Radio i telewizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PetroPython
x 19

Re: Radio i telewizja

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PetroPython »

To niech KO uśmięchnięte da godne emerytury i renty zamiast obniżać już teraz dodatki, ktoś im zabrania zrobić rewolucji w jakiejkolwiek dziedzinie ? :D ... Już to widzę, niektórzy to żyją na innym świecie xD Lepszy ochłap niż nic, a jestem w 200% przekonany że uśmiechnięte KO w życiu samo z siebie by nie dało niczego bo by powiedzieli jak zwykle że ni ma pinindzy i nie będzie ::loll:: Nie jestem za PiSem bo specjalnie to ja za nikim nie jestem ale lepsze szambo od tego co teraz bo perfumowane, taka tylko różnica
Artur
x 21

Post autor: Artur »

Samobójstwo syna posłanki przez hejterskie media jest czymś lepszym. Szczucie, obrażanie, niszczenie publicznie i opluwanie lekarzy, mniejszości seksualne, nauczycieli oraz kobiety było dla Ciebie czymś normalnym. Brawo👏
Jak tak bardzo tęsknisz za tym okresem chamstwa i prymitywizmu, to zapraszam do TV Republika - masz prawo, bo stacja nie jest finansowana z naszych pieniędzy i już nie ze spółek skarbu państwa.
Serio gardzę takimi wypowiedziami.

Wolę jednak być uśmiechniętym Polakiem niż robić z siebie - z grzeczności nie napiszę kogo - tylko dlatego, że ktoś nie radzi sobie z rzeczywistością.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 19

Pozostawię tę "wypowiedź" jakże bez nienawiści bez komentarza. Ci którzy najgłośniej krzyczą o nienawiści najbardziej plują tym jadem. Tylko mnie nie pogryź przez ten internet, proszę Cię. I czytaj ze zrozumieniem, nie napisałem że PiS mi się podobał. Zaślepiony nienawiścią wzajemną naród. Taki uśmiechnięty że hej, a wąż pod skórą. Trzeba teraz chyba to wszystko przenieść do Polityki.. Chociaż ja to wolę na tym forum o polityce nie pisać jednak żeby nie zostać zaszczutym. Dlatego pluj jadem dalej ale ja już nie odpowiadam po prostu. Powodzenia
Awatar użytkownika
Mariush
x 61

Post autor: Mariush »

PetroPython pisze: 2024-06-02, 13:14 Ci którzy najgłośniej krzyczą o nienawiści najbardziej plują tym jadem.
Nie obraź się Petro, ale to jeden z najbardziej kreteńskich argumentów ever. Akcja = reakcja. Jak ktoś po kimś jedzie jak najgorszej szmacie, obraża na każdym kroku, Kaczor z mównicy mówi do innych, że są kanaliami, zabili mu brata, nie ponosi żadnej konsekwencji, inni są wyciszani to podwójne standardy i zaszczuci ludzie mają siedzieć cicho jak mysz pod miotłą? Dopóki nie otworzy się mordy, to dalej będziemy żyć w takim zakłamanym lupanarze. Trzeba reagować, trzeba się drzeć, bo tylko tak można wprowadzić jakieś zmiany. Takie sztuki jak chociażby Pawłowicz, Godek, Zalewska itd. to małpy nie z tej ziemi, które wielu ludzi wręcz popchnęły do grobu i jak takie osoby szanować? Może jeszcze nadstawić drugi policzek? Trzeba dać sprzeciw i tyle w temacie.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Artur
x 21

@PetroPython Ty chyba nie znasz pojęcia języka nienawiści. Rekomenduję się douczyć.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 19

Dodam tylko że TVP to taka bieda kopia TVNu. Jak już naprawdę ktoś chce posłuchać tej narracji to polecam TVN. A sam się doedukuj w paru kwestiach
Artur
x 21

Oho! Teraz pretensje o to, że Telewizja Polska S A. w likwidacji jest za mało stronniczna od grupy TVN Warner Bros. Discovery. 😂🤣 Ktoś jeszcze za tym nadąża?
Awatar użytkownika
Mariush
x 61

Ale nie rzucajmy tekstami, aby się douczać. Każdy ma swój mózg i rozumowanie. Takie teksty często wkurzają ludzi i później są kłótnie. Oceniajmy nie ludzi, a wypowiedzi, żeby ominąć obrażania…

