Plebiscyty i konkursy
Cudownego sposobu odmłodzenia się - dwoje dorosłych dzieci wyleciało z gniazda, więc szybciutko scenarzyści zafundowali jej dwójkę nowych dzieciaczków, coby jej wieczne romansowanie i niedojrzałość emocjonalna nie niesmaczyła widzów
Takie rzeczy to tylko w Modzie:)
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Mało się udzielałam co nie znaczy, że tego nie czytam. Jako moderator niestety muszę. A odcinki te oglądałam w 2005 roku, więc wtedy o nich pisałam w odpowiednim temacie. Zapewniam też, że Bricky miało i ma sporą rzeszę fanów na świecie mimo że nie piszą non stop w dzisiejszym odcinku
To nie jest żaden wyznacznik
Poza tym widać to po wynikach, kółko wzajemnej adoracji w dzisiejszym odcinku ciągle najeżdża na Brooke, prawie nikt na to nie reaguje a jednak w plebiscycie zdobyła dwa razy więcej głosów niż kolejna najlepsza postać
Niektórym nie chce się po prostu z wami "dyskutować" 
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta
Z tego co czytam, Brooke ma ciągle ,,nudne'' wątki dotyczące jej związków. Więc to nie nowy argument. Poza tym MNS jest głównie o Brooke więc odpowiem jak prezes J. Kaczyński, ,,obudziłeś się nie z ręką ,a z głową w nocniku''. A skoro Logan tak ci przeszkadza to może warto przerzucić się na jakiś inny serialPottermaniack pisze:Przez ostatnie miesiące wiele osób narzekało na supernudny wątek Bricky, czyli 8/10 scen Lang w 2005 roku.
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Gdyby MnS była głównie o Brooke, to ta byłaby np. na pierwszym miejscu w czołówce. Dla mnie osobiście centralną postacią jest Stephanie (która właśnie teraz jest pierwsza w czołówce), to dla mnie głowa głównej rodziny w serialu, czyli Forresterów, zawsze jej wszędzie pełno, pcha się do innych wątków, ostatnio nawet do Hectora wpadła prawić kazania.Robi pisze: Poza tym MNS jest głównie o Brooke więc odpowiem jak prezes J. Kaczyński, ,,obudziłeś się nie z ręką ,a z głową w nocniku''.
Na szczęście oprócz wątku Brooke, są zazwyczaj w serialu dwa, trzy inne wątki dla których też można ten serial oglądać.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Brooke wraz z trójką innych aktorów tworzy czołówkę serialu ( co widać na różnych galach rocznicowych ) , a jak widać Stephanie jest starsza ( nie wierzę ,że to napisałem
) więc zajmuje pierwsze miejsce. Poza tym Stephanie nie tworzy nowych wątków , ona tylko je ubarwia. Zawsze to Brooke była , jest i znamy spoilery więc wiemy ,że to ona zawsze będzie w centrum wydarzeń. Kiedyś ktoś zamieszczał ranking ilości występowanych odcinków w MnS , chyba nie muszę mówić kto wygrał
Poza tym widać to na podstwie konkursu. Brooke zdecydowała olbrzymią przewagą. Choć sam jestem jej fanem nie sądziłem ,że uzyska taki wynik. Widać ,że bełkot - widać to szczególnie w temacie Dzisiejsze Odcinki - przedstawiany nie pogoroszył jej notowań. I tak trzymać. 
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Chodzi ci o ranking z IMDb? Przecież on nie jest miarodajny, brakuje tam opisanych wielu odcinków MnS wraz z obsadą danego odcinka. Np. wg tego rankingu Darlene Conley (Sally) wystąpiła przez prawie 20 lat tylko w ponad 500 odcinkach, a Macy w ponad 200.Robi pisze: Kiedyś ktoś zamieszczał ranking ilości występowanych odcinków w MnS , chyba nie muszę mówić kto wygrał
Dziwne rozumowanie.Robi pisze:a jak widać Stephanie jest starsza
Jak to nie? Stephanie nie raz miała własne wątki, choćby dawno temu jak była bezdomna.Robi pisze: Poza tym Stephanie nie tworzy nowych wątków , ona tylko je ubarwia
Dziwię wam się, że tak was to wielce dziwi, że Brooke wygrała i to jaką przewagą. Brooke od lat, czy tam sezonów zawsze wygrywa z większą lub mniejszą przewagą. Zwyczajnie, głosy jej antyfanów rozkładają się często pomiędzy inne postaci: Stephanie, Taylor, Amber...Robi pisze:Poza tym widać to na podstwie konkursu. Brooke zdecydowała olbrzymią przewagą. Choć sam jestem jej fanem nie sądziłem ,że uzyska taki wynik. Widać ,że bełkot - widać to szczególnie w temacie Dzisiejsze Odcinki - przedstawiany nie pogoroszył jej notowań. I tak trzymać.
Dobra, to tyle z mojej strony. Trzeba się z tym pogodzić, że Brooke już zawsze będzie wygrywać w tym plebiscycie, tylko dziwię się, że niektórym to się nie nudzi.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Dziwny Bell, ciągle wlecze tę czówrkę ze sobą na różne uroczystości, chyba to nie fakt ,że grają od początku ale ma do nich słabośćDeaconFan pisze:Dziwne rozumowanie. Sally też była w podeszłym wieku, a była na samym końcu czołówki.
