Post autor: Sexi Ricky »

Goku pisze:Byłem wczoraj na maratonie trzech ostatnich "Pił" w Silver Screenie i muszę przyznać, że zakończenie serii kompletnie im nie wyszło(choć przynajmniej nie było tak nudno jak w częściach IV i VI). Film jest już nastawiony tylko i wyłącznie na wywołanie obrzydzenia u widzów(zazwyczaj mi to nie przeszkadza, bo najczęściej to tylko komputerowo wygenerowana krew i flaki, ale tym razem na dwie sceny - z wyjmowaniem pewnego haczyka oraz z zębami - ledwo mogłem patrzeć), a zwrot akcji na koniec chyba najłatwiejszy do przewidzenia z całej serii. No i to 3D, którego właściwie mogłoby nie być, bo można je dostrzec tylko w kilku scenach. Moja ocena dla poszczególnych części z serii:

Piła - 7/10
Piła II - 6/10
Piła III - 4/10
Piła IV - 1/10
Piła V - 5/10
Piła VI - 2/10
Piła VII - 3/10
Zgadzam się, że praktycznie nie odczuwało się efektów 3D podczas siódmej części Piły 8) Według mnie była faktycznie trochę przewidująca, ale zarazem ciekawa (tzn. pułapki mi się podobały). Trochę przesadzone sceny np. kiedy bohater wyrywa sobie zęby towarzyszy temu za dużo krwi.

Jednak to wcale nie musi być ostatnia część. Z tego co pamiętam to Piła V miała być już tą ostatnią. Tak więc, aby do Piły VIII w 3D plus efekty specjalne 8) 8)

Jeśli chodzi o ''Wrota do piekieł'' to określiłbym ten film mianem nieudanej komedii. To ma być horror? ::kwasny:: ''Czwarty stopień'' zaś bardzo mnie wynudził. Jedyne co podczas tegorocznego maratonu mi się podobało to ''Zejście 2''. ''Koszmar z ulicy Wiązów '' też nienajgorszy, ale oglądałem go już w wakacje.

Post autor: mailo »

Ja zaraz jadę do kina ze znajomymi na "Piranię 3D". Ale tylko dlatego, ze jest promocja za 11 zł :lol:

Post autor: Sexi Ricky »

Dziś obejrzałem ''Kac Vegas'' z 2009 roku. Przyznam, że komedia ta jest fenomenalna. Historia wciągająca od początku do końca. Poza tym prawie przez cały czas śmiałem się do rozpuku. Dawno nie widziałem tak dobrego filmu tego gatunku :mrgreen: :mrgreen: Serdecznie polecam tym, którzy nie widzieli.

Post autor: Goku »

A ja obejrzałem w końcu "Incepcję" i mam mieszane uczucia. Niby film mi się podobał, ale jednak bardziej podobała mi się "Wyspa Tajemnic", a także dwa starsze filmy Nolana - "Memento" i "Prestiż".

Post autor: mailo »

Goku pisze: Niby film mi się podobał, ale jednak bardziej podobała mi się "Wyspa Tajemnic", a także dwa starsze filmy Nolana - "Memento" i "Prestiż".
O tak świetne filmy. Przede wszystkim liczy się pomysł, żeby zaskoczyć widza...

Post autor: Tiril »

Filmy same w sobie dobre, ale nie dadzą rady zaskoczyć. To wszystko już było, historia znana. Bardzo przewidywalne i nie robią już tak wielkiego wrażenia.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true

Post autor: kimberly1990 »

Już jestem po premierze "Harrego Pottera i Insygniów Smierci" :zeby:
Moim skromnym zdaniem film jest naprawdę bardzo dobry :zeby: ::ok::
Chwała Davidowi Yates'owi, że film tak wiernie oddaje treść książki; że ujął jak na razie wszystkie kluczowe sceny, bez nadmiernego pomijania ważnych wątków (tak jak np. w "Księciu Półkrwi", który swoją drogą i tak był fajny xD) :: bow ::
W zasadzie dobrze więc, że film został podzielony na dwie części ::ok:: :wink:

Myślę ogólnie, że każdy znajdzie z nim coś dla siebie: jest sporo wartkiej akcji, trzyma w napięciu; część scen jest naprawdę ładnych i wzruszających; kilka scen dość zabawnych :wink:

Aktorstwo jak zawsze dobre; Rupert Grint jako Ron jak zwykle przeuroczy :serce: :zeby:

+ oczywiście dobra, klimatyczna ścieżka dźwiękowa :wink:

