Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Goku pisze:

Po cholerę 'Vampire Barbie' siedziała tam z Tylerem i oglądała jego przemianę, a potem jeszcze siedziała pod tymi drzwiami? ::plask wczolo:

Jak to po co? Caroline z Tylerem połączyła niespotykana więź, jakiej nigdy nie będzie miała z Mattem. I ona i on stali się tym kim się stali przypadkiem i zaakceptowanie tego było ciężkie. Caroline rozumie Tylera bo sama przez to przechodziła i dlatego chciała go wspierać. :wink:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: kimberly1990 »

Jak dla mnie odcinek był fajny :wink:

Najlepsze zdecydowanie były sceny przemiany Tylera ::ok:: :shock:
Naprawdę super to zrobili, genialnie ukazali jego cierpienie. Strasznie szkoda mi go było.
Moim zdaniem obecność Caroline miała jak najbardziej sens - tak jak napisał B@r - łączy ich bardzo wiele, Caroline nie chciała, aby Tyler przchodził przez przemianę sam, tak jak ona. Poza tym Damon wspominał, że Caroline zgłosiła się na ochotnika, żeby "pilnować" Tylera podczas przemiany :wink:
Ogólnie to bardzo polubiłam postać Tylera :zeby:
I w zasadzie, chociaż kibicowałam Mattowi i Caroline, to nie przeszkadzałoby mi, gdyby ona i Tyler zostali parą ::krzyw:: :twisted:

Damon jak zwykle mega seksowny :serce:
Szkoda tylko, że nie wykorzystał sytuacji, żeby zbliżyć się do Eleny ::kwasny::
A teraz już po ptokach, bo Stefan wydostał się z krypty ::plask wczolo: ::kwasny::

Beznadziejnie, że nie został tam na dłużej i że między nim a Katherine do niczego nie doszło ::kwasny::
Nadal jednak mocno trzymam kciuki za jakąś porażkę Stefana, która sprawi, że on i Elena rozejdą się na dobre :twisted: ::jezyk::

Tę przyjaciółkę Masona gra ta sama aktorka, któta w 5.sezonie OTH grała Lindsey (dziewczynę Lucas) ::jezyk::
No i ugryzła Rose - jak było widać pod koniec odcinka, jednak ugryzienie wilkołaka zabija wampiry, tyle że po prostu nie ze skutkiem natychmiastowym ::jezyk:: :twisted:

Zwiastun kolejnego odcinka hest super :zeby: Będzie się działo!
Nie mogę przeżyć, że każą nam czekać aż do 27 stycznia ::kwasny::
Nie wiem jak ja wytrzymam xD
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Jeszcze w grudniu "Pamiętniki wampirów" pojawią się w TVN. Kilka tygodni temu "To i owo" pisało, że emisja rozpocznie się 14 grudnia, ale to chyba już nieaktualne, na stronie TVN obadałem, że ma być we wtorek, 21 grudnia o 22.30 i właśnie o tej porze mają być pokazywane kolejne odcinki.

Post autor: Tomala »

O, super wiadomość! Z chęcią zobaczę kilka odcinków i jak mi się spodoba będę oglądał dalej. Nie miałem jakoś motywacji, żeby ściągać, nie mam czasu na oglądanie tylu seriali jednocześnie, a we wtorki o tej porze mi bardzo odpowiada, tym bardziej, że większość seriali i programów ma teraz przerwę.

Post autor: mailo »

Już reklamują ten serial na TVN, będzie we wtorek.

mailo pisze:Już reklamują ten serial na TVN, będzie we wtorek.
1. odcinek już był tydzień temu :wink: Oglądałem i serial bardzo mnie zaciekawił. Miałem skomentować, ale zapomniałem i teraz już nie wiem co napisać :lol: Skomentuję po obejrzeniu kolejnego odcinka :wink:

Coraz bardziej mi się podoba ten serial :) Generalnie trochę mnie przeraża.
Damon z jednej strony jest paskudnym wampirem, ale z 2. strony taki mega przystojny :P
Stefan to z wyglądu taki typowy wampir. Od razu widać to po oczach. Moi znajomi twierdzą, że jestem do niego podobny :lol:
No i póki co to wszystko. Niby oglądam z zaciekawieniem, ale nie wiem co więcej napisać :lol:

Ja dziś nie oglądałam (tydzień temu ak, bo byłam ciekawa, jakwypadnie z lektorem ::jezyk:: ) TVD na TVNie, bo tata okupował telewizor, ale zawsze mogę sobie to odbić, oglądając na komputerze ::jezyk:: :wink:
Tomala pisze:Coraz bardziej mi się podoba ten serial :) Generalnie trochę mnie przeraża.
To jest właśnie w nim m.in. fajnie - niesamowity, czasem przerażaący klimat :zeby:
Super, że podoba Ci się TVD - kolejna osoba do dyskusji :wink:
Tomala pisze:Damon z jednej strony jest paskudnym wampirem, ale z 2. strony taki mega przystojny :P
O tak :serce: Jest bosssski :serce:
Tomala pisze:Stefan to z wyglądu taki typowy wampir. Od razu widać to po oczach. Moi znajomi twierdzą, że jestem do niego podobny :lol:
To chyba dobrze, bo Stefan też jest niczego sobie :wink: ::jezyk::
(moi znajomi ostatni stwierdzili, że przypominam Serenę van der Woodsen ::ke:: )

