Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Odcinek 5000 był naprawdę świetny :D
Miło się oglądało stare sceny, szczególnie te z przyjęcia u Forresterów - nigdy u nas nieemitowane :)
Dialogi były śmieszne i fajnie się ich słuchało :wink:
Dobrze, że nie wcisnęli do tego odcinka nikogo więcej :P
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Przed odcinkiem Schymalla mówiła, że emisję rozpoczęto od 216 odcinka, bo poprzednie miały mało wspólnego z ówczesnymi realiami Polski. :lol: Tak jak myślałem, odcinek został przeczytany jako pięciotysięczny, nawet Olejniczak zrobił pauzę, żeby uwiecznić tę chwilę. :mrgreen:

Koncepcja odcinka naprawdę świetna, wspomniana jest aktualna akcja ( Forresterowie mają pomysł otwarcia nowych butików ), ale dodane też są wypowiedzi dotyczące przyszłości, no i wymieniony jeden z głównych wątków serialu, czyli walka Brooke ze Stephanie. Logan jak zwykle wspomina o swoich krzywdach, zapominając, że sama też powinna siedzieć w więzeniu za próbę zabójstwa Stephanie, ale poza tym Brooke błyszczała, co się nie zdarzyło już od bardzo dawna. O dziwo, nie było też za dużo Bridge'owych wspominek. Duży plus za sceny niewyemitowane w Polsce, o dziwo wydaje mi się, że Stephanie teraz ma mniej zmarszczek, niż przed 20 laty. :mrgreen: Kiedy pojawiła się panna młoda na wybiegu, to miałem nadzieję, że to Taylor. :P Od jakiegoś czasu wydawało się, że Stephanie i Eryk są ze sobą z sentymentów i przywiązania, i że kochają się jak przyjaciele, a tu taki numer. :mrgreen: Brooke chyba rzeczywiście nigdy nie zostanie zaspokojona seksualnie, kiedy usłyszała o "gołym tyłku Eryka", to od razu pobiegła zobaczyć, co się stało. :mrgreen: Trafny tekst, że przez łóżko można wszystko załatwić, bo Stephanie w końcu się zgodziła na pomysł Eryka. Fajnie nawiązanie do liczby 5000, tyle projektów stworzyli razem Thorne i Ridge ( nie zrozumiałem, o co chodziło Erykowi, że to oni wszyscy je stworzyli, może miał na myśli pracę Brooke i Stephanie w firmie ).No i na końcu scena skłaniająca do refleksji - Brooke całuje Stephanie i mówi, że i tak Królowa ją kocha, a potem mina Cesarzowej - bezcenna. :wink: Dobrze, że CBS zaznaczył napis 5000 ( użyłem go w moim avatarze ), bo oni nie mają tak dobrze, jak my, i nie słyszą lektora czytającego numer odcinka. :mrgreen:

Teraz oby do 10 000 odcinka. :mrgreen:
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Pottermaniack pisze:Przed odcinkiem Schymalla mówiła, że emisję rozpoczęto od 216 odcinka, bo poprzednie miały mało wspólnego z ówczesnymi realiami Polski. :lol: Tak jak myślałem, odcinek został przeczytany jako pięciotysięczny, nawet Olejniczak zrobił pauzę, żeby uwiecznić tę chwilę. :mrgreen:
Papieżyca powiedziała błędnie, bo powiedziała, że rozpoczęto od 215 odcinka, taki sam błąd jest w wywiadzie który udzielił Władysław Frączak, kierownik redakcji Filmu, Seriali i Dokumentu TVP1... To aż przykre, że sami nie wiedzą od którego odcinka rozpoczęli emisję. Acha i jeszcze jedno... Pierwsze odcinki odbiegały realiami od rzeczywistości, a np 217 odcinek już nie odbiegał? Trochę głupia decyzja sprzed 16 lat i głupie tłumaczenie, ale dziękuję za zmianę numeracji :: bow ::
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Już 5000 odcinków!!! :D Rewelacja 8) . I fajna ta przerwa lektora :P
Świetnie śpiewali w drugim odcinku Phoebe i Rick :wink: . Dziewczyna ma super głos:) A Rick taki średni :p . I Donna ma kompleksy na punkcie swojej siostry. . :> A pod koniec odcinka był taki deszcz,że biedulka Phoebe, która stała przez dwie minuty na polu, w ogóle nie zmokła :mrgreen:
Awatar użytkownika
Sexi Ricky

Post autor: Sexi Ricky »

Odcinek 5000 podobał mi się :P Jednak, gdy oglądałem go w oryginale zrobił na mnie większe wrażenie. 8) Dobrze, że prezenterka tvp oznajmiła o zmianie numeracji odcinków i wyjaśniła powód tegoż zabiegu. Myślałem, że będzie jakaś niespodzianka ze strony tvp na ta rocznicę ale chyba się przeliczyłem. Przyznam, że jednak co do zmiany numeracji to mieliście racje. Głupio by wyglądało jakby lektor przeczytał odcinek 4785, a przed napisami końcowymi widniałby napis: 5000 EPISODE.

