie informacje można przeczytać na oficjalnym profilu PM na facebooku :?
Awatar użytkownika
DeaconFan

Jestem rozczarowany. :roll: Przeczytałem o tym dziś w ŚS. Narobili tylko ludziom nadziei. Nie zmienia to faktu, że opening musi zostać zaktualizowany, oby przed końcem wiosennego sezonu.

I tak z czołówką PM nie jest tak źle. Inne polskie "soapki" mają z tym większy problem, typu NDINZ (obecność Zosi, brak choćby Adama i Oli), MjM czy Na Wspólnej. Oczywiście o "Klanie" nie wspomnę.
Generalnie czołówki polsatowskich soap oper (PM i dawniej SŻ) są dość często aktualizowane, jak na nasze realia. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Rafał Mohr powraca do PM jako Piotr Wach - łudząco podobny do Igora nauczyciel angielskiego, który zostanie przez Agatę wciągnięty w pewną intrygę.

http://pierwszamilosc10.pl/rafal-mohr-i ... u-wywiady/

Cieszy mnie to ogromnie. Rafał Mohr to świetny aktor, który potrafi zagrać różnorodne postaci. Do tego Agata wciąż będzie intrygować. Zapowiada się ekscytująco. ;)
Awatar użytkownika
Mareczek

Ula Dębska mówi w tym video bardzo ważną rzecz - w Pierwszej miłości jest mnóstwo wątków, niekoniecznie prawdopodobnych, ale ciekawych. W pełni się z tym zgadzam. Moim zdaniem żaden inny polski nie serial nie ma takiej akcji i zwiastunów :P
Awatar użytkownika
DeaconFan

To prawda, a najgorsze jest to, że jest w necie wielu malkonentów, którzy ciągle narzekają na to, że w życiu bohaterów wciąż wiele się dzieje, że ciągłe zdrady, porwania, śmierci, "zmartwychwstania". Oczywiście nie może nie być przy tym porównań do MnS. Ludzie, choć soapki z USA nigdy nie oglądali, to muszą się podzielić swoim jakże śmiesznym i żałosnym komentarzem typu "Druga Moda na sukces".
Nie rozumiem naprawdę, jak można narzekać na to, że w PM nie jest nudno i wciąż się coś dzieje. Wiadomo, że jest mnóstwo absurdów, rzeczy nieprawdopodobnych, ale od tego są seriale moim zdaniem. Nie musza pokazywać prawdziwego, szarego życia. Powinny je ubarwiać i dawać nam po prostu swego rodzaju rozrywkę. :wink:
Ale uważam też, że nie ma się co tak bardzo tymi komentarzami przejmować. Na pierwszy rzut oka widać, że piszą je osoby (nie bójmy się tego powiedzieć) proste, myślące w kategoriach stereotypów. Dużo jest też wypowiedzi gimnazjalistów, którym przydaloby się kupić na Gwiazkę słownik ortograficzny. :wink:
Ostatnio zmieniony 2014-02-05, 14:28 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Mareczek

DeaconFan pisze:muszą się podzielić swoim jakże śmiesznym i żałosnym komentarzem typu "Druga Moda na sukces".
Na profilu Pierwszej miłości to chyba najbardziej pusty frazes jaki można napisać... Też mnie to denerwuje, bo to puste słowa bez pokrycia - piszą to osoby, które Mody nigdy nie widziały i znają ze stereotypów. A najbardziej śmieszy mnie cała fala krytyki na wątki kryminalne, oni ich nie chcą i nie lubią ::plask wczolo: Oni chcą tylko nudne perypetie Marysi i nic więcej ::kwasny::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Walentynkowa czołówka PM:
http://www.youtube.com/watch?v=UW2dCeNx ... e=youtu.be

Walentynkowa czołówka PM to niestety nic ciekawego. Tzn. ładnie zmontowane video z Anetą Zając w roli głównej, lecz w ogóle to nie przypomina klasycznego openingu, gdzie powinno być ukazane więcej bohaterów.
Bardziej by mi to pasowało jako jakieś promo, a nie czołówka.

