Pogoda na miłość (One Tree Hill)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

Post autor: Tomala »

8x04 - beznadzieja ::kwasny:: Kompletnie nic ciekawego się nie wydarzyło. Cały odcinek to tylko gadanie Haley z Quinn i gra w golfa Chase'a i Alex. W dodatku nie mogę uwierzyć, że Brooke naprawdę chce wszystko sprzedać, żeby być taka uczciwa. Nie ma jaj, w biznesie nie ma miejsca na sentymenty. Zawiodła mnie swoją słabością. Nie wiem ile razy jeszcze będziemy przerabiać wątek "Nathan nie będzie grał w kosza" :ziewam: Podczas rozmowy Chase'a i Alex o tym, że on był "Clean Teen" itd. zacząłem się zastanawiać czy on nadal jest prawiczkiem :lol: Nie pamiętam już czy on spał z Brooke, z Rachel albo z kimkolwiek. Może mnie ktoś oświeci? Ja jakoś zapomniałem.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Tomala pisze:Podczas rozmowy Chase'a i Alex o tym, że on był "Clean Teen" itd. zacząłem się zastanawiać czy on nadal jest prawiczkiem :lol: Nie pamiętam już czy on spał z Brooke, z Rachel albo z kimkolwiek. Może mnie ktoś oświeci? Ja jakoś zapomniałem.
Spał z Brooke ::jezyk:: Miało to bodajże miejsce w ostatnim odcinku 4.serii ::jezyk::

I zgadzam się oczywiście - 8x04 straszna nuda :wink:
Dla mnie właśnie tylko sceny Alex i Chas'a ratowały ten odcinek ::jezyk::
Goku

Post autor: Goku »

Postanowiłem obejrzeć ponownie 1 sezon, jestem już po kilku odcinkach i zastanawiam się: Co kiedyś podobało mi się w tym serialu? Na razie nie dostrzegam w nim nic ciekawego, kompletnie nic się nie dzieje, akcja porusza się żółwim tempem, a bohaterowie(oczywiście poza Brooke) są nijacy. Jest tylko trochę ciekawszy niż słabiutki sezon 7. Pierwszy sezon OTH jest dużo słabszy niż większość nowszych seriali młodzieżowych, a także kilka lat starsze "Jezioro Marzeń". Chyba sobie jednak daruję to oglądanie od początku, bo jeszcze zniszczę wszystkie moje dobre wspomnienia związane z tym serialem.
Tomala

A ja oglądałem 1. i 2. sezon w ferie zimowe i podobało mi się tak samo jak za 1. razem. Jedynie dostrzegłem, że serial się trochę już zestarzał, np. posiadanie komórki przez nastolatka było czymś dziwnym. Pamiętam taką scenę jak Lucas chyba robił komuś jakieś wyrzuty o to, że kupił sobie komórkę i nie jest już taki jak dawniej, coś w tym stylu :lol:
A najlepsze sezony to dla mnie 3. i 4.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Ja wręcz przeciwnie - jak teraz oglądam OTH (wciąż licząc na to, że ta znana iskierka jeszcze się gdzieś tli) to się zastanawiam, co mi się w tym serialu podoba(ło) ::jezyk:: I po chwili włączam stare odcinki, albo przypominam sobie moje ulubione momenty z pierwszych 4 sezonów i już wiem, dlaczego OTH to jeden z moim naj seriali ever :wink:
Moje ulubione sezony to akże sezny 3 i 4 :zeby:

Ostatnio wyczytałam (nie pamiętam gdzie), że podobno The CW próbuje negocjować z Hilarie Burton :serce: i Chadem Michaelem Murray'em gościnny występ w sezonie 8, ze względu na ślub Brooke i Juliana :zeby: To naprawdę super wiadomość (pewnie odcinek z ich udziałem miałby największą oglądalność w całym sezonie ::loll:: :zeby: ) i mam nadzieję, że plan gościnnego występu wypali ::krzyw:: 8)
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

8x11 to jeden z najlepszych, o ile nie najlepszych odcinków tego serialu! Ja właśnie nadrabiam zaległości z serialami i OTH naprawdę mocno wgięło mnie w fotel tym odcinkiem. Oglądaliście? Byłem przekonany, że Brooke nie żyje! ::ke::
Tomala

