Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Elmoo pisze:No ja jakoś nie widzę Igora w obecnej czołówce. Wyobrażasz sobie psychopatyczną twarz Igora przy przyśpiewce do PM i jeszcze z uśmiechniętymi twarzami rodzinki Wekslerów? Wyglądałby na zdjęciu niczym pedobear.
Wyobrażam sobie. :P A piosenka, jak piosenka. Co ma np. Karol Weksler albo Marian Śmiałek wspólnego z tytułową "pierwszą miłością", ze słowami użytej w czołówce piosenki? :lol: Tak samo Igor mógłby dla mnie w niej być, ze swoją (jak to ująłeś) psychopatyczną twarzą (jak dla mnie nie jest wcale taka psychopatyczna, ponadto Igor był początkowo postacią niejednoznaczną, miewał przejawy dobra).
Mareczek pisze:Oczywiście, że jest, bo PM to jedyny polski serial, który może dorównać wątkami do B&B :wink:
:: bow :: :: bow :: :: bow ::
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Elmoo

Post autor: Elmoo »

DeaconFan pisze:Karol Weksler albo Marian Śmiałek wspólnego z tytułową "pierwszą miłością"
No, ale gdzie tu porównywać Karola i Śmiałka do Igora. :? Nie chodzi mi o to, że nie mają nic wspólnego z pierwszą miłością... Nie wiem jak mam to inaczej wyrazić. Dla mnie postać Igora po prostu nie pasuje do obecnej czołówki PM. A szkoda by zmieniać czołówkę, bo jest bardzo fajna, podobnie jak muzyka.
Awatar użytkownika
DeaconFan

No, ale gdzie tu porównywać Karola i Śmiałka do Igora. Nie chodzi mi o to, że nie mają nic wspólnego z pierwszą miłością... Nie wiem jak mam to inaczej wyrazić. Dla mnie postać Igora po prostu nie pasuje do obecnej czołówki PM. A szkoda by zmieniać czołówkę, bo jest bardzo fajna, podobnie jak muzyka.
Moim zdaniem celem czołówki jest przede wszystkim ukazanie widzowi wszystkich występujących aktualnie pierwszoplanowych bohaterów, a Igor niewątpliwie takim bohaterem jest. I tyle w tym temacie. :wink: To już Ty sobie tutaj dorabiasz do tego jakąś ideologię, że ta czołówka powinna pokazywać tylko postaci pozytywne, uśmiechające się, szczęśliwe, hołdujące wartościom rodzinnym. :P

Podejrzewam, że twórcy mogli nie dodać do czołówki Igora z innego powodu, mianowicie może on znowu zniknąć po kilkudziesięciu odcinkach. Ale czy tak będzie na pewno? My tego na razie nie wiemy.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Jakby wyciąć Miśka Koterskiego, to czołówka jest naprawdę fajnie zrobiona i pomysłowa:)
Elmoo

Podoba mi się oceny wątek Bartka i Emilki. Piękna scena jak Bartek rozpłakał się i powiedział, że nie chce tracić Mirka. Zdziwiło mnie tylko, że to Norbert stał się jego powiernikiem. Fajna jest też relacja między Mirkiem, a Śmiałkiem. Widać, że obojgu zależy na odbudowaniu rodziny.
Awatar użytkownika
DeaconFan

UWAGA, naprawdę DUŻY SPOILER!

Postacią, która wkrótce pożegna się z serialem będzie... Daga. Zginie w wypadku, który został nakręcony dosłownie przedwczoraj. Uśmiercenie Dagi to decyzja scenarzystów, aktorka nie miała na nią wpływu.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Szok! :shock: :shock: :shock:
Akurat śmierci Dagi bym się nie spodziewał! Ciekawe w jakich okolicznościach - czyżby przez Igora? ::chytry:: No i kto będzie teraz pracował w atelier Sabiny? Chyba sam Dominik :P
Awatar użytkownika
bosskicinu

Post autor: bosskicinu »

Też jestem w szoku !
Zupełnie nie pomyślałem ani przez chwilę o Dadze - bardziej obstawiałem, że zginie Radek, Mikser, Natan lub ktoś z Wadlewa.

I też mnie zastanawia w jakich okolicznościach zginie: czy to przypadkowy wypadek będzie czy ktoś będzie chciał się jej pozbyć i podobnie jak Mareczek pomyślałem o Igorze.

Mimo wszystko szkoda mi będzie Dagi - lubię jej postać, to porządna dziewczyna, troszczy się o przyjaciół choć czasem potrafi być wredna. Skoro scenę śmierci nakręcali parę dni temu to zapewne w serialu zobaczymy te wydarzenia w maju lub czerwcu.

Swoją drogą to i tak od dawna w PM nie było uśmiercenia dosyć ważnej postaci. Ostatnio kto zginął z obsady głównej to chyba był Patryk w 2011 roku.
Awatar użytkownika
DeaconFan

bosskicinu pisze:Swoją drogą to i tak od dawna w PM nie było uśmiercenia dosyć ważnej postaci. Ostatnio kto zginął z obsady głównej to chyba był Patryk w 2011 roku.

Ja bym powiedział, że dość ważną postacią była Agata, która zginęła rok temu.

Z powodu śmierci Dagi, czeka nas zapewne kolejna aktualizacja czołówki. :wink:
Awatar użytkownika
bosskicinu

Fakt ! O Agacie kompletnie zapomniałem.
Elmoo

No szkoda będzie Dagi, była sympatyczną osobą. Myślę, że Igor będzie maczał w tym palce. Ciekawy tylko jestem czy scenarzyści nie mieli pomysłu na jej wątek czy to może ma mieć jakiś cel czy wpływ na następne odcinki.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Elmoo pisze:Ciekawy tylko jestem czy scenarzyści nie mieli pomysłu na jej wątek czy to może ma mieć jakiś cel czy wpływ na następne odcinki.
Myślę, że gdyby nie mieli już pomysłu na jej wątek, to by wysłali tę postać po prostu za granicę, tak jak szereg innych postaci jak Ola, Robert czy Szymon.
Awatar użytkownika
bosskicinu

Sabina niestety znowu będzie cierpieć.... rok temu straciła Agatę a niedługo Dagę - która tak naprawdę jest jej najlepszą przyjaciółką.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Mam plotę od osoby, która tam gra…
Jakiś czas temu scenarzyści chcieli przywrócić postać graną przez Olę Kisio - miałaby zmartwychwstać. Zaczęli pisać nawet scenariusze bo aktorka wyraziła chęć powrotu, ale po akcjach jej matki wyrzucili do kosza bo stwierdzili, że nie chcą czarnego PR-u i skandali związanych z tą osobą...
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Ta wiadomość zniszczyła moje życie... Bardzo chciałbym powrotu Agaty, to była niesamowita postać, zdecydowanie ciekawa i dobrze napisana
ODPOWIEDZ