I dobrze, że to tylko na 1 odcinek. Uważam, że obecna czołówka jest świetna, lecz wymaga odświeżenia i aktualizacji.
Awatar użytkownika
Mareczek

Z czołówką ma to niewiele wspólnego, dodatkowo nawet nie pasuje do bieżących odcinków :? Samo video jest nudne, owszem ładne i staranne, ale nudne - niestety rozczarowałem się.
DeaconFan pisze:Uważam, że obecna czołówka jest świetna, lecz wymaga odświeżenia i aktualizacji.
Ja też bardzo lubię obecną czołówkę, ale zdecydowanie trzeba ją zaktualizować! Trzeba wyrzucić Huberta i Olę, a dodać Agatę, Aleksa (?), Dagę i może Piotra :twisted:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Czemu chcesz Huberta wyrzucać? Niedawno był gościnnie. Ja myślę, że wkrótce rozwiążą wątek ciąży Sandry i wróci na stałe.

Aleks musi mieć jakiegoś rywala w walce o serce Marysi. Szymon sie nie nadaje, bo Majka go po prostu nie chce, a po co wprowadzać kogoś nowego? Myślę, że Hubert na 90% jeszcze wróci.

Nie zapominajmy o Beacie! Może też Wojtka bym dorzucił (Ryśka nie lubię :P).

Nikola chyba się rozwiedzie z Radkiem i zniknie, więc chyba nie ma sensu jej dodawać.

A, i obok Patrycji mógłby się pojawić Dominik.

Gdyby wstawili ujęcie Piotra i Agaty, to bym się nie pogniewał, ale Natan moim zdaniem jest zbędny. :P
Awatar użytkownika
Mareczek

DeaconFan pisze:Nie zapominajmy o Beacie! Może też Wojtka bym dorzucił (Ryśka nie lubię ).
Jak mogłem zapomnieć o mojej ulubienicy! :serce:
Dla mnie to teraz chyba najlepsza komediowa postać PM, która przebiła Śmiałka ostatnio :D Naprawdę Kasia Ankudowicz świetnie się wciela w swoją rolę ::rad::
Ryśka zdecydowanie nie znoszę, zresztą tak jak i Wiktorii - najgorsze postacie w historii, grają sztucznie (szczególnie Wiktoria), wątki są naciągane, nudne i nie śmieszne :roll:
Natan mógłby się tam znaleźć obok Sabiny, ale skoro on miałby być w czołówce to czas najwyższy dodać również Karola ::chytry::
DeaconFan pisze:Czemu chcesz Huberta wyrzucać?
Bo go nie lubię i nie chcę żeby wracał ::jezyk::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Mareczek pisze:Ryśka zdecydowanie nie znoszę, zresztą tak jak i Wiktorii - najgorsze postacie w historii, grają sztucznie (szczególnie Wiktoria), wątki są naciągane, nudne i nie śmieszne
OK, tu się zgodzę. Ich wątki są najgorsze. Wiktoria chociaż nadrabia urodą :P , ale Rysiek... :roll:

A co myślisz o Wojtku i Paulinie? Wg mnie świetne wadlewskie postaci, ale Paulina - zdecydowanie za wcześnie by mogła być w czołówce.
Mareczek pisze:Bo go nie lubię i nie chcę żeby wracał
No tak. Zapomniałem. A ja wręcz przeciwnie. :P

A teraz spoiler! Niedlugo powrót rodziny Artura. W sieci są już dostępne zdjęcia z nowego sezonu. Na nich m.in. Artur ze starszą już córką - Stasią i jej matką - Zosią. :) Znowu pojawi się również Filip.

http://pierwszamilosc04.blogspot.com/20 ... ec-na.html
ODPOWIEDZ