Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Kurczę, dopiero teraz sobie uświadomiłem, że przez ten jeden odcinek dziennie jeszcze dłużej będziemy musieli poczekać :
1) na nową czołówkę
2) na MnS w HD
3) na nowe, ciekawe postaci
::kwasny::

Poza tym nie przesadzajcie, rok 2009 nie jest taki zły. Przynajmniej jak dla mnie. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
cmk

Post autor: cmk »

O to właśnie chodzi!
HD nie będzie za 1,5 roku, tylko za 3 lata. To jest ogromna różnica!

Oczywiście, że rok 2009 nie jest zły. Szkoda, że to dział niespojlerowy więc nie piszę więcej. W każdym razie pewne dłuższe wątki o prostu za bardzo się rozciągną nam w czasie i to może zniechęcić część widowni. Jaki by rok nie był, będzie trochę nudniej ze względu na to spowolnienie fabuły.

Post autor: BeLieF »

I jednen wątek będzie się czasami ciągnał przez cały tydzień. ::kwasny:: To na 99,9% zniechęci ludzi. ::kwasny::
Szkoda że powtórka nie jest o 5:30, bo wtedy może bym wstał żeby zobaczyć odcinek. Ja za późno teraz chodzę spać żeby wstawać ok. 4:40 na powtórkę. ::plask wczolo:

Post autor: Grisza »

O Matko jakie wy macie podejście do tego. Dla 60% widowni którą są babcie lub osoby w średnim wieku nie ma znaczenia czy będą oglądać MNS w HD. Po za tym inne seriale np Klan czy Na wspólnej leci też 5 czy 4 razy w tygodniu i widzowie się nie zniechęcają. Głowa do góry przecież najlepsze lata oglądalności MNS w Polsce były w czasie gdy był nadawany jeden odcinek :wink:
Grisza :)
Awatar użytkownika
Ipo
Awatar użytkownika

Post autor: Ipo »

cmk pisze:TVP powinno zależeć przecież, żeby jak najszybciej dojść do odcinków z 2011, które będą produkowane z lepszej jakości technicznej (w HD).
Nie bardzo. Im odcinki są nowsze tym pewnie bardziej droższe. TVP woli odczekać niż płacić większą kasę za odcinki emitowanego równolegle w Stanach sezonu.

Grisza pisze:Po za tym inne seriale np Klan czy Na wspólnej leci też 5 czy 4 razy w tygodniu i widzowie się nie zniechęcają
Bo tam jest więcej wątków w odcinku, ze 2 - 3 na pewno. W MnS przez jeden odcinek potrafi być wałkowany tylko 1 wątek, góra 2 :roll: ::kwasny::
Grisza pisze:Dla 60% widowni którą są babcie lub osoby w średnim wieku nie ma znaczenia czy będą oglądać MNS w HD
Mnie to też jest obojętne czy bedzie HD czy nie :)
Grisza pisze:Głowa do góry przecież najlepsze lata oglądalności MNS w Polsce były w czasie gdy był nadawany jeden odcinek :wink:
Raczej jak były już 2 odcinki o niezłej porze, wtedy było mega ciekawie w porównaniu z obecnymi wątkami :wink:

Post autor: Pottermaniack »

Jeden odcinek to porażka, będziemy mieć 2 lata i 9 miesięcy różnicy i spokojnie mogli dać drugi odcinek. ::kwasny:: A tak TVP dała przed i po serialu krótkie programy, żeby tylko stworzyć dodatkowe pasma reklamowe. Pogodni to nawet nie jest serial, tylko reklama służąca do nabijania kasy z sms'ów. ::kwasny:: I po co dawać tam powtórki, które będą miały mniejszą oglądalność od "Mody"? DF ma rację, że przez to nową czołówkę zobaczymy jeszcze później.
Co do HD, to dla mnie nie robi to różnicy, ważniejsze jest przejście na obraz panoramiczny, kwadratowy źle się ogląda.
Awatar użytkownika
Ipo
Awatar użytkownika

Należy się cieszyć, że zostało w ogóle coś takiego jak MNS. Jest nowe szefostwo i TVP stawia teraz na kulturę. Pozmieniali zupełnie ramówkę, powywalali ludzi, pościągali rozrywkowe programy z anteny.

