Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

wiwi pisze:Widział już ktoś może "Harry Potter and the Goblet of Fire"? Jakie wrażenia?
Ja nie widziałam, ale znajomi byli w kinie i twierdzą, że żadna rewelacja. Momentami można uciąć sobie drzemkę. Jednak, jeśli chcesz obejrzeć wiwi to się nie zniechęcaj, bo to, co niepodobna się innym może akurat Tobie się podobać!! :)
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Najprawdopodobniej i tak poczekam aż w necie pojawi się ten film w dobrej jakości i ściągnę go po angieslku, bo nie mogę znieść polskiego dubbingu ;)
Awatar użytkownika
Brooke

Przez ten weekend oglądałam kilka filmów:
-„Szeregowiec Dolot” animowany film rozgrywający się w realiach Drugiej Wojny Światowej opowiada o przygodach gołębia pocztowego w służbie Aliantów. Moja ocena w skali od 0 do 10 to 5
-„ Pokojówka na Manhattanie” komedia romantyczna z Jennifer Lopez. Pokojówka w luksusowym hotelu na Manhattanie w Nowym Jorku zakochuje się w bogatym biznesmenie. On nie wie, że jest pokojówką, bierze ją za kobietę z wyższych sfer…. Moja ocena 8
-„ Nieustraszeni bracia Grimm” film przygodowy z Mattem Damonem i Monic'ą Bellucci.
Pełna przygód i akcji opowieść o Jakubie i Wilhelmie Grimm, którzy podróżują od wioski do wioski przekonując ich mieszkańców, że muszą poddać się odprawieniu egzorcyzmów, gdyż w ich domach żyje mnóstwo zjaw i potworów rodem nie z tego świata…. Moja ocena 9
-„ Revolver” z Jasonem Stathamem (znanym z filmów takich jak „Transporter1 i 2”, „Przekręć”, „ Komórka”)akcja filmu rozgrywa się w gangsterskim półświatku Las Vegas. Głównym bohaterem jest Jake Green, hazardzista mający wielkie szczęście, lecz krótki rozum….Moja ocena 7
Może ktoś oglądał już te filmy? Jeśli tak to jestem ciekawa, jakie macie zdanie?
Awatar użytkownika
wiwi

O, właśnie ściągam "Nieustraszonych braci Grimm" :) Fajnie, że dałaś im aż 9 pkt. Będę czekać aż się ściągnie z większą niecierpliwością ;)
bastet78

Post autor: bastet78 »

[shadow=darkred]Mój to filmów[/shadow]

Adwokat diabła
Amerykański żigolak
Anioł przy moim stole
Biegnij Lola biegnij
Braterstwo wilków
Buntownik z wyboru
[shadow=olive]Camille Claudel [/shadow]
Cena nadziei
Chińska szkatułka
Czas Apokalipsy
Czas Greenwich
Czerwony smok
Diuna
Do utraty tchu
Dobry, zły, brzydki
Dzikość serca
Dziwne dni
Efekt motyla
Equilibrium
Forrest Gump
Fortepian
Georgia
Gia
Gladiator
Godziny
Henry i June
Jak narkotyk
Kochankowie Marii
Kruk
[glow=green]Królowa Margot [/glow]
Lepiej być nie może
Lot nad kukułczym gniazdem
Ludzie-koty
M jak Miłość
M. Butterfly
Mechanik
Milczenie owiec
Moda na sukces
Moje własne Idaho
Mulholland Drive
Muminki
Niebo nad Berlinem
Obcy - 8 pasażer Nostromo
Obcy - Decydujące starcie
Obcy - przebudzenie
Obcy 3

Obywatel X
Oddech nadziei
Odwet
Ogniem i mieczem
Oko w oko z życiem
Paryż, Teksas
Piknik pod Wiszącą Skałą
Powiększenie
Przed wschodem słońca
Przed zachodem słońca

