Plebiscyty i konkursy

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Przez SMS też chyba jedna osoba może wysłać kikanaście. Chyba że jeden NR = 1 SMS
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

To zależy już od regulaminu. Jeśli organizator konkursu uzna, że ważny jest tylko jeden głos, to już jego decyzja. Zawsze można zrobić tak, że liczy się jeden głos, a kolejne smsy wysłane z tego samego numeru owszem byłyby płatne, ale bez wliczania do rezultatów. Tyle, że to powinno być opisane w regulaminie plebiscytu.
Odpowiadając na pytanie fandantego, uważam, że głosowanie sms-owe zwiększa prestiż konkursu, nie wiem czy bym zagłosował, zależy to od tego, kto walczyłby o wygraną. Rzadko oddaję głos w plebiscytach czy konkursach, a cena złotówki z VAT-em nie jest wg mnie wygórowana.

Fandantego dostanie dzisiaj listę osób które tutaj na forum głosowały w plebiscycie na Najlepszą Postać 2010.
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Otrzymałem listę osób, które głosowały i drogą losową padło na użytkownika o nicku czcina.

Jak przebiegało losowanie? Podobnie jak w toto lotku, zawsze przed zaznaczeniem liczb w Dużym Lotku losuję karteczki z cyfrą, teraz padło na liczbę 12.

Od Dawidka otrzymałem wszystkich użytkowników, 12 w kolejności był forumowicz CZCINA. Tak więc do niego trafi kubek jeśli oczywiście zgodzi się podać dane, jeśli odmówi to kubek trafi do kolejnej osoby z listy.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję za wszystkie oddane głosy i życzę miłego wieczoru ;)
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Dawidek
Administrator

Gratulacje dla czciny. :wink:

Moje pytanie jest następujące: z racji, że dziś rozpoczęliśmy oglądanie odcinków z 2008 roku, czy chcecie bym zorganizował kolejną edycję "MnS Forum Awards"? Zasady i kategorie byłyby takie same, jedyną zmianą byłaby rezygnacja z głosowania w postaci przedstawiania typów poprzez PW na rzecz zwykłej ankiety, w której głosujący wybierze kilka opcji z kilkudziesięciu do wyboru. Drugi etap byłby bez zmian. Ankiety powstałyby w piątek. Decyzja należy do Was, dostosuję się. Ja osobiście jestem zainteresowany kolejnym plebiscytem.
Awatar użytkownika
Robi

Post autor: Robi »

Tak ::ok:: Jestem ZA :: bow ::
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dawidek pisze:Gratulacje dla czciny. :wink:

Moje pytanie jest następujące: z racji, że dziś rozpoczęliśmy oglądanie odcinków z 2008 roku, czy chcecie bym zorganizował kolejną edycję "MnS Forum Awards"? Zasady i kategorie byłyby takie same, jedyną zmianą byłaby rezygnacja z głosowania w postaci przedstawiania typów poprzez PW na rzecz zwykłej ankiety, w której głosujący wybierze kilka opcji z kilkudziesięciu do wyboru. Drugi etap byłby bez zmian. Ankiety powstałyby w piątek. Decyzja należy do Was, dostosuję się. Ja osobiście jestem zainteresowany kolejnym plebiscytem.
Ja mam taką propozycję odnośnie wszystkich plebiscytów i głosowań na forum. Czy nie byłoby ciekawiej i mniej przewidywalnie gdyby z tych głosowań wyłączyć Brooke i Taylor tak na próbę)? Nie zrozumcie mnie źle, bo wiem że jest tu wielu fanów tych postaci, ale w poprzednich plebiscytach było tak, że wygrywała albo Brooke albo Taylor (nie we wszystkich kategoriach oczywiście ale w większości) a reszta była gdzieś z tyłu.
Aby nie było niedosytu, proponuję jakieś osobne kategorie dla tylko tych 2 postaci. Po dyskusjach na forum widać że one mają najwięcej fanów i antyfanów, ajeśli ktoś jest ich fanem to zagłosuje na nie, nie ważne w jakiej kategorii, w jakim roku serialowym (czy to będzie 2008 czy 2054) itp. Więc to mija się z celem.
Widzę , że powyższe głosowanie jest właśnie tak przeprowadzone:

