Seriale HBO/Max

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: B@r »

I kiedy sezon czwarty „Podręcznej”? Trzeci mnie tak znudził w wielu momentach, że jednak chcę by kończyli ten serial. Za wielkie rozwlekanie, zachowajmy trochę szacunku do oryginału znanego z książki.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator
x 83

Post autor: Dawidek »

Ponoć ma być nawet sezon piąty. Czwarty sezon ma się ukazać w tym roku, latem lub później. Z podlinkowanego artykułu wynika, że zdjęcia mają rozpocząć się w marcu: https://www.digitalspy.com/tv/ustv/a277 ... cast-plot/ .

Serial chwilami faktycznie jest zbyt przydługawy, część mniej znaczących scen można byłoby nawet usunąć. Ostatni odcinek trzeciego sezonu tylko zwiększył apetyt na ciąg dalszy.
Dawidek
Administrator
x 83

B@r pisze:I kiedy sezon czwarty „Podręcznej”?
HBO Go udostępni pierwszy odcinek sezonu (37 całości) 29 kwietnia tego roku, w dniu amerykańskiej premiery. Na kanale HBO będzie od 30 kwietnia: http://www.portalmedialny.pl/art/76881/ ... bo-go.html (uwaga, w linku są spoilery!).
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Re: Seriale HBO

Chyba trzeba zmienić nazwę tego tematu, bo już nie ma platformy HBO GO, ani nawet HBO Max. Jest tylko MAX od kilku dni w Polsce. I sam kanał HBO już nie robi sam produkcji, ale właśnie platforma Max. Jest na niej np. nowy sezon "Skazanej" - 4.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator
x 83

Re: Seriale HBO/Max

Zmodyfikowałem nazwę tematu, dodałem po ukośniku "Max". Człon HBO zostawiłem, bo sama marka HBO została (poprzez kanały telewizyjne), a produkcje z tej platformy często są właśnie na wspomnianych stacjach. Nie jestem dogmatykiem nowej nazwy tematu i z czasem mogę ją zmienić.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 74

Post autor: Adex-fan Brooke »

Bez sensu dla mnie, że ten Max ukradł Playerowi premierę 4 sezonu Skazanej. Czy inne programy z Tvn i TTV też są na platformie Max?
Przydałoby się aby była jeszcze platforma ze starymi i nowymi serialami z USA (bogatsza niż Netflix) bo mam na myśli opery mydlane m.in.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Tak na szybko to widzę, że na Max jest z Playera też „Chyłka”, „Klara”, „Kuba Wojewódzki”, „Kuchenne rewolucje”, „Pati”, „Hotel Paradise”, a nawet „Na Wspólnej”, „The traitors”, „Top model”, „Brzydula”, „MasterChef”, „Prawo Agaty”, „Mam talent”, „Pułapka”, „Lekarze”, „Fakty”, „Milionerzy”, „Usta usta”, „Odwróceni”, „Kobieta na krańcu świata”, „Lego masters”, „Tajemnica zawodowa”, „Lipowo. Zmowa milczenia”, „Nieobecni”, „Przepis na życie”, „Pajęczyna”, „Agent”, „Ugotowani”, „Big brother”, „Szadź”, itp.

Nie zdziwię się jak kiedyś Max wciągnie Playera i go zje.
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

Jest też tam 4 sezon "Skazanej" i ogólnie to zauważyłem, że reklamują go w sposób, że jest na tej platformie Max a nie na Playerze. Szczerze to pomyślałem właśnie, że Max już wchłonęło Playera i wszystko będzie tylko tam.
Awatar użytkownika
Mariush
x 61

Post autor: Mariush »