Przerwana lekcja muzyki
Punkt widzenia
Resident Evil
Siedem
Skazani na Shawshank
Skłóceni z życiem
Sylvia
Tak daleko, tak blisko
Taksówkarz
Tańczący z wilkami
Tess
The Ring

Trzy kobiety
Trzy kolory: Czerwony
Wichrowe wzgórza
Wielkie nadzieje

Więzy miłości
Wtajemniczenie
Zaklinacz koni
Zielona mila
Życie Carlita
Awatar użytkownika
wiwi

Alicjo, w filmie "Gia" młodą bohaterkę, której starszą wersję gra Angelina Jolie, odtwarza Mila Kunis. Uwielbiam ją odkąd widziałam serial That '70s Show, ale nigdy nie widziałam tego filmu. Możesz powiedzieć o nim coś więcej i czy warto go obejrzeć? Kojarzysz w ogóle Milę?
Awatar użytkownika
Ireth

Post autor: Ireth »

Kilka dni temu byłam w kinie na filmie "Facet z ogłoszenia".Nie wybierałam się specjalnie na ten film tylko poszliśmy no i o tej porze był tylko ten i King Kong :mrgreen: .Myślałam,ze to będzie lekka komedyjka nic wielkiego.Ale pozytywnie się zaskoczyłam.Film fajny,nawet kilka refleksyjnych momentów 8) .Polecam.
Awatar użytkownika
wiwi

A o czym dokładniej jest ten film? I wiesz może jaki jest jego tytuł po ang.?
Awatar użytkownika
Ireth

Post autor: Ireth »

Orginalny tytuł "Must love dogs".taaa,polskie tłumaczenie jakoś tego nie odzwierciedla :mrgreen: .Film jest o babce 37 lat,która po rozwodzie jest z lekka załamana a jej rodzinka(2 siostry,brat i ojciec) na siłe ją chcą umówić i wyswatać z kimś,bo twierdzą,że 8 miesięcy od rozwodu to już dużo.Jej siostra za jej plecami daje do internetu jej ogłoszenie no i zgłasza się kilku facetów.W międzczasie zaczyna interesować się ojcem swojego ucznia(jest przedszkolanką).Jak widzisz opis mało zachęcający i naprawde myślałam,że film będzie gorszy:).Ale wybrałam się ze względu na Diane lane którą b.lubie.A film okazał się być ok!
Awatar użytkownika
wiwi

O widzisz, "Must love dogs" mi już coś mówi:) Widziałam trailer tego filmu w kinie. Zapowiadał się na taki lekki filmik, który przyjemnie obejrzeć :)
Awatar użytkownika
emeralda

Post autor: emeralda »

Ogladalam niedawno Wojne swiatow - nic specjalnego. A w kinie bylam na Kronikach Narnii - niby film dla dzieci ale niezwykly, ladnie zrobiony, pelen cudownosci i dobra, poza tym podobalo mi sie to w wersji ksiazkowej. Kiedys ogladalam tez brytyjski serial i tez mi sie podobal. I jeszcze mi sie podobal film W 80 dni dookola swiata z Jackie Chanem - ogladalam wiele wersji, wiem, jak sie konczy o co chodzi, ale mozna bylo obejrzec z przyjemnoscia, no i te piekne kolory i humor;)
Awatar użytkownika
Brooke

Mogę polecić:
„Polowanie na druhny”( Wedding Crashers)- Komedia romantyczna z Owen’em Wilson’em; Vince’em Vaughno i Rachel McAdams. Historia opowiada o dwóch uganiających się za spódniczkami mężczyznach, którzy mają nietypowe zajęcie: chodzą na przypadkowe wesela – w celach towarzyskich… moja ocena 9
mailo pisze:A ogladal ktos moze "Egzorcyzmy Emily" albo "Klucz do koszmaru?" podobno super sa.
„Klucz do koszmaru” oglądałam już dawno temu i oceniłabym go na 8
„Egzorcyzmy Emily Rose” oceniłabym na 9
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

