Radio i telewizja
Re: Radio i telewizja
Odeszła wybitna prezenterka, która mogłaby uczyć ten obecny motłoch, co jest dzisiaj. Oglądając powtórkowe wydania "Wielkiej Gry" można było wyczuć od niej profesjonalizm, dykcję, a przede wszystkim skromność i ciepło. Niezwykle smutna informacja.
- Adex-fan Brooke
- x 76
To prawda, to była klasa prezencji z dawnych lat, szkoda że teraz mało takich osobistości. Jej głos też był charakterystyczny, wiadomo na co zmarła?Topol pisze: 2024-04-05, 11:19 Odeszła wybitna prezenterka, która mogłaby uczyć ten obecny motłoch, co jest dzisiaj. Oglądając powtórkowe wydania "Wielkiej Gry" można było wyczuć od niej profesjonalizm, dykcję, a przede wszystkim skromność i ciepło. Niezwykle smutna informacja.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Utworzyłem ankietę z pytaniem: "Czy jesteś zadowolony/na ze zmian w mediach publicznych?", która zakończy się za tydzień w piątek. Zapraszam do udziału. Jeśli macie ochotę wyrazić swoją opinię w formie postu, serdecznie zapraszam do dyskusji. 
Zaznaczyłem, że trudno powiedzieć. Ramówkowy test przyjdzie dopiero jesienią, bo wiosną to są kontynuacje poprzednich prezesów - Matyszkowcza i Kurskiego.
Pion informacji też jest mi trudno ocenić, bo to jest powrót do czasów sprzed 2016 roku. Jedyną zaletą jest, że udało się zatrzymać ten hejt i agresywny przekaz TVP Info.
Pion informacji też jest mi trudno ocenić, bo to jest powrót do czasów sprzed 2016 roku. Jedyną zaletą jest, że udało się zatrzymać ten hejt i agresywny przekaz TVP Info.
Wróciłem do oglądania TVP Info i oglądam regularnie 19:30, ale nie da się ukryć że zrobiła się trochę soft wersja TVN24/Faktów. Zdarzają się przemilczenia tematów i manipulacje ale generalnie i tak lepsze to, niż to co było za rządów PIS. Najlepiej na zmianach wyszedł Teleexpress(usunięto propagandę i odświeżono formułę dodając kącik internetowy, poza tym wróciły ciekawe tematy kulturalne + jednak po czasie zmiana w kąciku muzycznym też na plus, pan Jędraś się wyrobił). Panoramę z racji późnej pory oglądam rzadziej, ale też jest raczej w porządku.
-
Dawidek
- Administrator
- x 85
Mam mieszane uczucia, co do zmian w TVP. Dostrzegam plusy, ale TVP (i pozostałe media publiczne) narzeka na brak pieniędzy, ale "bizancjum" jak zostało, tak zostało. Osobne redakcje "19.30", "Panoramy", TVP Info, aż rażą w oczy. Nie dało się tego wszystkiego połączyć i zrobić jednej dużej redakcji, wraz z newsroomem, jak to zrobiono np. w krajach skandynawskich? Irytuje też, że jeden materiał robią dwie osoby. Nie liczę sytuacji, kiedy coś trwa kilka/kilkanaście godzin np. posiedzenie komisji śledczej. Często w "Aktualnościach" TVP Katowice widzę, że jest łączenie jest z jedną osobą, a materiał szczegółowy robi inny/a reporter/ka.
W ramach oszczędności, można byłoby ograniczyć nieco serialową produkcję - nic takiego się nie stało.
Dużym błędem jest "wypuszczenie" takich osób jak Arleta Bojke, Maria Przełomiec, czy ostatnio Maria Stiepan. Mam mieszane uczucia, co do odejścia byłej już dyrektorki biura reklamy TVP E. Czuby. Ona była jednym z niewielu fachowców na kierowniczym stanowisku w ekipie Kurskiego czy Matyszkowicza.
Obecne TVP Info jest bardziej strawne. Oglądałem go więcej na przełomie roku, kiedy nie było tylu "gadających głów" co teraz. Obecnie online oglądam "Oko na świat" (codziennie o 22.15), potem jeszcze serwis informacyjny o 22.45.
W ramach oszczędności, można byłoby ograniczyć nieco serialową produkcję - nic takiego się nie stało.
Dużym błędem jest "wypuszczenie" takich osób jak Arleta Bojke, Maria Przełomiec, czy ostatnio Maria Stiepan. Mam mieszane uczucia, co do odejścia byłej już dyrektorki biura reklamy TVP E. Czuby. Ona była jednym z niewielu fachowców na kierowniczym stanowisku w ekipie Kurskiego czy Matyszkowicza.
Obecne TVP Info jest bardziej strawne. Oglądałem go więcej na przełomie roku, kiedy nie było tylu "gadających głów" co teraz. Obecnie online oglądam "Oko na świat" (codziennie o 22.15), potem jeszcze serwis informacyjny o 22.45.
