Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Tkk_Bolly

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tkk_Bolly »

DeaconFan pisze:Ale akcje z Michałem. Świetnie się go oglada w roli czarnego charakteru. Niczym w B&B przekupił lekarza, by ten sfałszował wynik testu na ojcostwo Kacpra, przez co dalej mający się ku sobie Kacper i Marysia będą myśleli, że są przyrodnim rodzeństwem. ::rad::
Tak, Michał idealnie wpasowuje się w rolę czarnego charakteru i Wojciech Błach robi świetną robotę.
Zgadzam się, że Pierwsza Miłość najbardziej przypomina amerykańską operę mydlaną i wątek przerwanej miłości Marysi i Kacpra przez intrygę Michała, że niby są rodzeństwem to potwierdza.
Jednak w zapowiedzi ostatniego odcinka widać, że Michał zmięknie i tajemnica się wyda już w następnym odcinku.

Ostatnio akcja się zagęszcza i bardzo dużo się dzieje.
Powrócił psychopata Mateusz i już widać, że się nie zmienił i ma niecne zamiary tym razem wobec przyjaciółki Emilki - Marty.
Sandra (Kamila Baar) wciąż intryguje jak zaszkodzić firmie Wekslera.
Dawid wciąż uprzykrza życie Eweliny.
Problemy alkoholowe Emilki
Nawiedzony do Wadlewie. :shock: i wiele innych.

Zginął ojciec Anki, upity i zepchnięty przez szefa z dachu na budowie - jakoś od początku wydawał on się na doczepkę i teraz otwierają się nowe możliwości w relacjach Laury i Wenerskiego. W tym serialu jak ktoś jest dobry i poczciwy to albo ginie, albo dostaje nieźle od życia w kość. ::loll::
Ostatnio zmieniony 2022-07-31, 16:46 przez Tkk_Bolly, łącznie zmieniany 1 raz.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Post autor: DeaconFan »

Wątek nawiedzonego domu to niestety komedia, a szkoda.

Grzegorza mi szkoda. Mogli zrobić tak, że zapada w śpiączkę lub zaginął i wtedy Laura wdaje się w romans z Jakubem.

W nowym sezonie m.in.:

- nowa kobieta namiesza w relacjach Artura i Doroty,
- Rafał Maserak powraca, a Monika Mazur dołącza do obsady,
- nowy wątek z Michałem,
- nowy wątek z Izabelą,
- żegnamy trzy ważne postacie.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Odpowiadam na komentarz Tkk_Bolly'ego z innego tematu.
Tak się zastanawiam i niektóre postacie jak np Wiga od lat nie mają własnego wątku (no może poza krótkim epizodem kiedy miała wypadek samochodowy, a potem lęk przed wsiadaniem za kółko). I gdyby to była Pierwsza Miłość taka postać pewnie dawno zostałaby uśmiercona, co otworzyłoby nowe możliwości wątków (np. załamanie/ żałoba Pawła) To jest Klan, więc nic takiego nie będzie miało miejsca, i Wiga będzie planowała wakacje, pracowała jako dentystka, gotowała, chodziła na uroczystości rodzinne i no może czasem coś komuś doradzi. ::rad::
Rozumiem, że pijesz do Anny? W PM generalnie mało postaci jest uśmiercanych, więc to też nie jest tak... Agnieszka Suchora (Anna) chyba sama chciała odejść. Tak nagle uśmiercono jej postać. Raczej nie sądzę, żeby scenarzyści uparli się na uśmiercenie Anny. Wymyślano jej czasem wątki, w tym jeden zaskakujący - problemy ze wzrokiem.

Seniorzy w PM mają się całkiem nieźle - Edward ma duże szanse na uratowanie swojego życia. Marek i Teresa mieli niedawno wątek i wrócili do siebie. Rozwija się relacja Romana i Celiny. Karol ma się dobrze.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Tak trochę miałem na myśli Annę, która w ostatnich miesiącach czy latach była trochę na doczepkę do Mariana, wcześniej miała wątki zgadzam się. No i szkoda mi odejścia aktorki, ale już się pogodziłem z tym tym. :wink: Jeszcze w tym miesiącu będziemy mogli zobaczyć Agnieszkę Suchorę w nowym serialu "Gry rodzinne".