A oglądał ktoś Plan lotu?
Super film!
Awatar użytkownika
wiwi

Oglądałam Plan Lotu, bardzo lubię Jodie Foster, ale film był taki sobie - 6,5/10 :) Co do Wedding Crashers to nie byłam zachwycona, już fajniejszy był The Wedding Date (polskie tłumaczenie: Pretty Man, czyli chłopak do wynajęcia). Jak oglądałam ten film, to myślałam, że główni bohaterowie są jeszcze przed trzydziestką. A prawda jest taka, że aktor ma 42 lata, aktorka 37 :shock:
Awatar użytkownika
Brooke

„Ekspres polarny”(Polar Express) familijny-z Tomem Hanks’em w głównej roli. Opowiada o chłopcu, którego mocna wiara w Świętego Mikołaja, zaowocowała w niezwykłą podróżą na Biegun Północny… moja ocena 7
„Szybcy i wściekli”(Fast and the Furious) sensacyjny- dynamiczna historia osadzona w Los Angeles, w realiach bezwzględnego świata nielegalnych wyścigów samochodowych, w których zwycięstwo oznacza klucz do władzy… moja ocena 6
„Czterej bracia” (Four Brothers) dramat kriminalny- Historia o czterech przyrodnich braciach, którzy spotykają się po latach na pogrzebie swojej przybranej matki, która została brutalnie zamordowana. Bracia postanawiają odszukać morderców i zemścić się.Występują: Mark Wahlberg, Tyrese Gibbon, André Beniamin, Garrett Hedlund. Moja ocena 7
„Dziewczyna z Alabamy” (Sweet Home Alabama) komedia romantyczna- Nowojorska projektantka mody Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) nieoczekiwanie zaręcza się z najbardziej pożądanym kawalerem w mieście - Andrew (Patrick Dempsey)... Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie fakt, że jej przeszłość kryje wiele tajemnic… moja ocena 7
„Red Ele”thriller-Podróż samolotem dla pewnej dziewczyny staje się koszmarem. Zostaje zakładniczką współpasażera, który grozi, że zabije jej ojca… moja ocena 9
„Pan życia i śmierci” (Lord of War) sensacyjny-(Nicolas Cage) Niebezpieczny, gotowy na wszystko, przebiegły handlarz broni w swojej profesji osiągnął wyżyny. Pasmo jego „sukcesów” przerywa jednak spotkanie z wrogiem, którego nigdy nie oczekiwał – z własnym sumieniem… moja ocena 6
„Broken Flowers”obyczajowy (Bill Murray)- Dona Johnstona, mężczyznę stroniącego od wszelkich trwałych związków, rzuca jego ostatnia narzeczona. W tym samym czasie Don otrzymuje tajemniczy różowy list, w którym anonimowy donosiciel informuje go, że ma syna, który chciałby się z nim spotkać. Don postanawia odwiedzić swoje byłe kochanki i sprawdzić, która z nich pomoże mu rozwiązać zagadkę tajemniczego listu. Moja ocena 8
Polecam gorąco!! Wkrótce pojawi się na dużym ekranie!!
„Jaskinia” (Cave) horror-Grupa 7 grotołazów odnajduje tajemniczą sieć jaskiń. Jednak żaden z członków ekspedycji nie powrócił nigdy na powierzchnie. Zorganizowano grupę poszukiwawczą, która ma ustalić, co się stało z zaginionymi naukowcami. Kiedy docierają na miejsce dokonują straszliwego odkrycia… moja ocena 9
„Descent” thiller – grupa koleżanek kocha ekstremalne wycieczki znajdują jaskinie, w której zostają zasypane przez lawinę, szukając wyjścia napotykają się na … zobaczcie sami!! moja ocena 10
ODPOWIEDZ