Ja z tego sezonu to póki co widziałem tylko 4 odcinki. Ogólnie mam trochę zaległości w serialach, największe właśnie w OTH i w "Chirurgach". Głównie dlatego, że nie starcza mi czasu i miesięczego limitu na ściągnie ::kwasny:: Muszę się jakoś zorganizować lepiej, skoro taki ciekawy odcinek był. W sumie nawet się trochę stęskniłem za tym serialem.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Tęczowy pisze:8x11 to jeden z najlepszych, o ile nie najlepszych odcinków tego serialu! Ja właśnie nadrabiam zaległości z serialami i OTH naprawdę mocno wgięło mnie w fotel tym odcinkiem. Oglądaliście? Byłem przekonany, że Brooke nie żyje! ::ke::
Tak, ja cały czas oglądam OTH, bo:
1) wierzę, że jeszcze będą jakieś dobre odcinki
2) wciąż liczę na powrót Lucasa i Peyton (choćby w gościnnym występie)
3) ogólnie kocham OTH :serce: :: bow ::

Nawiązując do pkt nr 1: oglądałam również i ten odcinek i też byłam podwrażeniem :shock: W fotel mnie aż wcisnęło z emocji ::ok:: Praktycznie każdy wątek prezentowany w tym epizodzie był dramatyczny ::ok::
Mam nadzieję, że teraz jakoś uda im się podtrzymać fajny poziom (i sprowadzić Peyton i Lucasa na ślub Brooke i Juliana ^^) ::krzyw::
Awatar użytkownika
kimberly1990

8x12 bardzo fajny :zeby:
Coś w stylu "Kac Vegas", tylko w dużo lepszym, moim zdaniem, wydaniu :mrgreen:

Nieźle się uśmiałam, oglądając ten odcinek ::loll::
Najbardziej rozbawiła mnie teściowa w wannie, pies na deskorolce i ogólnie wszystkie retrospekcje z panieńskiego wieczorku ::loll:: :zeby:

W następnym odcinku zobaczymy już ślub Brooke i Juliana :wink:

Z jednym tylko nie mogę się pogodzić: że Peyton i Lucasa nie będzie na ślubie :(
Na miejscu twórców stanęłabym na głowie, żeby namówić aktorów na gościnny występ, bo wielu fanów na pewno oczekiwało powrotu Lucasa i Peyton w ślubnym odcinku ::ok::
Pewnie nawet ifnansowo nieźle by na tym wyszli, bo gaże, którymi skusiliby ich do gościnnego występu, z pewnością zwróciłyby im się w wynikach oglądalności ::ok:: ::krzyw::
No ale lipa - nie zobaczę dwójki moich ulubionych bohaterów :(
Goku

Z tego co wiem, to pojawią się jeszcze w tym sezonie(pewnie w finale), ale w czasie kręcenia tego odcinka oboje byli zajęci ;).
Awatar użytkownika
kimberly1990

Goku pisze:Z tego co wiem, to pojawią się jeszcze w tym sezonie(pewnie w finale), ale w czasie kręcenia tego odcinka oboje byli zajęci ;).
No mam nadzieję, że się pojawią ::krzyw:: :serce:

After 8x13!
No i stało się - Brooke poślubiła Juliana :zeby: :serce:
Bardzo fajny odcinek to był :wink:
Taki hmm... ładny ::ok::
I wzruszający; kilka razy zakręciła mi się łezka w oku :cry: :wink:
Goku

kimberly - Mam dla ciebie złą informację...

Since Hilarie Burton is now working full-time on White Collar, there is zero chance for her coming back to One Tree Hill, right?
A source says that Hilarie Burton is "probably not coming back" to One Tree Hill, but probably is not definitely, so let's hear it for faint hope!

źródło: http://uk.eonline.com/uberblog/watch_wi ... greys.html
Awatar użytkownika
kimberly1990

Faktycznie niezbyt dobra informacja :(
Nie pozostaje mi chyba nic innego, jak zacząć oglądać "White Collar" ::jezyk:: :wink:
Ale to pewnie nastąpi dopiero w wakacje :wink:
ODPOWIEDZ