Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Wygranej nie wróżę, ale piosenka sympatyczna, taneczna, wpada w ucho za którymś razem. Inne propozycje były bardzo słabe jak na Eurowizje. Szkoda, że ten Lucas mało urodziwy bo podniósłby szanse na wygraną :P
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Izraelska piosenka "Toy" Netty podbija internet. W 3 dni zdobyła 1,6 mln wyświetleń i zajmuje obecnie 34 miejsce w topce YouTube'a. Rzadko zdarza się, żeby eurowizyjna piosenka zdobywała taką popularność zaledwie kilka dni od wydania - to absolutny fenomen. :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=CziHrYYSyPc
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Nie rozumiem fenomenu tej piosenki. Według mnie to najgorsza piosenka wybrana w preselekcjach, jest dziwna(szczególnie na samym początku, co to za prychanie czy to tam ona robi :lol: ) i jakoś nie wpada w ucho jak dla mnie.
Awatar użytkownika
misiek12345

Post autor: misiek12345 »

A właśnie wg mnie to najlepsza propozycja tegorocznej Eurowizji, leci u mnie od premiery na playliście. Czymś się wyróżnia, wpada w ucho, murowany kandydat do zwycięstwa; wokalistka/didżejka świetnie radzi sobie na żywo, no a utwór wpisuje się trochę w obecne trendy (tekst o lekkim zabarwieniu feministycznym, wokalistka plus size, etc.) - nie widzę szans na przegraną, bo nie widzę żadnej poważniejszej konkurencji.
Bułgaria też jest w miarę okej, ale to jednak klasa niżej. W czołówce będzie też wg mnie Norwegia (no bo Rybak :P - chociaż to trochę wygląda jak jechanie na pomyśle z Love Love Peace Peace), ale muzycznie i wokalnie to typowa zapominalna propozycja eurowizyjna.
'Diversi nihil a me alienum puto'

http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B :)
Awatar użytkownika
BeLieF

Tak naprawdę możemy sobie gdybać, bo może być tak, że przyjdzie co do czego(tj. Maj) i widzowie nie znający piosenek dwa miesiące wcześniej odwrócą wszystko swoim głosowaniem. No i dojdą oczywiście wybory jury.
Jeśli chodzi o mnie, to moimi faworytkami oprócz naszej piosenki są przede wszystkim Dania, Albania, Estonia, Czarnogóra, Serbia, Bułgaria, Mołdawia( :twisted: ), Irlandia, Austria, Szwecja i Włochy. Naprawdę ciekawe, różnorodne językowo, melodycznie piosenki.
Awatar użytkownika
BeLieF

Jesteśmy już już po pierwszym półfinale a więc:

Azerbejdżan - Bardzo średni live Aisel. Piosenka chociaż całkiem niezła, dobrze że nie przeszła półfinału.
Islandia - Słodko i nudno. Całe szczęście, że Europa tego nie kupiła.
Albania - Eugent dał czadu!!! Wokalnie było bardzo dobrze, do tego dobrze skrojony występ ze świetnie brzmiąca piosenką i efekt w postaci finału jest.
Belgia - Szkoda, ze nie dostała się do finału(zamiast np. Litwy). Sennek co prawda zaśpiewała tak sobie, ale piosenka mimo wszystko powinna się obronić. Na minus, że ubrana była podobnie jak Blanche w zeszłym roku.
Czechy - realizacyjnie wyszło fantastycznie! Zmiana występu ze względu na kontuzję wyszła tylko na plus! Najlepszy występ w historii. Świetna praca kamer, dobra kolorystyka, czysto zaśpiewane. Zasłużony finał
Litwa - Europa zaskoczyła bardzo negatywnie przepuszczając to do finału. Nudna piosenka, z nudnym występem. Ukradła miejsce Chorwacji czy Grecji
Izrael - jak wyżej, z tym że ta piosenka nie jest nudna. Jest wkurzająca.
Białoruś - tutaj występ zepsuty na własne życzenie, po pierwsze inną wersją piosenki(Albania też miała trochę zmienioną, ale jednak przeszła), po drugie nerwami, po trzecie motywem z różą a zwłaszcza wystrzeliwaniem jej z łuku. Zadziałał efekt too much.
Estonia - efektowna suknia tylko wyeksponowała głos Eliny. Genialna aria, dobrze że jest finał.
Bułgaria - piosenka bardzo ciekawa i świetna klimatycznie. Występ nie zapadł mi jednak szczególnie w pamieć. Ale dobrze, że jest finał
Macedonia - przypadek podobny do Aisel, z tym że ta piosenka miała zbyt różne zwrotki i refren. Tragiczny live tylko pogrążył zespół
Chorwacja - Franka jest największa przegraną tego półfinału. W wystepie wszystko zagrało, realizacyjnie było to u mnie drugie miejsce zaraz po Czechach, a jednak zamiast jej weszły takie gnioty jak Litwa ::kwasny:: ) czy Izrael( :evil: )
Austria - zaskakujący finał, bo Cesar raczej zmasakrował piosenkę wokalnie. Nie powinno być tego w dalszym etapie.
Grecja - tak samo jak Chorwacja przegrana półfinału. Występ świetny, spokojny i klasyczny. Jednak wokalistka lepiej zaśpiewała podczas prób, ale i tak ta piosenka powinna przejść zamiast np. Austrii
Finlandia - piosenka świetna, z mrocznym klimatem, jednak wykonanie Saary też nie powalało. Ostatecznie ujdzie, ale w finale na pewno na to nie zagłosuję
Armenia - moje skojarzenia były takie: wiatr = Qami = Kamiiiiiii(ll) = Kamil Stoch :lol: Ale piosenka nie powalała na kolana, dobrze że nie przeszła.
Szwajcaria - wokalistka wyglądała trochę jak Madonna. :P Piosenka dość przyzwoita i też jednak powinna być w finale.
Irlandia - trochę zaskakujące że to przeszło. Dużo pewnie zrobił ten taniec, ciekawe czy sama kompozycja obroniłaby się bez tego.
Cypr - Eleni jest najseksowniejszą kobietą tej edycji :serce: Piosenka bardzo chwytliwa i fajnie że się zakwalifikowała.
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Bejonsi :lol: Jak to wymówił Beyonce porównując Eleni do niej
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Podobał mi się pierwszy półfinał i czekam na jutrzejszy wieczór, z udziałem polskich reprezentantów. Wydaje mi się, że drugi półfinał muzycznie może być trochę ciekawszy, nie tylko z racji Polaków. Po pierwszym półfinale mam swojego faworyta, który wczoraj wszedł do finału (i nie mam na myśli Estonii, Czech czy Izraela - mam wrażenie - może mylne, że żaden z tych trzech krajów nie zdobędzie Grand Prix). Nie znam jeszcze pozostałych 23 utworów, więc poczekam jeszcze z ostatecznym werdyktem. Moja analiza każdego utworu pojawi się, jak już na chłodno przeanalizuję cały Konkurs.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

