Sharkinator, skomentuj ostatnie oglądane przez siebie odcinki. Na jakich wydarzeniach teraz jesteś?
Jeśli chodzi o to, co mamy w 2021 roku, to:
- scenarzyści piszą naprawdę ciekawe wątki, w stylu dawnej PM - dużo kryminału, zdrad, romansów, absurdalnych sytuacji i jest to na ogół bardzo dobre. Widać jednak pewien recykling dawnych pomysłów, gdyż serial piszą obecni ci sami scenarzyści, którzy tworzyli wątki z odcinków ok. 450-1140 - Marcin Wysocki i Dominik Gąsiorowski. I tak oto np. Lucynka - obecna dziewczyna Kaśki mocno przypomina Stefani, którą pisali właśnie ci scenarzyści. SPOILER -
Przemysław Sadowski dołącza do obsady jako singiel po rozwodzie z dwójką nastoletnich dzieci - no mnie to przypomina wprowadzenie do serialu Grzegorza Króla z dwójką nastoletnich dzieci.
- jest naprawdę dużo wątków - ja naliczyłem chyba z 15. I przełamano schemat "trzy wątki na odcinek", bo teraz niekiedy jest nawet sześć czy siedem wątków na odcinek.
- osobiście najlepiej ogląda mi się wątek z Oskarem/Kaliną/Alejandro. Filip Gurłacz (Oskar) i Maciej Maciejewski (Alejandro) grają wyśmienicie. Oskar jest świetny w walce o serce Kaliny. Bardzo lubię też postać Kacpra i chciałbym, aby odbił Michałowi Marysię. Uwielbiam Dominikę - z nią zawsze jest ciekawie. Brakuje mi obecnie wątków Sylwia/Marek oraz Wanda/Kulasowie i chciałbym, aby prędko wróciły. Czekam na więcej Hiszpana, który jest bardzo wyrazistą postacią i ożywia Wadlewo. Lubię bardzo postać Marty i czekam na jakiś nowy wątek miłosny z nią. Duet Artur/Fabian ogląda się bardzo przyjemnie - Oświeciński gra nieźle.

Brakowało Artura w takich odjechanych sytuacjach jak teraz. Do moich ulubieńców należą też Janek, Lucynka, Kamila, Oliwier, Piotrek, Jolka.
Nie przepadam za scenami z Olkiem i Wiktorią - dla mnie jest to najnudniejsza para w obecnej obsadzie (ale znowu Oliwiera z Wiki lubię). Michał i Marysia niby są razem sympatyczni, ale nie ma między nimi iskier. Jakoś tak mogłaby być większa namiętność między nimi. Marcin/Emilka wg mnie nie pasują do siebie - on ma taki zbyt luźny styl bycia jak na Emilkę.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula.