Ogólnie o filmach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ktoś już widział Oszukać przeznaczenie 5 gdzie katują Steffy z Mody na sukces? :) Ogólnie dużo ona tam występuje? Może wybrałbym się zobaczyć jak wypada w kinowym filmie ta aktorka.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

No więc widziałem nowe Smerfy :D i nie są takie złe, nawet fajnie się oglądało, zachowano prawidłowe nawiązanie do bajki, wyglądają inaczej, ale dość sympatycznie i niewinnie, tylko w sumie film skupia się na kilku Smerfach co jest minusem, Gargamel i Klakier zabawni i groźni na zmianę, ale to nie to samo co w bajce i dubbing nie pasuje. Natomiast co do 3d to beznadzieja, gdybym nie miał trójwymiarowych okularów nawet bym nie wiedział że są efekty.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Polecam serdecznie obejrzenie filmu "Bad teacher" co przetłumaczono jako "Zła kobieta" :P , co wg mnie zupełnie nie pasuje do treści filmu :roll: i brzmi jak jakiś horror :lol: Film jest genialny, w wielu momentach przekomiczny.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Oglądałam "Bad Teacher" i mam zupełnie odmienne zdanie :lol: ::jezyk::
Dla mnie film nie był śmieszny, ale strasznie denny ::jezyk::
No, ale każdy lubi co innego :wink:

W każdym razie cieszę się, że nie wybrałam się na niego do kina i nie wydałam niepotrzebnie pieniędzy ::jezyk:: :wink:

Jeśli chodzi o komedie, które były w kinach tego lata, to bardziej przypadł mi do gustu i rozbawił mnie film "Druhny" ::ok:: :wink:
Z czystym sumieniem mogę go polecić, jako przyjemną komedię romantyczną :wink:
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Byłem na wspaniałym filmie "O północy w Paryżu" :D
Świetna wyluzowana komedia, przedstawiająca lata 20 i znane osobistości, które wtedy żyły :) Naprawdę bardzo miło się go oglądało, a podziwiać Marion Cotillard to czysta przyjemność :D Film polecam wszystkim, którzy chcą się pośmiać - lecz odradzam tym, którzy liczą na kolejną komedię na niskim poziomie :wink:
Goku
x 2

Post autor: Goku »

Też byłem dzisiaj na "Midnight in Paris". Allen po raz kolejny nakręcił świetny film! "Annie Hall" to co prawda nie jest, ale od "You Will Meet a Tall Dark Stranger" jest o niebo lepszy. Polecam! :)
Awatar użytkownika
Modnisia

Post autor: Modnisia »

Polecam film "Bad Teacher" :) W głównych rolach Cameron Diaz i Justin Timberlake :: bow ::
Awatar użytkownika
BeLieF
x 84

Post autor: BeLieF »

Do listy moich ulubionych filmów, dochodzi film Agnieszki Holland: "W ciemności". Byłem dziś z klasą na tym filmie i takich emocji dawno nie przeżyłem. Super realizacją, świetni aktorzy zwłaszcza Więckiewicz genialnie oddał charatker swojej postaci. 8) Zdecydowanie najlepszą sceną filmu jest moment kiedy Poldi(grany przez Więckiewicza) próbował uratować Żydów którzy prawie utoneli w kanalearem ! Wtedy też wychodzi na jaw u Niemców to, iż Poldi prowadził podwójną grę :twisted: Natomiast najbardziej zniesmaczającą sceną jest seks z kochanką Yanka(grany przez Marcina Bosaka) na oczach jego żony i córki! :evil: Zaletą filmu jest także to iż mimo tego jaką przechodzili gehennę, to bohaterowie próbowali zachować pozory normalności. Jeśli ktoś nie widział, to naprawdę polecam. W mojej ocenie film zasługuje na 11/10. :) Wielka szkoda że nie doceniono go Oscarem :( :|
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Oglądał ktoś z was może film Dziewczyna z tatuażem? Jakie wrażenia. Warto obejrzeć , bo z tego co czytałem to recenzje zbierał bardzo dobre, ale spotkałem się też z negatywnymi opinii. Oczywiście chodzi mi tu o najnowszą wersję amerykańską , a nie szwedzką.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Oglądałam szwedzką wersję. Niesamowita. Amerykańską jeszcze nie wiem czy obejrzę, może kiedyś, na razie nie planuję, nie chcę psuć sobie dobrych wspomnień, wrażeń.
A Lisbeth dla mnie jest tylko jedna, ta którą znam, świetna.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
mailo
x 27

