Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Post autor: DeaconFan »

Rewelacja, Sharkinator, że oglądasz PM od początku.

Powiem szczerze, że teraz to dopiero się zacznie... Bardzo ogólnikowe rzeczy napiszę, nie musisz czytać - około 1500 odcinka czeka Cię prawdziwy kryminalny hardcor. W dodatku już za kilka odcinków zadebiutuje bardzo ważna postać - czarny charakter, który przez lata będzie ostro mieszał w serialu. 8)

Komentuj jak najczęściej!
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: sharkinator »

Czytam też wszystkie Wasze komentarze do ówczesnych odcinków, jestem teraz gdzieś na 65 stronie z komentarzami. DeaconFanie,a w którym odcinku Ty się pojawiasz?
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

sharkinator pisze:Czytam też wszystkie Wasze komentarze do ówczesnych odcinków, jestem teraz gdzieś na 65 stronie z komentarzami.
Super - a jak ze spoilerami? Znasz ich sporo? Bo o Patryku to wiesz, widziałem.
sharkinator pisze:DeaconFanie,a w którym odcinku Ty się pojawiasz?
Do mojego debiutu to jeszcze trochę - sprawdzę to jeszcze (nie pamiętam w tym momencie dokładnego numeru), ale po raz pierwszy pojawiłem się chyba około 1910 odcinka. :)
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

DeaconFan pisze: Super - a jak ze spoilerami? Znasz ich sporo? Bo o Patryku to wiesz, widziałem.
Staram się uważać, ale na wikipedii sobie patrzę, kiedy zniknie dana postać. I niestety niektórych postaci już więcej nie zobaczę niestety.
Do mojego debiutu to jeszcze trochę - sprawdzę to jeszcze (nie pamiętam w tym momencie dokładnego numeru), ale po raz pierwszy pojawiłem się chyba około 1910 odcinka. :)
Starałem się patrzeć czy nie siedzisz gdzieś w BarBarianie sącząc drinka nalewanego przez Stefani albo Kaśkę. To zejdzie mi zatem jeszcze z rok:)
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Stało się coś, na co czekałem od zawsze - Przemysław Sadowski (mój ulubiony Kacper Szpunar z "Samego życia") dołącza do obsady "Pierwszej miłości". Zapowiada się na gruby wątek - Marysi wpadnie w oko postać grana przez p. Przemka. :D

Źródło: https://www.plotek.pl/plotek/7,111485,2 ... PdCzdsvLw0
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Do obsady niedawno dołączył też... Rysiek z „Klanu", czyli Piotr Cyrwus. :roll: Jego bohater pojawi się w wątku Wadlewa i będzie tam związany z Hiszpanem i Dominiką... :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Pewnie będzie równie "komediową" postacią jak w Na Wspólnej.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

sharkinator pisze:Pewnie będzie równie "komediową" postacią jak w Na Wspólnej.
Niekoniecznie, Wadlewo to obecnie nie tylko komedia. Dominika do tej pory raczej miała wątki poważne, kryminalne. Hiszpan - czasem ma wątki komediowe, ale miewał też dużo poważnych scen. Cyrwus pewnie będzie grał jakiegoś miejscowego gangstera. Może być ciekawie.

W Wadlewie było trochę poważnych wątków na przestrzeni ostatnich lat - Anna zagrożona utratą wzroku (chyba najbardziej dramatyczny wadlewski wątek), Wadlewanie vs. Damian Skowronek (Hubert Urbański), Wanda u Kulasów (było w tym sporo humoru, ale w gruncie rzeczy był to poważny wątek), przyjście na świat Bożydara i teraz kwestia jego biologicznego ojca.

Naprawdę duże nazwiska dołączyły w ostatnim czasie do obsady PM: Sadowski, Cyrwus, Oświeciński, Moro, Maserak.
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Do obsady PM dołącza również Jakub Świderski znany m.in. z roli Norberta w "Klanie". Informacja pochodzi z instagrama aktora.

Kuba grał już przed laty w PM postać Wacka - pracownika pizzerii, w której pracował Jan Radosz. Była to jednak rola trzecioplanowa, kilkanaście odcinków może.
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

Piotr Cyrwus o swojej roli w „Pierwszej miłości" dla Faktu: – Ostatnio dołączyłem do obsady „Pierwszej miłości", gdzie otwarto mi fajny gangsterski wątek. Jestem w wątku wójta, który pewnie wywoła wiele dyskusji. Na razie najwięcej zdjęć z panią Anetą Zając, która gra w tym serialu główną rolę. Jej siostra bliźniaczka Dominika próbuje tam z moim bohaterem walczyć, co będzie bardzo ciekawe – zdradza.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

To jest jak przewidziałem z tym Cyrwusem - dzięki, B@r za te informacje.