Sally Spectra - 25% (7 głosów)
Dante Damiano - 0% (0 głosów)
Felicia Forrester - 3% (1 głos)
Thomas Forrester - 0% (0 głosów)
Bridget Forrester - 10% (3 głosy)
Stephen Logan - 3% (1 głos)
Donna Logan - 14% (4 głosy)
Hector Ramirez - 3% (1 głos)
Stephanie Forrester - 10% (3 głosy)
Storm Logan - 3% (1 głos)
Phoebe Forrester - 21% (6 głosów)
Rick Forrester - 3% (1 głos)

Bez Brooke i Taylor i chcialbym zeby to bylo kontynuowane w związku z Plebiscytem 2008 i innymi.
Awatar użytkownika
gzymi

Post autor: gzymi »

Ja również jestem za :)
Tomala

Post autor: Tomala »

Też jestem za przeprowadzeniem plebiscytu MnS FA. Popieram też pomysł mailo, żeby nie było Brooke i Taylor, bo to już nudne. Po co głosować skoro i tak wiadomo kto wygra i bynajmniej nie będzie to zasłużona wygrana za konkretny rok, tylko głosowanie za całokształt i ogólną sympatię do postaci.
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

mailo pisze:

Ja mam taką propozycję odnośnie wszystkich plebiscytów i głosowań na forum. Czy nie byłoby ciekawiej i mniej przewidywalnie gdyby z tych głosowań wyłączyć Brooke i Taylor tak na próbę)? Nie zrozumcie mnie źle, bo wiem że jest tu wielu fanów tych postaci, ale w poprzednich plebiscytach było tak, że wygrywała albo Brooke albo Taylor (nie we wszystkich kategoriach oczywiście ale w większości) a reszta była gdzieś z tyłu.
Aby nie było niedosytu, proponuję jakieś osobne kategorie dla tylko tych 2 postaci. Po dyskusjach na forum widać że one mają najwięcej fanów i antyfanów, ajeśli ktoś jest ich fanem to zagłosuje na nie, nie ważne w jakiej kategorii, w jakim roku serialowym (czy to będzie 2008 czy 2054) itp. Więc to mija się z celem.
Widzę , że powyższe głosowanie jest właśnie tak przeprowadzone:

Sally Spectra - 25% (7 głosów)
Dante Damiano - 0% (0 głosów)
Felicia Forrester - 3% (1 głos)
Thomas Forrester - 0% (0 głosów)
Bridget Forrester - 10% (3 głosy)
Stephen Logan - 3% (1 głos)
Donna Logan - 14% (4 głosy)
Hector Ramirez - 3% (1 głos)
Stephanie Forrester - 10% (3 głosy)
Storm Logan - 3% (1 głos)
Phoebe Forrester - 21% (6 głosów)
Rick Forrester - 3% (1 głos)

Bez Brooke i Taylor i chcialbym zeby to bylo kontynuowane w związku z Plebiscytem 2008 i innymi.
Mailo - w tegorocznej edycji Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces" Brooke i Taylor nie były nominowane z tego względu, że wygrały poprzednie edycje: Brooke w 2007 roku a Taylor w 2009 roku ;) Postać, która już raz wygrała w naszym plebiscycie nie jest już nominowana w kolejnych ;)

Co do propozycji Dawidka to jestem jak najbardziej za!

