Problem polega na tym, że niektórzy po prostu nie oceniają danej postaci za jej realne zasługi, wkład w fabułę w danym tygodniu, a kierują się tym, że to jest ich ulubiona postać. No bo powiedzcie mi, że tak nie jest? To był odwieczny problem na tym forum, także przy innym plebiscytach. I to się tyczy nie tylko Brooke, ale jej w dużej mierze. Brooke ma takich fanów, którzy zagłosują na nią w ankiecie, nawet jesli pojawi się w danym tygodniu tylko w jednym odcinku i nic konkretnego nie zrobi.
Inna sprawa też jest taka, że co dnia na forum wchodzi ok. 25-30 userów i dlaczego wielu z nich nie chce głosować?
A Brooke prędzej czy później się nie pojawi w ankiecie, bo TVP1 ukazuje tylko cztery odcinki na tydzień. KKL to człowiek, nie robot. Na pewno w końcu zrobi sobie przerwę i przez parę odcinków jej nie zobaczymy, tak jak ostatnio nie było przez 3 tygodnie Taylor (Hunter Tylo) i dopiero dzisiaj się pojawiła pierwszy raz po wakacjach.
Inna sprawa też jest taka, że co dnia na forum wchodzi ok. 25-30 userów i dlaczego wielu z nich nie chce głosować?
A Brooke prędzej czy później się nie pojawi w ankiecie, bo TVP1 ukazuje tylko cztery odcinki na tydzień. KKL to człowiek, nie robot. Na pewno w końcu zrobi sobie przerwę i przez parę odcinków jej nie zobaczymy, tak jak ostatnio nie było przez 3 tygodnie Taylor (Hunter Tylo) i dopiero dzisiaj się pojawiła pierwszy raz po wakacjach.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Masz rację Deaconie ! Np. taka Amber - wygrała poprzednie głosowanie i teraz zarobiła 3 głosy bo to przez większości ulubiona postać, która wróciła po kilku latach do serialu, a odkąd wróciła to nic konkretnego nie robi tylko uchodzi za tło. Ja głosuję na daną postać kierując się tym co konkretnie ważnego i ciekawego zrobiła w danym tygodniu. Np. teraz zagłosowałem na Stephanie bo uważam, że dużo udzielała się w poprzednim tygodniu.
Administrator
Brooke - 3 (17%)
Ridge - 0 (0%)
Stephanie - 1 (5%)
Eric - 0 (0%)
Bridget - 2 (11%)
Nick - 0 (0%)
Agnes - 0 (0%)
Whip - 1 (5%)
Amber - 3 (17%)
Jackie - 1 (5%)
Hope - 0 (0%)
Oliver - 0 (0%)
Steffy - 1 (5%)
Katie - 0 (0%)
Bill - 3 (17%)
Justin - 1 (5%)
Pamela - 1 (5%)
Stephen - 0 (0%)
Thorne - 0 (0%)
prawniczka Forresterów - 0 (0%)
Jarett - 0 (0%)
arbiter - 0 (0%)
Zagłosowało 9 osób i oddano 17 głosów. Po raz pierwszy wygrały ex aequo 3 postacie: Brooke, Amber i Bill. Nie będzie dogrywki, zasada jest taka, że może wygrać więcej niż jedna postać.
Zgadzam się z powyższymi głosami, że głosuje za mało osób. Zachęcam do udziału w kolejnych głosowaniach. Mam nadzieję, że w kolejnym będzie dwucyfrowa liczba głosujących. Wtedy wyniki mogą być bardziej miarodajne.
Nie będzie (przynajmniej na razie) wykluczania żadnej postaci. Nadal będą brane pod uwagę postacie, które wystąpiły w danym tygodniu.
Ja oddaję głos na postacie, które najlepiej wypadły w danym tygodniu, nie za ogólny całokształt, czy sympatie, bo ja tak naprawdę nie mam jednej, czy dwóch ulubionych postaci.
Ridge - 0 (0%)
Stephanie - 1 (5%)
Eric - 0 (0%)
Bridget - 2 (11%)
Nick - 0 (0%)
Agnes - 0 (0%)
Whip - 1 (5%)
Amber - 3 (17%)
Jackie - 1 (5%)
Hope - 0 (0%)
Oliver - 0 (0%)
Steffy - 1 (5%)
Katie - 0 (0%)
Bill - 3 (17%)
Justin - 1 (5%)
Pamela - 1 (5%)
Stephen - 0 (0%)
Thorne - 0 (0%)
prawniczka Forresterów - 0 (0%)
Jarett - 0 (0%)
arbiter - 0 (0%)
Zagłosowało 9 osób i oddano 17 głosów. Po raz pierwszy wygrały ex aequo 3 postacie: Brooke, Amber i Bill. Nie będzie dogrywki, zasada jest taka, że może wygrać więcej niż jedna postać.
Zgadzam się z powyższymi głosami, że głosuje za mało osób. Zachęcam do udziału w kolejnych głosowaniach. Mam nadzieję, że w kolejnym będzie dwucyfrowa liczba głosujących. Wtedy wyniki mogą być bardziej miarodajne.