Co do drugiego odcinka to super, że C.J. wrócił (chociaż na pewno na chwilę). Dobrze, że jego stosunki z Rickiem się uregulowały. Jak pamiętam ich ostatnie wspólne sceny to były to sceny napięć. Intryguje mnie fakt, że Phoebe wspomniała o pogorszeniu zdrowia Sally. Może scenarzyści wkrótce zaplanowali uśmiercenie postaci. Bo jak wiemy zostaliśmy poinformowani o śmierci aktorki. Jednak postać w serialu nadal żyje.
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

A ja niestety nie zobaczyłem 5000 odcinka, bo musiałem czekać na wyniki z ustnego polskiego :P Ale nadrobię w internecie, musze zobaczyć, czy był to jakiś specjalnie wyjatkowy odcinek :mrgreen:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

5000 projektów Forrestera, było co świętować:) Najlepsze były wspomnienia Ericka - wszyscy młodsi o 20 lat :lol: Kto nie oglądał, niech nadrobi bo warto. No i w 2 odcinku CJ wrócił - ma włosy jak Rick i brode jak Ridge tylko nie siwą ::loll:: Co to za moda wtedy była?????
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ciekawe,czy Forresterowie numerowali każdy projekt, że wiedzą ile ich powstało? :D
Pierwszy odcinek był genialny. :: bow :: Dawno się tak nie ubawiłem. O mało nie spadł mi z rąk talerz z naleśnikami, tak się śmiałem na scenach jak Ridge i Brooke podziwiali Stephanie i Erica w akcji. ::loll:: ::loll:: Scena pocałunku tez boska. :D
Nie rozumiem Brooke. Taylor słusznie ją podsunowała, że ma jednego faceta a drugiego chce trzymać na smyczy. :?
Rodzinka postanowiła zaryzykować i założyć sieć butików. Mam nadzieję, że to ryzyko się opłaci.
Fajnie znów widzieć CJ'a. Podobało mi się te karaoke w wykonaniu Ricka i Phoebe. :lol:
No i gra aktorka oraz miny - szczególnie w pierwszym odcinku. Mina Brooke oglądająca Stephanie i Erica była genialna, Ridge'a też. Jak Brooke całowała teściową, to o mało nie spadłem z fotela, mina bezcenna. :zeby:
Świetne były również te wspomnienia z 1987 roku, była też pierwsza scena, która się pojawiła w serialu. :D
Tomala

Post autor: Tomala »

5000 odcinek naprawdę rewelacyjny! Zdecydowanie najśmieszniejszy odcinek MNS jaki widziałem :D Fajnie, że połączyli obecny wątek, zaznaczenie jubileuszu i jeszcze wszystko tak zabawnie wyszło :D
Te 5000 projektów szczerze mówiąc wydaje mi się mało prawdopodobne :lol:
Super były też te symboliczne słowa Brooke. Coś w rodzaju "Tylko my, od początku do końca" :D
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

PetroPython pisze:A ja niestety nie zobaczyłem 5000 odcinka, bo musiałem czekać na wyniki z ustnego polskiego :P Ale nadrobię w internecie, musze zobaczyć, czy był to jakiś specjalnie wyjatkowy odcinek :mrgreen:
Byłem w tej samej sytuacji! :D W dodatku rozlała się straszna ulewa, jak szedłem do domu, ale ostatecznie zdążyłem na jubileuszowy odcinek. I mimo, że widziałem go już parę lat temu, to i tak bardzo mi się podobał.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Nie rozumiem dzisiejszego zachowania Ricka. Czemu on nie wezwał pomocy drogowej, skoro samochód mu na drodze nawalił, tylko bezsensownie czekał, aż samochód raczy się uruchomić? A może to była zagrywka, by posiedzieć samemu z Phoebe, z daleka od świdrujących oczu Ridge'a? Nie podoba mi się ich "związek", ale zakazy ojca Phoebe mogą odnieść odwrotny skutek niż zamierzony.
Okazuje się, że Stephanie nie zna zbyt dobrze swojej siostry i jej potrzeb oraz oczekiwań. Podobała mi się przemowa Pam, wytykająca siostrę za brak wyczucia i zrozumienia.
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Dawidek pisze:Nie rozumiem dzisiejszego zachowania Ricka.
To bardzo proste, koleś świadomie uwodzi Pheobe w najprostszy sposób w jaki można. Romantyczne rozmowy o magii, o połączeniu duchowym, niedopowiedzenia itp - dla naiwnej osiemnastki to nie może się inaczej skończyć jak tylko zauroczeniem i zadurzeniem. On sobie doskonale z tego zdaje sprawę, jest dorosłym doświadczonym mężczyzną a nie nieuświadomionym nastolatkiem i wie do czego takie zachowanie i rozmowy prowadzą.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Generalnie po tym hucznym 5000 odcinku, odcinki nieciekawe, beznadziejny wątek Ricka i Phoebe. Taylor widzę gustuje w takich samych mężczyznach, co Brooke i to jest beznadziejne :roll: Nie podoba mi się para Taylor i Nicka :?
Tomala

Post autor: Tomala »

Dobrze, że Brooke stanęła po stronie Ridge'a :D I bardzo dobre zagranie zrobiła z powołaniem się na Hope i RJ'a w rozmowie z Rickiem ::chytry:: Rick jest po prostu okropny. Cały czas robi z siebie ofiarę, za wszystko wini Ridge'a, a przecież to on odkąd wrócił cały czas robi ze wszystkim problemy :evil: Jego zachowanie jest bezczelne. W dodatku nie dotrzymał umowy, którą zawarł z Brooke ::kwasny::

Taylor i Nick to katastrofa ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

Ten medalik nie był przypadkiem poświecony Sw. Judycie a nie Sw. Krzysztofowi? ::chytry::
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
ODPOWIEDZ