W wieku 90 lat zmarł Witold Pyrkosz. Był wspaniałym aktorem, doskonale znanym wszystkim z serialów "Czterej pancerni i pies" czy też "M jak miłość". Cześć jego pamięci.
Dziś w Warszawie odbył się pogrzeb Pawła Królikowskiego. Tu wzruszająca przemowa jego syna, Antka, córki Julii i brata Rafała - https://youtu.be/mdbq7idjAnw
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Andrzej Strzelecki, który od lat gra doktora Koziełłę w Klanie, poinformował, że ma nieoperacyjnego raka płuc i oskrzeli. Potrzebne mu 37 tys. dolarów miesięcznie na leczenie. Pod linkiem znajdziecie całą historię i numer konta na który można wpłacać cegiełki https://www.onet.pl/kultura/onetkultura ... 1,681c1dfa
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Nie żyje Andrzej Precigs, o czym dziś poinformował ZASP. Miał 74 lat. Jedna z jego najsłynniejszych ról była w „Nad Niemnem”. Poza tym grał Deptułę w „Klanie” i Filarskiego (ojca Kingi) w „M jak miłość”.
Nie żyje Jerzy Stuhr. Aktor miał 77 lat. O jego śmierci w rozmowie z Onetem poinformował syn Maciej Stuhr.
Macie jakiś ulubiony film z JS? Ja „Historie miłosne”, w których zagrał kilka ról i też ten film w hołdzie Kieślowskiemu wyreżyserował.
Bardzo smutne… Przecież to nie jest wiek na umieranie, choć wiadomo, że w dużej mierze to przez chorobę. 66 lat to niewiele, ale zawsze jak dla mnie wyglądała na jeszcze młodszą.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Proponuję, by zmienić nazwę tego tematu na bardziej uniwersalną, po prostu „Aktorzy i aktorki” - by nie ograniczać się tylko do gwiazd z Polski.
Chciałem napisać właśnie, że nie żyje Richard Chamberlain i nie wiedziałem gdzie.
Aktor jutro obchodziłby 91 lat. Najsłynniejsze jego role wykreował w takich produkcjach jak np: „Doktor Kildare”, „Szogun” czy „Ptaki ciernistych krzewów”. W 2007 roku pojawił się też w jednym z odcinków „Gotowych na wszystko”, by w czwartym sezonie zagrać ojca Lynette Scavo. Kilka lat później też był w kilku odcinkach „Braci i sióstr”, a w 2017 roku w nowym „Twin Peaks”. Swego czasu też zagrał w filmie „Płonący wieżowiec”, w którym grała również Susan Flannery - nasza modowa Stephanie.
W 1998 roku był w Polsce na Telekamerach.