Ipo pisze:Pozmieniali zupełnie ramówkę, powywalali ludzi, pościągali rozrywkowe programy z anteny.
Tzn jak bardzo rozrywkowe programy zdjeli? Ja się boje żeby skoków narciarskich i MnS nie zabrali w końcu ::kwasny::
Awatar użytkownika
Ipo
Awatar użytkownika

"Wideotekę Dorosłego Człowieka" (od 10 lat w tv), "Strefę gwiazd" i jeszcze też coś z gwiazdami, ale już nie pamiętam, program "Ogrodowa Dowborowa" (to już mniej rozrywkowe). Poza tym pracę w "Pytaniu na śniadanie" stracili Anna Popek, Maciej Kurzajewski i Roman Czejarek. Wprowadzono zupełnie nowe pasma programów telewizji edukacyjnej na Jedynce, programy na żywo dla dzieciaków na Dwójce, Teatr Telewizji o 20 na Jedynce, Teatr Młodego Widza na Dwójce. Widzę, że nic nie czytacie bo trabią o zmianach wszedzie.

Post autor: Pottermaniack »

Ipo pisze:Należy się cieszyć, że zostało w ogóle coś takiego jak MNS. Jest nowe szefostwo i TVP stawia teraz na kulturę. Pozmieniali zupełnie ramówkę, powywalali ludzi, pościągali rozrywkowe programy z anteny.
Słyszałem o "rewolucji kulturalnej" w Dwójce, TVP1 dotknęło to w mniejszym stopniu. Cieszę się z wcześniejszej pory "Teatru Telewizji" ,ale z drugiej strony pomysł większej ilości programów o kulturze choć szczytny, to pewnie nie wypali. Ludzie wolą po prostu rozrywkę i TVP powinno pamiętać o realiach. Dziwne, że "Wideoteka" spada z anteny, to przecież program o kulturze i ma wierną widownię. Wątpię, czy "Pogodni" albo powtórki zdobędą 2 miliony widzów, jakie ma Moda.

Post autor: mailo »

Ipo pisze:"rozrywkowe). Poza tym pracę w "Pytaniu na śniadanie" stracili Anna Popek, .
O jak super !!! Dzięki za to info, mój dzień jest teraz jeszcze piękniejszy.
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Mniej więcej się orientuję w zmianach. :wink: I powiem, że dobrze, że TVP stała się bardziej misyjna, bo to w końcu TV publiczna. Tyle, że kultura to nie wszystko. Jestem za równowagą między misją a komercją. TVP trzeba kompletnie przeorganizować, te zmiany, które są teraz sa krokiem w dobrym kierunku, ale to tylko malutki krok. Ipo, widzę, że interesujesz się tematyką mediów, tak samo jak ja. :D

Na razie miejsce w nowym układzie Jedynki dla "MnS" jest i niech tak pozostanie już. 2 odcinki by się przydały. Ja tylko mam nadzieję, że serial dalej będzie też w na stronach TVP, bo we wrześniu mam minimum dwa dni, kiedy w trakcie emisji serialu mnie nie będzie w domu. :wink:

Od 26 września MnS będzie się zaczynać ok. 16:10 :P Powód to wciśnięcie do ramówki audycji komitetów wyborczych na 16:35 :wink:

Źródło: Program dla prasy TVP

1 Listopada MNS tradycyjnie nie ma. :P Zamiast "Mody" o 16.00 Plebania a o 16.25 Klan ::kwasny::

Źródło:Program dla prasy TVP
ODPOWIEDZ