Amerykańskie seriale komediowe

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
mailo
x 27

• Zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mailo »

Oba seriale miło wspominam. Nie wyobrażam sobie w roli Murphy kogoś innego niż rewelacyjna Candice Bergen:)
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Jeśli zastanawiacie się za jaki serial zabrać się we wakacje, to ja szczególnie polecam Cougar Town, w Polsce znany pod tytułem Miasto Kocic. Mnie bardzo ten serial przypadł do gustu, przez swój klimat i świetną kreację Courteney Cox. Oglądałem swego czasu na bieżąco, ale teraz wciągałem znajomych i przy winku przypomniałem sobie jeszcze raz 1 sezon. Odcinki szybko się ogląda, bo trwają ok. 20 minut. 2 sezon już po wakacjach, ale z tego co wiem, to serial zmieni nazwę. Dla mnie to złe posunięcie, bo widzowie przyzwyczaili się do tej nazwy, ale rozumiem tłumaczenie producentów, że serial w połowie
sezonu ewoluował i nie ma już za bardzo nic wspólnego z pierwotną nazwą, która może być mylna i nie oddawać treści serialu. Mianowicie w połowie sezonu wszyscy się ze sobą zaprzyjaźnili i całe dnie przesiadywali u siebie, a głównie u Jules, coś jak w Przyjaciołach.

Już się nie mogę doczekać 2 sezonu, jestem bardzo ciekawy jak się potoczy wątek Jules i Graysona, których bardzo lubię. Oprócz nich jeszcze uwielbiam Laurie i Ellie i mam nadzieję, że w nowych odcinkach szansę na wykazanie dostanie Barb, która pojawia się tylko przy okazji, a mogłaby dostać większe wątki.

Fotki głównych bohaterów:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I obsada:

Obrazek
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Goku
x 2

Post autor: Goku »

To ja polecę od siebie "Modern Family", serial komediowy jeszcze lepszy od (świetnego) "Cougar Town" :). Tak samo jak "Cougar Town" ma dopiero 1 sezon składający się z 24 odcinków, trwających po ok. 20 minut. Ma 14 nominacji do nagród Emmy :). Opowiada on, tak jak nazwa wskazuje o nowoczesnej rodzinie.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=O5uuMr1YEyE

Główni bohaterowie:

Obrazek

Jay(Ed O'Neill, ten sam który grał Ala Bundy'ego w "Świecie wg. Bundych" ;)), jego żona Gloria(rewelacyjna Sofia Vergara) i jej syn z poprzedniego małżeństwa Manny(Rico Rodriguez)

Obrazek

Phil(przezabawny Ty Burrell), jego żona i córka Jay'a Claire(także świetna Julie Bowen) oraz ich dzieci: Alex(Ariel Winter), Haley(Sarah Hyland) i Luke(Nolan Gould).

Obrazek

Syn Jay'a Mitchell(Jesse Tyler Ferguson), jego partner Cameron(Eric Stonestreet) i ich adoptowana córeczka Lily.

Cała obsada:

Obrazek

Plakat:

Obrazek
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Post autor: Adex-fan Brooke »

Modern Family ma faktycznie w sobie coś ciekawego, zwłaszcza ciekawi nowa rola Eda znanego jako Al Bundy :) Postarzał się trochę, ale nadal jest zabawny.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r
x 62

Post autor: B@r »

Mnie Modern Family jakoś nie przekonuje, ale może zerknę i zobaczę co dalej. Najchętniej obejrzałbym znowu Will & Grace, bo nigdy nie miałem okazji zobaczenia wszystkich odcinków, tylko raczej wybiórczo, ale jak na razie nigdzie w necie nie widzę tego serialu, a oglądanie na Pulsie mi nie pasuje. Jakie są jeszcze inne i fajne seriale komediowe? Szukam na wakacje czegoś lekkiego. :D
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

B@r pisze:Szukam na wakacje czegoś lekkiego.
Z pewnością wypowiedzi niektórych na forum polecam dla pośmiania się :lol:
a tak to polecam stare seriale bo nowe jednak nie mają tego czegoś, warto przypomnieć sobie Co ludzie powiedzą :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Goku
x 2

Może "Scrubs"? Tego samego twórcy co "Cougar Town". Co prawda mi się nie chciało oglądać, bo za dużo odcinków, ale te co widziałem były fajne ;).

