Pierwsza miłość

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: DeaconFan »

sharkinator pisze:DeaconFanie staram od wielu odcinków się Ciebie dopatrzyć i chyba mi się udało. Czy byłeś na ślubie Kingi i Artura? Albo to był ktoś podobny
Tak, byłem na tym ślubie. :D I było mnie nieźle widać.

Krystian i Melka byli okropni w tamtym czasie.

Ja za Dagą nie przepadałem, w dużej mierze przynudzała, a wątek z Ciachorowskim był niewypałem. Za to wszelkie wątki z Igorem - ekstra!
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Powrócił Wójt. Super, bo Cyrwus świetnie gra tę postać. Jestem ciekaw jego dalszych potyczek ze Śmiałkiem.

Janek jest najlepszą męską postacią, zaraz po nim Jakub. Obaj starają się każdemu pomóc i nie są przy tym rozmemłani jak Kacper.

Szkoda Szymona, ta postać zasługuje na rozwinięcie.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
pmowiec

Post autor: pmowiec »

DeaconFan pisze:Przypuszczam, że sceny mogły trafić do kosza. Tak już w historii bywało. Nakręcono kiedyś np. sceny konkursu strzeleckiego w Wadlewie, to miało być w 2000 odcinku. Nie trafiło nic z tego do odcinka. Kiedyś była też np. scena okradania Barbariana przez Dominikę. Tego również nie wyemitowano.

Istnieje opcja, że sceny z Melką zostały odłożone na inny czas. Kiedyś jak aktorka grająca Wiktorię zaszła w ciążę, to chyba z prawie rocznym wyprzedzeniem nakręcono sceny jej porodu.

pmowiec, nikt póki co nie umarł i się na to nie zapowiada - kogo miałeś na myśli?
Teraz oficjalnie mogę poinformować, że najbliższych odcinkach czeka nas tajemnicza śmierć Miłki Szafrańskiej i wiele emocjonujących scen z tym związanych.
Awatar użytkownika
B@r
x 60

Post autor: B@r »

pmowiec pisze:
DeaconFan pisze:Przypuszczam, że sceny mogły trafić do kosza. Tak już w historii bywało. Nakręcono kiedyś np. sceny konkursu strzeleckiego w Wadlewie, to miało być w 2000 odcinku. Nie trafiło nic z tego do odcinka. Kiedyś była też np. scena okradania Barbariana przez Dominikę. Tego również nie wyemitowano.

Istnieje opcja, że sceny z Melką zostały odłożone na inny czas. Kiedyś jak aktorka grająca Wiktorię zaszła w ciążę, to chyba z prawie rocznym wyprzedzeniem nakręcono sceny jej porodu.

pmowiec, nikt póki co nie umarł i się na to nie zapowiada - kogo miałeś na myśli?
Teraz oficjalnie mogę poinformować, że najbliższych odcinkach czeka nas tajemnicza śmierć Miłki Szafrańskiej i wiele emocjonujących scen z tym związanych.
To się Ilona Wrońska nie nagrała... :( Czemu bohaterka umrze?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Ilona grała równo rok, więc nie tak krótko.

Już wiem po co śmierć Miłki. Klasyczne śledztwo - kto zabił. Masa podejrzanych. Ostatnio Miłka narobiła sobie kilku wrogów. Pierwszą podejrzaną pewnie będzie Ewa, a poza tym Karol, Piotrek, Edward, Dominika... No i zapewne Piotrka połączą w końcu z Martą.

Niestety widzowie nie kupili postaci Miłki i jej związku z Piotrkiem. Ja uważam, że Ilona gra świetnie, Miłka jest ciekawą postacią, ale być może negatywne komentarze zadecydowały o jej losie.
Ostatnio zmieniony 2022-12-29, 13:08 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
pmowiec

DeaconFan pisze:Ilona grała równo rok, więc nie tak krótko.

Już wiem po co śmierć Miłki. Klasyczne śledztwo - kto zabił. Masa podejrzanych. Ostatnio Miłka narobiła sobie kilku wrogów. Pierwszą podejrzaną pewnie będzie Ewa, a poza tym Karol, Piotrek, Edward, Dominika... No i zapewne Piotrka połączą w końcu z Martą.

