Uwielbiam, po prostu uwielbiam scenarzystów Pierwszej miłości! Ciągle serwują widzom coś fajnego, ciekawego czy śmiesznego. No może wątki z Wiktorią i Ryśkiem są żałosne, ale jakoś im to wybaczę
Pierwsza miłość
Jestem rozczarowany.
Przeczytałem o tym dziś w ŚS. Narobili tylko ludziom nadziei. Nie zmienia to faktu, że opening musi zostać zaktualizowany, oby przed końcem wiosennego sezonu.
I tak z czołówką PM nie jest tak źle. Inne polskie "soapki" mają z tym większy problem, typu NDINZ (obecność Zosi, brak choćby Adama i Oli), MjM czy Na Wspólnej. Oczywiście o "Klanie" nie wspomnę.
Generalnie czołówki polsatowskich soap oper (PM i dawniej SŻ) są dość często aktualizowane, jak na nasze realia.
I tak z czołówką PM nie jest tak źle. Inne polskie "soapki" mają z tym większy problem, typu NDINZ (obecność Zosi, brak choćby Adama i Oli), MjM czy Na Wspólnej. Oczywiście o "Klanie" nie wspomnę.
Generalnie czołówki polsatowskich soap oper (PM i dawniej SŻ) są dość często aktualizowane, jak na nasze realia.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Rafał Mohr powraca do PM jako Piotr Wach - łudząco podobny do Igora nauczyciel angielskiego, który zostanie przez Agatę wciągnięty w pewną intrygę.
http://pierwszamilosc10.pl/rafal-mohr-i ... u-wywiady/
Cieszy mnie to ogromnie. Rafał Mohr to świetny aktor, który potrafi zagrać różnorodne postaci. Do tego Agata wciąż będzie intrygować. Zapowiada się ekscytująco.
http://pierwszamilosc10.pl/rafal-mohr-i ... u-wywiady/
Cieszy mnie to ogromnie. Rafał Mohr to świetny aktor, który potrafi zagrać różnorodne postaci. Do tego Agata wciąż będzie intrygować. Zapowiada się ekscytująco.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
To prawda, a najgorsze jest to, że jest w necie wielu malkonentów, którzy ciągle narzekają na to, że w życiu bohaterów wciąż wiele się dzieje, że ciągłe zdrady, porwania, śmierci, "zmartwychwstania". Oczywiście nie może nie być przy tym porównań do MnS. Ludzie, choć soapki z USA nigdy nie oglądali, to muszą się podzielić swoim jakże śmiesznym i żałosnym komentarzem typu "Druga Moda na sukces".
Nie rozumiem naprawdę, jak można narzekać na to, że w PM nie jest nudno i wciąż się coś dzieje. Wiadomo, że jest mnóstwo absurdów, rzeczy nieprawdopodobnych, ale od tego są seriale moim zdaniem. Nie musza pokazywać prawdziwego, szarego życia. Powinny je ubarwiać i dawać nam po prostu swego rodzaju rozrywkę.
Ale uważam też, że nie ma się co tak bardzo tymi komentarzami przejmować. Na pierwszy rzut oka widać, że piszą je osoby (nie bójmy się tego powiedzieć) proste, myślące w kategoriach stereotypów. Dużo jest też wypowiedzi gimnazjalistów, którym przydaloby się kupić na Gwiazkę słownik ortograficzny.
Nie rozumiem naprawdę, jak można narzekać na to, że w PM nie jest nudno i wciąż się coś dzieje. Wiadomo, że jest mnóstwo absurdów, rzeczy nieprawdopodobnych, ale od tego są seriale moim zdaniem. Nie musza pokazywać prawdziwego, szarego życia. Powinny je ubarwiać i dawać nam po prostu swego rodzaju rozrywkę.
Ale uważam też, że nie ma się co tak bardzo tymi komentarzami przejmować. Na pierwszy rzut oka widać, że piszą je osoby (nie bójmy się tego powiedzieć) proste, myślące w kategoriach stereotypów. Dużo jest też wypowiedzi gimnazjalistów, którym przydaloby się kupić na Gwiazkę słownik ortograficzny.
Ostatnio zmieniony 2014-02-05, 14:28 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 2 razy.
Na profilu Pierwszej miłości to chyba najbardziej pusty frazes jaki można napisać... Też mnie to denerwuje, bo to puste słowa bez pokrycia - piszą to osoby, które Mody nigdy nie widziały i znają ze stereotypów. A najbardziej śmieszy mnie cała fala krytyki na wątki kryminalne, oni ich nie chcą i nie lubiąDeaconFan pisze:muszą się podzielić swoim jakże śmiesznym i żałosnym komentarzem typu "Druga Moda na sukces".