Odnośnie Skazanej… pierwsze dwa odcinki, szczególnie drugi, są chore. Z Alicji zrobili psychopatkę. Dziwne jest również to, że w czołówce jest nadal info, że to produkcja TVN i player, skoro przejęło to Max.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Ktoś wierzy w to, że Alicja serio jest psychopatką? Udaje by się wkupić w łaski Wójcik i wyciągnąć od niej info o kasie po Kepnerze, heh. To jest dość oczywiste, że się teraz poświęca by uratować Pati.
Artur
x 21

Post autor: Artur »

B@r pisze: 2024-06-15, 04:20 Nie zdziwię się jak kiedyś Max wciągnie Playera i go zje.
Ale takie są zapowiedzi polskiego oddzisłu Warner Bros Discovery. Player ma mieć na chwilę obecną charakter darmowy z reklamami i programami FAST jak zamknięty wcześniej VOD.pl, a po 2 latach żegnamy Playera na dobre.

Wielu klasycznych seriali czy oper mydlanych nie zobaczymy w streamingu ze względu na prawa autorskie wytwórni, co już nie istnieją lub twórców którzy już nie żyją.

Z serialem "Miami Vice" problem jest jeszcze bardziej skomplikowany, bo produkcja jest naszpikowana hitami muzycznymi lat 80 i tu by trzeba było zapłacić tantiemy wytwórniom muzycznym, artystom etc.
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

Mariush pisze: 2024-06-15, 08:51 Odnośnie Skazanej… pierwsze dwa odcinki, szczególnie drugi, są chore. Z Alicji zrobili psychopatkę. Dziwne jest również to, że w czołówce jest nadal info, że to produkcja TVN i player, skoro przejęło to Max.
Co Ile wychodzi kolejny odcinek? Co tydzień ?
Awatar użytkownika
Mariush
x 61

Dwa już wyszły, pozostałe dwa co piątek.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Dobrze, że ten sezon ma tylko cztery odcinki. Oglądałem na YT wspólny wywiad Agaty Kuleszy z Olą Adamska i je też to cieszy, że akcja nie jest rozwlekana. Bo jednak już są zbiegi okoliczności jak w „Prison break”. To - jak to Mariush uznał - zrobienie z Alicji psychopatki, to już jakiś mały plot twist i jak widać działa, że rybka połyka haczyk. Co by było ciekawego, jakby spokojnie intrygowała w więzieniu jak wcześniej jak już nie ma tam z nikim kosy? Jakby miała dotrzeć do Wójcik? Gdy bohater Lichoty powiedział jej, że nie pójdzie do Wójcik i ją zjechał, to zaczęła intrygę z Kosą by każdy powoli zaczął zauważać jej odjazd. I potem wleciala w to jak w masło. Jeszcze go na widzeniu potem zapytała dwa razy czy Wójcik o nią pytała. Wie, że sama musi to rozwiązać i niech będzie, że te emocje, co teraz gra to coś nowego, no bo tak, aktorka się popisuje warsztatem, a niektórzy fani wierzą jej jak inne osoby z serialu. Lubię ten serial ale już jest momentami na siłę i to nie przez Alicję - udawaną - psychopatkę.

A to, że Player się kończy na koszt MAX mnie denerwuje, bo HBO to już ma któraś platformę. Oczywiście fajna byłaby jedna ze wszystkim, ale to nierealne. Np. Na Playerze są wszystkie odcinki „Na wspolnej”, a na Max jakieś ostatnie sezony.

Podejrzewam, że „Skazana” nie ma łatki Max, a Player Original no kasę wyłożyli z tamtego budżetu, ale mogli go dać na Max. Takie korpo zagrywki, nie nadąży się.
Awatar użytkownika
Mariush
x 61

Trzeci odcinek „Skazanej” już ma łatkę Max w czołówce. Czyli produkcja prawdopodobnie w czasie realizacji sezonu dostała cynk, aby to podmienić.

Jak dla mnie ten sezon jest zbyt psychiczny, te erotyczne sceny między Alą a Dorotą są moim zdaniem chore. Został jeden odcinek, a wątków zostało od cholery.

ODPOWIEDZ