Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Wciągnąłem się w serial.

Super, że wrócili Adam i Justyna po latach. Ciekawe czy to koniec tematu Adama na jakiś czas czy jeszcze się może pojawi. Lubię Bartosza Porczyka. Bardzo dobrze ogląda się sceny z seniorami, czyli Basią, Jolą...

Kibicuję Józkowi i Zosi. Fajna para.

Łukasz mnie denerwuje. Tak samo Agata. Nie wiem, jak się rozwinie wątek książki Klary. Oby ciekawie, bo przeważnie wątki pisania książek w soapkach są nudne.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

A co się stało z Igą Walewską, graną przez Adę Fijał? Ostatni raz była w odcinkach z 2021 roku. Dlaczego tej bohaterki nie ma w serialu?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Iga była kochanką Jerzego, który w ostatnim odcinku z udziałem Ady Fijał, rozstał się z nią i pojechał do żony.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Tkk_Bolly »

Od dłuższego czasu oglądam serial, jak niemal wszystkie codziennie soapki :wink: właśnie skończyłem najnowszy sezon.
DeaconFan pisze:Iga była kochanką Jerzego, który w ostatnim odcinku z udziałem Ady Fijał, rozstał się z nią i pojechał do żony.
Jeśli chodzi o Adę Fijał i jej postać, to z tego co pamiętam to nie miała romansu z Marczyńskim, ale pomagała mu kupować dom i Małgorzata mylnie myślała, że mają romans. A może coś pokręciłem?

DeaconFan pisze: Kibicuję Józkowi i Zosi. Fajna para.
Dla mnie Józek to chyba jedna z bardziej męczących postaci. Więc mam nadzieję, że wyjechał z Zosią do Anglii na stałe...
DeaconFan pisze: Super, że wrócili Adam i Justyna po latach. Ciekawe czy to koniec tematu Adama na jakiś czas czy jeszcze się może pojawi. Lubię Bartosza Porczyka. Bardzo dobrze ogląda się sceny z seniorami, czyli Basią, Jolą...
Bardzo fajnie uhonorowana postać Zenka, bo była kluczowa dla tego serialu .Uwielbiam Jolę, więc fajnie, że przy tej okazji miała więcej scen. No i powrót Justyny i Adama po tylu latach bardzo zaskakujący! Za Basią średnio przepadam, ale postać wydaje się bardzo autentyczna.
DeaconFan pisze: Łukasz mnie denerwuje.

Dla mnie Łukasz był spoko dopóki nie stracił głowę dla nowej stażystki. :roll: i ten caly wątek redakcyjny też słaby.

Dla mnie najlepszy czarny charakter to Rafał. Intryga, porwanie dziecka, przejęcie hotelu Stańskich i "wysłanie" Bruna do psychiatryka. Wilk w owczej skórze.
:wink:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Tkk_Bolly pisze:Jeśli chodzi o Adę Fijał i jej postać, to z tego co pamiętam to nie miała romansu z Marczyńskim, ale pomagała mu kupować dom i Małgorzata mylnie myślała, że mają romans. A może coś pokręciłem?
Ja tutaj się oparłem na streszczeniach, tam pisali wprost, że to kochanka Jerzego. Marczyński to w Klanie. Tutaj Marczak. :D

Zgadzam się, Rafał to świetny czarny charakter. Oby intrygował jak najdłużej. Lubię ten wątek ze Stańskimi.

DeaconFan pisze:
Tkk_Bolly pisze:Jeśli chodzi o Adę Fijał i jej postać, to z tego co pamiętam to nie miała romansu z Marczyńskim, ale pomagała mu kupować dom i Małgorzata mylnie myślała, że mają romans. A może coś pokręciłem?
Ja tutaj się oparłem na streszczeniach, tam pisali wprost, że to kochanka Jerzego. Marczyński to w Klanie. Tutaj Marczak. :D
A tak Marczak, za dużo tych seriali :mrgreen: a jeszcze co do tej postaci i streszczeń to pamiętam nagłówki w Świecie Seriali, że Marczak ma demencję/możliwego alzheimera, a w serialu po prostu jeden raz się "zapomniał" i podniesione było tylko, że w takim wieku ważna jest profilaktyka i koniec wątku, a bohaterowi nic nie było ::loll::

