24 godziny (24)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Szkoda, że nie mam Canał+ :( Czwarta seria jest dziwna i źle się kończy; [glow=black]Jack umiera na rękach Kim[/glow] :cry:
[glow=black]Akcja sezonu rozpoczyna się o siódmej rano. Wszystko rozpoczyna się 18 miesięcy po dramatycznych wydarzeniach z sezonu 3. Na czele CTU stoi teraz Erin Driscoll, twarda i nieustępliwa agentka rządowa, której jednym z pierwszych priorytetów było pozbycie się Jacka, zanim przejmie swoje nowe obowiązki. Tymczasem po ataku bombowym na podmiejski pociąg, Jack, który obecnie pracuje dla sekretarza obrony Jamesa Hellera i związany jest uczuciowo z jego zamężną córką Audrey Raines, zmuszony jest nagle wrócić do CTU na spotkanie z Driscoll...[/glow]
Abec

Post autor: Abec »

A wiedzieliście o tym, że jest też komiks osadzony w swiecie 24 ::chytry:: :wink:
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
thorne1982

Post autor: thorne1982 »

ja juz na 6 SEZONIE piatym odcinku jestem, to co sie w nim dzieje to padaka, nawet jest motyw ala bold and... :) pewna rodzinna tajemnica:D
Gabra-Sheila

Abec pisze:A wiedzieliście o tym, że jest też komiks osadzony w swiecie 24 ::chytry:: :wink:
Ja nie wiedziałam :P Napisali o tym kiedyś w ŚŚ :PP Ale wtedy jeszcze nie byłam fanką 24 :P

A ja myślałam, że 24 godziny skończą się na 5 serii... Tak bardzo się cieszę, że byłam wbłedzie :: bow :: Od stycznia telewizja FOX emituje 6 serię :mrgreen:
Ale 6 seria jest trochę dziwna :roll: Głupio się zaczyna:
[glow=black]Po 20 miesiącach spędzonych w chińskim więzieniu, Jack zostaje wykupiony przez Wayne'a Palmera, który sprawuje urząd Prezydenta USA. Bauer zostaje wysłany do terrorysty Abu Fayed'a, który żądał go w zamian za przerwanie nieustających ataków na terenie Stanów. Jack wraz z dawnymi współpracownikami z CTU oraz Białego Domu musi powstrzymać Fayed'a przed użyciem pięciu sowieckich miniaturowych bomb atomowych.[/glow]
Ale ta seria jest ciekawa (jak wszystkie zresztą :wink: )

A oto kilka fot serialowego Jacka Bauera ze swoją ,,córeczką" Kim, czyli Kiefer sutherland i Elisha Cuthbert :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na końcu są zdjęcia promujące I i II serie 24 hours :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Bardzo lubię ten serial. Mam nadzieję, że Polsat powtórzy jeszcze kiedyś drugą serię, bo sporadycznie oglądałem te odcinki (głównie ze względu na dość późną porę ich emisji).
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Gabra-Sheila

Druga seria była świetna!!! :D Szkoda, że Polsat na tych wakacjach nie dał 3 serii :( A bardzo na to liczyłam. Mam nadzieję, że zrobi to na następnych :wink:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Jack Bauer na antenie Czwórki!
Mamy bardzo dobrą wiadomość dla wszystkich fanów serialu "24" (Przez 24 godziny). W przyszłym tygodniu emisję drugiego sezonu tego serialu rozpocznie Czwórka (stare TV4).
Serial będzie emitowany w każdy piątek od godziny 21.05. Pokazane będą po dwa odcinki.

Fajnie, że Czwórka powtórzy drugi sezon "24 godzin". A odcinki tej serii oglądałem sporadycznie i z chęcią obejrzałbym je wszystkie. Dla mnie to idealna pora emisji. Mam nadzieję, że potem będą emitowane kolejne sezony. A tak właściwie to który teraz jest sezon w USA?
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
GL Forever

Post autor: GL Forever »

Na razie jest 6 sezonów. Z 7 jest problem ze względu na strajk scenarzystów. Poczytaj sobie na wikipedii ::jezyk::
Gabra-Sheila

