Najlepsza postać kwietnia i części maja 2025 roku

Czas głosowania minął 2025-07-24, 23:00

Liczba głosów: 35
Thomas (1) 3%
Ridge (1) 3%
Eric (1) 3%
Hope Brak głosów
Brooke (3) 9%
Taylor (1) 3%
Steffy (3) 9%
Sheila (5) 14%
Deacon (4) 11%
Carter (1) 3%
Quinn (3) 9%
Finn Brak głosów
Zende Brak głosów
Donna (4) 11%
Bill (1) 3%
Li Brak głosów
Kelly (3) 9%
Douglas (1) 3%
Katie Brak głosów
Liam (1) 3%
Wyatt (2) 6%
Paris Brak głosów
Jordan (kurator sądowy) Brak głosów
barman Brak głosów
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Problem polega na tym, że niektórzy po prostu nie oceniają danej postaci za jej realne zasługi, wkład w fabułę w danym tygodniu, a kierują się tym, że to jest ich ulubiona postać. No bo powiedzcie mi, że tak nie jest? To był odwieczny problem na tym forum, także przy innym plebiscytach. I to się tyczy nie tylko Brooke, ale jej w dużej mierze. Brooke ma takich fanów, którzy zagłosują na nią w ankiecie, nawet jesli pojawi się w danym tygodniu tylko w jednym odcinku i nic konkretnego nie zrobi.

Inna sprawa też jest taka, że co dnia na forum wchodzi ok. 25-30 userów i dlaczego wielu z nich nie chce głosować?

A Brooke prędzej czy później się nie pojawi w ankiecie, bo TVP1 ukazuje tylko cztery odcinki na tydzień. KKL to człowiek, nie robot. Na pewno w końcu zrobi sobie przerwę i przez parę odcinków jej nie zobaczymy, tak jak ostatnio nie było przez 3 tygodnie Taylor (Hunter Tylo) i dopiero dzisiaj się pojawiła pierwszy raz po wakacjach.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: bosskicinu »

Masz rację Deaconie ! Np. taka Amber - wygrała poprzednie głosowanie i teraz zarobiła 3 głosy bo to przez większości ulubiona postać, która wróciła po kilku latach do serialu, a odkąd wróciła to nic konkretnego nie robi tylko uchodzi za tło. Ja głosuję na daną postać kierując się tym co konkretnie ważnego i ciekawego zrobiła w danym tygodniu. Np. teraz zagłosowałem na Stephanie bo uważam, że dużo udzielała się w poprzednim tygodniu.
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Brooke - 3 (17%)
Ridge - 0 (0%)
Stephanie - 1 (5%)
Eric - 0 (0%)
Bridget - 2 (11%)
Nick - 0 (0%)
Agnes - 0 (0%)
Whip - 1 (5%)
Amber - 3 (17%)
Jackie - 1 (5%)
Hope - 0 (0%)
Oliver - 0 (0%)
Steffy - 1 (5%)
Katie - 0 (0%)
Bill - 3 (17%)
Justin - 1 (5%)
Pamela - 1 (5%)
Stephen - 0 (0%)
Thorne - 0 (0%)
prawniczka Forresterów - 0 (0%)
Jarett - 0 (0%)
arbiter - 0 (0%)

Zagłosowało 9 osób i oddano 17 głosów. Po raz pierwszy wygrały ex aequo 3 postacie: Brooke, Amber i Bill. Nie będzie dogrywki, zasada jest taka, że może wygrać więcej niż jedna postać.

Zgadzam się z powyższymi głosami, że głosuje za mało osób. Zachęcam do udziału w kolejnych głosowaniach. Mam nadzieję, że w kolejnym będzie dwucyfrowa liczba głosujących. Wtedy wyniki mogą być bardziej miarodajne.
Nie będzie (przynajmniej na razie) wykluczania żadnej postaci. Nadal będą brane pod uwagę postacie, które wystąpiły w danym tygodniu.

Ja oddaję głos na postacie, które najlepiej wypadły w danym tygodniu, nie za ogólny całokształt, czy sympatie, bo ja tak naprawdę nie mam jednej, czy dwóch ulubionych postaci.