DeaconFan pisze:Jak to nie? Stephanie nie raz miała własne wątki, choćby dawno temu jak była bezdomna.
Nie piszę, że nie ma wątków
Albo deszcz padał albo kogoś wyrzucono z forum . Co to za argumentacjaDeaconFan pisze:Dziwię wam się, że tak was to wielce dziwi, że Brooke wygrała i to jaką przewagą. Brooke od lat, czy tam sezonów zawsze wygrywa z większą lub mniejszą przewagą. Zwyczajnie, głosy jej antyfanów rozkładają się często pomiędzy inne postaci: Stephanie, Taylor, Amber...
A w jakim sensie ,,znudzi''DeaconFan pisze:tylko dziwię się, że niektórym to się nie nudzi
- Pottermaniack
Wiwi, może czytasz nieuważnie?
Bo w ostatnim odcinku "kółko wzajemnej adoracji najeżdża" Bridge'a, nie Brooke, a to różnica. Jednak w dzisiejszym odcinku ktoś odpowiada, tylko fani Brooke nic nie mówią, żeby potem zrobić z fanów Taylor tych niedojrzałych i nie mających racji.
A co do wyników, to wiadomo, że głosowały dwie grupy: fani Brooke i Taylor-Stephanie. Ci pierwsi wiadomo, że na swoją idolkę, a ci drudzy na Taylor i Stephanie. Czy jakby ci ostatni się połączyli i zagłosowali na np. Stephanie, to czy Brooke miałaby taką przewagę ( jeśli w ogóle by wygrała
)
Co do MNS, to są dwie główne postacie: Stephanie i Brooke, z tym, że Logan jest postacią nudną i ciekawa staje się w momentach, kiedy jest ze Stephanie. To Stephanie nakręca Brooke i bez Susan MNS nie miałoby sensu. I chociaż nie znoszę Brooke, to jednym z powodów dla których oglądam serial, jest chęć oglądnięcia znienawidzonej postaci.
Robi, w tym sens, że niektórzy fani Brooke zawsze na nią, a potem zarzucają fanom Taylor fanatyzm, że nie widzą wad swojej idolki i ją idealizują. A jeśli nie podoba ci się to, co piszemy, to zachowaj to dla siebie i nie nazywaj "bełkotem".
Co do MNS, to są dwie główne postacie: Stephanie i Brooke, z tym, że Logan jest postacią nudną i ciekawa staje się w momentach, kiedy jest ze Stephanie. To Stephanie nakręca Brooke i bez Susan MNS nie miałoby sensu. I chociaż nie znoszę Brooke, to jednym z powodów dla których oglądam serial, jest chęć oglądnięcia znienawidzonej postaci.
Robi, w tym sens, że niektórzy fani Brooke zawsze na nią, a potem zarzucają fanom Taylor fanatyzm, że nie widzą wad swojej idolki i ją idealizują. A jeśli nie podoba ci się to, co piszemy, to zachowaj to dla siebie i nie nazywaj "bełkotem".
Ostatnio zmieniony 2009-10-09, 20:09 przez Pottermaniack, łącznie zmieniany 1 raz.
A dla mnie ciekawe jest, jak wielka różnica jest między głosami na Brooke w pierwszym etapie i w drugim. Wśród pierwszych etapów, czyli te, które wymagały od użytkowników wysłania PW, czyli trochę więcej niż kliknięcie w sondę, Brooke zdecydowanie przegrywa. Z tego można wysnuć wniosek, że o zwycięstwie Brooke zdecydowali ci, którzy głosowali tylko w sondzie, czyli zdecydowali ci, którzy mniej uwagi i czasu poświęcili na to głosowanie
Ale fakt faktem, Brooke to najbardziej charakterystyczna postać "Mody...", jej wizytówka, więc nie ma w tym nic dziwnego, że wygrywa 
To nie zacząłem dyskusję w tym temaciePottermaniack pisze:Robi, w tym sens, że niektórzy fani Brooke zawsze na nią, a potem zarzucają fanom Taylor fanatyzm, że nie widzą wad swojej idolki i ją idealizują. A jeśli nie podoba ci się to, co piszemy, to zachowaj to dla siebie i nie nazywaj "bełkotem".
PS: Gdyby mi bełkot przeszkadzał ciagle bym cytował i komentował. Czytaj uważnie co piszę
- Pottermaniack
Chodziło mi o to, że jeśli nie podoba ci się to, co piszemy, to możesz napisać "nie macie" racji, a nie "totalne głupoty", "stek bzdur" , "bełkot".
Możesz pisać, co chcesz, ale zachowuj jakieś zasady wypowiadania się.
Fanatyzm wobec postaci MNS to nadmierne wywyższanie swojej idolki, robienie z niej świetnej aktorki, kiedy jest przeciętną, wychwalanie jej urody pod niebiosa, gdy wyszła koszmarnie, głosowanie na nią w sondach za każdym razem, kiedy popełni błąd, chęć znalezienia ze wszelką cenę usprawiedliwienia, że jednak dobrze robi.