Nie będzie (przynajmniej na razie) wykluczania żadnej postaci. Nadal będą brane pod uwagę postacie, które wystąpiły w danym tygodniu.
Ja oddaję głos na postacie, które najlepiej wypadły w danym tygodniu, nie za ogólny całokształt, czy sympatie, bo ja tak naprawdę nie mam jednej, czy dwóch ulubionych postaci.
Skoro mowa o Brooke. Z tego co widzę, to w tej chwili ona jest w główną bohaterką wydarzeń, to dzięki jej ,,popisom'' cała akcja się zaczęła. Więc w czym problem, że Brooke uzyskuje obecnie takie poparcie ? Bezmyślność Logan powoduje, iż od kilku tygodni cała fabuła kręci się głównie wokół jej osoby. Jeżeli komuś to się nie podoba to niech pisze listy do B&B albo przestanie oglądać serial.DeaconFan pisze:Problem polega na tym, że niektórzy po prostu nie oceniają danej postaci za jej realne zasługi, wkład w fabułę w danym tygodniu, a kierują się tym, że to jest ich ulubiona postać. No bo powiedzcie mi, że tak nie jest? To był odwieczny problem na tym forum, także przy innym plebiscytach. I to się tyczy nie tylko Brooke, ale jej w dużej mierze. Brooke ma takich fanów, którzy zagłosują na nią w ankiecie, nawet jesli pojawi się w danym tygodniu tylko w jednym odcinku i nic konkretnego nie zrobi.
Absurd.
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Forum Brooke www.katherinekellylang.fora.pl
Wokół Brooke w dużej mierze serial kręci się od ponad 20 lat, jej bezmyślność również jest nieustającaRobi pisze:Skoro mowa o Brooke. Z tego co widzę, to w tej chwili ona jest w główną bohaterką wydarzeń, to dzięki jej ,,popisom'' cała akcja się zaczęła. Więc w czym problem, że Brooke uzyskuje obecnie takie poparcie ? Bezmyślność Logan powoduje, iż od kilku tygodni cała fabuła kręci się główniej wokół jej osoby. Jeżeli komuś to się nie podoba to niech piszę listy do B&B albo przestanie oglądać serial.
Absurd.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Warto się zastanowić - oczywiście. Ale należy - według swojej oceny - głosować na tych, którzy przyczynili się do rozkręcenia fabuły. Jak słusznie zauważyłeś, Brooke od początku serialu jest czołową postacią, i głównie wokół jej problemów kręcą się wątki. To powoduje, iż na przestrzeni lat ,,uzbierała'' sobie grono fanów, którzy znacznie przychylniej na nią patrzą niż na innych.DeaconFan pisze:Wokół Brooke w dużej mierze serial kręci się od ponad 20 lat, jej bezmyślność również jest nieustająca ale inni bohaterowie też są ważni i coś robią i jednak warto czasem się zastanowić, czy głosowanie na Logan co tydzień nie jest nudne? I może dać czasem głos innym bohaterom?
Być może wyniki nie są słuszne ( chodzi mi o kolejność ) ale też nie fałszywe. Jeżeli do wygrania są potrzebne 3 głosy to raczej źle świadczy o osobach na forum, albo ich braku.
[scroll][you] Zapraszam na Forum Katherine Kelly Lang, serialowej Brooke Logan Forrester[/scroll]
Administrator
Administrator
Zakończyło się 5 głosowanie na najlepszą postać tygodnia. Zagłosowało 9 osób. Wyniki rozkładają się w następujący sposób:
Brooke: - 2 (13%)
Ridge - 3 (20%)
Steffy - 2 (13%)
Oliver - 1 (6%)
Hope - 1 (6%)
Rick - 1 (6%)
Stephanie - 0 (0%)
Taylor - 3 (20%)
Nick - 0 (0%)
Agnes - 0 (0%)
Justin - 1 (6%)
Liam - 1 (6%)
informatyk - 0 (0%)
Tym razem wygrali ex aequo Taylor i Ridge.
Zapraszam na kolejne głosowanie.
Brooke: - 2 (13%)
Ridge - 3 (20%)
Steffy - 2 (13%)
Oliver - 1 (6%)
Hope - 1 (6%)
Rick - 1 (6%)
Stephanie - 0 (0%)
Taylor - 3 (20%)
Nick - 0 (0%)
Agnes - 0 (0%)
Justin - 1 (6%)
Liam - 1 (6%)
informatyk - 0 (0%)
Tym razem wygrali ex aequo Taylor i Ridge.
Zapraszam na kolejne głosowanie.
Administrator
Administrator
Rozważam teraz dwa scenariusze. Albo zostaną przeprowadzone dwa osobne głosowania - jedno dotyczące odcinków z tego tygodnia (byłoby ono wcześniej, we wtorek), a drugie już o tradycyjnej porze. Drugie rozwiązanie jest takie, że będzie jedno -obejmujące dwa tygodnie. Któryś z tych wariantów zostanie wybrany w zależności od sytuacji, jaka będzie występować.
Administrator
Administrator