Jeszcze warto odnotować, że w tym sezonie serial opuściła Izabela Zwierzyńska (Iwona Pryka). Aktorka na stałe mieszka w Londynie, ale możliwe, że będzie się w serialu pojawiała gościnnie w przyszłości.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Niezbyt lubię te wątki "profilaktyczne". Mówisz o sytuacji z Jerzym, a teraz jest podobna akcja z Małgosią. To nie byłoby złe, gdyby nie to, że te sceny są zwyczajnie przegadane. Dialogi mogłyby tu być lepsze, do tego więcej miejsc akcji (nie tylko jeden korytarz i gabinet u lekarza oraz dom Marczaków). Mam wrażenie, jakby bohaterowie klepali regułki z jakichś ulotek medycznych.

Dla mnie wątek raka piersi Małgorzaty była autentyczny i dobrze zagrany, ale może dlatego, że wiedziałem, że Ada Biedrzyńska sama zmagała się z nowotworem chyba mózgu (?) ale teraz wykonuje tylko badania profilaktyczne i wszystko jest ok.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Zagrany dobrze, zwłaszcza przez Adę, ale wszystko niestety przewidywalne i dialogi nudne... Taka moja opinia.

Zmarł Kazimierz Mazur (74l.) czyli serialowy Tomasz. :shock: Nie tak dawno pożegnaliśmy aktorów z bieżącej obsady grających Stefana (Krzysztofa Kiersznowski ), Zenka (Jan Pęczek), Teresę (Jolanta Lothe), Fryderyka (Paweł Nowisz). W tym roku zmarł także Tadeusz Borowski - serialowy Karol, który grał od początku aż do 2018, ale właściwie postać jest do tej pory wspominana przez żonę Elżbietę, babcie Ewy. Bo Karol jest stary i chory i trzeba się nim opiekować.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Czarna seria jakaś chyba. Bardzo go szkoda.

Start sezonu taki sobie. Wątek z Damianem i Anią trochę nudny. Damian zachowuje się jak modowy Liam - nie wie, czego chce, a laski na niego lecą.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

W Barwach po wakacjach mało ciekawie.

Mirek jest dość irytujący, jak zresztą niemal wszystkie nastoletnie postacie w serialu.

Lubię Hermana - fajny gość, odpowiedzialny facet.

Przyjemnie się ogląda sceny z Tolkiem i Ireną. Może nie jest to najciekawsze, ale podoba mi się humor i poruszanie tematu związku seniorów.

Na wielki plus także relacja Basia/Artur.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Ostatnio była drama, że ocenzurowano "Barwy szczęścia" i wycięto pocałunek dwóch kobiet, ale okazuje się, że wcale nie i od początku miał on być tylko pokazany na zdjęciu, a nie w jakiejś scence, jak rozpisywał się Pomponik.

https://www.fakt.pl/plotki/cenzura-w-ba ... et/d1hbbw3

:lol:

A co do tematyki LGBT+ w tym serialu, to ta para gejów, co była wiele lat, już chyba nie występuje tam swoją drogą, prawda?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Jeden z gejów występuje - Darek. Ale nie ma wątku obecnie. A Władek wyjechał, rozstali się.

No tak sądziłem, że Pomponik to rozdmuchał.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Widziałem, że narzekacie na płynność wątków w "Na Wspólnej", ale najgorzej to chyba jest w Barwach. Wątków i postaci mnóstwo, że aż niektóre muszą znikać na całe miesiące.

Czołówkę już dawno powinni zaktualizować, bo połowa postaci do niej nie pasuje przez ciągłą nieobecność. ::kwasny::

Dobrze, że to koniec pary Ania/Damian, bo w ogóle do siebie nie pasowali. Byli nudni do porzygu.

Najbardziej lubię wątki ze Stańskimi, bo grają tam świetni aktorzy - Lesław Żurek, Marieta Żukowska, Wojciech Solarz, Stanisława Celińska. :D Redakcja natomiast nudzi, te sceny tam są zapchajdziurami totalnymi.
ODPOWIEDZ