No i odpadliśmy, bardzo słaby wokal na żywo naszego przedstawiciela.
Awatar użytkownika
BeLieF

sharkinator pisze:bardzo słaby wokal na żywo naszego przedstawiciela
To raz, dwa że realizacja wypadła przeciętnie, zbyt mało przebitek na widownie, za dużo "węża". Po trzecie kolorystyka "zapożyczona" z wystepu Jowsta z zeszłego roku. Szkoda, bo może obroniłoby się letnimi wizualizacjami i lepszą realizacją mimo wokalu Lukasa. W przyszłym roku należy postawić na głos, ale też żeby było to coś co nie będzie czymś smętnym.
Aha i to obnażyło przed Europą totalnie "poziom" naszych preselekcji skoro najlepsza piosenka nie weszła. Być może TVP powinno znowu wybrać samemu reprezentanta, bez udziału widzów.
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Z zażenowaniem oglądałem ten nasz wczorajszy występ. Lukas mocno fałszował, Gromee pajacował przed kamerami i do tego wszyscy byli ubrani jak na pogrzeb. Siwy dym. Nic dziwnego, że nie przeszli.

Wyniki sprawiedliwe, mi osobiście najbardziej podobały się Węgry oraz Serbia.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Występ naszej reprezentacji mi się podobał. Wizualizacje, oprawa i tym podobne u mnie są raczej drugorzędną sprawą. Zauważę jakieś dziwne, nietypowe rzeczy, ale czy np. światła powinny być takie, a nie inne - to u mnie nie ma znaczenia. Nie mam na tyle wyrobionego słuchu muzycznego, by ocenić, czy było fałszowanie, czy nie. Ocenę pozostawiam lepiej znającym się na tym i mającym nieuszkodzony słuch. Moim zdaniem, drugi półfinał był muzycznie lepszy od pierwszego, bardziej mi się podobało.

Z jednej strony - szkoda, że nie awansowaliśmy do finału, z drugiej - ta odpadnięcie było słuszne, a krytyka sprawia, że coś jest na rzeczy i trzeba coś zmienić w sposobie wyłaniania naszego reprezentanta. A sami artyści powinni lepiej przygotować się do występu na scenie.

Czekam na jutrzejszy finał. :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Bardzo lubię tę piosenkę, ale niestety wykonanie na żywo było porażką, pomijając brak ciekawych efektów jak zawsze na polskich występach to niestety Lukas zafałszował, występ wypadł cienko. :(
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF

Dla mnie po części też winne jest TVP które nie wykazało kreatywności twórczej w pomyśle na występ(gry kolorystycznej, gry świateł,oprawy w letnich kolorach), tylko "skopiowało" oprawę Jowsta. Strzał w stopę, tym bardziej że tamta piosenka zajęła 10 miejsce. Niby scena inna, dodatkowo u nas brak świateł LED zrobiło swoje ale jednak to jest dla mnie coś więcej niż "przypadkowe podobieństwo", bo odbiór wizualny jest w zasadzie ten sam :roll: ::plask wczolo:
Obrazek
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Koszmarna piosenka wygrała w tym roku, kibicowałem Szwecji.
ODPOWIEDZ