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Panowie, ta rozmowa tez odnosi się do mediów i ich stosunku do ludzi, więc jeszcze ujdzie, ale rozmowę o emeryturach (ale konstruktywną i merytoryczną!) przenieście do odpowiedniego tematu. Wasza rozmowa zaczyna schodzić w niebezpieczne rejony, więc uważajcie, na co piszecie. I pamiętajcie o jednym - krytyka nie jest mową nienawiści czy hejtem, ale po przekroczeniu granicy robi się już groźnie. Kilka napisanych zwrotów zastąpiłbym innymi - bez zmiany wymowy wypowiedzi.
Nie warto nadstawiać drugiego policzka, ale też nie ma sensu zniżać się do poziomu Jacka Kurskiego i jego kolegów.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Post autor: B@r »

Artur pisze: 2024-06-02, 08:03 Na Dzień Dziecka wszystkie telewizje od rana do wieczora robiły laurki premierom z ogrodu KPRM - niezależnie czy rządziła tzw. prawica czy liberałowie. Nigdy nie pozbędziemy się polityki z mediów publicznych, bo taka ich natura. Ważne by nie było szczucia, chamstwa, obrażania grup społecznych i żeby żaden nastolatek już się nie targnął na swoje życie.
Ale w programach niezwiązanych z polityką czy serwisach info? Bo to różnica. :? Idąc tym tokiem rozumowania, że to normalne, by premier był w PnŚ, to przecież w Dzień Dziecka mógł, też wyskoczyć ze sceny opolskiego amfiteatru. :lol: Są miejsca, gdzie nie powinno się wpuszczać polityki i to właśnie np. "Pytanie na śniadanie".
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

Jak dla mnie programy śniadaniowe to w ogóle żenada, przynajmniej te w Polsce. Zazwyczaj gadają jakieś bzdury na siłę.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Artur
x 21

B@r pisze: 2024-06-02, 16:36
Ale w programach niezwiązanych z polityką czy serwisach info? Bo to różnica. :? Idąc tym tokiem rozumowania, że to normalne, by premier był w PnŚ, to przecież w Dzień Dziecka mógł, też wyskoczyć ze sceny opolskiego amfiteatru. :lol: Są miejsca, gdzie nie powinno się wpuszczać polityki i to właśnie np. "Pytanie na śniadanie".
Ale czy promowanie polityków w programach lifestyle'owych, to jakiś nowy trend w telewizjach ogólnodostępnych? Od lat kamery są zapraszane do domów czy miejsc pracy. To samo mamy w śniadaniówkach BBC , ITV, ABC czy NBC.

Czy tak powinno być? Oczywiście, że nie. Od lat jednak śniadaniówki w Polsce i na świecie sięgają dna pod względem merytorycznym i jakościowym próbując dogonić portale plotkarskie oraz tzw. poradnikowe. Na szczęście to powoli zaczyna upadać co już pokazują wyniki oglądalności. :)
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Śniadaniówki mają zwykle charakter lifestylowy (co innego na kanałach informacyjnych), więc z założenia polityki w nich powinno być niewiele - chyba, że dzieje się coś naprawdę ważnego. Można byłoby przymknąć oko na polityków w programie (nie licząc fleszy z wiadomościami), ale pod warunkiem, że w takich sytuacjach będzie równowaga, np. cykl z udziałem polityków z różnych opcji, w sytuacjach nieformalnych. To jednak ma być wyjątek, a nie reguła. Twórcy śniadaniówek muszą tez pamiętać, że program z założenia ma nie być o polityce. Jednak od polityki całkowicie nie unikniemy. Wystarczy, że pojawi się temat poradnikowy, jak bez problemu rozliczyć się z podatku. To już będzie okazja do awantury, że telewizja wspiera władzę.
Nie oglądam tego typu programów, rano mam ciekawsze i ważniejsze rzeczy do roboty. :D
Awatar użytkownika
Mariush
x 61

Śniadaniówki… trudno o to, aby były porządne, skoro są dzień w dzień, trwają kilka godzin, zatem z urzędu są kiczowate, bo ile może być angażujących tematów każdego dnia? To są programy robione głównie pod emerytów, bo reszta ludzi jest przeważnie w pracy albo szkole. Może to być nawet zaleta, ponieważ starsi ludzie chcą oglądać lekkie, nieprzejmujące tematyki. Ja takich programów, nawet jak mam wolne w tym czasie, nie mam ochoty oglądać. Wolę po raz tysięczny obejrzeć jakiś swój ulubiony serial niż barachło, gdzie nie ma dziennikarzy, a są amatorzy po znajomościach.

MateuszH95

Post autor: MateuszH95 »

Tak wyglądał pierwszy odcinek teleturnieju wyemitowany "Jeden z dziesięciu" 30 lat temu w TVP2 3.06.1994 r.
https://www.youtube.com/watch?v=OOK3MI4uSEQ
ODPOWIEDZ