Barwy Szczęścia

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Elmoo pisze:nie rozumiem jak Hubert dotarł do Helsinek w tak krótkim czasie.
Rzeczywiście to też zwróciło moją uwagę. Poza tym zgadzam się z całym postem. I także się zgadzam z grą aktorską Agaty i Iwony, która jak pewnie wiecie jest naszą fałszywą Jowitą z "Klanu" XD Fajnie że wciągnęli w to Martę i kasię bo przecież one w trójke często się spotykały i tworzyły takie "trio"
Elmoo pisze:. Tylko mogliby dać jakieś mocniejsze sceny z nimi niż tylko przytulanie.
Powiem ci, że w takich serialach jak BSZ czy klan to bohaterowie niezaleźnie od orientacji nie mają jakichś "mocniejszych" scen
matti05

Post autor: matti05 »

Teraz Barwy Szczęścia grozi zniknięciem z anteny :roll:
http://party.pl/seriale/czy-na-dobre-i- ... 101603-r1/
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Skoda bo fajna Kasia Glinka i ciekawe wątki:(
matti05

Post autor: matti05 »

Zmiany w obsadzie! Odchodzą Kasia Zielińska, Ola Szwed i Anna Dereszowska!
http://www.telemagazyn.pl/artykuly/barw ... 54534.html
http://superseriale.se.pl/newsy/barwy-s ... 21734.html
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Kto oglada Barwy? Ja czasem zerkam. Serial trochę przypomina mi moją ukochaną "Pierwszą miłość" - dużo tu młodych ludzi, ale i seniorzy mają stałe miejsce w obsadzie. Wątki dotyczą często spraw zawodowych, czasem jest kryminalnie. Przyjemny serial.

Ktoś przybliży mi postać Jowity? Aktorka bardzo mi się podoba. Jowita była zamieszana w jakieś kontakty z gansterami?

Widzę, że są tu ciekawe ciemne charaktery np. postać grana przez Wojciecha Solarza, ten bezdomny Kuczma.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Mariush

Post autor: Mariush »

Jowita to siostra Patryka, chłopaka Agaty. Ogólnie jest nieodpowiedzialna, a ostatnio została oskarżona o morderstwo jakiegoś Prota. I wszystko jest na jej niekorzyść. Odciski na kamieniu, SMSy, które miała wysłać do denata wcześniej, aby zwabić go nad rzekę. Nic nie pamięta, wszystko wygląda tak, jakby miał ją niby zgwałcić, a ona w amoku go zamordowała.
Ogólnie ja tego serialu nie oglądam, ale ostatnio, będąc na urlopie u mamy siłą rzeczy zerkam :D no i ten wątek teraz jest maglowany. Przesłałem definitywnie oglądać, jak stał się po prostu zbyt brutalny. Oczywiście nic do takich wątków nie mam, są potrzebne, ale tutaj jest tego naprawdę za dużo. Tutaj w tym serialu jest tendencja do nie wprowadzania aktorów w zastępstwie za innych, gdy ci rezygnują. No i praktycznie dziś ze starej obsady jest garstka, reszta to sama młodzież albo osoby wzięte znikąd. Za duża jest roszada w obsadzie i jak aktor odchodzi - to morderstwo, samobójstwo itp. Już szczytem był wątek jak odchodziła z serialu Zielińska. Zrobiono wokół niej niezły Horror. Było porwanie, morderstwo, psychopata, kolejne próby morderstwa, a niedługo potem zmarła córka pierwszego męża Marty, ten się powiesił… Zdecydowanie za dużo takich dołujących rozwiązań. Urywa się wtedy wątki istotnych postaci, a na ich miejsce nowe. O ile np. w innych serialach jest jakiś trzon, tak tutaj nie. Dlatego w serialach takich jak ten jestem za recastami. Zniechęciło mnie takie masowe uśmiercanie postaci.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.

Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzięki. Też oglądam z doskoku. Tyle w sumie o Jowicie wiem.

