M jak miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DeaconFan »

Niestety "M jak miłość" boi się recastów głównych postaci tak jak np. "Pierwsza miłość". Chyba do tego recastu Małgosi nigdy nie dojdzie, a Koroniewska się uparła i co zrobić.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Ja wolę właśnie podejście MjM jeśli chodzi o recasty dorosłych postaci. Najlepiej zrobić otwartą furtkę powrotu aktorowi i wygasić wątki. Tak się stało w przypadku Małgosi. Nie brakuję jej w serialu, czasem jest tylko wspominana przez matkę Barbarę w rozmowach z Marysią i tyle. :wink:

Bardziej nie rozumiem, dlaczego w związku ze zniknięciem Joasi (Kurdej-Szatan) zniknął także Wojtek. Pewnie ten młody aktor jest dyspozycyjny. Mógłby się przeprowadzić do swojej babki do Grabiny i mieć wątki z lokalną młodzieżą obok swojej kuzynki Basi. A już był tego zalążek kiedy miał dwie dziewczyny jednocześnie. :lol:

Tytuł serialu to M jak Miłość, a nie "Mostowiakowie" dlatego naturalne jak w każdej operze mydlanej, że z czasem pojawią się nowi bohaterowie i nowe serialowe rodziny.
Ostatnio zmieniony 2022-07-04, 14:18 przez Tkk_Bolly, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Bert2021

Post autor: Bert2021 »

BeLieF pisze: Scenarzyści powinni w końcu przywrócić postac Małgosi poprzez recast i doprowadzić do konfrontacji matki z córką po latach!
a czego miałaby dotyczyć ta konfrontacja? Sorry, ominął mnie ten wątek.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Post autor: B@r »

Bert2021 pisze:
BeLieF pisze: Scenarzyści powinni w końcu przywrócić postac Małgosi poprzez recast i doprowadzić do konfrontacji matki z córką po latach!
a czego miałaby dotyczyć ta konfrontacja? Sorry, ominął mnie ten wątek.
Myślę, że np. tego, że zostawiła rodzinę i od lat nie ma z nią kontaktu + nie była na pogrzebie Lucjana.
Ostatnio zmieniony 2022-07-17, 12:00 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
B@r
x 60

To w sumie ciekawa, że powstaje właśnie specjalny świąteczny odcinek „M jak miłość”, który zostanie pokazany podczas świąt Bożego Narodzenia i nie będzie powiązany z fabułą obecnych odcinków, plus, że pojawią się osoby, których już nie ma w obsadzie - https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/m ... a-kluzniak
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Troszkę ostatnio zerkałem na ten serial i widzę, że dużo uwagi poświęca się najmłodszemu pokoleniu, czyli takim no piętnasto-, szesnastolatkom. W sumie dobrze, bo zawsze się wkręci nowych widzów w oglądanie.

Zauważam, że postacie Magdy, Andrzeja stały się chyba głównymi bohaterami serialu, stale są pokazywane w zapowiedziach. Poza tym wiem, że ważni są też Kinga, Piotrek, Marcin i jego żona. A Marek to może wróci na stałe, skoro Kuszewski nie ma wielu propozycji.
Ostatnio zmieniony 2022-11-30, 12:26 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mariush
x 61

Post autor: Mariush »

Jak dla mnie ten serial już poszedł na dno kilka lat temu. To był kiedyś fajny, rodzinny serial, a teraz wszystko z tego co widzę opiera się na zdradach, romansach, problemach gimbazy. W barwach szczęścia podobnie. Moim zdaniem jedyna opera mydlana w Polsce, która odbiega od sztampy, to Pierwsza Miłość.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Co do Marka Mostowiaka to Kacper Kuszewski nie wróci póki co. Został o to zapytany, bo jakieś portale już sugerowały, że skoro wraca na odcinek specjalny, to zaraz wróci i normalnie, to zaznaczył, że to tylko jednorazowy występ z okazji świąt na ten odcinek specjalny.

Kod: Zaznacz cały

Troszkę ostatnio zerkałem na ten serial i widzę, że dużo uwagi poświęca się najmłodszemu pokoleniu, czyli takim no piętnasto-, szesnastolatkom. W sumie dobrze, bo zawsze się wkręci nowych widzów w oglądanie.