Ogólnie film spełnił moje oczekiwania. Wiele scen zostało wykonanych dokładnie tak, jak sobie je wyobrażałam, czytająć książkę :wink:
Apetyt na część drugą "Insygniów..." oczywiście wzrastał z każdą chwilą oglądania filmu :zeby:
Już na dzień dzieisjszy śmiało mówię: nie mogę się doczekać, myślę, że część II będzie równie dobra, a może nawet i jeszcze lepsza (biorąc pod uwagę mnóstwo akcji w związku z bitwą w Hogwarcie) ::krzyw:: :zeby:

Post autor: Tęczowy »

Ja właśnie wróciłem z kina i też jestem pod wielkim wrażeniem, aczkolwiek nie mogę być obiektywny, bo wychowywałem się z Potterem i po prostu jestem maniakiem :P Poza tym od czasu ostatniego filmu do tego minęło sporo czasu, więc fajnie sobie przypomnieć tę historię :)

Naprawdę dużo zabawnych i śmiesznych scen. Wielki plus dla Emmy Watson, która jest naprawdę bardzo utalentowana.

Scena tańca Harry'ego plus wszystkie sceny w Ministerstwie - jeden wielki śmiech, hahah :D

Post autor: Kitty »

A na którym dokładnie wydarzeniu kończy się film?

Pogrzeb Zgredka i znalezienie Czarnej Różdżki przez Voldemorta.

Post autor: wiwi »

Ja dzisiaj idę na Harry'ego ;) A oglądaliście wersje 3d? Bo u mnie w mieście nie ma takiej do wyboru... Choć całe szczęście, że można wybrać wersję z napisami :)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D

Z tego co wiem, to nie ma wersji 3d. I też wybrałem wersję z napisami.
Najfajniejsze było to, że w kinie byli sami studenci w moim wieku, wychowani na Potterze :D

Post autor: kimberly1990 »

I częśći "Insygniów..." nie ma w 3D :wink:
Miała być, ale podobno twórcy nie wyrabiali się z realizacją - nie uzyskali na czas efektu ich zadowalającego efektu, który ich zdaniem mógłby w 100% zadowolić widza - dlatego zdecydowali, że część I będzie w 2D, zac część II zostanie już zrealizowana w 3D :wink:
W sumie taka decyzja się chwali, bo po pierwsze: efekty 3D w I części "Insygniów.." są moim zdaniem zbędne (za to w II części może to wypaść, ze względu na dużo akcji związanej z bitwą, bardzo fajnie) ::jezyk:: ; po drugie: jeśli mieli, z powodu niewyrobienia się z dopracowaniem efektów 3D, zaserwować widzom słaby efekt, który w rezultacie pogorszyłby odbiór filmu, to lepiej dać wersję zwykłą :wink:

W sumie to mogę powiedzieć to samo, co mucha: moja recenzja nie jest zapewne zbyt obiektywna, bo należę do fanów Pottera ::jezyk::

A co do sceny tańca Hermiony Harrego, to z początku też mnie rozbawiła, ale jak się roztańczyli na dobre, to stwierdziłam, że w zasadzie nic w tym śmiesznego, a scena ma trochę słodko-gorzki wymiar :wink:

Post autor: wiwi »

Mnie ta scena z tańcem też rozśmieszyła, ale nie z samego faktu że tańczyli, tylko że Harry ruszał się jakby nie miał żadnej koordynacji ruchowej ;) Ogólnie film bardzo mi się podobał i mogłabym wysiedzieć od razu drugie tyle, żeby obejrzeć kolejną część. Szkoda, że trzeba czekać do lipca :(

A jak byłam na Saw 3D, to na reklamie HP było napisane, że będzie 3D w wybranych kinach. Wątpię, żeby nie wiedzieli dwa tygodnie przed premierą, że się nie wyrobią z realizacją 3D... No ale nic to. Ja i tak wolę filmy bez 3D, bo nie muszę mieć dwóch par okularów na nosie a na dłuższych filmach to się staje naprawdę niewygodne ;)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D

Post autor: Goku »

wiwi pisze:A jak byłam na Saw 3D, to na reklamie HP było napisane, że będzie 3D w wybranych kinach. Wątpię, żeby nie wiedzieli dwa tygodnie przed premierą, że się nie wyrobią z realizacją 3D...
Ale przecież ten zwiastun był starszy. Nie będą specjalnie nowego zwiastuna rozsyłać do kin, by tylko napis zmienić ;). A dopiero jakieś 1,5 miesiąca temu się pojawiła informacja, że nie będzie 3D, bo te efekty 3D, które zdążyli przez ten czas osiągnąć, nie były zadowalające.
ODPOWIEDZ