Radio i telewizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Re: Radio i telewizja

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

Nie żyje Marzena Kipiel-Sztuka, czyli serialowa Halinka Kiepska. Młoda kobieta bo miała dopiero 58 lat. Przykro mi bardzo… :(
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mariush
x 61

Post autor: Mariush »

Straszna wiadomość… Są różne teorie, co jej się mogło stać. Ale moja ciocia, która również mieszka w Legnicy i to niedaleko Pani Marzeny, wielokrotnie mówiła, że miała ogromny problem alkoholowy. Podobnie to gówno wykończyło Agnieszkę Kotulankę… samotność dobija ludzi i później są takie przykre konsekwencje. 58 lat to jest wiek, w którym powinna przygotować się do odpoczynku po latach pracy, a nie odchodzić z tego świata… Ta informacja mnie mocno uderzyła, sam przechodzę smierć bliskiej mi osoby i po prostu jest mi przykro.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
PetroPython
x 19

Post autor: PetroPython »

Oficjalnie jest podawane, że zmagała się z ciężką chorobą... alkoholową, mogliby by dopisać, ale nie znam szczegółów czy to prawda
Awatar użytkownika
Mariush
x 61

Niestety to prawda. Bardzo dużo piła, popadła w alkoholizm wiele lat temu, gdy jej partner zmarł. Nie zataczała się jak jakiś menel, ale była uzależniona. I to ją powoli wykończyło w tandemie z ciężką chorobą płuc.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
MateuszH95

Post autor: MateuszH95 »

Od września Panorama znika z TVP2 po 33 latach emisji. W TVPINFO będzie o 15 minut dłuższa, zaczynała się zawsze o 22:00.
https://press.pl/tresc/82843,_panorama_ ... a-z-dwojki
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

Zmarła moja ulubiona spikerka z dawnych lat Bogumiła Wander, która zachwycała urodą i klasą: https://tvn24.pl/kultura-i-styl/bogumil ... ATFMlOMUfA
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Wielka szkoda. :( Ja ją pamiętam z lat 90-tych, kiedy prowadziła programy, przedstawiała program dnia, zapowiadała najbliższe pozycje antenowe. Ona miała w sobie tę elegancję i klasę. Dziś nie ma już takich osób na telewizyjnej antenie. :(
Artur
x 21

Post autor: Artur »

Maciej Dowbor nowym stałym prowadzącym "Dzień Dobry TVN" obok Sandry Hajduk. Gościnnie program też będą prowadzić: Piotr Adamczyk, Krzysztof Zalewski oraz Adam Małysz.
Awatar użytkownika
Cynthia
x 42

Post autor: Cynthia »

https://businessinsider.com.pl/wiadomos ... ai/k75fkbl

Słyszeliście o tym? Radio prowadzone przez AI zamiast ludzi. Nie znałam tego radia i nie będę specjalnie szukać, bo słucham innego. Ciekawy eksperyment, większość mojej bańki się oburza, ale nie wszyscy. Z mojego doświadczenia, nie lubię słuchać "nieludzkich głosów", próbowałam z audiobookami na Storytel, ale szybko zmieniłam na lektora - człowieka.
Aktualnie oglądam "Chicago One".
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

Tak słyszałem. Eksperyment ciekawy chociaż poczułem taki dyskomfort, że skoro zastępują dziennikarzy AI to czy nie zastąpią też innych zawodów?
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Ja też mam mieszane uczucia. Nie słucham tego radia - nie mój teren, ale może sprawdzę ją z ciekawości. Wydaje się, że mogło tu chodzić też o oszczędności. Po tym, co dzieje się wokół mediów publicznych, to rozgłośnie regionalne naprawdę cienko przędą. Zastępowanie dziennikarzy AI nie jest dobrym pomysłem, radio w ten sposób traci swoją osobowość. @mailo - jest już niemalże pewne, że AI będzie co niektórych zastępować, bo sztuczna inteligencja jest tańsza i - według niektórych - bardziej efektywna.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

To radio zrobiło już sztucznie wygenerowany wywiad z Wisławą Szymborską, żenada nad żenadami.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
MateuszH95

Post autor: MateuszH95 »

Nie żyje Jadwiga Barańska. Znana przede wszystkim z roli w Nocach i Dniach jako Barbara Niechcic. Cztery dni temu skończyła 89 lat.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

MateuszH95 pisze: 2024-10-25, 13:28 Nie żyje Jadwiga Barańska. Znana przede wszystkim z roli w Nocach i Dniach jako Barbara Niechcic. Cztery dni temu skończyła 89 lat.
Bardzo smutna wiadomość, ale do tematu o polskich aktorkach i aktorach -
viewtopic.php?t=522&start=195
Awatar użytkownika
Mariush
x 61

Uderzyła mnie zarówno śmierć Pani Jadwigi, jak i tego syfu AI. Jestem kompletnie nie nie. Kto wymyślił to chore radio? Powinno mu uciąć jaja u samej szyi!

ODPOWIEDZ