Obejrzałem sobie na Ipli dwa pierwsze odcinki i o dziwo spodobało mi się. Mam zamiar obejrzeć następne.
W "Telemagazynie" przeczytałem, że serial oparty jest na włoskim formacie pt. "Vivere".
Ale małpy ;p zabili moją ulubioną postac xD Olgę.
Polubiłem też Nowikową, co sama syna wychowuje, podejrzewam, że może ojcem jest któryś ze starszych głównych bohaterów?
Uważam ze serial jest super ale godzina nadawania jest nie fajna 19:30 lepsza była by choćby nawet 21:00 albo o 18:00 no cóż fabuła mnie zachwyca nie spotykana wręcz Tylko ta małolata mnie denerwuje ona jest taka pusta nadaje temu serialowi bardzo już POLSKI TYP. I dialogi między postaciami mogą być bardziej rozległe a nie wciąż to samo
Ale LINIA ŻYCIA JEST DOBRYM SERIALEM jak narazie ogląda do od 2,2-2,4 mln widzów
Ja musze przyznac, ze mi sie tez calkiem spodobal serial i na razie w miare mozliwosci sledze. Czasem jakies nudne sceny sobie przewine (bez tej opcji to ani rusz ), ale generalnie calkiem przyjemnie sie oglada.
Mi się podoba to , że serial jest bardziej o konfliktach i nienawiści niż o miłości. Tzn nie ma zbędnęgo pitu-pitu typu "Chyba się zakochałam muszę porozmawiać o tym z całą rodziną po kolei" tylko ciągle akcja, kłótnie, bójki, itp. Są konflikty między rodzeństwem, partnerami, rodzicami-dziećmi.
No cóż, serial mi się bardzo podoba, na pewno lepszy moim zdaniem od Samego życia. Wreszcie akcja toczy się gdzie indziej, nie jest to Warszawa Obsada bardzo dobra, scenariusz też niczego sobie, dobra gra aktorska i do tego niektóre wątki trzymają w napięciu. Jednak ja nie mam czasu na nowy serial, zresztą pora emisji również nie zachęca... Chyba jednak pozostanę przy MNS, NW, H52 i Usta Usta, aczkolwiek od czasu do czasu zerknę co słychać w Linii życia...
Ja się wkręciłem na dobre w "Linię Życia". Oglądam wyłącznie na Ipli, widziałem dopiero 27 odcinków (jestem mocno do tyłu). Fabuła bardzo ciekawa, wątki dobrze poprowadzone. Serial naprawdę wciąga. Dziwię się, że Polsat potrafił stworzyć dobry serial, wreszcie coś porządnego (mimo, że jest na licencji).
Tak Linia życia to nie głupi serial podoba mi się on i tak dalej ale zmieniłem w domu z cyfry na neostradę tp z telewizją i tam Polsatu brak .... więc nie oglądam LŻ ale czasami podglądne co i jak na ipla
Nie mogłem patrzeć na te sceny jak Sylwia podcinała sobie żyły i to nożyczkami Głupi Kamil dopiero przejrzał na oczy i teraz płacze. Na szczęście dzisiaj już się obudziła.
Dla mnie to zła wiadomość, bo ten serial ma pewien potencjał, jest ciekawy. Odważę się stwierdzić, że to jest najlepsza produkcja Polsatu od lat. Moim zdaniem serial jest emitowany o złej godzinie. O 19.30 jest spora konkurencja w postaci "Wiadomości".