Post autor: Tęczowy »

kimberly1990 pisze: (moi znajomi ostatni stwierdzili, że przypominam Serenę van der Woodsen ::ke:: )
Kimberly, nie chcę nic mówić, ale Serena to dla mnie osobiście ideał :serce: ::jezyk::

Pierwsze odcinki TVD są takie trochę inne - mniej tajemnicze zdecydowanie, akcja się rozkręca ;)

Post autor: Goku »

Tomala pisze:Generalnie trochę mnie przeraża.
Serio? Bo moim zdaniem z horroru to on ma niewiele poza tym, że opowiada o wampirach. W drugiej połowie 1 sezonu za to jest więcej akcji i dzięki temu jest ciekawiej. Niestety twórcom najwyraźniej znudziło się to już po kilku pierwszych odcinkach 2 sezonu, bo teraz wyraźnie akcja ustąpiła kolejnym, nudnawym wątkom miłosnym.

A przerażać może chyba tylko brak jakiegokolwiek talentu aktorskiego Niny Dobrev :lol:.

Ogólnie kontynuuję moją akcję zmniejszania ilości oglądanych seriali. Po GG stwierdziłem, że najmniej będzie mi szkoda zaprzestać oglądania VD. Ostateczną decyzję podejmę po następnym odcinku, ale jeśli nie będzie on lepszy od dwóch ostatnich, to rezygnuję. Najwyżej obejrzę resztę sezonu w wakacje, jeśli nie będę miał co robić ;).

Post autor: mailo »

Goku pisze:[Ogólnie kontynuuję moją akcję zmniejszania ilości oglądanych seriali. Po GG stwierdziłem, że najmniej będzie mi szkoda zaprzestać oglądania VD. Ostateczną decyzję podejmę po następnym odcinku, ale jeśli nie będzie on lepszy od dwóch ostatnich, to rezygnuję. Najwyżej obejrzę resztę sezonu w wakacje, jeśli nie będę miał co robić ;).
Właśnie tak szczerze to miałem kiedyś zapytać czy nie za dużo seriali już oglądasz, ale nie chciałem robić "osobistych wycieczek". Wg mnie to dobre posunięcie przerwać oglądanie jeśli serial się znudzi, a nie dalej ciągnąć go tylko z przyzwyczajenia (jak widze komentarze np nie podoba mi się już DH od 3 sezonów ale dalej oglądam z przyzwyczajenia to mi się śmiać chce). Ja GG przestalem oglądać po 1 sezonie , nie zaciekawił mnie i tyle.

Goku pisze:Serio? Bo moim zdaniem z horroru to on ma niewiele poza tym, że opowiada o wampirach.
Serio :lol: Ja nawet na "Chirurgach" oczy zasłaniam z obrzydzenia xD

3. odcinek był całkiem niezły. Najbardziej podobało mi się jak Stefan złapał piłkę od baseballa. Dobre też było jak wymieniał te daty jak automat jakiś.
Strasznie mi nie pasuje do tego serialu Zębirez z MNS. Ona wygląda zdecydowanie za staro, żeby grać nastolatkę. Wiem, że to norma w amerykańskich serialach, że starsi aktorzy grają nastolatków, ale ona wyjątkowo nie pasuje.

Tomala pisze:Zębirez z MNS
Hahaha ::loll:: Super określenie ::loll::
Też nie przepadam za tą aktorką ::jezyk::
Masakrycznie brzydka jest moim zdaniem ::ke::

Ja na pewno nie przestanę oglądać TVD :twisted:
Jest to jeden z moich ulubionych seriali (a też oglądam ich sporo ::jezyk:: ), a nawet chyba najbardziej przeze mnie lubiany :wink:
Jak dla mnie w każdym odcinku się coś dzieje, a że jestem kobietą, to romanse mi nie przeszkadzają ::jezyk:: :wink:
Poza tym dla samego Damona :serce: warto oglądać :zeby:
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Też nie zamierzam rezygnować z oglądania tego serialu. Każda produkcja ma swoje lepsze i gorsze momenty i warto oglądać chociażby dla tego, co wydarzy się później. Po nocy zawsze przychodzi dzień. ::rad:: Mój ulubiony serial zdecydowanie. Lubię go tak bardzo jak swego czasu "Prison Break". :)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Nowy plakat:

Obrazek
ODPOWIEDZ