Niestety widzowie nie kupili postaci Miłki i jej związku z Piotrkiem. Ja uważam, że Ilona gra świetnie, Miłka jest ciekawą postacią, ale być może negatywne komentarze zadecydowały o jej losie.
Już wiadomo, że za śmiercią Miłki stoi Dominika. Stało się to przypadkowo, bo finalnie to Edward miał wypić truciznę w alkoholu. Moim zdaniem rozwiązanie całej sprawy powinno być dopiero za jakiś czas. Tak jak to było w przypadku śmierci Igora Kaczmarczyka - trwało całe śledztwo i dopiero za jakiś czas widz dowiedział się kto jest naprawdę jego mordercą.
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Warto zauważyć, że serial od pewnego czasu mocno stawia na eksponowanie problemów dzieci, młodzieży, dorosłych ze zdrowiem psychicznym. Marysia otworzyła w klinice oddział psychiatrii dziecięcej, którego ordynatorem został Kacper. Można wręcz powiedzieć, że "Pierwsza miłość" stała się trochę serialem medycznym.
pmowiec

DeaconFan pisze:Warto zauważyć, że serial od pewnego czasu mocno stawia na eksponowanie problemów dzieci, młodzieży, dorosłych ze zdrowiem psychicznym. Marysia otworzyła w klinice oddział psychiatrii dziecięcej, którego ordynatorem został Kacper. Można wręcz powiedzieć, że "Pierwsza miłość" stała się trochę serialem medycznym.
Super, że po latach PM wróciło do korzeni - w końcu w pierwszych odcinkach Marysia zaczęła studia medycyny a przez wiele lat pracowała w innych randomowych zawodach :D
pmowiec

W nowym sezonie w Pierwszej Miłości (UWAGA! Duże spoilery)
-Kinga dowiaduje się że ma nowotwór
-Anka wyjeżdża na rok do Londynu
-Pożar w Wadlewie - będą ofiary śmiertelne
-Alicja jest w ciąży z Marcinem
Pojawią się nowe osoby: Iga (Waleria Gorobets), Lipiński (Piotr Ligienza), Adrian (Piotr Mróz), Oliwka (Anastazja Małocha), Nela (Paulina Holtz) i Adam (Krystian Wieczorek).
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

No muszę powiedzieć, że zapowiada się niesamowicie ciekawie. Wreszcie coś nowego z Kingą, z Marcinem szok (ale niektórzy widzowie to przewidzieli heh). Bardzo mnie cieszy dołączenie K. Wieczorka do obsady, bo zawsze tego chciałem (tak jak kiedyś chciałem w obsadzie P. Sadowskiego). Dużo w ogóle ciekawych aktorów. Ciekawi mnie, czy Anka zniknie już na zawsze, czy to chwilowa przerwa. No i kto zginie - może Olek lub Malwina? Ja mam wrażenie, że te postacie się wypaliły. Albo Ula ewentualnie.

Ogólnie czworokąt Marysia/Kuba/Kacper/Laura jest już dość dziwnie pisany. Długi czas było to prowadzone tak, że Kuba jest z braku laku z Marysią, ale woli Laurę, a Marysia woli Kacpra, ale jest z braku laku z Kubą. Później, kiedy Marysia miała szansę zejść się z Kacprem po wyjeździe Weroniki, to olała go. A Wenerski odrzucił Laurę. O co tu chodzi? Czy scenarzyści zmienili koncepcję i stwierdzili nagle, że Kacper nie pasuje do Marysi? Bardzo mnie to zastanawia. No chyba że to dalej jest pisanie wątku na zasadzie żuraw i czapla. Marysia chce Kacpra, to on jej nie chce/jest z kim innym. Później Kacper chce Marysię, ona ma kogoś innego. I z Laurą oraz Kubą ta sama zasada... Jak sądzicie?
Ostatnio zmieniony 2023-02-02, 14:19 przez DeaconFan, łącznie zmieniany 1 raz.
pmowiec

