Zgadzam się, że praktycznie nie odczuwało się efektów 3D podczas siódmej części PiłyGoku pisze:Byłem wczoraj na maratonie trzech ostatnich "Pił" w Silver Screenie i muszę przyznać, że zakończenie serii kompletnie im nie wyszło(choć przynajmniej nie było tak nudno jak w częściach IV i VI). Film jest już nastawiony tylko i wyłącznie na wywołanie obrzydzenia u widzów(zazwyczaj mi to nie przeszkadza, bo najczęściej to tylko komputerowo wygenerowana krew i flaki, ale tym razem na dwie sceny - z wyjmowaniem pewnego haczyka oraz z zębami - ledwo mogłem patrzeć), a zwrot akcji na koniec chyba najłatwiejszy do przewidzenia z całej serii. No i to 3D, którego właściwie mogłoby nie być, bo można je dostrzec tylko w kilku scenach. Moja ocena dla poszczególnych części z serii:
Piła - 7/10
Piła II - 6/10
Piła III - 4/10
Piła IV - 1/10
Piła V - 5/10
Piła VI - 2/10
Piła VII - 3/10
Jednak to wcale nie musi być ostatnia część. Z tego co pamiętam to Piła V miała być już tą ostatnią. Tak więc, aby do Piły VIII w 3D plus efekty specjalne
Jeśli chodzi o ''Wrota do piekieł'' to określiłbym ten film mianem nieudanej komedii. To ma być horror?