Co to seniorów i skupiając się tylko na rolach żeńskich to chyba nie jest najlepiej, bo na wsi z seniorów jest właściwie tylko Celina - i jak są sceny z jakimś kołem gospodyń wiejskich to są zupełnie "no name", mogliby sprowadzić parę postaci aby się zrobiło jak w "Ranczo"
Pojawiła się matka Wiktorii i Malwiny i wyparowała, ale to akurat dobrze, bo raczej nic nie wniosła.
We Wrocławiu mamy:
:arrow: Aneta - której nie było od miesięcy
:arrow: Ewa i Teresa - sporadyczne małe wątki
:arrow: Grażyna - no to wiadomo " fan favorite", więc na pierwszym planie i raczej widz kibicuje aby jej się w życiu ułożyło, głównie tym uczuciowym.
:arrow: Miałem nadzieję, że dołączy Renata Pałys na stałe jako matka Marcina, a tu raptem jedna scena.
:arrow: Jest pani Halinka z sekretariatu, ale to raczej tylko taki "smaczek"
:arrow: I Olga Bończyk jako matka Kacpra

Więć długofalowo na pierwszym planie mamy tylko Grażynę, i drugoplanowo Teresę, Ewę i Celinę oraz od jakiegoś czasu Izabelę chociaż tu nie ma pewności czy będzie na stałe więc porównując inne seriale raczej nie wygląda to najlepiej.
Ostatnio zmieniony 2022-08-26, 20:23 przez Tkk_Bolly, łącznie zmieniany 9 razy.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Wiesz, zależy jaki wiek wliczamy pod seniorów. W Wadlewie mamy z takich około 60-tki:

- Celinę,
- Romana,
- Mariana,
- Edka,
- Łazanka,
- Proboszcza.

Seweryn ma przynajmniej 50 lat. Z kobiet rzeczywiście ostała się Celina. Anna nie żyje, a Makowska wyparowała.

Moim zdaniem dobrze jest jak jest. Nie widzę sensu dodawać postacie 50 plus jako koleżanki dla Celiny. Ona całkiem dobrze odnajduje się w gronie młodszych typu Malwina, Marzena, Kazanowa. Pewnie z czasem pojawi się nowa partnerka dla Śmiałka. Celina nigdy nie była zresztą istotną bohaterką. Dopiero od niedawna ma większy wątek, wcześniej tylko jakieś niewielkie wątki.

SPOILER Tak, Izabela będzie na dłużej. Jesienią nowy ciekawy wątek z nią i zaskakujący sojusz z pewną bohaterką. :)
Ostatnio zmieniony 2022-08-26, 20:30 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

W PM zaczyna się nowy mocny wątek z Mateuszem, który porywa Martę.

Pojawili się Mikser i Jan. Wprawdzie tylko na ekranach urządzeń mobilnych, ale i to fajne.

Ogółem duże zmiany w serialu - Barbarian całkiem zmienia ekipę.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Post autor: B@r »

Jesienne odcinki serialu „Pierwsza miłość” gromadzą średnio 834 tys. widzów. W porównaniu do początku poprzedniego sezonu widownia produkcji niemal się nie zmieniła - wynika z raportu Wirtualnemedia.pl.
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/p ... kto-oglada

Znak czasów, że dzisiaj taka oglądalność liczona już w tysiącach jest dla tv ok. Dla przykładu 12 lat temu dla Polsatu ok. 2,3 mln! widzów "Samego Życia" było już za mało. :lol:

Póki co, od "Pierwszej miłości" lepiej radzi sobie konkurencyjne "Na Wspólnej". Według WM średnia widownia serialu TVN w okresie od 1 września 2021 roku do 21 czerwca 2022 roku wyniosła 1,22 mln osób.
Ostatnio zmieniony 2022-09-16, 15:11 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Ależ emocje teraz w PM.

