Post autor: kimberly1990 »

Już po 2x12 8)

Odcinek moim zdaniem średni ::jezyk::
(choć na zwiastunie wyglądał niezwykle emocjonująco)

Większa część odcinka skupiała się na Rose i jej "szaleństwach" i może dlatego.
Ale podobała mi się scena jej śmierci xD
Bo tak naprawdę umarła szczęśliwa :wink:

Odcinek miał też kilka plusów:
+ egzystencjalny monolog (bo ciężko to nazwać dialogiem xD) Damona :serce: :: bow ::
+ Matt/Caroline/Tyler :serce:
+ powrót Johna :shock:

Ogólnie to cieszę się bardzo, ż TVD powróciło ::ok:: :zeby:
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Filmik w którym Paul Wesley (naprawdę Pawł Wasilewski), filmowy Stefan opowiada o swoich polskich korzeniach! Jego rodzice to Agnieszka i Tomek, a on sam często bywa w Warszawie, gdzie odwiedza dziadków. Jego polski jest lepszy od Dżoany! 8)

http://www.youtube.com/watch?v=8U4RtijjdBA
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Paul świetnie mówi po polsku! :zeby: :serce:
Dżoana czy inna Anja Rubik może się przy nim schować 8) ::jezyk::
W ogóle to jest takie fajne, że on od urodzenia mieszka w USA, ale jednak rodice zaszczepili w nim miłość do Polski, uczyli rodzimego języka itd. :wink:

Już kiedyś ogladałam filmik z jakiejś konferencji prasowej, na której został poproszony o kilka słów do fanów w języku polskim :zeby:

Post autor: Tomala »

OMG! OMG! OMG! O Boże! O Boże! O Boże! Ale się podjarałem ::loll:: Jeszcze nigdy się tak nie ekscytowałem, że ktoś mówi po polsku :lol: Nie wiedziałem, że on jest Polakiem :shock:

OMG! OMG! OMG!
Myślałam, że oszaleję, oglądając 2x13 :!:
Duuuuuużooo prawie-nagiego Damon :serce: :serce: :serce:
Twórcy chcą mnie przyprawić o zawał serca ::loll::
:serce: :serce: :serce: :serce: :serce:

Ostatnia scena z Damonem - ta w wannie była super :: bow ::
Uwielbiam, kiedy Damon prowadzi tak wewnętrzną walkę między swoją wamirzą, a ludzką naturą :twisted:
Elena musi w końcu rzucić Stefana i być z Damonem, bo biedak sam się wykończy psychicznie ::ok:: ::jezyk::

Szkoda mi był Caroline :(
Te tortury... straszne :(
Już się bałam, że może nie przeżyć, bo (SPOILER!) czytałam gdzieś kiedyś, że w drugim sezonie ma zginąć jakaś kluczowa postać :(

Super były też te sceny walki pomiędzy wilkołakami i wampirami w lesie :: bow :: :shock:
Szkoda tylko, że Tyler najwyraźniej jednak wziął stronę Jules i jej znajomych ::kwasny::
No ale dzięki temu będą kolejne komplikacje zapewne :zeby:

Kocham TVD :serce: :: bow ::
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Zastanawiam się w którym kierunku zmierzają teraz scenarzyści. Bo trzeba przyznać, że od pierwszego odcinka serial przeszedł ogromną metamorfozę. Drugi sezon jest bardziej mroczny, pojawiły się wilkołaki, a miłość Eleny i Stefana została zepchnięta na dalszy plan w kontraście do rozwijającego się uczucia Damona do Eleny. Gdyby ode mnie zależało, połączyłbym tych dwoje na koniec 2 sezonu. Oczywiście finalnie i tak Elena będzie ze Stefanem, ale na 1 sezon moglibyśmy odpocząć od tej pary. Pomyślcie jakie by to stworzyło możliwości scenarzystom. Stefan np. mógłby być z Caroline, która jest jego dobrą przyjaciółką. :zeby:

Kwintesencją ostatniego odcinka była scena z Damonem i Andy w wannie. Uwielbiam te jego monologi i wewnętrzne walki z samym sobą. Do tego w tle piosenka "Losing your memory".
Pojawił się John, ale jakoś nie chce mi się wierzyć w jego dobre intencje. Mam tylko nadzieję, że wyciągnie Katherine z grobowca. ::chytry::
Przestaję lubić Tylera. Jednak wolę Caroline z Mattem, który jak Jenna jest niczego nieświadomy.
I czy tylko ja lubię matkę Tylera? :P
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

B@r pisze:Drugi sezon jest bardziej mroczny, pojawiły się wilkołaki, a miłość Eleny i Stefana została zepchnięta na dalszy plan w kontraście do rozwijającego się uczucia Damona do Eleny. Gdyby ode mnie zależało, połączyłbym tych dwoje na koniec 2 sezonu. Oczywiście finalnie i tak Elena będzie ze Stefanem, ale na 1 sezon moglibyśmy odpocząć od tej pary. Pomyślcie jakie by to stworzyło możliwości scenarzystom. Stefan np. mógłby być z Caroline, która jest jego dobrą przyjaciółką. :zeby:
Zgadzm się w 100%!
Mogliby choć na chwilę rozdzielić Elenę i Stefana i połączyć ich z kimś innym
(czyt.: połączyć Elenę z Damonem :serce: ) ::krzyw::
W ogóle to super opcję wymyśliłeś B@r - jakoś wcześniej nie pomyślałam o parze Stefan & Caroline, ale faktycznie, ostatnio się świetnie dogadują (i ta troska Stefana o Caroline... ::chytry:: ::cojest:: ).

