Radio i telewizja
Re: Radio i telewizja
Nie żyje Marzena Kipiel-Sztuka, czyli serialowa Halinka Kiepska. Młoda kobieta bo miała dopiero 58 lat. Przykro mi bardzo… 

"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Straszna wiadomość… Są różne teorie, co jej się mogło stać. Ale moja ciocia, która również mieszka w Legnicy i to niedaleko Pani Marzeny, wielokrotnie mówiła, że miała ogromny problem alkoholowy. Podobnie to gówno wykończyło Agnieszkę Kotulankę… samotność dobija ludzi i później są takie przykre konsekwencje. 58 lat to jest wiek, w którym powinna przygotować się do odpoczynku po latach pracy, a nie odchodzić z tego świata… Ta informacja mnie mocno uderzyła, sam przechodzę smierć bliskiej mi osoby i po prostu jest mi przykro.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
- PetroPython
- x 19
Oficjalnie jest podawane, że zmagała się z ciężką chorobą... alkoholową, mogliby by dopisać, ale nie znam szczegółów czy to prawda
Niestety to prawda. Bardzo dużo piła, popadła w alkoholizm wiele lat temu, gdy jej partner zmarł. Nie zataczała się jak jakiś menel, ale była uzależniona. I to ją powoli wykończyło w tandemie z ciężką chorobą płuc.
Od września Panorama znika z TVP2 po 33 latach emisji. W TVPINFO będzie o 15 minut dłuższa, zaczynała się zawsze o 22:00.
https://press.pl/tresc/82843,_panorama_ ... a-z-dwojki
https://press.pl/tresc/82843,_panorama_ ... a-z-dwojki
- Adex-fan Brooke
- x 74
Zmarła moja ulubiona spikerka z dawnych lat Bogumiła Wander, która zachwycała urodą i klasą: https://tvn24.pl/kultura-i-styl/bogumil ... ATFMlOMUfA
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
-
- Administrator
- x 83
Wielka szkoda.
Ja ją pamiętam z lat 90-tych, kiedy prowadziła programy, przedstawiała program dnia, zapowiadała najbliższe pozycje antenowe. Ona miała w sobie tę elegancję i klasę. Dziś nie ma już takich osób na telewizyjnej antenie. 

Maciej Dowbor nowym stałym prowadzącym "Dzień Dobry TVN" obok Sandry Hajduk. Gościnnie program też będą prowadzić: Piotr Adamczyk, Krzysztof Zalewski oraz Adam Małysz.
https://businessinsider.com.pl/wiadomos ... ai/k75fkbl
Słyszeliście o tym? Radio prowadzone przez AI zamiast ludzi. Nie znałam tego radia i nie będę specjalnie szukać, bo słucham innego. Ciekawy eksperyment, większość mojej bańki się oburza, ale nie wszyscy. Z mojego doświadczenia, nie lubię słuchać "nieludzkich głosów", próbowałam z audiobookami na Storytel, ale szybko zmieniłam na lektora - człowieka.
Słyszeliście o tym? Radio prowadzone przez AI zamiast ludzi. Nie znałam tego radia i nie będę specjalnie szukać, bo słucham innego. Ciekawy eksperyment, większość mojej bańki się oburza, ale nie wszyscy. Z mojego doświadczenia, nie lubię słuchać "nieludzkich głosów", próbowałam z audiobookami na Storytel, ale szybko zmieniłam na lektora - człowieka.
Aktualnie oglądam "Chicago One".
Tak słyszałem. Eksperyment ciekawy chociaż poczułem taki dyskomfort, że skoro zastępują dziennikarzy AI to czy nie zastąpią też innych zawodów?
-
- Administrator
- x 83
Ja też mam mieszane uczucia. Nie słucham tego radia - nie mój teren, ale może sprawdzę ją z ciekawości. Wydaje się, że mogło tu chodzić też o oszczędności. Po tym, co dzieje się wokół mediów publicznych, to rozgłośnie regionalne naprawdę cienko przędą. Zastępowanie dziennikarzy AI nie jest dobrym pomysłem, radio w ten sposób traci swoją osobowość. @mailo - jest już niemalże pewne, że AI będzie co niektórych zastępować, bo sztuczna inteligencja jest tańsza i - według niektórych - bardziej efektywna.
To radio zrobiło już sztucznie wygenerowany wywiad z Wisławą Szymborską, żenada nad żenadami.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Nie żyje Jadwiga Barańska. Znana przede wszystkim z roli w Nocach i Dniach jako Barbara Niechcic. Cztery dni temu skończyła 89 lat.
Bardzo smutna wiadomość, ale do tematu o polskich aktorkach i aktorach -MateuszH95 pisze: 2024-10-25, 13:28 Nie żyje Jadwiga Barańska. Znana przede wszystkim z roli w Nocach i Dniach jako Barbara Niechcic. Cztery dni temu skończyła 89 lat.
viewtopic.php?t=522&start=195
Uderzyła mnie zarówno śmierć Pani Jadwigi, jak i tego syfu AI. Jestem kompletnie nie nie. Kto wymyślił to chore radio? Powinno mu uciąć jaja u samej szyi!