Wątek z przetrzymywaniem Marty i Emilki przez Mateusza jest znakomity i ciekawi widownię. Lesław Żurek znakomicie wciela się w rolę psychola.

Roman i Celina są uroczy.

Dobrze widzieć znowu Dominikę. :P

Niestety wątki z Kamilem/Anką/Julitą/Sebastianem oraz Tomkiem/Jolką jak dla mnie mało ciekawe.
pmowiec

Post autor: pmowiec »

Wkrótce czeka nas tajemnicza śmierć pewnej kobiety, która już jakiś czas występuje w serialu...
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Post autor: B@r »

pmowiec pisze:Wkrótce czeka nas tajemnicza śmierć pewnej kobiety, która już jakiś czas występuje w serialu...
Czyja?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Obecne odcinki wg mnie nieco nudniejsze, ale ratuje je wątek Sandry. Cieszę się, że mamy więcej Kamilli Baar.

Ciekawie zapowiada się też nowy wątek - Izabela w celi z Eweliną i Romą.
pmowiec

Post autor: pmowiec »

Co z Melką w Pierwszej Miłości? Odcinki z aktorką prawdopodobnie były nagrywane w lato, a w serialu póki co nic o jej powrocie nie słychać. Czy ktoś ma jakieś info w tej sprawie?
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Przypuszczam, że sceny mogły trafić do kosza. Tak już w historii bywało. Nakręcono kiedyś np. sceny konkursu strzeleckiego w Wadlewie, to miało być w 2000 odcinku. Nie trafiło nic z tego do odcinka. Kiedyś była też np. scena okradania Barbariana przez Dominikę. Tego również nie wyemitowano.

Istnieje opcja, że sceny z Melką zostały odłożone na inny czas. Kiedyś jak aktorka grająca Wiktorię zaszła w ciążę, to chyba z prawie rocznym wyprzedzeniem nakręcono sceny jej porodu.

pmowiec, nikt póki co nie umarł i się na to nie zapowiada - kogo miałeś na myśli?
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

W PM w miarę ciekawie - wątek telewizji w Wadlewie mnie się podoba. W końcu do zagrania ma coś Joanna Moro, a także serialowy Janek. Aczkolwiek przypuszczam, że to koniec Barbary w serialu.

Brian to jedna z moich ulubionych postaci i niezmiernie mnie cieszy to, że dostał wątek uczucia z Ulą.

W końcu dramat z Marzeną. Aż trochę szkoda, że to nie zostanie rozwinięte raczej.

Szymona bardzo lubię i podoba mi się jego relacja z Lucynką. On by mi pasował do Marty.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

A ja obecnie oglądam odcinki z maja 2015. Właśnie w wypadku samochodowym zginęła Daga, bardzo mi żal tej postaci, bo była bardzo pozytywna. Świetne wątki z diabelskim Igorem, scenarzystów naprawdę ponosiła fantazja pisząc wątki dla Mohra. Lubię to pokolenie postaci za wyjątkiem Aśki i Luizy, które działają mi straszliwie na nerwy. Klaudia Halejcio grała kiedyś dziewczynę Mariusza, dziwne że dostała nową rolę.

Cieszę się, że znów jest dużo Artura i Kingi. Świetny był wątek z żmijowatą Zosią, która uknuła intrygę i nie dopuściła do ślubu. Wątki wadlewskie jak zwykle kuriozalne, ale lubię je, zwłaszcza Mariana - żałuję, że Aurelia od niego odeszła. Szkoda też, że rozpadł się związek Emilii i Bartka.

Natomiast najbardziej irytujące postacie to Krystian i Melka, chciałbym żeby jak najszybciej wyparowali.

DeaconFanie staram od wielu odcinków się Ciebie dopatrzyć i chyba mi się udało. Czy byłeś na ślubie Kingi i Artura? Albo to był ktoś podobny :D
ODPOWIEDZ