A ja korzystając z wakacji przedwczoraj się wziąłem za "Seks w Wielkim Mieście", by w końcu obejrzeć wszystkie odcinki. Jestem już w połowie 2 sezonu :).
Goku
x 2

A jednak, "Cougar Town" pozostaje "Cougar Town" - http://ausiellofiles.ew.com/2010/07/30/ ... its-title/ :). Z jednej strony fajnie, bo lubię ten tytuł i się do niego przyzwyczaiłem, z drugiej jednak niezbyt on pasuje do serialu i nowy mógłby przyciągnąć większą widownię.
Goku
x 2

Jennifer Aniston wystąpi w "Cougar Town"! - http://ausiellofiles.ew.com/2010/08/23/ ... ugar-town/ :mrgreen: :: bow ::

Naprawdę cieszę się z tej wiadomości i dzięki temu powrót CT jest dla mnie najbardziej oczekiwanym :D.
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ja tez strasznie sie ciesze, bo uwielbiam Jennifer Aniston!! Fajnie bedzie je zobaczyc znowu razem na ekranie :) Nie moge sie doczekac!!
Goku
x 2

Nowy plakat Cougar Town:

Obrazek

Więcej zdjęć promocyjnych: http://www.spoilertv.com/2010/09/cougar ... ional.html

Nie mogę się doczekać! Jeszcze tylko 5 dni :D.
Goku
x 2

Polecam wszystkim nowy sitcom stacji ABC "Better With You" :). W jednej z głównych ról występuje... Jennifer Finnigan :D. A producentka serialu pracowała wcześniej przy "Friends" i sam serial jest właśnie w takim friendsowym stylu ;). Do tej pory wyszedł tylko 1 odcinek, więc nie trzeba nic nadrabiać, żeby zacząć oglądać.

Promo(jeszcze z roboczym tytułem): http://www.youtube.com/watch?v=AW0hKl5jkXo
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Ja obejrzalam sobie ten premierowy odcinek wlasnie ze wzgledu na Jennifer i powiem szczerze, ze nawet mi sie spodobal. Bez rewelacji, ale fajnie sie ogladalo :)
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke
x 76

Goku pisze:Polecam wszystkim nowy sitcom stacji ABC "Better With You" :). W jednej z głównych ról występuje... Jennifer Finnigan :D. A producentka serialu pracowała wcześniej przy "Friends" i sam serial jest właśnie w takim friendsowym stylu ;). Do tej pory wyszedł tylko 1 odcinek, więc nie trzeba nic nadrabiać, żeby zacząć oglądać.

Promo(jeszcze z roboczym tytułem): http://www.youtube.com/watch?v=AW0hKl5jkXo
Zachęcające :)
Goku
x 2

Oglądał ktoś może serial "The Big Bang Theory"(w Polsce emitowany pod niefortunnym tytułem "Teoria Wielkiego Podrywu")? Jakiś czas temu obejrzałem 1 sezon, ale stwierdziłem, że jest 'tylko' dobry i zrezygnowałem z dalszego oglądania na rzecz innych seriali. Ale gdy nie miałem pomysłu co teraz oglądać, zabrałem się za drugi sezon TBBT, który okazał się być dużo lepszy od pierwszego i zachęcił mnie do dalszego oglądania. Właśnie skończyłem oglądać sezon 3, który był rewelacyjny i najlepszy z dotychczasowych. Zostały mi jeszcze do obejrzenia 3 odcinki sezonu 4 i będę na bieżąco :). Zdecydowanie polecam!

Opis: Fizycy Leonard i Sheldon rozumieją wszystko począwszy od nieuchronnego przyciągania czarnej dziury, a skończywszy na skomplikowanej budowie atomu. Ale jeśli złożycie te atomy w kobietę, wtedy ich rozumowanie nagle się kończy. A kiedy Penny, kobieta ze wszystkimi atomami we właściwym miejscu, wprowadza się do mieszkania naprzeciwko, wszechświat Leonarda i Sheldona zaczyna się rozszerzać do rozmiarów, których nigdy nie podejrzewali. (źródło: filmweb.pl)
ODPOWIEDZ