Post autor: mailo »

J właśnie skończyłem czytać pierwszą część "Millenium" więc nie chciałem oglądać zanim nie przeczytam. Teraz pewnie niedługo obejrzę.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Tim pisze:Oglądał ktoś z was może film Dziewczyna z tatuażem? Jakie wrażenia. Warto obejrzeć
Byłam w kinie na "Dziewczynie z tatuażem" i nie żałowałam ani jednej złotówki wydanej na bilet :wink:
Film podobał mi się pod wieloma względami (nie czytałam jeszcze książki): fabuła, bohaterowie, zdjęcia, fajny montaż scen, świetna muzyka, gra aktorska itd.
Wszystko zrobiło na mnie piorunujące wrażenie, nie wyłączając kilku scen gwałtu, które moim zdaniem były naprawdę brutalne :shock:

Zastrzegam jednocześnie, że nie oglądałam wersji szwedzkiej (i słyszałam nt różne opinie: jedni mówią, że jest słaba, inni, że lepsza od amrykańskiej; to pewnie jak zwykle kwestia gustu), więc nie mam porównania ::jezyk::
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

kimberly1990 pisze:
Tim pisze:Oglądał ktoś z was może film Dziewczyna z tatuażem? Jakie wrażenia. Warto obejrzeć
Zastrzegam jednocześnie, że nie oglądałam wersji szwedzkiej (i słyszałam nt różne opinie: jedni mówią, że jest słaba, inni, że lepsza od amrykańskiej; to pewnie jak zwykle kwestia gustu)
Zgadzam się,np w moim przypadku przy wydawaniu opinii nt szwedzkiej wersji na pewno nie bez znaczenia była moja prywatna miłość do Skandynawii ;)
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Ja też byłem jakiś czas temu na "Dziewczynie z tatuażem". Film mi się podobał. Nie miałem wcześniej do czynienia ani z książkami, ani ze szwedzką wersją. Muszę powiedzieć, że początkowo film działał na mnie nieco usypiająco, jednak trochę mnie rozbudziły te mocne sceny gwałtu, o których pisała Kimberly i później naprawdę wciągnęła mnie cała historia.
Aktorzy moim zdaniem dobrze dobrani do swoich ról. Jednak nie podobał mi się wątek romansu głównego bohatera granego przez Craiga i Lisbeth.
Ciekaw jestem czy będą amerykańskie ekranizacje kolejnych dwóch części. Myślę, że gdyby były to bym się na nie wybrał. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Chciałem serdecznie polecic film "JESTEŚ BOGIEM", który miał swoją oficjalną premierę całkiem niedawno :) Mimo, iż nie jestem fanem rapu to zdecydowałem się na taką produkcję i z całą pewnością nie żałuję pieniędzy :lol: Także nie tylko fani Paktofoniki mogą wybrac się na seans. Chociaż to nie ulega wątpliwości, że dla nich będzie to prawdziwa "uczta", podczas której odtworzone zostaną wydarzenia dobrze już im znane.

Co prawda na forum chyba jest mało osób, które preferują hip-hop, ale muzyka jest tylko tłem dla dobrej fabuły, która ukazuje prostą lecz bardzo poruszającą historię. Muszę przyznac, że mi osobiście podoba się ścieżka dźwiękowa, gdyż tak naprawdę to stary dobry hip hop, którego obecnie już nie ma. Widac, że ma prawdziwe przesłanie, a jego twórcy w jego wykonanie włożyli coś więcej niż wokal. obecnie nie ma już takich piosenek. Współcześni raperzy cały czas mówią o tym jak im jest źle, jak to policja uprzykrza im życie. To dosyc żałosne ::kwasny:: Nie będę opowiadał o samej fabule, gdyż uważam, ze sami powinniście ją poznac.

Mimo, że wiele osób nie lubi rapu, to polecam delikatnie się otworzyc i jednak zerknąc na film. Pamiętajcie to nie muzyka lecz historia opowiedziana/zagrana przez dobrą obsadę.
ODPOWIEDZ