Ja na TVP Info zazwyczaj zerkam tuż po 21, bo magazyn podsumowywujący dzień "Minął dzień" jest bardzo dobry. Zdarza mi się też zerkać na fragmenty poranka oraz na Teleexpress (Extra)/19:30. Pasma dziennego staram się unikać właśnie ze względu na dużą liczbe gadających głów.
W TVP za czasów PiS-u w "Pytaniu na śniadanie" był Jarosław Kaczyński. Dziś... Donald Tusk, także w telewizji bez zmian. Każdy wspiera swoich.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
-
Dawidek
- Administrator
- x 85
A jaka była wymowa tego wywiadu z Tuskiem? Była laurka, czy wyglądało to inaczej, niż z Kaczyńskim?
Laurka jak super zorganizował Dzień Dziecka w ogrodach kancelarii premiera, które otworzył. Heh, chwilę przed wybierani do europarlamentu kryć się za dziećmi i jeszcze na dodatek wykorzystywać do tego Pns, bleh. Tu możesz to obejrzeć - https://pytanienasniadanie.tvp.pl/tag?tag=Donald+Tusk
Kilka dni temu Robert Stockinger mówił, że nie będzie tam Tuska i polityków, nawet nie minął tydzień i sam z Tuskiem rozmawiał. Przypadek?
Kilka dni temu Robert Stockinger mówił, że nie będzie tam Tuska i polityków, nawet nie minął tydzień i sam z Tuskiem rozmawiał. Przypadek?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
- PetroPython
- x 19
Przecież od początku było wiadomo że tak będzie, ja nie miałem żadnych złudzeń. Jak było kiedy PO rządziło przed 8 laty? Cały czas były robione laurki. Tymczasem już zabrali czternastą emeryturę/rentę ludziom. Najważniejsze że mamy uśmiechniętą Polskę.
-
Dawidek
- Administrator
- x 85
@PetroPython , nie zabrali, ale świadczenie ma być w niższej wysokości. Ustawa o 14 emeryturze nie została uchylona, więc zostanie wypłacona, a jej wysokość jest ustalona: https://www.infor.pl/prawo/emerytury/wy ... y-i-w.html . Koniec OT, bo to nie ten temat.
@B@B@r , dzięki za wyjaśnienia. Obejrzę materiał.
@B@B@r , dzięki za wyjaśnienia. Obejrzę materiał.
Na Dzień Dziecka wszystkie telewizje od rana do wieczora robiły laurki premierom z ogrodu KPRM - niezależnie czy rządziła tzw. prawica czy liberałowie. Nigdy nie pozbędziemy się polityki z mediów publicznych, bo taka ich natura. Ważne by nie było szczucia, chamstwa, obrażania grup społecznych i żeby żaden nastolatek już się nie targnął na swoje życie.
Sam bym wyprzedał majątek TVP, bo nie chce mi się dopłacać z moich podatków do czegoś co nie potrafi się utrzymać z abonamentu czy reklam.
Ja jeszcze powrócę do sprawy 14 emerytury. Ona w ubiegłym roku jak i tegoroczna 13 były wypłacane z rezerwy naszych przyszłych emerytur i rezerwy przypadku wybuchnięcia w naszym kraju wojny, gdyby finansowanie składek do ZUS się załamało. Emeryci potrzebują porządnej waloryzacji oraz konkretnych ulg w życiu codziennym, a nie tylko dwóch dodatków w skali roku.
Sam bym wyprzedał majątek TVP, bo nie chce mi się dopłacać z moich podatków do czegoś co nie potrafi się utrzymać z abonamentu czy reklam.
Ja jeszcze powrócę do sprawy 14 emerytury. Ona w ubiegłym roku jak i tegoroczna 13 były wypłacane z rezerwy naszych przyszłych emerytur i rezerwy przypadku wybuchnięcia w naszym kraju wojny, gdyby finansowanie składek do ZUS się załamało. Emeryci potrzebują porządnej waloryzacji oraz konkretnych ulg w życiu codziennym, a nie tylko dwóch dodatków w skali roku.
- PetroPython
- x 19
No ok, przecież tak od razu nie zabiorą trzynastki i czternastki, żeby ludzie się aż tak nie pokapowali tylko zrobią to stopniowo, na razie obniżka tych dodatków, z każdym rokiem tego rządzenia będzie mniej aż w końcu wycofają to.
Jeśli emeryci będą mieli godne emerytury i renty, to nie będą potrzebne żadne 13 i 14. Poza tym słuchając taśm Pana Kleksa, to i tak dostawali ochłapy. No, ale wśród Polaków musi być złota zasada - kradną, ale dają. 
Do szamba sprzed 20.12 też wróćmy tylko dlatego, że "PnŚ" pokazuje Tuska z ogrodów KPRM. Widzę, że komuś ta mowa nienawiści ze strony Kurskiego, Olechowskiego i Adamczyka odpowiadała za nasze pieniądze. Smutne.
Do szamba sprzed 20.12 też wróćmy tylko dlatego, że "PnŚ" pokazuje Tuska z ogrodów KPRM. Widzę, że komuś ta mowa nienawiści ze strony Kurskiego, Olechowskiego i Adamczyka odpowiadała za nasze pieniądze. Smutne.