Zauważam, że postacie Magdy, Andrzeja stały się chyba głównymi bohaterami serialu, stale są pokazywane w zapowiedziach. Poza tym wiem, że ważni są też Kinga, Piotrek, Marcin i jego żona.
To prawda, że młodzi się teraz tym serialem interesują, bo często w trendach na Twitterze widzę w czasie emisji "M jak miłość" hasztag z tym serialem, pisany właśnie przez młodą widownię, która chętnie wtedy komentuje to, co widzi na ekranie. Mnie jednak akurat w tym serialu te obecne wątki młodzieżowe nie interesują.

Ważnym wątkiem też od dawna jest Argasiński, czyli Karol Strasburger i jego niekończąca się wojna z byłą już żoną, którą odbił mu Łukasz Mostowiak. :) Ubolewam, że Marta w tym wątku robi tylko za tło, bo Patrycja Argasińska to też jej przyjaciółka. Powinna mieć swój jakiś własny wątek, a nie żyć tylko życiem dzieci, choć i tak dobrze, że się w miarę regularnie pojawia, bo były lata, że jej prawie wcale nie było.
Ostatnio zmieniony 2022-11-30, 15:43 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Cały czas nie mogę przywyknąć do obecnego aktora grającego Łukasza. W ogóle nie przypomina fizycznie poprzedników.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

DeaconFan pisze:Cały czas nie mogę przywyknąć do obecnego aktora grającego Łukasza. W ogóle nie przypomina fizycznie poprzedników.
Pierwszy Łukasz, czyli Franciszek Przybylski też obecnie siebie nie przypomina z czasów "M jak miłość". I to nie, że troszkę, ale nic a nic. :lol:

Nie wiemy też, jak obecnie wygląda Łukasz nr 2. Łukasza 3. po 2. nie było bardzo długo, to zmiana w ogóle nie wadzi. Jakby teraz przyszła Małgośka Mostowiak, też nie kropka w kropkę jak Koroniewska, bo takiej osoby nie ma, to nie mam nic przeciwko. Po tylu latach nieobecności charakter postaci też może się zmienić. Gorzej jakby Małgośka czy Łukasz jednego dnia był grany przez nich, a drugiego przez zupełnie kogoś innego, kto też totalnie wygląda inaczej. W B&B takie recasty się odbywały i to był większy problem. Po latach widz powinien być bardziej wyrozumiały. Bohater może też zmienić wtedy włosy, itp.

Przypominam, że początkowo Małgośką nową miała być Kurdej-Szatan, ale się z tego wycofali, chociaż były odcinki, że ona dzwoni z USA do męża i już zamiast Koroniewskiej Kurdej-Szatan pokazywali, zanim jako Aśka się pojawiła, czyli opiekunka Wojtusia. Ona to już zupełnie ma inne flow. :lol:
Ostatnio zmieniony 2022-11-30, 18:06 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Łukasz nr 2 - Adrian Żuchewicz do niedawna na pewno był (nie wiem, czy jest nadal) korespondentem polsatowskich Wydarzeń. Czasem go widać na ekranie, nic się prawie nie zmienił.
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

Re: M jak miłość

Post autor: BeLieF »

Robert Gonera w roli Jacka Mileckiego powraca do serialu po niemal 18 przerwy.
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/s ... Id,7107200
MateuszH95

Post autor: MateuszH95 »

Postać Natalii Mostowiak ma wcielać się nowa aktorka Dominika Suchecka.
https://www.plotek.pl/plotek/7,111485,3 ... -nowa.html
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Czy Marta miała w ostatnich latach jakieś swoje wątki, choćby minimalne? Czy powrót Jacka to jej pierwszy od lat wątek?
Awatar użytkownika
BeLieF
x 81

Post autor: BeLieF »

Głównie żyła życiem Ani i zwłaszcza Łukasza, ale jakieś mini wątki z chorobą nerek czy epizodyczny flirt z znajomym Artura były. Powrót Jacka to może być pierwszy duży wątek Marty od rozstania z Budzyńskim.
ODPOWIEDZ