To prawda. Powinny być recasty. Raz chyba zrobili - Jana Hencza w roli Franciszka Struzika zastąpił Paweł Nowisz. Zauważyłem to, że poza paroma osobami jest całkiem dużo nowych postaci. Podobnie jest w "Na dobre i na złe".
Dużo przemocy w serialu - to mnie nie razi. Wolę to niż przegadane odcinki.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dużo wątków jest w tym serialu. Bohaterowie mogliby być ze sobą bardziej powiązani, ale chyba już taka jest idea tego serialu - obserwujemy losy mieszkańców jednego, zdaje się, osiedla.

Stanisława Celińska ma teraz wątek - klient Brunona chyba na nią leci. Ona go miała uczyć śpiewu, ale facetowi słoń na ucho nadepnął.

Patryk słusznie postępuje w kwestii ślubu. To nie jest teraz najważniejsze.

Borys ma cierpliwość do Aldony. :lol:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Zacząłem regularnie oglądać. Zamierzam nawet równolegle oglądać od pierwszego odcinka. :lol: :)

Bardzo przyjemny serial. Prześledziłem trochę jego historię i jednak kilka recastów było: Fryderyk, Natalia, Witek, Kazik...
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Gdzie są pierwsze odcinki?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Nie oglądam serialu i nigdy za nim nie przepadałem, ale zanotowałem śmierci wielu aktorów tej produkcji w ostatnim czasie - Jan Pęczek (Zenek), Krzysztof Kiersznowski (Stefan), Paweł Nowisz (Fryderyk), Jolanta Lothe (Teresa). W dodatku sporo postaci uśmiercono od początku serialu (Marta, Piotr, Maria, Roman), więc to prawdziwy cios dla scenarzystów.
Awatar użytkownika
DeaconFan

B@r, błędnie założyłem, że skoro to stosunkowo młoda soapka, to wszystkie odcinki może są na VOD. No ale przecież to TVP. ::ysz:: Tak trudno dodać w końcu stare odcinki Barw, Emki, "Klanu", Na dobre na VOD? ::kwasny::

Szkoda... Oglądałbym Barwy od początku. Ale będę chociaż śledził obecne...
Ostatnio zmieniony 2022-04-16, 18:29 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DeaconFan

B@r, Ty czasem chyba rozmawiasz z prezesem Kurskim. Jak myślisz, jakie są szanse na to, żeby na VOD TVP w końcu pojawiły się "Barwy szczęścia", "Na dobre i na złe", "M jak miłość", "Klan" od pierwszego odcinka? Chyba trzeba by było błagać na kolanach o to samego prezesa hah...

Mogliby chociaż powtarzać Barwy od początku w TVP Seriale. Ktoś pewnie by wtedy zaczął nagrywać odcinki.
Ostatnio zmieniony 2022-04-18, 15:22 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

DeaconFan pisze:B@r, Ty czasem chyba rozmawiasz z prezesem Kurskim. Jak myślisz, jakie są szanse na to, żeby na VOD TVP w końcu pojawiły się "Barwy szczęścia", "Na dobre i na złe", "M jak miłość", "Klan" od pierwszego odcinka?
"M jak miłość" jest - https://vod.tvp.pl/website/m-jak-milosc ... st&sezon=0

Jeśli chodzi o "Barwy..." i produkcje, o których piszesz, to TVP od dawna próbuje pozyskać prawa do ich emisji na VOD, ale nie jest to takie proste, bo w czasach, gdy pierwsze odcinki były w emisji, to nikomu się nie śnił rozwój technologiczny i w umowach nie było zapisu o eksploatacji w sieci. Teraz niektóre podmioty przez to, że np. już nie są w produkcji jednego czy drugiego serialu, a on jest w TVP, i muszą wyrazić zgodę na licencję w sieci (oczywiście za $$), robią problemy.

Swoją drogą "M jak miłość" przez długi czas było na VOD od 50 któregoś odcinka. Dopiero jakieś 2-3 lata temu uzupełnili braki. Prezes Kurski chciałby, by wszystkie produkcje TVP były online.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan

Dzięki wielkie, B@r, za objaśnienie w czym tkwi problem. :: bow :: Nie wiedziałem, że Emka jest od pierwszego odcinka na VOD. Pozostaje czekać na kolejne soapki.
Ostatnio zmieniony 2022-04-18, 18:12 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