DeaconFan pisze:Ogólnie czworokąt Marysia/Kuba/Kacper/Laura jest już dość dziwnie pisany. Długi czas było to prowadzone tak, że Kuba jest z braku laku z Marysią, ale woli Laurę, a Marysia woli Kacpra, ale jest z braku laku z Kubą. Później, kiedy Marysia miała szansę zejść się z Kacprem po wyjeździe Weroniki, to olała go. A Wenerski odrzucił Laurę. O co tu chodzi? Czy scenarzyści zmienili koncepcję i stwierdzili nagle, że Kacper nie pasuje do Marysi? Bardzo mnie to zastanawia. No chyba że to dalej jest pisanie wątku na zasadzie żuraw i czapla. Marysia chce Kacpra, to on jej nie chce/jest z kim innym. Później Kacper chce Marysię, ona ma kogoś innego. I z Laurą oraz Kubą ta sama zasada... Jak sądzicie?
Szczerze powiedziawszy ten wątek jest męczący i Anetę Zając wolę w bardziej dramatycznych scenach niż tych miłosnych. Dobrym zabiegiem byłoby w obecnej chwili przywrócenie z nową twarzą Pawła i malutkimi krokami połączenie go z Marysią. Łączenie głównej bohaterki z kolejnymi adoratorami po czasie bywa trochę nudne.
Marzą mi się duże wątki z głównymi bohaterami - brakuje teraz Teresy, Jana, Marka, Marysi, Kingi, Emilki, Artura i Bartka w jakimś dużym ciekawym wątku - może właśnie z powrotem Krzyżanowskiego? Byłoby mega ciekawie 8)
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Uwaga, duży spoiler. Prawdopodobnie zginie... Marcin.

No ja chciałbym powrotu Pawła, ale to chyba marzenie ściętej głowy. Marysia przez lata była żoną Michała i dopiero od niedawna ma adoratorów. Dla mnie to akurat fajna nowość. Poza tym zarówno Kuba, jak i Kacper całkiem nieźle do niej pasują.
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Dawno, nie komentowałem, ale byłem w tyle, jestem po odcinku z czwartku więc zrównałem się z dyskusją na forum (bez spoilerów).

Z ostatnich wydarzeń to szokująca była śmierć Miłki, najpierw myślałem, że to będzie postać drugoplanowa, później było jej więcej, myślałem, że namiesza w związku Ewy i Karola a tu "bum" Miłka otruta i już jej nie ma. Szkoda Ilony Wrońskiej, ale jej postać raczej nie budziła sympatii.
Piotrek przeżywa Miłkę dużo bardziej niż Melkę :lol:

Warto zauważyć jak świetnie się przenikły ostatnio wątki. Mianowicie problemy Marty i jej nielegalna broń, która nagle znalazła się u Janka w samochodzie, którą wziął Tomek (do zupełnie innego wątku :D ) i groził nią Szymonowi. Chapeau bas dla scenarzystów. :: bow ::

Też widzę, że dużo tematu zdrowia psychicznego i dobrze. Rozumiem, że te zajęcia grupowe dla młodzieży w szpitalu mają przypominać prawdziwą terapię. Trochę zaskakuje.W każdym razie fajnie zobaczyć jako psychoterapeutkę Anna Iberszer czyli policjantkę Francescę z Rancza. ::rad::

To na koniec dodam, że wątek Mateusza, który więził Emilkę i Martę fenomenalny i super oglądać takie rzeczy w serialu codziennym. Nie trzeba szukać nowych tytułów kryminalnych, bo wszystko mamy zapewnione tu. :wink:
Ostatnio zmieniony 2023-02-08, 02:47 przez Tkk_Bolly, łącznie zmieniany 2 razy.
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
pmowiec

Tkk_Bolly pisze:Piotrek przeżywa Miłkę dużo bardziej niż Melkę
Tutaj można wytłumaczyć sytuację, że Piotrek wie iż Melka żyje (dawała kiedyś znak życia przez jakiś portal społecznościowy) dzięki czemu nie miał "okresu żałoby" :D
Swoją drogą nadal jestem ciekaw co z powrotem Ewy Jakubowicz czyli Melki do Pierwszej Miłości. Było o nim kiedyś głośno i aktorka była nawet na planie
Awatar użytkownika
DeaconFan
Moderator
x 30

Ja mam swoją teorię: być może Melkę mieli wtedy uśmiercić i nawet to nakręcili, ale twórców zaskoczył pozytywny odzew fanów na powrót postaci i się wycofali z tego wątku śmierci. Niejednokrotnie już trochę scen wyrzucano do kosza.

Czuję, że Miłkę zabił Zygmunt. Jeden z ostatnich odcinków mocno na to wskazuje. Pewnie zakochał się, chciał otruć Edwarda za Izę. Przypadkowo wino wypiła Miłka...
ODPOWIEDZ