I to tyle z mojej strony, wszyscy już znają moje zdanie.
Fanatyzm wobec postaci MNS to nadmierne wywyższanie swojej idolki, robienie z niej świetnej aktorki, kiedy jest przeciętną, wychwalanie jej urody pod niebiosa, gdy wyszła koszmarnie, głosowanie na nią w sondach za każdym razem, kiedy popełni błąd, chęć znalezienia ze wszelką cenę usprawiedliwienia, że jednak dobrze robi.
I to tyle z mojej strony, wszyscy już znają moje zdanie.
Zgadzam się z całym tym postem. Szczególnie trafne jest stwierdzenie, że głosy antyfanów Brooke rozbijają się pomiędzy Taylor, Stephanie i trochę też Amber. To bardzo dobry argument i nie rozumiem Twojego zdziwienia, Robi.DeaconFan pisze:Chodzi ci o ranking z IMDb? Przecież on nie jest miarodajny, brakuje tam opisanych wielu odcinków MnS wraz z obsadą danego odcinka. Np. wg tego rankingu Darlene Conley (Sally) wystąpiła przez prawie 20 lat tylko w ponad 500 odcinkach, a Macy w ponad 200.Robi pisze: Kiedyś ktoś zamieszczał ranking ilości występowanych odcinków w MnS , chyba nie muszę mówić kto wygrał![]()
Dziwne rozumowanie.Robi pisze:a jak widać Stephanie jest starszaSally też była w podeszłym wieku, a była na samym końcu czołówki.
![]()
Jak to nie? Stephanie nie raz miała własne wątki, choćby dawno temu jak była bezdomna.Robi pisze: Poza tym Stephanie nie tworzy nowych wątków , ona tylko je ubarwia
Dziwię wam się, że tak was to wielce dziwi, że Brooke wygrała i to jaką przewagą. Brooke od lat, czy tam sezonów zawsze wygrywa z większą lub mniejszą przewagą. Zwyczajnie, głosy jej antyfanów rozkładają się często pomiędzy inne postaci: Stephanie, Taylor, Amber...Robi pisze:Poza tym widać to na podstwie konkursu. Brooke zdecydowała olbrzymią przewagą. Choć sam jestem jej fanem nie sądziłem ,że uzyska taki wynik. Widać ,że bełkot - widać to szczególnie w temacie Dzisiejsze Odcinki - przedstawiany nie pogoroszył jej notowań. I tak trzymać.
Dobra, to tyle z mojej strony. Trzeba się z tym pogodzić, że Brooke już zawsze będzie wygrywać w tym plebiscycie, tylko dziwię się, że niektórym to się nie nudzi.
Rozbawił mnie ten tekst.Pottermaniack pisze:Chodziło mi o to, że jeśli nie podoba ci się to, co piszemy, to możesz napisać "nie macie" racji, a nie "totalne głupoty", "stek bzdur" , "bełkot". Możesz pisać, co chcesz, ale zachowuj jakieś zasady wypowiadania się.
M.in teżPottermaniack pisze:Fanatyzm wobec postaci MNS to nadmierne wywyższanie swojej idolki, robienie z niej świetnej aktorki, kiedy jest przeciętną, wychwalanie jej urody pod niebiosa, gdy wyszła koszmarnie, głosowanie na nią w sondach za każdym razem, kiedy popełni błąd, chęć znalezienia ze wszelką cenę usprawiedliwienia, że jednak dobrze robi.
Ponieważ lubię Brooke, Morgan, Felicie i Nicka. A wśród aktórów KKL, SF ,JackaW i co z tego wynikaTomala pisze:nie rozumiem Twojego zdziwienia, Robi.
Ostatnio zmieniony 2009-10-09, 22:42 przez Robi, łącznie zmieniany 1 raz.
No dobrze jest ta główna czwórka. Ale to Stephanie, a nie Ridge, czy Brooke jest na pierwszym miejscu w czołówce i to jest dla mnie jakiś wyznacznik tego że jest główną postacią.Robi pisze:Dziwny Bell, ciągle wlecze tę czówrkę ze sobą na różne uroczystości, chyba to nie fakt ,że grają od początku ale ma do nich słabość
Podałem to tylko jako przykład.Robi pisze:Nie piszę, że nie ma wątków Poza tym napisałeś to co chciałem - ,, dawno temu'' Dzięki
Ukrywanie prawdy o ojcostwie Ridge'a i cały trójkąt Massimo/Stephanie/Eric, udawany zawał, udar, przejęcie FC... Mało?
Jak to w jakim? Moim zdaniem powinno być jakieś ograniczenie, tzn. zasada że ktoś wygrywa np. trzy razy i potem nie bierze udziału w kolejnych plebiscytach. Jak taka Brooke będzie cały czas wygrywać to dla niektórych to może być monotonne i przewidywalne, zero zaskoczenia - zero przyjemności w głosowaniu, zero emocji itp.Robi pisze:A w jakim sensie ,,znudzi''
Ostatnio zmieniony 2009-10-09, 21:02 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.