B@r pisze:
Kwintesencją ostatniego odcinka była scena z Damonem i Andy w wannie. Uwielbiam te jego monologi i wewnętrzne walki z samym sobą.
Mnie kompletnie odbiło na punkcie Damona i jego monologów :serce: :serce: :serce: :zeby: ::cojest::
W kółko oglądam te sceny i się przy nich po prostu rozpływam :roll:

B@r pisze:
Pojawił się John, ale jakoś nie chce mi się wierzyć w jego dobre intencje. Mam tylko nadzieję, że wyciągnie Katherine z grobowca. ::chytry::
Ja też nie wierzę w jego intencje ::kwasny::
Tzn. wierzę, że zależy mu na bezpieczeństwie Eleny, ale myślę, że ma też jakiś ukryty motyw swojego powrotu ::chytry::
I myślę, że na pewno wyciągnie Katherine z grobowca ::krzyw::
Ktoś w końcu musi :zeby:

B@r pisze:I czy tylko ja lubię matkę Tylera? :P
Hmm, mnie jest ciężko ująć matkę Tylera w kategoriach "lubię/nie lubię", bo dla mnie to postać nie odgrywająca w zasadzie roli w całej historii xD ::jezyk::

Nawiązując do mojej wariacji dot. Damona :serce: :
znalazłam super filmik;
oglądałam go już niezliczoną ilość razy i za każdym razem mam tzw. ciary :: bow :: :zeby:

http://www.youtube.com/watch?v=sYswGzRUS4M

Filmik oczywiście dla fanów Eleny i Damona :serce: :zeby:
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Świetne fanowskie video. Widzę, że Julie Plec o nim tweetowała! :D Do tego ta piosenka! X-RAY DOG - The Vision! :serce:

Od siebie wrzucam trochę zdjęć:

ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Post autor: Tęczowy »

kimberly1990 pisze: http://www.youtube.com/watch?v=sYswGzRUS4M

Filmik oczywiście dla fanów Eleny i Damona :serce: :zeby:
Zgadzam się, robi wrażenie... Ja też jestem fanem tej pary, ale obawiam się, że nie będzie nam dane widzieć ich razem :(

Muszą być razem! :serce:
Choć na chwilkę ::krzyw::

Super te zdjęcia :D
Zwłaszcza Ian na przedostatnim zdj :serce:
Ten cwany Damonowy uśmieszek 8)

Ostatni odcinek z deczka nudny :ziewam:

Za dużo w nim było sielanki Stefana i Eleny ::jezyk::

I za mało Damona! :(
I nie było ani jednej sceny Damona z Eleną ::kwasny::

Podoba mi się natomiast wątek Jeremy'ego i Bonnie :serce:
Jakoś tak fajnie to wyszło :wink:

No i mimo tego, że kibicuję Mattowi i Caroline, to szkoda, że Tyler wyjechał :(
Mam nadzieję, że jeszcze się pojawi w tym sezonie ::ok:: :serce:

Następny odcinek zapowiada się ciekawie, bo będzie dużo scen z Elijah :twisted: :zeby:
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Rzeczywiście, ostatni odcinek bez zachwytów. Cieszy mnie, że Damon jednak nie zabił Andy.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Ostatni odcinek chyba jeden z lepszych w tym sezonie! :)

Kolacja u Damona i niczego nieświadoma Jenna! :) W sumie ona i Elijah fajnie ze sobą razem wyglądali. Zabicie go przez Alarica nawet mnie zaskoczyło. ::chytry:: Później dobry zwrot i akcja Eleny. Katherine wraca do gry! "Damon, podaj mi ręcznik"! :)
Miło było zobaczyć znowu Lexie.

Mnie też się bardzo podobał ten odcinek! :twisted:

Bardzo fajne te retrospekcje :mrgreen:
Aż trudno uwierzyć, że słodki Stefanek był kiedyś takim potworem :shock:

To, że Alaric zabił po raz pierwszy Elijah też mnie nie zaskoczyło.
Ale właśnie ten brak zaskoczenia spowodował późniejsze zaskoczenie - że to Elena w końcu go zabiła odgrywając swoją scenkę ::krzyw:: :shock:

I cieszy mnie, że Katherine znów jest na wolności :twisted:

Niestety jeszcze jeden odcinek i znów będzie przerwa ::kwasny::
Do 7 kwietnia chyba ::jezyk::
ODPOWIEDZ