A co do wygranej - wciąż czekam na wiadomość od użytkownika czcina. Wiadomość wysłałem ponad tydzień temu i nie otrzymałem odpowiedzi. Jeśli do końca tego miesiąca czcina się nie odezwie do mnie na PW to nagrodę zdobędzie inny użytkownik - kolejny z listy :)
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Dawidek
Administrator

Plebiscyt w takim razie się odbędzie. Pierwszy etap zostanie podzielony na dwie części, w nadchodzący weekend rozpocznie się głosowanie w kategoriach modowych, a po zakończeniu, w kategoriach nie związanych z serialem. Drugi etap będzie odbywał się normalnie.

Jestem zwolennikiem koncepcji, żeby w głosowaniu wzięły udział wszystkie postacie i aktorzy (poza postaciami stricte epizodycznymi), które pojawiły się w odcinkach z 2007 roku. Nie można pomijać tego, że były tam i Brooke i Taylor. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Chciałbym jednocześnie pochylić się nad sugestią mailo. Zastanawiam się nad osobną kategorią "najlepsza postać" ale z wykluczeniem "wielkiej piątki" czyli Brooke, Taylor, Stephanie, Erica i Ridge'a, lub tylko dwóch pierwszych postaci. Ciekawe, jak wtedy by się rozłożyły wyniki. :D
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dawidek pisze:. Ciekawe, jak wtedy by się rozłożyły wyniki. :D
No dokładnie "ciekawe" i pewnie mniej przewidywalne A Brooke i Taylor nie trzeba wywalać tylko dać właśnie do osobnej kategorii. Przy okazji okaże się ilu aktywnych fanów obu postaci jest na forum:)
Dawidek
Administrator

Rozpoczęła się kolejna edycja "MnS" Forum Awards. Zgodnie z zapowiedzią pojawiły się modowe kategorie, głosowanie w nich potrwa tydzień. Wyniki sa utajnione i dopiero po zakończeniu głosowania będzie można poznać wyniki. Do finału dostanie się 5 propozycji, które uzyskają największe poparcie w I etapie.
Kategoria"Najlepsza postać" jest zdublowana. Różni je tylko obecność Brooke i Taylor. W jednej sa obie, w drugiej ankiecie, zgodnie z propozycją mailo, nie ma obu pań. Przeprasza za ewentualne błędy czy literówki, trochę szybko pisałem i mogą one jeszcze wystąpić, mimo, że poprawiłem już kilka błędów. Jutro jeszcze raz obejrzę.
Kategorie "niemodowe" pojawią się w sobotę 27 listopada. Są to tradycyjnie "najlepszy polski serial, "najlepszy serial zagraniczny" i "najlepszy program rozrywkowy". I tutaj prośba do Was, żebym czegoś nie przeoczył, to proszę Was o wysyłanie mi na PW propozycji, jeśli obawiacie się, że jakiś serial lub program może zostać prze ze mnie pominięty. Czekam na nie do następnego piątku. Muszą to być pozycje, które były emitowane premierowo w okresie mniej więcej od 10 kwietnia do 10 listopada tego roku. Nieistotne jest to czy dany program czy serial był emitowany na polskim kanale tematycznym czy ogólnodostępnym.
Po zakończeniu II etapu, jak zwykle podam zbiorcze wyniki. Miłej zabawy. :lol:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ciekawe i miło, że Brooke i Taylor mają najwięcej fanów. :zeby:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

W ankiecie "Najlepsza para MnS 2007" dwukrotnie pojawiła się para Donna i Stephanie. Nie będę usuwać "klona". Jeśli zdarzy się, że w obu opcjach pojawiły się głosy, to głosy z jednej i drugiej opcji zostaną zsumowane.
Dawidek
Administrator

Można już głosować w finałowych głosowaniach "MnS FA 2007". Głosowanie we wszystkich ankietach potrwa do następnej niedzieli. Później zostaną podane zbiorcze wyniki obu etapów. Doszła jeszcze jedna kategoria "Najlepszy debiut". Zapraszam do głosowania. :wink:
ODPOWIEDZ