Walentynkowa czołówka PM:
http://www.youtube.com/watch?v=UW2dCeNx ... e=youtu.be
Walentynkowa czołówka PM to niestety nic ciekawego. Tzn. ładnie zmontowane video z Anetą Zając w roli głównej, lecz w ogóle to nie przypomina klasycznego openingu, gdzie powinno być ukazane więcej bohaterów.
Bardziej by mi to pasowało jako jakieś promo, a nie czołówka.
I dobrze, że to tylko na 1 odcinek. Uważam, że obecna czołówka jest świetna, lecz wymaga odświeżenia i aktualizacji.
http://www.youtube.com/watch?v=UW2dCeNx ... e=youtu.be
Walentynkowa czołówka PM to niestety nic ciekawego. Tzn. ładnie zmontowane video z Anetą Zając w roli głównej, lecz w ogóle to nie przypomina klasycznego openingu, gdzie powinno być ukazane więcej bohaterów.
Bardziej by mi to pasowało jako jakieś promo, a nie czołówka.
I dobrze, że to tylko na 1 odcinek. Uważam, że obecna czołówka jest świetna, lecz wymaga odświeżenia i aktualizacji.
Z czołówką ma to niewiele wspólnego, dodatkowo nawet nie pasuje do bieżących odcinków
Samo video jest nudne, owszem ładne i staranne, ale nudne - niestety rozczarowałem się.

Ja też bardzo lubię obecną czołówkę, ale zdecydowanie trzeba ją zaktualizować! Trzeba wyrzucić Huberta i Olę, a dodać Agatę, Aleksa (?), Dagę i może PiotraDeaconFan pisze:Uważam, że obecna czołówka jest świetna, lecz wymaga odświeżenia i aktualizacji.
Czemu chcesz Huberta wyrzucać? Niedawno był gościnnie. Ja myślę, że wkrótce rozwiążą wątek ciąży Sandry i wróci na stałe.
Aleks musi mieć jakiegoś rywala w walce o serce Marysi. Szymon sie nie nadaje, bo Majka go po prostu nie chce, a po co wprowadzać kogoś nowego? Myślę, że Hubert na 90% jeszcze wróci.
Nie zapominajmy o Beacie! Może też Wojtka bym dorzucił (Ryśka nie lubię
).
Nikola chyba się rozwiedzie z Radkiem i zniknie, więc chyba nie ma sensu jej dodawać.
A, i obok Patrycji mógłby się pojawić Dominik.
Gdyby wstawili ujęcie Piotra i Agaty, to bym się nie pogniewał, ale Natan moim zdaniem jest zbędny.
Aleks musi mieć jakiegoś rywala w walce o serce Marysi. Szymon sie nie nadaje, bo Majka go po prostu nie chce, a po co wprowadzać kogoś nowego? Myślę, że Hubert na 90% jeszcze wróci.
Nie zapominajmy o Beacie! Może też Wojtka bym dorzucił (Ryśka nie lubię
Nikola chyba się rozwiedzie z Radkiem i zniknie, więc chyba nie ma sensu jej dodawać.
A, i obok Patrycji mógłby się pojawić Dominik.
Gdyby wstawili ujęcie Piotra i Agaty, to bym się nie pogniewał, ale Natan moim zdaniem jest zbędny.
Jak mogłem zapomnieć o mojej ulubienicy!DeaconFan pisze:Nie zapominajmy o Beacie! Może też Wojtka bym dorzucił (Ryśka nie lubię ).
Dla mnie to teraz chyba najlepsza komediowa postać PM, która przebiła Śmiałka ostatnio
Ryśka zdecydowanie nie znoszę, zresztą tak jak i Wiktorii - najgorsze postacie w historii, grają sztucznie (szczególnie Wiktoria), wątki są naciągane, nudne i nie śmieszne
Natan mógłby się tam znaleźć obok Sabiny, ale skoro on miałby być w czołówce to czas najwyższy dodać również Karola
Bo go nie lubię i nie chcę żeby wracałDeaconFan pisze:Czemu chcesz Huberta wyrzucać?
OK, tu się zgodzę. Ich wątki są najgorsze. Wiktoria chociaż nadrabia urodąMareczek pisze:Ryśka zdecydowanie nie znoszę, zresztą tak jak i Wiktorii - najgorsze postacie w historii, grają sztucznie (szczególnie Wiktoria), wątki są naciągane, nudne i nie śmieszne
A co myślisz o Wojtku i Paulinie? Wg mnie świetne wadlewskie postaci, ale Paulina - zdecydowanie za wcześnie by mogła być w czołówce.
No tak. Zapomniałem. A ja wręcz przeciwnie.Mareczek pisze:Bo go nie lubię i nie chcę żeby wracał
A teraz spoiler! Niedlugo powrót rodziny Artura. W sieci są już dostępne zdjęcia z nowego sezonu. Na nich m.in. Artur ze starszą już córką - Stasią i jej matką - Zosią.
http://pierwszamilosc04.blogspot.com/20 ... ec-na.html