Wspaniałe Stulecie (Muhteşem Yüzyil)
Powiem szczerze, że jest mi trochę szkoda sułtanki Fahriye. Oczywiście dopuściła się haniebnego czynu i karę musiała ponieść, ale mimo wszystko jakoś nie życzyłem jej, żeby umierała. Szczególnie wzruszające było porwanie Fahriye z zakonu i biegnąca Safiye za powozem. Ale cóż, oko za oko, ząb za ząb - Safiye zabiła ojca Kosem, to teraz Kosem zabiła jej córkę.
Czy wczorajszy odcinek to jakieś zakończenie sezonu? Moim zdaniem najlepszy odcinek z dotychczasowych. Najpierw odkrycie przez Kosem pokoju do podsłuchiwania i przy pomocy intrygi przejęcie skarbca Sophie. Później wybuch i ugodzenie strzałą sułtana i Derwisza Paszy. No i wkońcu wtargnięcie do pałacu wojska, wybicie połowy haremu i Saphie krocząca (dosłownie) po trupach do celu, zasiadająca na tronie i wydająca rozkaz zabicie sułtanki Halime (!) Cliffhanger jak Kosem dobija się do pałacu i nie moze wejśc jest o tyle ciekawy, że nie wiadomo co z sułtanem, Derwiszem, Halime i co najważniejsze dziećmi. Przy takich akcjach jak tu , to inne seriale mogą się schować

- Adex-fan Brooke
Masz rację mailo, że wczoraj jak cliffhanger na koniec sezonu, ale dzisiejszy odcinek jeszcze przebił wczorajszy emocjami! Na koniec pojawia się baba z wiadomości i mówi, że będą emocje bo mecz a ja do niej: kobieto, emocje wielkie to były przed chwilą
Super odcinek! Ogólnie nie miałem pojęcia, że ten serial będzie taki dobry! Bardzo ciekawy, ciągle akcja, napięcie, intrygi, raz Kosem górą raz nie
i tak samo dobra muzyka jak w pierwszym Stuleciu, jestem zaskoczony, na pewno serial wart uwagi. 
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Zgadzam się z Wami, ostatnie odcinki są fenomenalne. Tyle akcji nie ma chyba w żadnym serialu.
Filmik upamiętniający te kapitalne sceny: https://www.youtube.com/watch?v=K33PCH8DKDM
- Adex-fan Brooke
Niestety mi bardzo w tym serialu brakuje Hurrem. Widziałem kilka odcinków i zdecydowałem, że nadrobię najpierw pierwsze Stulecie, a później polecę hurtem z Kosem. Ale obejrzałem akcje o których piszecie z linka powyżej i rzeczywiście ciekawe. Nie dziwi mnie to w ogóle bo Stulecie to najlepszy serial ostatnich lat! Ta akcja trochę mi przypomina jak kiedyś w pierwszym Stuleciu Sulejman pojechał na wojnę i sułtanka matka z Mahidevran uknuły intrygę by zabić Hurrem. Ona się wtedy zabarykadowała w komnacie, ale głupie nałożnice wyważyły w końcu drzwi i z pochodniami ją napadły i ją poparzyły. Nadróbcie! 
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Safiye spotkała zasłużona kara, ale z 2 strony to oznacza że jakby usunęli ją z serialu:( Szkoda, ale zanosi się na to ż teraz Kosem będzie walczyła z Handan0matką sułtana. Ta siostra małego Mustafy jest jakaś psychiczna, wg mnie jak dorośnie będzie się mściła. Tak samo sam Mustafa, który już nie pamiętam ile razy był zabierany od matki, porywany, zamykany w komnacie i "zabijany". Co za dzieciństwo:D
- Adex-fan Brooke
Mam pytanie: Gdzie można w necie oglądać odcinki od początku (z Tvp1, bez opłat, ściągania itp.)? Koleżankę chcę wkręcić w oglądanie i wyraziła chęć a niestety na vod tylko są odcinki bieżące z ostatniego tygodnia a stare zniknęły 
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Jest grupa na facebooku Kosem Wspaniałe Stulecie Polska, tam są wszystkie odcinki z polskimi napisami.
https://www.facebook.com/groups/4291206 ... 722737478/
https://www.facebook.com/groups/4291206 ... 722737478/
Ale jemu chodziło o odcinki z TVP, z lektorem. Osobiście nie polecam wersji z napisami - tłumaczenie kulawe.
Ciężko znaleźć online starsze odcinki, TVP na bieżąco wszystko usuwa, nawet do pobrania znaleźć jest trudno
Może tutaj? http://freedisc.pl/brandon123,d-1965912 ... -lektor-pl
Jakby co to na swoim chomiku mam pochowane wszystkie odcinki, które pobrałem z vod.tvp.pl.
Ciężko znaleźć online starsze odcinki, TVP na bieżąco wszystko usuwa, nawet do pobrania znaleźć jest trudno
Jakby co to na swoim chomiku mam pochowane wszystkie odcinki, które pobrałem z vod.tvp.pl.
- Adex-fan Brooke
Dzięki za odpowiedzi, to może faktycznie chomik byłby rozwiązaniem, możesz dać link nołbady, może za jakiś czas skorzystam i ściągnę jej odcinki. 
Przeczytałem jaki będzie koniec niektórych postaci wg tego co było w rzeczywistości i jestem przerażony trochę. No, ale cóż to taki serial o całym życiu do śmierci każdego.
Przeczytałem jaki będzie koniec niektórych postaci wg tego co było w rzeczywistości i jestem przerażony trochę. No, ale cóż to taki serial o całym życiu do śmierci każdego.
Polecam Wam mój zwiastun, który właśnie skończyłem dotyczący odcinków ze śmiercią Sułtanki Hurrem - https://www.youtube.com/watch?v=Q76R-40 ... e=youtu.be

"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".