A Kiefer Sutherland przebywa jeszcze w areszcie. Trafił tam za jazdę po pijaku :( ::kwasny:: Strażnik tego więzienia powiedział, że Kief nie sprawia problemów i zachowuje się jak wzorowy więzień :) To więzienie na pewno da mu nauczkę i nie będzie już takich głupot robił ::ok:: I jak tam DeaconFan-oglądasz drugą serie? :zeby: Pamiętam jak Jack już w drugim odcinku rozrabiał ::jezyk:: Straszne były odcinki w nocy, gdzieś ok 2., 3. Ale teraz jest pewnie jeszcze południe ;)
Awatar użytkownika
DeaconFan

Oczywiście, ze oglądam. :D
Ale te pierwsze odcinki jeszcze oglądałem i pamiętam co w nich było, więc nie jestem jak narazie niczym zaskoczony. Przestałem oglądać 2 sezon chyba wtedy jak Jack niby torturował żonę i dzieci jakiegoś terrorysty. Wiesz może Gabra, który to odcinek :?:
A tak w ogóle to ciekawe czy TV4 wyemituje też pozostałe sezony. W USA było już sześć sezonów, a u nas dopiero dwa. ::kwasny::
Gabra-Sheila

Wiesz Deaconie, nie moglam sobie przypomnieć tej sceny :| , ale w końcu sobie przypomniałam i on ich nie torturował czy tam zabił, to było tak zrobione by ten terrorysta im coś powiedział. A ktory to był odc., pierwszy czy drugi jak Jack zabił tego gościa na początku, uciął jego głowę i wsadzil do torby? I pomyśleć, że gdyby nie to, to nie wiadomo jakby dalej się potoczyły losy Jacka :) Niedlugo pewnie pojawi się Sherri, była taka piękna, ale robiła bardzo głupie rzeczy :evil: Ale i tak najgorsze są odcinki w nocy ::kwasny:: ::bojesie:: Deacon, nie przegap ich! : )
Awatar użytkownika
DeaconFan

No, wątek Sherri bardzo mnie ciekawi. Ciekaw jestem czy ona działa dla dobra męża, czy przeciwko niemu?
Przypomniałem sobie, że chyba jednak skończyłem oglądać sezon 2, jak okazało się, że Marie Warner działa z terrorystami. Chyba Jack i inni agenci ścigali ją na jakimś lotnisku, gdzie była podłożona jakaś bomba.
A teraz chyba szykują nam się sceny Jack vs Nina. :zeby: Już nie mogę się doczekać powrotu Niny Myers.
Gabra-Sheila

Sceny z Niną były ciekawe 8) Jack nienawidził tej kobiety, ale musiał z nią rozmawiać itd. To, że Marie wspólpracowałą z terrorystami, to nie było na końcu, tylko gdzieś w połowie, może troche dalej jak połowie. [shadow=black]Nigdy nie zapomnę, jak palnęła kulkę swojemu narzeczonemu :P [/shadow] Ale nie wiem, czy Ty to widziałeś, czy nie ::jezyk::
Awatar użytkownika
DeaconFan

Widziałem tą scenę. Polubiłem Rezę. Szkoda, że zginął. Pamiętam jak na początku podejrzewałem o go o kontakty z terrorystami, potem podejrzewałem o to ojca Marie i Kate - Boba, ale to też nie był on. Przeżyłem duże zaskoczenie, jak dowiedziałem się, że to Marie jest powiązana z terrorystami.
Abec

Post autor: Abec »

Z tą sceną z torturami było tak, że Jack odegrał te 'tortury' przed wszystkimi, przez co m.in. Kate, która już wtedy zaczynała się w nim podkochiwać, go znienawidziła. A potem pokazał jej prawdę. A jeszcze później, i już po zakończeniu akcji tego sezonu, związali się ze sobą ;) :serce:

Sherry chciała się zemścić na mężu, bo, zresztą słusznie, uznała, że to nie fair, że najpierw po równo pracowali na jego karierę, występowali w mediach, razem po nocy przeglądali dokumenty, mąż konsultował z nią każdą decyzję - a teraz tylko on ma z tego profity. A to, że słusznie ją rzucił w końcówce pierwszego sezonu, to już co innego.

Swoją drogą, zwróciliscie uwagę, że John Terry gra bardzo podobne postacie w 24 i a LOST? ::chytry::
ODPOWIEDZ