Do obsady dołączył też Grzegorz Daukszewicz (a przynajmniej ktoś, kto jest do niego bardzo podobny). Będzie się pojawiał w wątku Marcina:

Źródło: https://www.facebook.com/watch/?v=280544876783730

Spoilery:

- w życiu Marysi i Michała pojawi się ta trzecia i będzie to postać z obecnej obsady,
- drogi Dominiki i Hiszpana skrzyżują się i będzie z tego coś więcej,
- czeka nas nowy duży wątek z Magdą, która wkroczy do aktorskiego świata.
Duży spoiler

Post autor: pmowiec »

Okaże się, że Michał Domański (dotychczas przykładny mąż Marysi) ma romans z... Grażyną Weksler :shock:
Zaskoczył mnie taki obrót spraw.
Jeśli chodzi o Dominikę to pewnie na stałe zostanie w obsadzie będąc mieszkanką Wadlewa i tym samym Aneta Zając nie będzie miała za dużo wspólnych scen ze sobą samą :D
Moderator
Awatar użytkownika
Moderator

Sharkinator, skomentuj ostatnie oglądane przez siebie odcinki. Na jakich wydarzeniach teraz jesteś? :D

Jeśli chodzi o to, co mamy w 2021 roku, to:

- scenarzyści piszą naprawdę ciekawe wątki, w stylu dawnej PM - dużo kryminału, zdrad, romansów, absurdalnych sytuacji i jest to na ogół bardzo dobre. Widać jednak pewien recykling dawnych pomysłów, gdyż serial piszą obecni ci sami scenarzyści, którzy tworzyli wątki z odcinków ok. 450-1140 - Marcin Wysocki i Dominik Gąsiorowski. I tak oto np. Lucynka - obecna dziewczyna Kaśki mocno przypomina Stefani, którą pisali właśnie ci scenarzyści. SPOILER - Przemysław Sadowski dołącza do obsady jako singiel po rozwodzie z dwójką nastoletnich dzieci - no mnie to przypomina wprowadzenie do serialu Grzegorza Króla z dwójką nastoletnich dzieci.

- jest naprawdę dużo wątków - ja naliczyłem chyba z 15. I przełamano schemat "trzy wątki na odcinek", bo teraz niekiedy jest nawet sześć czy siedem wątków na odcinek. :shock:

- osobiście najlepiej ogląda mi się wątek z Oskarem/Kaliną/Alejandro. Filip Gurłacz (Oskar) i Maciej Maciejewski (Alejandro) grają wyśmienicie. Oskar jest świetny w walce o serce Kaliny. Bardzo lubię też postać Kacpra i chciałbym, aby odbił Michałowi Marysię. Uwielbiam Dominikę - z nią zawsze jest ciekawie. Brakuje mi obecnie wątków Sylwia/Marek oraz Wanda/Kulasowie i chciałbym, aby prędko wróciły. Czekam na więcej Hiszpana, który jest bardzo wyrazistą postacią i ożywia Wadlewo. Lubię bardzo postać Marty i czekam na jakiś nowy wątek miłosny z nią. Duet Artur/Fabian ogląda się bardzo przyjemnie - Oświeciński gra nieźle. :) Brakowało Artura w takich odjechanych sytuacjach jak teraz. Do moich ulubieńców należą też Janek, Lucynka, Kamila, Oliwier, Piotrek, Jolka.

Nie przepadam za scenami z Olkiem i Wiktorią - dla mnie jest to najnudniejsza para w obecnej obsadzie (ale znowu Oliwiera z Wiki lubię). Michał i Marysia niby są razem sympatyczni, ale nie ma między nimi iskier. Jakoś tak mogłaby być większa namiętność między nimi. Marcin/Emilka wg mnie nie pasują do siebie - on ma taki zbyt luźny styl bycia jak na Emilkę.

Pójdę na łatwiznę i powiem tak: aktualnie oglądam odcinki, które tu opisywaliście na stronach 65-66. Czytam Wasz każdy komentarz, świetne proma nowych odcinków wtedy były. Tak więc panowie komentujcie na bieżąco obecne odcinki, a ja je za kilka lat przeczytam :)

Post autor: pmowiec »

Nie wiem jak Wam, ale nowe odcinki bardzo mi się podobają. Sceny są ciekawe, konkretne. Brakuje tylko jakiegoś większego wątku (może miłosnego?) z Anetą, Teresą, Markiem, Jankiem. Scenarzyści powinni wykorzystać fakt, że postacie z pierwszych odcinków serialu nadal występują w serialu i zrobić jakiś fajny większy wątek.
Minusem jest na pewno to, że Dominika stała się postacią komediową. Znacznie ciekawsza była, gdy miała trochę czarny charakterek :D
A Wy co myślicie o nowych odcinkach?
ODPOWIEDZ