Post autor: Robi »

DeaconFan pisze:Problem polega na tym, że niektórzy po prostu nie oceniają danej postaci za jej realne zasługi, wkład w fabułę w danym tygodniu, a kierują się tym, że to jest ich ulubiona postać. No bo powiedzcie mi, że tak nie jest? To był odwieczny problem na tym forum, także przy innym plebiscytach. I to się tyczy nie tylko Brooke, ale jej w dużej mierze. Brooke ma takich fanów, którzy zagłosują na nią w ankiecie, nawet jesli pojawi się w danym tygodniu tylko w jednym odcinku i nic konkretnego nie zrobi.
Skoro mowa o Brooke. Z tego co widzę, to w tej chwili ona jest w główną bohaterką wydarzeń, to dzięki jej ,,popisom'' cała akcja się zaczęła. Więc w czym problem, że Brooke uzyskuje obecnie takie poparcie ? Bezmyślność Logan powoduje, iż od kilku tygodni cała fabuła kręci się głównie wokół jej osoby. Jeżeli komuś to się nie podoba to niech pisze listy do B&B albo przestanie oglądać serial.
Absurd.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Robi pisze:Skoro mowa o Brooke. Z tego co widzę, to w tej chwili ona jest w główną bohaterką wydarzeń, to dzięki jej ,,popisom'' cała akcja się zaczęła. Więc w czym problem, że Brooke uzyskuje obecnie takie poparcie ? Bezmyślność Logan powoduje, iż od kilku tygodni cała fabuła kręci się główniej wokół jej osoby. Jeżeli komuś to się nie podoba to niech piszę listy do B&B albo przestanie oglądać serial.

Absurd.
Wokół Brooke w dużej mierze serial kręci się od ponad 20 lat, jej bezmyślność również jest nieustająca :lol: ale inni bohaterowie też są ważni i coś robią i jednak warto czasem się zastanowić, czy głosowanie na Logan co tydzień nie jest nudne? I może dać czasem głos innym bohaterom?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Robi »

DeaconFan pisze:Wokół Brooke w dużej mierze serial kręci się od ponad 20 lat, jej bezmyślność również jest nieustająca ale inni bohaterowie też są ważni i coś robią i jednak warto czasem się zastanowić, czy głosowanie na Logan co tydzień nie jest nudne? I może dać czasem głos innym bohaterom?
Warto się zastanowić - oczywiście. Ale należy - według swojej oceny - głosować na tych, którzy przyczynili się do rozkręcenia fabuły. Jak słusznie zauważyłeś, Brooke od początku serialu jest czołową postacią, i głównie wokół jej problemów kręcą się wątki. To powoduje, iż na przestrzeni lat ,,uzbierała'' sobie grono fanów, którzy znacznie przychylniej na nią patrzą niż na innych.
Być może wyniki nie są słuszne ( chodzi mi o kolejność ) ale też nie fałszywe. Jeżeli do wygrania są potrzebne 3 głosy to raczej źle świadczy o osobach na forum, albo ich braku.
Administrator
Administrator

Najwyższy czas rozpocząć piąte głosowanie na najlepszą postać tygodnia. Liczymy na większy udział forumowiczów w głosowaniu. Plebiscyt potrwa do niedzieli, mniej więcej do 23.25. Zasady są takie same, jak w poprzednich edycjach.
Administrator
Administrator

Zakończyło się 5 głosowanie na najlepszą postać tygodnia. Zagłosowało 9 osób. Wyniki rozkładają się w następujący sposób:

Brooke: - 2 (13%)
Ridge - 3 (20%)
Steffy - 2 (13%)
Oliver - 1 (6%)
Hope - 1 (6%)
Rick - 1 (6%)
Stephanie - 0 (0%)
Taylor - 3 (20%)
Nick - 0 (0%)
Agnes - 0 (0%)
Justin - 1 (6%)
Liam - 1 (6%)
informatyk - 0 (0%)

Tym razem wygrali ex aequo Taylor i Ridge. :wink:
Zapraszam na kolejne głosowanie.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Wreszcie jakiś fajny wynik :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Administrator
Administrator

Kolejne głosowanie na najlepszą postać tygodnia przenoszę na przyszły tydzień.

Popieram tylko wtedy zrób głosowanie z 2 tygodni żeby sprawiedliwie było ;)
Administrator
Administrator

Rozważam teraz dwa scenariusze. Albo zostaną przeprowadzone dwa osobne głosowania - jedno dotyczące odcinków z tego tygodnia (byłoby ono wcześniej, we wtorek), a drugie już o tradycyjnej porze. Drugie rozwiązanie jest takie, że będzie jedno -obejmujące dwa tygodnie. Któryś z tych wariantów zostanie wybrany w zależności od sytuacji, jaka będzie występować.

Dawidku myślę, że możesz już przeprowadzić głoswanie z tamtego tygodnia, którego nie mogło się odbyć z powodu tego wirusa.
Administrator
Administrator

Głosowanie odbędzie się jutro, zakończy się w piątek i potem od razu rozpocznie się głosowanie za obecny tydzień. :wink:
Administrator
Administrator

Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem. Rozpoczynamy 6 głosowanie na najlepszą postać tygodnia (tydzień 7 - 10.10.2013). Głosowanie potrwa do piątku do około 20.30, jeszcze tego samego dnia rozpocznie się 7 głosowanie obejmujące odcinki z tego tygodnia. Zapraszam do głosowania. :wink:
ODPOWIEDZ